Autor Wątek: SALA - max. 80 osób, okolice Będzin, Czeladź, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza  (Przeczytany 13758 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
Proszę Was o pomoc, wiem, że wielokrotnie był poruszany ten wątek, ale mimo wszystko nie orientuję się w temacie.  Poszukuję sali na maksymalnie 80 osób w okolicach:Będzin, Czeladź, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza.  Chcielibyśmy urządzić wesele w 2009r.  Sierpień lub wrzesień, ale z tego co orientowałam się na stronach internetowych, to wszystko już jest zarezerwowane w tych miesiącach.  Ostatecznie rok 2010 wchodzi w rachubę.  Doradźcie mi kiedy najlepiej rezerwować sale, jak i również jakie sale polecacie.  Ja zastanawiałam się nad Cataramanem i Shumą, ale z tego co wyczytałam, to w Shumie zaczynają się wesela od 120os.  (40 os.  więcej niż ja planuję :/).  Catamaran-podoba mi się tam, ale jak byłam tam jako klient, to jedna z dziewczyn była nie miła, wręcz bezczelna, więc szczerze powiem-odstraszyło mnie jej zachowanie.  P-O-M-O-C-Y !!!

Offline ckasia86

• Kasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2008
Ja ci polecam salę w której będe miec wesele w tym roku w czerwcu nie jest bardzo droga pozatym powinny być jeszcze terminy sala znajduje sie w sosnowcu zagórzu w zajezdni autobusowej jest to zwykła sala gimnastyczna ale kobietka która ją wynajmuje zajmuje sie cateringiem i przystraja ją na wesele wiec polecam jeszcze raz jak jakies pytania to podam adres www na meila

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Kasiu mówisz o sali na DORATO?? ja o niej złe opinie słyszałam, a głównie co do kuchni, że jedzenie mało smaczone i zimne od znajomej co była tam rok temu na weselu.

Mamba_m ja mam wesele w Shumie, ale w niedziele, bo w sobotę faktycznie robią na 120 osób a w niedziele czy piątek na ile chcesz, co do Catamaranu też byłam tam z  Moim jako gość:] i powiem tak jedzonko bardzo dobre i bardzo dużo, (podobnie zrobiliśmy z Shumą) tylko my stwierdziliśmy, że ta sala jest za mała na 80osób i ten spadzisty dach nad parkietem :/ gdzie tam orkiestre postawić i gości do tańca :/ i strasznie nam się krzesła i stoły nie podobały, ale menager (nie kompetentny- dał nam popisane menu i jeszcze z pretensjami, że czemu chcemy wydrukowane jak jest w internecie:/ ) poinformował nas, że stoły i krzesła mają być zmieniane. A co do obsługi w Catamaranie to nas obsługiwała taka młoda dziewczyna i starała się i naprawde dobre jedzonko nam poleciłą.

Różana Dolina jest fajna, ale tam obsługa nas do internetu również odesłała :]

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
  • data ślubu: 16.08.08
Ja mam przyjęcie weselne w Leśnej - Sosnowiec K.G Mają dwie sale jedna większą drugą mniejszą. O kobiecie chodzą różne pogłoski, ale u nas na dzień dzisiejszy wszystko jest oki (tfu-tfu) nie zapeszając ;D. Mają stronę internetową możesz sobie zobaczyć i jest namiar na nich. Lokal znajduje się w pięknym parku wiec plener miałabyś na miejscu. ;)
Ilcia

Offline ckasia86

• Kasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2008
miałam na myśli inną salę która jest na zajezdni autobusowej jakies 10 minut drogi od dorado.  cENA JEST FAJNA A JAK UDEKORUJĄ SAE TO SUPER WYGLADA uważam ze dorado ma za duzą sale jak na 100 osób.  pozdrawiam ;)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Leśna jest restauracją rodziców znajomej i faktycznie lokalizacja świetna, ale te 2 wesela na raz :/ to był dla mnie minus niestety :(

Offline Andrzej_bedzin
  • nowicjusz
  • *
restauracja Takie info przekazujemy na PRIVA! warto  zajrzeć mają jeszcze wolne terminy
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2008, 17:16 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline ania8731

• ania8731
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20,06,2009
restauracja Takie info przekazujemy na PRIVA! warto  zajrzeć mają jeszcze wolne terminy
Możesz mi wysłać namiary na ta sale

Offline beatrisss

• użytkownik
  • **
  • Oddaję Ci mą duszę a wraz z nią miłość bez granic
  • data ślubu: 08.08.2009
Andrzej ja tez prosze namiary na ta sale :)

Offline ania8731

• ania8731
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20,06,2009
mozecie mi podac namiary na ta restauracje?????????

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 sierpień 2009
Witam,

poszukuje sali na lato 2009 na ok.  100 osób.  Strasznie podoba mi się Różana Dolina - ale już brak terminów- dlatego szukam czegoś o podobnym klimacie. . .  Dokładna data zależy od sali. . .  nie wiedziałam, że będzie aż tak trudno :(
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

rybkawiedenka
  • Gość
Zajrzyj do bazy danych i szukaj! Powodzenia!

Offline mamba_m
  • forumowicz
ZREDUKOWALIŚMY LICZBĘ GOŚCI DO ---> 55 osób, nadal szukam czegoś ciekawego, miłego i przytulnego miejsca, dobrze byłoby, gdyby był jakiś zielony skwer, jakieś oczko wodne, aby sala była połączona z parkietem. Cumulus - w sumie mógłby być, ale jakoś nie do końca jestem przekonana...duży minus - brak zieleni. Łania - zdyskwalifikowana za cenę, tak samo "zielone oczko". Czytałam jeszcze o La Cantinie, ale...jest ale...już nie mam pomysłów. Może coś jest w Siewierzu ciekawego...może gdzieś w okolicach jeszcze...POMOCY

rybkawiedenka
  • Gość
Marysin dwór, Villa Rossa.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
A CAtamaran na Pogorii??

Offline mamba_m
  • forumowicz
Catamaran - BRAK TERMINÓW :( to było moje małe marzenie, ale niestety najbliższy termin w 2009 to październik, więc podziękowałam... :'(

Offline SAbina

• forumowicz
Polecam Balaton. Ja mam tam wesele 13.06.2009. Moge wysłać namiary
Byłam tez na weselu w Atenia- ładna sala ale na osiedlu

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
Ja o Balatonie słyszałam bardzo złe opinie....
Jak my szukaliśmy sali weselnej zrobiłam sobie taką liste z nazwami, adresami i nr telefonu - jezeli chcecie moge podac

Offline mamba_m
  • forumowicz
PROSZĘ NA PRIV  :blagam: :blagam: :blagam:

Offline mamba_m
  • forumowicz
Polecam Balaton. Ja mam tam wesele 13.06.2009. Moge wysłać namiary
Byłam tez na weselu w Atenia- ładna sala ale na osiedlu

GDZIE JEST BALATON??!!

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
Balaton jest w Sosnowcu - na trasie między Zagórzem a Maczkami (w telegraficznym skrócie)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
może tak : balaton jest jak się jedzie z klimontowa ,potem juliusz , cały czas proto i po prawej stronie jest balaton, pozniej w prawo tp droga na maczki a w lewo na ostrowy  :D

Offline SAbina

• forumowicz
zaczynająć od Klimontowa jedziesz cały czas prosto tak jak droga prowadzi, dopiero za torami kolejowymi ( bez przejazdu ze stopem)przejeżdżasz przez pierwszy przejazd kolejowy koło dworca i za następnym ( tym ze stopem) skręcasz w prawo, jest tablica, jedziesz cały czas prosto i wyjeżdżasz pod sama salą

Offline mamba_m
  • forumowicz
dziękuję za informacje! Kochane jesteście...na zdjęciach wygląda super :D ale...mój M. stwierdził, że nie chce mieć wesela w Sosnowcu...ehhh :-\ jest rodowitym "hanysem" i mogę zapomnieć o Sosnowcu... :(

rybkawiedenka
  • Gość
mamba_m u nas było to samo. Prawie do ślubu nie doszło jak się dowiedział że wybrałam USC w Będzinie w Pałacyku...

Offline mamba_m
  • forumowicz
Tradycja, rodzina - wszyscy ze Śląska to i tak cud, że mnie zaakceptowali ---> przecież to taki mezalians  :P

Powiedz mi kochana jak cenowo wygląda menu + ewentualne wydatki w Villi???

*P*O*Z*D*R*A*W*I*A*M*

rybkawiedenka
  • Gość
Niestety w przypadku wesela to nie wiem jakie ceny ma Villa.

na śląsku przeszłam wesela w Sky Barze - własne,
 w Parke Hotel Diament
 w Zielonym Oczku.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
A np Bombaj Tandori troche w innym klimacie ale wydaje mi sie  ze oki ... menu na wesleu jest polskie ;)
Dla mnie minusem było otoczenie i za mała sala, chociaż pani mówiła ze ma powstawać jakaś większa  i w lipcu miała byc gotowa, albo od lipca mieli przyjmowac na nia rezerwacje... nie pamiętam  ;D a cena w porządku  :ok:

Offline mamba_m
  • forumowicz
Bombaj... ponoć syf, kiła i mogiła...na odbywające się tam wesele dodali stolik, przy którym jakiś gościu obchodził urodziny :o

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Bombaj... ponoć syf, kiła i mogiła...na odbywające się tam wesele dodali stolik, przy którym jakiś gościu obchodził urodziny :o

OOO no to rzeczywiście nie fajnie  :-[

Offline mamba_m
  • forumowicz
cd...oprócz tego solenizant urodzinowy w niekulturalny sposób zażądał od zespołu zaprzestania grania  :-\ :-X :o >:(

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Ale chamstwo  :-[
ja nie wiedzałam jak tam jest napisałm tylko o tej restauracji bo pytali czy jescze jakiesjs nie znamy no ale jesli tak to NIE POLECAM  ;)

Offline mamba_m
  • forumowicz
każda z nas wymienia sale, restauracje i wszelkie lokale jakie zna, albo miało z nimi styczność, więc nie jesteśmy odpowiedzialne za to co, gdzie dzieje się...szkoda tylko, że brakuje porządnych miejsc na zorganizowanie tego jedynego, wyjątkowego wesela...ja nadal szukam i po woli tracę nadzieje, bo widzę jak właściciele poszczególnych lokali chcą nas naciągnąć...czy jestem odrębnym elementem, który trafia na takie przypadki??? :'( :'( :'(

Offline Justys851
  • Chuck Norris
hmmm no ja nie miałam problemu z sala, ale powiem szczerze że przy wyborze nie patrzyłam na wszystkie szczegóły - może to byl bład ale mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze, ja posugerowałam się takze opiniami na forum chociaż tez z przymrużeniem oka bo wiadomo ludzie są różni i to co dla Ciebie będzie oki dla innych może byc nie fajne  ;) po uwzglednieniu cen, wyglądu sali i jakis tam innych podstawowych spraw wybralismy z PM 2 sale ale jakoś tak intuicja mi podopwiadała różaną i w sumie ta mi sie bardziej podobała, bo ta druga była  brana pod uwage z racji otoczenia, noclegów, i w porządku ceny a jakas tam rewelacyjna nie była, najwazniejsze to jak się goście będa bawic, bo chociaż bedziesz miaął w najpiękniejszej sali a goście beda siedziec i marudzic to bez sesnu, a jak bedziesz miałą nawet w zwykłej remizie a goście i przede wzystkim orkiestra dopisze to nawet nikt nie bedzie zwracał uwage na to gdzie sie bawi , takie jest moje zdanie, ale wiem z drugiej strony to jedymy dzień w życiu i każda z nas by chciała żeby był on taki jak w marzeniach... najpiękniejszy  ;D będzie dobrze i trzymam kciuki za wybór sali  ;)

Offline Pysio
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
Witajcie!
Wraz z narzeczonym planujemy wesele w 2010 r. , narazie przeglądamy oferty. . . . na necie spodobała nam się Restauracja Catamaran na Pogorii w DG.  Menu ciekawe, położenie też, aczkolwiek patrzać na fotki, nie podobają mi się krzesła. . . . choć może na wesele podają jakies inne. . . te  ogrodowe sa fatalne:(
Myśleliśmy na Szuma, ale mamy tam w przeciagu roku 2 wesela i nie chcielibyśmy się powtarzać. . . . I po za tymi dwoma, już nic nie wpadło nam w oko. . .
Może ktoś z Was poleci nam coś ciekawego.  Planujemy wesele maksymalnie na 80 osób. . .
 ::)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Ja polecam Shume sama tam mam :)
A co do Catamaranu to jak szukałam sali w marcu to mają tam być nowe krzesła i stoły tak móił kierownik

Offline Pysio
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
dzieki sliczne za info:) Szuma mi sie podoba, ale ze względu, ze mamy tam 2 wesela naszych znajomych to nie chcielibysmy sie powtarzać, narazie mamy ja jako alternatywę :)
Gdyby ktoś z was miał jakies spostzrenia lub uwagi do Catamranu byłabym wdzięczna za info. . . .

Offline mamba_m
  • forumowicz
Nowe krzesła w Catamaranie już są - bardzo eleganckie, kolor ecru. Byliśmy tam w weekend, więc widziałam naocznie :)
Co do uwag to mam i niestety to przeważyło na minus, że mój PM nie chce tam wesela. Kwestia obsługi - byliśmy tam rok wcześniej i teraz i rok temu jak i w sobotę niestety obsługa okazała się fatalna. Zero jakiejś inicjatywy, na pytanie dot. menu usłyszeliśmy odp. -jest na stronie internetowej. Kolejne pytanie o coś - odp. macie to Państwo na stronie i przez cały czas odwoływał się do strony. Po czym zwróciłam uwagę na fakt, że jestem tu i teraz a nie na necie i czy nie może mi normalnie odp. na zadane pytanie, czy sprawia mu to jakiś problem itp. W końcu łaskawie pokazał nam menu. Ceny - od 185 do 265zł/os. Zamiast poprosić nas do stolika i porozmawiać jak cywilizowany człowiek, to musieliśmy stać przy barze i wszystko wręcz od niego wyciągać.
Mój PM podsumował to tak, że jeśli na samym początku tak kogoś traktują to nie wróży nic dobrego w dniu wesela.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Mamba ja widzę że taka obsługa w Catamaranie to standard!!!! Nas obsłużono tak samo :/

Offline mamba_m
  • forumowicz
Mamba ja widzę że taka obsługa w Catamaranie to standard!!!! Nas obsłużono tak samo :/

>:(Oni mogą pozwolić sobie na coś takiego, bo i tak zawsze będą pozajmowane terminy, jak nie my, to ktoś inny, klienci zawsze będą. Ich ogromnym plusem jest wystrój, okolica i nawet jedzonko, bo kiedyś coś tam przegryzałam, ale obsługa... :dno:Niestety wiele do życzenia pozostawia...

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Ja uważam, że obsługa to podstwa!!!
Najbardziej profesjonalnie podeszła do nas Pani Beata w Shumie i jak ja nie bardzo zachwycona byłam salą (w przeciwieństwie do mojego Adama) to obsługa była rewelacyjna!!!
Pani odpowiadała na każde moje nawet najgłupsze pytanie!!!
Mogliśmy iść wejść, zobaczyć wszystko co chcieliśmy.
Mnie Catamaran podobał się ze względu na jedzonko, ale zadufanym ludziom nie dam zarobić :)

Offline mamba_m
  • forumowicz
i bardzo dobrze...im więcej będzie mądrych ludzi, to może zaczną robić rotację wśród chamstwa. Ja też przez kilka restauracji przeszłam, kilka rozmów przeprowadziłam i na prawdę byłam w ciężkim szoku, że w taki sposób traktują człowieka, ale cóż...Niech nadal żyją w świadomości bycia "pępkiem świata"...

Offline asteriks
  • nowicjusz
  • *
Jest jeszcze urocza sala restauracyjna kem na kasprzaka w dąbrowie, okolica taka sobie ale obsługa i jedzenie rewelacja, mają na sali duże akwarium i antresolę, dyrektor bardzo sympatyczny,ale już dużo terminów zajętych

Offline Justys851
  • Chuck Norris
ooo widzę ze ktoś z pracowników bądź szefostwa KEM-u sie dopisał do forum  :P

asteriks widzę,że prawie we wszystkich postach reklamujesz Kem, moze na początek się przedstawisz  ???

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
Po raz kolejny jestem w szoku czytając o nie miłej obsłudze w Catamaranie.
My zanim zarezerwowaliśmy tam sale byliśmy tak 3 razy najpierw 2 lata temu tak na kaowe, potem w zeszłym roku żeby dowiedzieć się co i jak . Wtedy rozmawiała z nami jakaś dziwczyna kelnerka. Opowiedziała nam co i jak i jedyne co mnie znartwiło to, że wesela poniżej 50 os. robią w dolnej sali, która nie specjalnie przypadła mi do gustu. Znajoma miała w dolnej i byla zadowolona ale ja się uparłam i stwierdziłam , źe albo górna albo inny lokal. i załatwiliśmy. Podaczas podpisywania umowy rozmawialiśmy już z menadżerem, który również był b. miły. Zaproponował nam zawet zniżkę na sylwestra :) Może w tym roku skorzystamy.
Poza tym znam Catamaran z wilelu mniejszych i większych imprez z pracy i prywatnych i obsługa zawsze na wysokim poziomie.

Jedyna moja uwaga. Nie planujcie tam wesela na więcej niż 70 może max. 80 osób bo będzie ciasno. My mamy 50 i uważam, że to akurat. Będzie swoboda przemieszczania się i nie będzie problemu z miejscem do tańca :)
Pozdrawionka :skacza:

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Ja niestety mam bardzo negatywną opinie na ich temat i sądzę, że do nich nigdy nie wrócę i nie zmienię zdania.....

Offline pativiki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06-04-2013
Dzwoniłam dzis do Alicjii na Ostrowach Górniczych, i po prostu usiadłam. Kobieta powiedziała mi cenę: 210,00 PLN za osobę, w tym są trzy gorące posiłki oprócz obiadu, zimna płyta, kawa, herbata. Bez ciasta, bez owoców, bez napoi. Fakt, otoczenie jest piekne, bo taki mały park, ale z cena to przesadzili i to zdrowo!! No chyba, że tylko mnie ta cena zaskoczyła.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Cena naprawdę spora....

Offline pativiki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06-04-2013
Dziś trochę szperałam i nawet spodobała mi się OMEGA. Cenowo również.Co sądzicie o tej sali ?

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
Cytat: martadu link=topic=10042. msg573407#msg573407 date=1210254126
Ja o Balatonie słyszałam bardzo złe opinie. . . .
Jak my szukaliśmy sali weselnej zrobiłam sobie taką liste z nazwami, adresami i nr telefonu - jezeli chcecie moge podac

ja też bardzo proszę :)

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
Pani z Alicji jest bardzo niemiła i łaskę robi, że w ogóle żyje i odpowiada na pytania- my kiedyś przyjechaliśmy (obejrzeć salę, porozmawiać na żywo), pani zdziwiona i powiedziałabym nawet... zniesmaczona spytała skąd wiemy o tej sali, bo to ich działalność dodatkowa i nie bardzo się reklamują. Sala do tańczenia jest osobno (my chcieliśmy wszystko na 1), właścicielka też pokazuje ją z wielką łaską.
Ogólnie poza otoczeniem nie widzę tam nic godnego polecenia...

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
My zdecydowaliśmy się na Starą Strzechę, ale podobała się nam też Różana Dolina, Pod Lwem, Anmark (zniechęciła nas pani, z którą rozmawialiśmy, też robiła łaskę, że żyła) i Shuma (ale to już tylko mnie).
Byłam też na dwóch imprezach w Wiktorii i na 1 w Belvedere- nie mam zastrzeżeń.

Offline myszkaaa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: CZERWIEC2010
Witajcie!
Wraz z narzeczonym planujemy wesele w 2010 r. , narazie przeglądamy oferty. . . . na necie spodobała nam się Restauracja Catamaran na Pogorii w DG.  Menu ciekawe, położenie też, aczkolwiek patrzać na fotki, nie podobają mi się krzesła. . . . choć może na wesele podają jakies inne. . . te  ogrodowe sa fatalne:(
Myśleliśmy na Szuma, ale mamy tam w przeciagu roku 2 wesela i nie chcielibyśmy się powtarzać. . . . I po za tymi dwoma, już nic nie wpadło nam w oko. . .
Może ktoś z Was poleci nam coś ciekawego.  Planujemy wesele maksymalnie na 80 osób. . .
 ::)

Polecałabym restauracje 11 w Dąbrowie Górniczej, Catamaran nie polecam:( wiem bo byłam już 2 razy u nich na weselu znajomych a w 11 byłam i na studniowce i na weselu zresztą my sami robimy tam wesele w 2010

Offline Aurinko
  • nowicjusz
  • *
Szukam sali na max 50 osób.  Poproszę o informacje na priv :blagam: Pozdrawiam