Autor Wątek: Czy wiecie gdzie są te sale?? Pomóżcie!!  (Przeczytany 4806 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gatka
  • nowicjusz
  • *
Czy wiecie gdzie są te sale?? Pomóżcie!!
« dnia: 5 Marca 2008, 15:42 »
interesują mnie sale w Sosnowcu i okolicach, czyli w Dąbrowie G.   , Będzinie, Czeladzi! Ja poszukuje takiej na 70-80 osób :)  To forum przeglądam od dawna i dużo sie tu naczytałam o różnych salach.   Opinie innych to jednak nie wszystko i chciałabym jak najwięcej sal zobaczyć na własne oczy.   Dlatego bardzo proszę o namiary na priva!!!!!! Dzięki  forum wiem, że są takie sale jak: Anmark-Akademia Sztuki Kulinarnej, Szafranowy Dwór, Pod Filarami, California, Dominum, Ilex ( w Czeladzi), Różana Dolina, Patria, Cumulus, Jubilat, Pasja ( w Będzinie), Leśna, Dorado, Manhattan, Balaton, Atena, Belvedere, Pałacyk, Kolorowa, Stara Strzecha, Teles, Algas, Prima, Kamionki, Wiktoria ( w Sosnowcu), KEM, Jedenastka, Adria, Bea, Orle Gniazdo u Białego, Impresja, Malibu, Shuma, Kotwica, Laguna, Omega, Catamaran, Astra ( w Dąbrowie).   Tyle tych nazw znalazłam tutaj na forum- nie mam jednak pojęcia gdzie dokładniej mieszczą sie te sale, w jakich dzielnicach tych miast.   Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc i wysłać adresy na priva, to byłabym bardzo wdzięczna.   Pozdrowienia:)

Offline sunflowerka83

• forumowicz
Odp: Czy wiecie gdzie są te sale?? Pomóżcie!!
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Marca 2008, 19:26 »
polecam poszukać w google.pl , to nie boli:]

Offline gatka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Marca 2008, 08:00 »
tak, wiem:) szukalam, ale znalazłam naprawde tylko kilka z nich.  pomyśłalam sobie, że moze ktoś kto szukal sali na swoje wesele ma gdzies takie adresy

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Marca 2008, 14:40 »
Anmark-Akademia Sztuki Kulinarnej - ulica Dehnelów, niedaleko starej kopalni. To tak jakby jechać cały czas główną drogą przy Pałacu Ślubów (niedaleko skrętu na ulicę Legionów)

Pod Filarami - też Dehnelów, w podziemiach Pałacu Ślubów

tu mapka dzięki której łatwiej znajdziesz

Szafranowy Dwór - obok M1 w Czeladzi (patrz mapa)

California - centrum Piasków (obok Lidla)

Ilex (w Czeladzi) - to jest chyba jak się wyjeżdża Katowicką z Czeladzi (po lewej stronie jadąc w stronę Katowic)

Cumulus - naprzeciwko Urzędu Miasta, niedaleko kortów tenisowych (ulica, która prostopadle łączy się z tą gdzie jest Zamek), Cumulus to jest hotel z restauracją

tyle mogę Ci pomóc :) mam nadzieję, że na coś się przyda

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Marca 2008, 14:44 »
aha - mapka pochodzi ze strony http://gut.com.pl/ (żeby nie było że nie podaję źródła ;) )

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Marca 2008, 07:25 »
Catamaran nad Zalewem PogoriaI Ul. Żeglarska 30

Offline Andrzej_bedzin
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Marca 2008, 12:18 »
Wiele osób poszukuje jeszcze wolnych terminów w tym roku.  Moje wesele planowałem z rocznym wyprzedzeniem a mimo to nie było łatwo.  Nasze wesele wyprawiliśmy w "Różanej-Dolinie" w Będzinie w 2006r i stwierdzam,że było wspaniale.  Widzę,że Różana Dolina ma już komplet na 2009r !!! Kolega zdecydował się na lokal w Dąbrowie Górniczej- restauracja MAXIM.  Bardzo interesujący lokal NIE PODAJEMY ADRESÓW WWW!/ pozdrawiam serdecznie forumowiczów ! (będę  tam we wrześniu gościem,podzielę się wrażeniami)
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2008, 17:15 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline Karolka824
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28 czerwca 2008
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Marca 2008, 12:14 »
Te osoby, które pilnie szukają sali nie załamujcie się ! Naprawde ludzie przesadzają! Ja w grudniu się zaręczyłam a pod koniec stycznia zamówiliśmy salę na czerwiec i nie było problemów,
teraz mamy już kamerzyste i fotografa i oni się śmieją że ludzie tak wcześnie zamawiają! Wiadomo, że jak ktos sobie upatrzył coś szczególnego to nie ma co zwlekać bo może nie być odpowiedniego terminu ale jeżeli sobie nie nic nie upatrzyliście jeszcze to naprawde spokojnie coś znajdziecie.
Jak mogę pomóc? ponieważ intensywnie poszukiwałam to, chociaż nie wiem skąd jesteś ale:
1.  Marysin Dwór - jest gdzieś na trasie Katowickiej, ma strone w necie tylko trzeba się trochę namęczyć żeby go znaleść - robi wrażenie, warto sprawdzić, ulica Pukowca
2.  Hotel Trojak - Mysłowice - ma stronkę w necie - tylko tyle go widziałam
3.  Restauracja Turkus - Mysłowice Stadionowa- ma stronkę w necie
4.  Akademia Sztuki Kulinarnej w Czeladzi - tam bylam z zewnatrz średnio ale w środku ładnie i dobre jedzenie podobno ale tam to rzeczywiście terminy są odległe
5.  Laguna, Shuma, Katamaran,Kotwica - Pogoria Dąbrowa Górnicza
6.  Polecam też Pod strzechom albo "Oberżana (nie pamiętam która to teraz nazwa) na drodze Będzin - Czeladź za M1 kawałek, przyjecia do 30 osób ale za to karczma typowa góralska i pięknie z zewnątrz i bardzo żałuję że nie ma tam sali na większą ilość osób
7.  W sosnowcu jest też Kolorowa - nawet ładnie i mają w ofercie własny zespół (koło Zwycięstwa)
8.  RAndewu i Szmaragodowa Sosnowcu - kicha! tego nie polecam
9.  Wiktoria w sosnowcu na Andrsa- ładnie w środku ale uważam że tak na 50 osób jest w sam raz-wprawdzie mowią że na 100 ale sala jest mała, możesz przejżeć menu ale nie dostaniesz go do domu tylko dopiero wtedy jak wpłacisz zaliczke, dziwne zasady. . . .
10.  Bombaj Tandoori w sosnocu - w stylu indyjskim, jak ktos nie lubi cukierkowych wnętrz z balonami to polecam- plus to też szerokie stoły (w Wiktorii są wąskie bardzo) - właścielka super i rzeczowa, podobno pysznie przyprawiony rosół weselny tam gotują!
11. Califfornia w Czeladzi- zaoszczędze jeżdżenia i opowiem bo byłam - na górze jest sala większa od 70 osób a w piwnicy (osobne wejście) druga i bez okien i taka jest przybijająca ta mała salka z atrapą okien - plus to scena dla muzyków, na górze jest większa sala ale tylko dla tych co lubią dziwactwa bo tam są dekoracje na wszystkie okazje w jednym: szczęśliwego nowego roku, obok dwie obrączki z gołąbkami,a w kącie stoi statuła wolności - nie wiem po co - za to menu chyba trzy rodzaje w zależności od kasy od chyba 110 zł w górę
12.  W sosnocuwcu jest pałac Szhena(nie wiem jak to się piesze dokładnie) z zewnątrz pięknie wygląda w środku nie wiem, słyszałam że jedynym minusem jest to że jadalnia jest oddzielona od sali tanecznej

Znam jeszcze parę namiarów różnych, jak ktoś coś by chciał pytać to najlepiej na priva
Mam nadzieję że komuś pomogłam
Pozdrowionka
10. 

Offline Ania85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009
witam wszsytkich
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Kwietnia 2008, 13:01 »
mam problem. . . . 
czy ktos cos wie  o kotwicy na pogori?? mam tam termin zarezewowany ale sali niestety  nie widzialam  :( widziala ja moja mama i stwierdzila ze jest ladna i nowa ze dopiero teraz ja wybudowali co do ceny jest przystepna ale niewiem jak wyglada tam z jedzeniem wsume to nic nie wiem  ??? dopiero 3-go maja bede cos wiedziec a dokldanie widziec fotki z tej sali jak wyglada przygotowana na wesele
ja niestey nie mam szans jej obejrzec wiec zaufalam ale moze ktoras z was tam byla ostatnio ??
z  gory dziekuje   :)

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
Prosze o pomoc!!!!
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Kwietnia 2008, 19:41 »
Hej!Planuje ślub na czerwiec 2008 r i szukam sali bez obsługi w okolicy Sosnowca i Dąbrowy Górniczej???Prosze o jakieś namiary!Pozdrawiam
Prosze o pomoc!!!Szukam sli bez obslugi na terenie Sosnowcai Dabrowy Górniczej???Jeśli ktoś ma namiary niech napisze!!!Z góry dziękuje!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Kwietnia 2008, 19:52 »
Wystarczy poszukac w tym dziale lub w bazie danych
I nie powielaj bezsensownie postow.

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Kwietnia 2008, 20:22 »
czemu odrazu tak nie miło!Myślałam,że tu są sami mili ludzie,ale sie pomyliłam!!!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Kwietnia 2008, 20:27 »
Po pierwsze nie krzycz.
Po drugie - to było nie miło ?
Po trzecie - szukanie nie jest takie trudne a zasady sa takie ze nie powiela sie tych samych tematow.

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Kwietnia 2008, 20:30 »
po pierwsze-nie krzycze
po drugie-jestem tu nowa
po trezcie-nie potrzebuje twoich porad!!!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Maja 2008, 21:31 »
anula84a - Bardzo proszę o spokój, Antali ma rację, niepotrzebnie wypisujesz non stop to samo w każdym wątku. Kultura wymaga po pierwsze przedstawienia się, po drugie przeszukania bazy danych żeby innym głowy swoimi problemami nie zawracać, a po trzecie szacunku do tych którzy na forum są od dawna i mają swój status i obycie.

Uprzedzam cię że niegrzeczne i dublowane posty będę usówała.

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #15 dnia: 3 Maja 2008, 11:03 »
Jedenastka jest koło Huty Katowice, a raczej niedaleko ośrodka zdrowia. Miałam tam studniówkę i jak nasza szkoła wybrała tą salę, to kamerzysta się bardzo cieszył, bo tam podobno jest świetna akustyka i super nagrywa się dźwięk. Ja się na tym nie znam, ale muszę przyznać, że mnie się to miejsce podobało:)
Pozdrawiam!!!
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017