Autor Wątek: BLAGAM O POMOC CZY TO DOBRY WYBOR?  (Przeczytany 5047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katza
  • nowicjusz
  • *
BLAGAM O POMOC CZY TO DOBRY WYBOR?
« dnia: 2 Marca 2008, 18:42 »
Witam was dziewczyny.. niestety nie mam rozmiaru "manekinowego" wręcz przeciwnie nosze 48/50 ostatnio znalazłam na internecie suknie na dziewczynie w tym samym rozmiarze i zastanawiam sie czy będzie mi pasowała... ogólnie suknia mi sie podoba, ale chciała bym znać wasze zdanie czy po prostu pasuje ona do osoby przy tuszy?? i jak wam sie widzi?
proszę niech mi ktoś pomoże?
Zastanawiałam sie nas suknia z gorsetem na szyje i drapowaniami idącymi od biustu które schodzą na dol robiony z tafty i podpinany z jednej strony kwiatkiem, ale może ta będzie lepsza?

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
Odp: BLAGAM O POMOC CZY TO DOBRY WYBOR?
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Marca 2008, 18:51 »
ja dla mnie to nie pasuje, ja tez nie należe do szczupłych osób i przymierzając sukienki w takim fasonie wyglądałam niedobrze, a czy zastanawiałaś się nad jednoczęściową sukienka i prostą bez tylu falbanek?? z wydłużonym tyłem??

Będzie Synek:)

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Marca 2008, 19:06 »
zuza dobrze gadasz ;D

Kasiu tutaj masz wątek z modelami sukienek
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=266.0

Offline katza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Marca 2008, 19:28 »
wiem oglądałam już te wszystkie watki, słuchałam i czytałam wszystkie rady, ale ta dziewczyna odbiegając od tego wszystkiego chyba nie wygląda aż tak źle a jednak ma duży rozmiar? chyba ze po prostu ja tego nie widzę..

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Marca 2008, 19:32 »
ważne jest jak się czuła, ale można wybrać fason który bardziej wyszczupla,jak znajdę to Ci wkleję sukienkę którą miała dziewczyna w rozmiarze 48 i wyglądała prześlicznie, sukienka była jednoczęściowa

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Marca 2008, 19:52 »
2 suknie  w rozmiarze 48  jak dla mnie poprostu super tuszuje wszystko co powinna

Kasiu wysyłam Ci na pw parę adresów z ładnymi sukniami

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Marca 2008, 21:02 »
katza, a zajrzyj do mojej relacji ze ślubu. Kruszyną to ja nie jestem, rozmiarowo pasuje :los:

Offline netusia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Marca 2008, 09:59 »
Witaj katza  ;) Jak zobaczyłam tą sukienkę, którą wkleiłaś pomyślałam, że to niemożliwe żeby ta sukienka była w takim rozmiarze - ta dziewczyna na zdjęciu wygląda naprawdę szczupło.  Sukienka jest śliczna !!!  :D

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Marca 2008, 12:07 »
Myślę,że wszelkie falbany, drapowania i zawijasy na pewno dodadzą ciałka. Raczej stawiałabym na prostą sukienkę o fasonie literki A. Pierwsza sukienka Olci27 jest idealna. tuszuję niedoskonałości i eksponuje atuty, druga już za mocno drapowana ( moim zdaniem). Sukienka przedstawiona przez Ciebie jest ładna ale jak dla mnie za szeroka jak dla osoby niefiligranowej. Myślę że można się zastanowić nad sukienką jednoczęściową ale z dobrze wyprofilowaną górą  tak żeby linia bioderek była podkreślona. Może nam się pokażesz łatwiej będzie coś doradzić.pozdrawiam ;D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Marca 2008, 12:12 »
Będę szczera... według mnie ta dziewczyna wybrała najgorszy fason jaki mogła... Poziome cięcia, falbanki, gorset. NIe wygląda źle, ale na pewno nie jest to fason który wyszczupla.
Sukienki które wkleiła Olcia 27 są piękne i zobacz jak wydłużają sylwetkę.
To jest oczywiście tylko moje zdanie, ale według mnie gorset zdecydownie skraca sylwetkę, więc jeśłi już Ci się podoba tylko gorset albo falbanki, a nie to i to.

Offline hebdzia
  • bywalec
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #10 dnia: 4 Marca 2008, 12:24 »
Ja też wybierałam suknie a noszę podobny romiar i jedna rada - trzeba przymierzyć. Wiem, ze cięzko znaleźć salon z sukniami w większych rozmiarach ale ja przymierzałam kilka różnych mimo, że się w nich nie dopinałam i wiedziałam jaki mi pasuje.
Co do drapowań to zależy gdzie /ja mam zakładki pod biustem na tali i to mnie wyszczupla i nie ma problemu z moimi fałdkami/. Wysoka dziewczyna może sobie pozwolić na drapowania na spódnicy.
Dekolt V jest najlepszy dla dziewczyn z większym biustem i krótszą szyją bo "wyciąga".
Polecam jednoczęściowe suknie dlatego, że widziałąm na ślubie jak dziwczynie się zgioł /podwinął/ gorset, bo był troszeczke na nią zbyt obcisły /chyba przybrała na wadze przed samym ślubem/.
Suknie jednoczęściowe mogą mieć wszyty gorset.

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 4 Marca 2008, 13:50 »
o proszę a ja nie wiedziałam że można mieć wszysty gorset jak dla mnie bardzo przydatna wskazówka

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #12 dnia: 4 Marca 2008, 20:05 »
Mnie się zdaje, że osoby pulchniejsze lepiej wyglądają w jednoczęściowych sukniach. Tak jak pisała Gabić - gorset potrafi porządnie skrócić, a zazwyczaj chodzi o to, żeby wyciągnąc się w górę i gdzies zgubić dodatkowe kilogramy. Sama mierzyłam kilka gorsetów i to zupełnie nie było to.

Zuza, bardzo dziękuję za ciepłe słowa :los:

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Marca 2008, 06:16 »
mam wrażenie że albo katza się na nas obraziła za wyrażenie opinii albo podjeła decyzję.
Ważne żeby ona czuła się w ten dzień dobrze w gorsecie lub bez