Autor Wątek: Myszulkowy Cudowny Ślub  (Przeczytany 21033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Myszulkowy Cudowny Ślub
« dnia: 16 Kwietnia 2007, 20:34 »
Hej forumki, korzystając z wolnej chwili, postanowiłam zrelacjonować Nasz Najcudowniejszy Dzień w Życiu.

Obudziłam się o godzinie 7.32 w Niedzielę 8 kwietnia. Wyjrzałam za okno i co zobaczyłam??? Chmury i wiatr….no nic pomyślałam, że jeszcze może się rozpogodzi. Przyczłapała się do mnie mała Julka i bawiła się ze mną w zabawę „ja mam smoczka i ty masz smoczka”. Tak było zabawnie, że zapomniałam jaki to dzień i co mnie czeka…Kiedy cały dom był już na nogach, wstałam i poszłam wziąć kąpiel. Potem zasiedliśmy do śniadania wielkanocnego. No a później już tylko przygotowania. Przyjechał fryzjer i się zaczęło. Wersja fryzury zmieniła się na kilka dni przed ślubem, bo zdecydowałam się mieć welon u góry nie na dole jak to planowaliśmy wcześniej. Czesanie trwało około 2 godzin. Kiedy już moja głowa wyglądała olśniewająco, zabrałam się za makijaż. Pogoda się nie poprawiała, więc Irek zadzwonił i powiedział, że nie jedziemy na zdjęcia w plenerze. Wolno i spokojnie robiłam wszystko co miałam zaplanowane, emocje rosły, ale nie był to stres lecz chyba bardziej ekscytacja. O godzinie 14 zadzwonił domofon… (!!!) Irek przyjechał z fotografem. Musiałam się sprężyć z ubieraniem sukni i wszystkich dodatków. Pojechaliśmy nad Wisłę zrobić kilka zdjęć. Niestety pogoda nadal nie ulegała poprawie, ale na zdjęciach te chmury w jakiś sposób też dodają uroku, co zresztą będziecie miały szanse same ocenić.
Przyszła pora błogosławieństwa. Emocje rosły- chyba bardziej u rodziców niż u nas, bo my nadal ku zaskoczeniu wszystkich byliśmy bardzo spokojni. Mamy miały kluchy w gardłach, ale jakoś poszło. Potem udaliśmy się do kościoła. Nasz ślub był w środku o godzinie 16. Niestety przed kościołem już nie wiedzieliśmy, którzy goście przybyli na nasz ślub, a którzy na inny. Ale nic. Mi było strasznie zimno. Firma dekoratorska, która zdecydowanie nawaliła i z którą mamy na pieńku (ale o tym później), miała mało czasu i wszystko się odrobinkę przesunęło, ale para, która miała ślub po nas wiedziała o tym, ponieważ pierwotnie była to ich firma, więc kłopotów nie było. Mi było bardzo zimno w cienkim bolerku, ale emocje nie pozwalały mi o tym myśleć przez większość uroczystości. Kiedy Irek wypowiadał słowa przysięgi strasznie mi się kolana trzęsły i dobrze, że miałam taką obszerną suknię, bo nie było tego widać ;) Wszystko wypadło dobrze. Jak wyszliśmy z Kościoła znowu napotkaliśmy tłum ludzi nie od nas, ale to już pomijam… Życzenia trwały dość długo ale było to tak miłe, że szok  Bardzo bardzo oczywiście DZIĘKUJĘ RAJDÓWCE I JEJ PRZYSZŁEMU MĘŻOWI ZA WSPANIAŁE ŻYCZENIA ORAZ ZA TO, ŻE BYLI ZE MNĄ W TEJ WAŻNEJ CHWILI, czułam się bardzo zaszczycona, że reprezentacja forum była ze mną, bo to tak jakby potwierdzenie faktu, że na forum jestem, poczułam się częścią tej cudownej społeczności pierwszy raz na żywo a nie tylko przez komputer
Po życzeniach udaliśmy się do domu weselnego, trąbiliśmy przez całe miasto, a w samochodzie, żeby się odstresować słuchaliśmy utworu MIKA take it easy, Irek bardzo to lubi.
W Domu Weselnym przywitanie tradycyjnie, potem na rękach Irek zaniósł mnie do środka. Po pierwszym „sto lat” i toaście był pierwszy taniec. Nie liczyło się nic, kompletnie, tylko my dwoje. Zespół (który zmienił się w czwartek przed ślubem) zaśpiewał piosenke Patrick’a Swayze „oh my love” z filmu „Duch”. Potem poszło jak po maśle, zabawa troszkę się ciężko rozkręcała, ale z czasem było coraz lepiej. Królowali młodzi na weselu nie ma co ukrywać, bawili się przede wszystkim młodzi.
Piosenka jako podziękowanie dla Rodziców była prześliczna, nigdy nigdzie takie nie słyszałam, a lider zespołu sam mówił, że kiedyś oglądał kasetę z czyjegoś wesela i usłyszał właśnie ten utwór i sam go zaczął grać. Nie wiem co to za wykonawca, jeśli mi się uda to wytnę kawałek z filmu i wkleję na forum. W każdym razie refren leci mniej więcej tak „Chcę Ci za to, chcę ci za to, Podziękować, Mamo, Tato.” Oczepiny były naprawdę udane. Prowadzący stanęli jak najbardziej na wysokości zadania.
W ogóle organizacja wesela była fantastyczna. Wszyscy goście zachwalali obsługę oraz pyszności, którym się pożywiali.
W trakcie wesela również spotkała nas fantastyczna niespodzianka, którą zorganizowali nam nasi przyjaciele- świadek i jego żona. W pewnej chwili zostaliśmy poproszeni na sale taneczną i jakiś pan na scenie z gitarą zaśpiewał nam piosenkę, o której zawsze marzyłam żeby była na pierwszy taniec. Czyli „I’m out of  love” Air Supply. To była taka wspaniała niespodzianka, że miałam łzy w oczach oczywiście ze szczęścia.
Bawiliśmy się do białego rana, a potem…pożegnaliśmy wszystkich gości i wzięliśmy odprężający prysznic….

Koniec części pierwszej.

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwietnia 2007, 20:56 »
Melduję się jako pierwsza w tak długo oczekiwanej relacyjce  :skacza: zabieram się za czytanko  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  Witaj kochaniutka  :uscisk:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwietnia 2007, 20:57 »
Ja melduje się jako druga. Witamy i czekamy na dalszą część relacji a zapowiada się ciekawie  :przytul:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:01 »
olkahof, na bezdechu czytalam ta relacje , ja sama nie wiem jak sie za to zabrac  ale jak bede miale wiecej czasu  :skacza:

Jeszcze raz serdeczne gratulacje i najserdeczniejsze zyczenia  :uscisk:  :serce:  :bukiet:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:03 »
No i sie doczekaliśmy relacyjki :skacza: czekamy na ciąg dalszy oczywiście :taktak:
tak niedawno czytrałam o przygotowaniach a tu juz relacja :mdleje: jak sie czujesz jako żona??? i fotki oczywiście :blagam:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:06 »
Witaj Olu! czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg i na foty oczywiście  :skacza:

Offline olkahof

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:08 »
Witam was kochaniutkie,  :przytul:

Jagna77, widzę w podpisie, że będziesz miała dzidziusia- gratuluję :)

Dziękuję za życzonka, zdjęcia będą, tylko się dostane na jakiś serwer, bo narazie nie idzie  :ekxpert:

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:11 »
niom foteczki obowiązkowo  :ekxpert:
Cytat: "olkahof"
zaśpiewał piosenke Patrick’a Swayze „oh my love” z filmu „Duch”
 my chcieliśmy mieć tą piosenkę...  :Wzruszony:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:12 »
:hello: ja u Ciebie po raz pierwszy :los:  gratuluję udanego wesela  :skacza:  i jeszcze raz- najserdeczniejsze życzenia dla Ciebie i męża ... czekam na dalszy ciąg opowieści  no i fotki oczywiście :skacza:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:15 »
w koncu relacja Olci  :przytul:  :skacza:  :skacza:  
Przeczytałam jednym tchem .. i....... chcemy więcej !!! :skacza:  

No i foty obowiązkowo :tupot:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:22 »
olkahof, dziekuje kochana  :uscisk:  :skacza:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:24 »
Olunia czytalam twoja relacje z zapartym tchem i lzy mi stoja w oczach ze wzruszenia bo pamietam jak "poznalysmy" sie w watku znieciepliwionych...a Ty juz jestes mezatka :Wzruszony:

Foteczki oczywiscie sa mile widziane bo to co nam dala na przedsmak rajdowka tylko podsycilo nasza ciekawosc :tupot:

Mam nadzieje, ze, ze szczegolami napiszesz nam jakie byly problemy z tym zespolem "starym" i z dekoracja kosciola - od poczatku byly z tym problemu ehhhh :ban:

No ale Olus ciesz sie malzenstwem :skacza: i wracaj do nas jak tylko mezulek Cie wypusci ze swych ramion :los:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline olkahof

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:45 »
I pierwsze fotki dla was.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:46 »
Nareszcie Olu!
Czekałam z utęsknieniem.
Chcemy więcej!  :skacza:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:50 »
Pieknie wygladaliscie , samo szczescie bije od Was  :brawo_2:  :skacza:  :brawo_2:  :uscisk:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:50 »
Olunia fotki wszystko potwierdzaja....wszystko bylo idealne :mdleje:

Twoja suknia cudna :mdleje:  fryzurka pasuje jak ulal do Ciebie :brawo_2: , bizu dobrana rewelacyjnie...ale twoj bukiet nie pobije niczego jest generalnie przepiekny i brak mi slow :brawo_2:

Irek wygladal superancko :brawo_2:  a wlasnie, jak zareagowal jak Cie zobaczyl??
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:53 »
Pięnie wyglądałaś  :skacza:  :brawo_2:

a któż to na ostatniej fotce z tyłu taki wzruszony?

Offline olkahof

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:06 »
Cytat: "anusiaaa"
jak zareagowal jak Cie zobaczyl??

powiedział, że jestem piękna i pocałowal mnie mocno

Cytat: "SaTine"
a któż to na ostatniej fotce z tyłu taki wzruszony?

Irka mama

i następna porcja fotek

mam nadzieję, że narazie nasycicie się tymi fotkami, reszta będzie jutro i w późniejszym terminie

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:09 »
Pięknie wygladałaś!!!nic dodac nic ująć, bukiecik też rewalcyjny :taktak:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:14 »
Zdjęcia rewelka  :brawo_2:  jestem pod wrażeniem. Ślicznie wyglądaliście i ten bukiecik naprawdę  :brawo_2:  wqszystkie tu czekałyśmy z utęsknieniem na relacje i już sie zaczeły ale jak zawsze nienasycone i trzeba czekać ale poczekamy :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:18 »
Olka, GRATULUJĘ i cudownego życia życzę!!!!!!

Cudne fotencje :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:18 »
Ola: cudnie wygladalas :skacza: Nie moge sie doczekac kolejnych fotek :tupot: I jeszcze raz zycze Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia :uscisk: Piekny bukiet :mdleje:

Offline olkahof

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:21 »
Dziękuję dziewczyny  :przytul:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:38 »
o, o Olcia wrocila  :skacza:  :skacza:  :skacza:

mam fote z drugiej strony jak wkladasz obraczke Irkowi  :brewki:

jak cos to moge jutro powklejac co mam :)  :los:

i filmik  :los:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:40 »
Cytat: "rajdowka"
jak cos to moge jutro powklejac co mam  

i filmik

:skacza:  :skacza:  :skacza:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:53 »
aaaa... i zapomnialabym o najwazniejszym

Oluś my tez Wam dziekujemy za te cudowne chwile!!  :przytul:  :przytul:  :przytul:  :skacza:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Kwietnia 2007, 23:00 »
Pięknie wygladałas :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Kwietnia 2007, 23:02 »
Oluś podwójne gratulacje z powodu zamążpójścia i zafasolkowania  :skacza:  :skacza:
Pięknie wyglądaliście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :brawo_2:  :brawo_2:

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Kwietnia 2007, 23:03 »
woooooooooooooooooooooooooooooooooow ślicznie wygladaliście...będe miała tez takie bolerko :brewki:
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Myszulkowy Cudowny Ślub
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Kwietnia 2007, 23:03 »
Oluś ale pięknie wyglądaliście, a jak to wszystko opisujesz to aż jestem sama wzruszona. Czekam zniecierpliwością na dalsze relacje :tupot: :tupot:  :tupot:  :tupot:
Ach zapomnialabym  czy  moglabyś się w jakiś sposób dowiedzieć co to byla za piosenka na podziękowanie? :przytul:  :przytul:  :przytul:  :przytul: