Artykuły powiązane

 

 

        


Udany duet
Lipiec i sierpień to prawdziwy raj dla owocożerców. Teraz i tylko teraz są do dyspozycji najsłodsze i najsmaczniejsze truskawki, jagody, amerykańskie borówki, maliny, porzeczki czy agrest. Włączając słodkie wypieki z owocami do menu weselnego wasz candy bar nabierze pięknych kolorów i zyska na atrakcyjności.

        

W różnej odsłonie
Owoce w weselnych wypiekach będą się najpiękniej prezentowały w duecie z muffinkami i babeczkami. Owoce (maliny, jagody, borówki) mogą być zatopione w cieście lub pełnić formę dekoracji. Z kolei truskawki, jagody czy maliny mogą stanowić górną warstwę i być zwieńczeniem babeczek z kremem na bazie serka mascarpone. Listek mięty lub odrobina polewy czekoladowej będzie przepysznym dodatkiem.

        

Ekspozycja
Sposób ekspozycji należy wybrać w zależności od klimatu wesela i samego słodkiego kącika. Zawsze sprawdzą się wszelkiego rodzaju tacki, jednopoziomowe lub piętrowe patery lub wszelkie szklane naczynia, które dzięki swojej przejrzystości są eleganckie i wysuwają słodkości na pierwszy plan.