Autor Wątek: Kiedy do solarium?!!  (Przeczytany 38355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agami
  • forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« dnia: 13 Stycznia 2005, 10:39 »
Kiedy powinnam zacząc chodzic do solarium? Jestem bardzo blada, a mam białą sukienke, więc powinnam sie trochę opalic. Nigdy nie byłam w solarium, bo jakos nie bylo potrzeby, poza tym mam troche klaustrofobie i boje się zamknąć w tej "trumnie", ale może jakoś to będzie. Nie mam też pojęcia ile razy trzeba pójść zeby coś było widać i jak długie mają być takie wizyty?I jak czesto chodzić?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Stycznia 2005, 10:43 »
Ja mam podobnie- jasna karnacja i nie znoszę się opalać ale wzięłam się na sposób, szybciej się opalisz jak już teraz zaczniesz pić soczek z marchewki - jeden "kubuś" dziennie albo w aptece kup takie tabletki w nazwie coś z solar czy jakoś tak albo zwykły beta karoten i zacznij od 10 min, seanse powtarzaj co drugi dzień przez jakieś 3 tygodnie albo poproś na solarium o środki przyspieszające - kiedyś soraya taki miała.
A tak najlepiej to jak znajdziesz zakład kosmetyczny, który prowadzi natryskowe opalanie (kasa ta sama a efekt znacznie lepszy)  :wink:

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Stycznia 2005, 10:49 »
hmm.. kwestia klaustrofobii?? wydaje mi się ze jak skorzystasz z solarium to nie powinnas odczuć takiego wrażenia :)
jeśli chodzi o zasady:
-ostatnie opalanie najpóźniej na dzień przed uroczystością/imprezą (jakby nie patrzeć skóra przez kilka godzin po opalaniu jeszcze "dojrzewa", poza tym specyficzny zapach, który nawet po kapieli da się wyczuć, na drugi dzień już go nie ma)
-poszczególne sesje NIE CZĘŚCIEJ niż co dwa dni!! szanuj swoją skórę!!
-czas opalania... wszystko zalezy od tego jak Twoja skóra reaguje na opalanie, jeśli nigdy nie korzystałaś i masz jasna karnację to proponuję 10 minut i na w miarę nie za mocnych lampach, jeśli jest opcja to zmniejsz moc ekranu, lepsze łóżka mają tą możliwość
-do śłubu: myślę że możesz zacząć dwa tygodnie przed weselem i przejść się z pięć razy co dwa-trzy dni stopniowo zwiększając czas, zresztą to sama zauważysz i zdecydujesz jak długo i jak często musisz chodzić
-zapytaj w solarium o specjalne kremy przed i po opalaniu
-jeśli mam Ci jakieś studio polecić to tradycyjnie zapraszam na PRIV

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Stycznia 2005, 10:59 »
Widzisz davy, ja mam jasną karnację i po 5 razach w solarium po 10 min  :okularnik: jeszcze nic albo nie za wiele u mnie widać tej opalenizny, co do dnia przed weselem to się zgodzę (ten zapaszek też), ja opalałam się jeszcze w piątek wieczorem.
Dobrze jest też smarować skórę specjalnym preparatem po opalaniu.
Ja bardzo wolno opalam twarz, jeśli Ty Agami też tak masz to wybieraj łóżka z regulowanymi i "dobrymi" lampami na twarz- nie ma nic gorszego jak spieczony nosek z łuszczącą się skórą albo twarz "odcięta" od reszty  :?
A tak wogóle to nadal upieram się przy natryskowym opalaniu, wiele "gwiazd" tak robi i wygląda bardzo ładnie, jedyny feler to koszt ok.150 zł ale jak zliczysz koszt solarium i kosmetyków to pewnie wyjdzie na to samo.

Offline Aśka

• forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Stycznia 2005, 11:51 »
Z tym natryskowym opalaniem tez nie jest tak całkiem fajnie - ja na przykład nie lubie zapachu środków samoopalających, które mimo wszystko daje się wyczuć jeszcze przez jakiś czas na skórze, a poza tym skóra w ten sposób opalona - wprawdzie bardzo lekko ale jednak - może brudzić białą bieliznę i tym samym sukienkę. Nie wiem czy w Szczecinie świadczą takie usługi (pewnie tak) moja koleżanka opalała się w ten sposób w salonie kosmetycznym w Poznaniu i miała właśnie ten problem
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Stycznia 2005, 12:20 »
No to prawda co mówisz z tym brudzeniem, też o tym słyszałem.
A jeśli chodzi o karnację to ja mam wręcz przeciwnie, dolarium odwiedzam średnio raz na trzy tygodnie :) Moja Karolina po trzech wizytach w ciagu tygodnia jest bielsza ode mnie ;)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Maja 2005, 11:47 »
Mam ciemną karnację i wystarczą mi dwa - trzy wyjścia na solarium na 10 minut i...już jestem brązowiutka  :D
Za mąż wychodzę dopiero we wrześniu ale powoli już przygotowuję swoją skórę do opalenizny.

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Maja 2005, 11:56 »
Ja normalnie zaglądam do solarium od czasu do czasu, bo mam jasną karnację i bez tego po zimie wyglądałabym strasznie blado.
Teraz zaliczam jednak częstsze wizyty, bo szukam sukni i zależy mi na tym by dobrać odpowiedni kolor do karnacji.
Po wnikliwej analizie wyszło na to, że najlepiej pasuje mi biel kremowa.
A ponieważ wesele mam  we wrześniu to pewnie do tego czasu utrzymam dodatkowo naturalną opaleniznę z lata. Choć tak właściwie pewnie nie będzie zbyt mocna, bo urlop mam dopiero po ślubie :-)

Tak czy inaczej o solarium trzeba myśleć dużo wcześniej. A na ostatnie opalanko nie później niż 3 dni przed wielkim dniem. (u mnie do 3 dni po opalaniu utrzymuje się lekko różowy odcień opalenizny).

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Maja 2005, 12:28 »
Obri i Dawidku wyślijcie namiary na priv do jakiegoś dobrego solarium... nie chcę płacić za jakieś beznadziejne lampy  :?

Offline Julia
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #9 dnia: 2 Maja 2005, 12:40 »
Madzialena, we wrześniu to będziesz opalona po lecie :) . Ja mam nadzieję, że uda mi się obejść bez solarium. Żeby tylko słonka latem nie zabrakło :( .

Offline obri

• entuzjasta
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Maja 2005, 12:43 »
Wysłałam namiary na priv ;-)

Offline obri

• entuzjasta
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Maja 2005, 12:44 »
Jejku sorki, to miala  być wiadomośc na priv dla Madzialeny  :oops:

Dzięki Madzialena za wskazówkę jak usunąć wysłaną wiadomość z forum-wcześniej nie zauważyłam tej opcji.
Dzięki za wyrozumiałość ;-)

Offline Julia
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Maja 2005, 12:46 »
Nic nie szkodzi, Obri :lol:

Offline PumoRi

• maniak
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Maja 2005, 10:44 »
hmm, lato mi chyba nie pomoże, szczególnie, że nie mam się kiedy opalać  :( a na solarium też nigdy nie chodziłam, bo nie czułam takiej potrzeby, a teraz... choć odrobinkę by się przydało... Znacie jakieś dobre w Trójmieście?

Offline Aśka

• forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Maja 2005, 11:39 »
Ja polecam metodę kombinowaną:) Wesele mam za niecałe 3 tygodnie - 2 razy w tygodniu chodze na 10minut na solarium (po pierwszym razie troszkę sie przypiekłam, ale teraz nawet nie jestem zaróżowiona - tylko od razu chwyta na bronzik), do tego łykam kapsułki B-karotenu z witaminami i stosuję pewien balsamik polskiej firmy pod smaczną nazwą "brązującego karmelu do ciała z miodem z dzikich kwiatów i karmelkiem" W przeciwieństwie do innych samoopalaczy nie śmierdzi, nie brudzi ubrań - tylko o wiele łagodniej przyciemnia skórę więc jakiś czas trzeba stosować. Z tej serii polecam tez budyń do ciała - dziewczyny pewnie będę wiedziały o jaki mi chodzi :wink:
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline malgosiadd
  • forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #15 dnia: 1 Czerwca 2005, 22:33 »
Dziewczyny, moim skromnym zdaniem - przy obecnej modzie na gorsety- jeśli decydujecie sie na solarium to tylko tuba.
będziecie mieć boczki ładnie opalone..
tylko nie przesadzajcie z ilością minut..ja sama na dłużej niz 10-12 bym nie decydowała..
a i jeszcze jedno :) ostatnio smarowałam się jakimś zakupionym w solarium "przyśpieszczem" Maxi Brown czy coś takiego, no i potem zauważyłam że pomiędzy palcami dłoni mam brązowo-żółte przebarwienia, prawdopodobnie specyfik miał działanie samooplacza(!) więc lepiej nie ryzykujcie tego typu mazideł tuż przed ślubem :)
po co miec plamy

Offline Aśka

• forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Czerwca 2005, 08:18 »
Aha, ale na opakowaniu jest wyraznie napisane- po zastosowaniu umyć łapki - tylko jak to zrobić będąc w solarium??! Nie polecałabym również przyspieszaczy rozgrzewających - tym się poparzyłam kiedyś - mają za zadanie zwiększyć przpływ krwi w naczynkach włosowatych w skórze- innymi słowy je rozszerzają co niby ma ułatwić wydobycie pigmentu. Strasznie po nich piecze i pali skóra

Offline Magula
  • bywalec
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Czerwca 2005, 10:49 »
JA nie wiem co mam ze soba począć w zeszłym roku przeszłam operacje i mam bliznę, co dyskwalifikuje mnie do solarium , z którego korzystałam kiedy szłam na wesele. W tym roku mam 2 wesela a w przyszłym swoje i się zastanawiam jak uzyskać opaleniznę. Wolałabym skorzystać z solarium ale mam stracha. Nie lubię samoopalaczy bo dokładność nałożenia jest ważna a ja zawsze gdzieś nie wmasuje i brudzą ubrania. A po słonecznym weekendzie nabawiłam się wysypki(chyba na słoneczko też jestem uczulona). Niezły bałagan  :cry:  :cegly: Doradźcie coś, bo mnie się pomysły skończyły. Pozdrawiam!!!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Czerwca 2005, 10:53 »
wg mnie pozostaje ci jednak samoopalacz.Możesz zakupić jakiś lepszy z wyższej półki, który nie brudzi tak ubrań.Albo jest taka nowa metoda uzyskania opalenizny przez "prysznic".Nie próbowałam ale podobno najbezpieczniejsza
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #19 dnia: 2 Czerwca 2005, 11:21 »
Ja zamierzam połączyć opalanie na łóżku i w tubie.
To prawda, że nie wiadomo jak byśmy się starały to
przy opalaniu tylko na łóżku będziemy miały różnicę
pod pachami, a to nie będzie wyglądać ładnie.

Jeżeli chodzi o specyfiki na solarium to ja osobiście z tego
nigdy nie korzystałam, wydaje mi się że to strata kasy.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Aśka

• forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #20 dnia: 2 Czerwca 2005, 13:38 »
Tak, ale tzw. prysznic też jest na bazie samoopalacza...

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #21 dnia: 2 Czerwca 2005, 14:13 »
Może i tak ja powiem szczerze, że się na tym nie znam i
nie widzialam nikogo po czymś takim, także wolę
zaufać solarium.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline aniac

• entuzjasta
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #22 dnia: 2 Czerwca 2005, 14:41 »
widzialam w Sz-nie na al.piastow duze ogloszenie, jakis salon kosmetyczny reklamuje bezpieczne opalanie,bez promieni, twarz i dekold 20 zl, 15zl nogi, calosc 50zl.
mysle ze nakladaja samoopalacz na cialo.
moze to rozwiazanie dla osob, ktore nie moga sie opalac, lub nie chca.

ja osobiscie stawiam na slonce i na solarium :)
02.07.2005

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #23 dnia: 2 Czerwca 2005, 15:07 »
Aniac święte słowa!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #24 dnia: 2 Czerwca 2005, 22:55 »
Cytat: "Mariolka"
Albo jest taka nowa metoda uzyskania opalenizny przez "prysznic".Nie próbowałam ale podobno najbezpieczniejsza

Tak ja też o tym słyszałam! Podobno efekt super, nie ma zacieków, samoopalacz nie brudzi ubrań! Ja sama tej metody nie próbowałam, ale korzystała z niej moja znajoma i chwaliła sobie! Efekt jest widoczny od razu! Tylko musi to robić kosmetyczka, która ma wprawę, żeby nie narobiła zacieków! :wink:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #25 dnia: 3 Czerwca 2005, 01:05 »
natryskowe opalanie robią na boh getta, koło placy zgody... a jeśli chodzi o pachy, to co za problem podczas lezenia na łóżku na pewien czas ręce "zarzucić" za głowę? ja tak robię...
ale i tak dobra tuba to najlepsze rozwiązanie :)

Offline obri

• entuzjasta
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Czerwca 2005, 10:21 »
Wczoraj byłam pierwszy raz na tubie-wcześniej preferowałam wylegiwanie się w łożeczku, ale chyba zmienię ten zwyczaj :-)
Opalenizna jest znacznie bardziej równomierna i to bez żadnych dodatkowych zabiegów jak przewracanie się z boku na bok, czy podnoszenie rąk :-) I koszt jak najbardziej OK (1 zł/min). Polecam!

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #27 dnia: 3 Czerwca 2005, 10:25 »
No to ja idę dzisiaj na tubę  :D

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #28 dnia: 3 Czerwca 2005, 12:39 »
A własnie, gdzie w Sz-nie macie SPRAWDZONĄ tubę? Ja pierwszy raz na tubie byłem w Toruniu i bardzo mi to podpasowało. W Sz-nie skorzystałem raz ale nie byłem zadowolony, tamta toruńska grzała aż miło (żadne łóżko na którym byłem nie miało takiej mocy) ale ta w Sz-nie jakaś ciulowa była...
Jak ktoś może polecić to proszę o info :)

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #29 dnia: 3 Czerwca 2005, 17:40 »
Nie wiem jak tuba, ale dobre i sprawdzone solarium jest
na Zawadzkiego przy rondzie.Ja zawsze tam chodzę i
wystarczy, że pójdę 2 razy po 10-15minut i efekt jest
super.Opalenizna nie z tej ziemi :D