Autor Wątek: Otwarty list do moderatorek!  (Przeczytany 4920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
Otwarty list do moderatorek!
« dnia: 27 Kwietnia 2006, 23:36 »
Moderatorki nasze kochane, a w szczególności Moniu :wink:

Pisałam już o tym wcześniej, ale widzę, że nikt sie nie ustosunkował do mojej prośby, a więc zaczynam osobny, tym razem mam nadzieję zauważalny watek :wink:

Mam takie pytanie do Was: Dlaczego przedwcześnie zakładacie wątki p.t.: "W dniu święta X i Y" i piszecie w tych wątkach życzenia w których są treści typu " Powiedziałaś tak", "Wazna DZIŚ chwila", czy inne świadczące o tym, iż ta ważna chwila zapadła, podczas gdy do niej tak naprawdę zostały jeszcze 2 dni? :|  
Rozumiem, że niektóre dziewczyny nie mogą złożyć życzeń dokładnie w dniu ślubu, ale takie hurtowe zakładanie wątków z życzeniami na dwa dni przed ślubem to chyba mała nadgorliwość z Waszej strony :roll:
Co to za radocha dla takiej panny młodej czytać swoje życzenia PRZED ślubem?

Najfajniej jest właśnie, kiedy taka panna młoda wchodzi już po ślubie na forum i widzi jak wiele dziewczyn myślało o niej właśnie w TEJ  ważnej dla niej chwili :D

Nie wiem czy reszta forumek sie ze mną zgadza, no w każdym razie takie jest moje zdanie w tej kwestii :?
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Kwietnia 2006, 23:46 »
hmmmm chbya zagłosowałam źle (cosik mi się pokićkało), ale uwazam, że też wolałabym taki wątek przeczytać po ślubie a nie przed....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Kwietnia 2006, 07:53 »
No coż, jak pierwszy raz zobaczyłam taki wątek to się trochę zdziwiłam, że jakaś nowa moda zapanowała  :? O ile sobie dobrze (no chyba, że coś przeoczyłam) przypominam, to wcześniej tego nie było i to było fajne!
Czyli zdecydowane nie.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Kwietnia 2006, 08:49 »
a jak, nie daj Boże, do niczego nie dojdzie? Życie różnie się toczy, nie powinno się przyspieszać biegu zdarzeń... Jestem na NIE

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Kwietnia 2006, 08:54 »
Cytat: "PumoRi"
nie powinno się przyspieszać biegu zdarzeń... Jestem na NIE

Ja też :) NIE

ps. myślałam, że to temacik na temat jednej moderatorki  :twisted:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Kwietnia 2006, 09:01 »
Cytat: "tulip"
Najfajniej jest właśnie, kiedy taka panna młoda wchodzi już po ślubie na forum i widzi jak wiele dziewczyn myślało o niej właśnie w TEJ ważnej dla niej chwili

Może się tak zdarzyć, że "w tej ważnej chwili" żadnej moderatorki nie będzie na forum...i może być tak, że dziewczyna wejdzie na forum po ślubie i okaże się, że takiego wątku nie ma, bo jakoś niklt nie założył...kij ma zawsze dwa końce.

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Kwietnia 2006, 09:16 »
hmmm mało osób zaraz po ślubie ma czas i chęci i możliwości dowiedzenia forum w np niedziele po ślubie :?:

więc i moje zdanie jest ze NIE

dotychczas sprawdzał się system składniania życzen po ślubie i jest ok.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Kwietnia 2006, 09:27 »
Generalnie też byłabym za składaniem życzeń PO ślubie, ale....no właśnie, nie zawsze po ślubie jest możliwość wejścia na net (ja np. nie zawsze mam taką możliwość), a nie chciałabym, żeby w poniedziałek np. Madziulek weszła na net, a tam nie ma życzeń ode mnie. Poza tym wkońcu życzenia np. na imieniny czy urodziny też wysyła się wcześniej, choć nikt nie wie, czy np. dzień przed okazją jubilat nie zejdzie z tego świata. Tak więc widzicie, są różne sytuacje.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Kwietnia 2006, 09:27 »
Cytat: "Agnieszka32"
Najfajniej jest właśnie, kiedy taka panna młoda wchodzi już po ślubie na forum i widzi jak wiele dziewczyn myślało o niej właśnie w TEJ ważnej dla niej chwili

Może się tak zdarzyć, że "w tej ważnej chwili" żadnej moderatorki nie będzie na forum...i może być tak, że dziewczyna wejdzie na forum po ślubie i okaże się, że takiego wątku nie ma, bo jakoś niklt nie założył...kij ma zawsze dwa końce.

I znowu mi się wydaje, że wcześniej było tak, że sama zainteresowana osoba już po slubie zakładała wątek i tam sypały się gratulacje; później ktoś z forumowiczów zakładał wątki o czyimś ślubie, a teraz jakoś tak są tam głównie tematy założone przez Monię.

Dziwne mi się wydało, że jeszcze trwało wesele Agulki, a tu już wątek był ze zdjęciami i w ogóle... Chyba przeszkadzałoby mi, gdyby mnie ktoś wyręczył w zakładaniu tak miłego wątku i informowaniu całego świata o moim szczęściu, no ale to moja opinia...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Kwietnia 2006, 09:36 »
Chyba przeszkadzałoby mi, gdyby mnie ktoś wyręczył w zakładaniu tak miłego wątku i informowaniu całego świata o moim szczęściu, no ale to moja opinia...

nie tylko Twoja Merkunku, ja też sama chciałabym zakładać taki wątek-co tez uczyniłam; poza tym same życzenia można wysłać na priv-a i będzie to na pewno nardziej osobiste   :bukiet:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Kwietnia 2006, 09:43 »
Cytat: "Maja"
poza tym same życzenia można wysłać na priv-a i będzie to na pewno nardziej osobiste

Maju to jest myśl, faktycznie jeśli bedzi etak, ze może nie być mnie na forum, to bedę wysyłać życzenia wcześniej na priva :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Kwietnia 2006, 09:59 »
Życzenia przed ślubem mi nie przeszkadzają, jeżeli właśnie nie sugerują, że ta chwila właśnie się dzieje. Przecież przed ślubem można życzyć, żeby ten dzień się udał, prawda?

Nie należę do osób, którym byłoby przykro, gdyby po ślubie nie znalazła watku z życzeniami, nie oszukujmy się, to tylko forum :wink:  Nie obraźcie się dziewczyny, ale część z Was i tak wkleja każdej Pannie Młodej ten sam wierszyk, który ma tam gdzieś przygotowany...

Ale co mnie dziwi, to, że niektóre osoby mają osobne wątki, a niektóre wątki są skierowoane do kilku osób razem. Myślę, że byłoby mi przykro, gdybym znalazła się w takim "hurtowym" wątku.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Kwietnia 2006, 10:37 »
to parę słów ode mnie..

ten system składania zyczeń sprawdził się na innych forach ślubnych... wiele pannien młodych nawet przed slubem tu nie zagląda,ze względu na przygotowania czy przyjazd rodziny...

ja również nie siedze przy kompie 24h na dobe.. otwarcie tematui z zyczeniami to zasygnalizowaniez,e to tuż tuż.. nie każdy czyta watki- tasiemce 100dni do..

nie wiem w czym WAM to przeszkadza.... :roll:

Cytat: "merkunek"
I znowu mi się wydaje, że wcześniej było tak, że sama zainteresowana osoba już po slubie zakładała wątek i tam sypały się gratulacje; później ktoś z forumowiczów zakładał wątki o czyimś ślubie, a teraz jakoś tak są tam głównie tematy założone przez Monię.

a czy łaskawie koleżanka zauwazyła, ze dopisane jest relacja by monia i asia... ????? widze ,ze jednak nie....

agulka wiedziała ,ze moje i asi zdjęcia będą dużo wcześniej wklejone.. jeszcze tego samego dnia i nie miała nic na przeciw... więc o co bijesz pianę.. gdyby mi podczas ślubu powiedziała - nie - zdjęć nie byłoby na forum ( a mówiłam jej o tym temacie podczas składania życzeń)...

już nie wspomne o reakcjach dziewczyn, które nie mogły być na tym ślubie i chciały zobaczyć jak aga wyglądała...

Cytat: "azzurra"
Ale co mnie dziwi, to, że niektóre osoby mają osobne wątki, a niektóre wątki są skierowoane do kilku osób razem. Myślę, że byłoby mi przykro, gdybym znalazła się w takim "hurtowym" wątku.

sa to userki które się tylko zalogowały i od X czasu nic nie piszą.. myslałam, ze je również (pomimo tego ,ze nie współuczestniczą w życiu forum) należałoby uhonorować...

coś jeszcze w temacie?????
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Kwietnia 2006, 10:48 »
ogolnie,to, ze watek jest zakaldany wczesniej mi nie przeszkadza. ja sama pisze zyczenia albo w sobote wieczorkiem,albo w niedziele(jak juz wiem,ze jest po :D )A do tego,ze zakladago ktos inny niz sama Panna MLoda to juz  moim zdaniem nie ma sie co przyczepiac. Mi np. bylby bardzo milo gdyby ktos myslal o mnie w tej chcwili (lub nawet kilka dni wczesniej :wink: ) i pofatygowal sie o zalozenie watku z zyczeniami dla mnie. Mi byloby bardzo milo. I taki watek z reguly nie ma nic wspolnego z relacja ze slubu i wesela czy z fotkami. W przypadku Agulkiii stanowilo to wyjatek,ale tylko dlatego ,ze dziewczyny tak licznie przybyly na jej slub.
Dla mnie wiec to taki temat moze istniec juz i przed...
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Kwietnia 2006, 10:50 »
Cytat: "Agutka"
Dla mnie wiec to taki temat moze istniec juz i przed...

Więc może jak komuś wyraźnie to przeszkadza, to niech tu napisze, że nie chce by taki wątek zakładać przed ślubem.

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Kwietnia 2006, 10:50 »
acha i jeszcze jedno powinny byc zmieniony tytul obecnoego watku, gdyz nie tylko moderatorki zakladaja tego typu watki, ostatnio np. rowniez Asia zalozyla dla, ktorejs z dziewczyn taki temacik- wiec nie zrzucajmy calej winy na modertorki
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Kwietnia 2006, 10:55 »
Cytat: "azzurra"

Zgadzam się w 100%!
jak zobaczyłam ten wspólny wątek, to jakoś tak niemiło...
ale po wyjaśnieniu moni wszytsko jasne
Cytat: "monia"
sa to userki które się tylko zalogowały i od X czasu nic nie piszą.. myslałam, ze je również (pomimo tego ,ze nie współuczestniczą w życiu forum) należałoby uhonorować...

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Kwietnia 2006, 10:55 »
A propos zdjęć agulki, to skoro nie miała nie widzę powodu, żeby ich nie wklejać. Zwłaszcza, żę MY-któe byłyśmy na tym ślubie hciałayśmy je jak najszybciej zobaczyć :)

JEdnocześnie informuję, że nie mam nic przeciwko umieszczaniu zdjęć z np. mojego ślubu (hehehe za rok) jeśli będziecie u mnie-serdecznie zpraszam.

Jeśli chodzi o wątki założone wczoraj dot. sobotnich żonek-czemu nie? Dzisiaj dla niektórych zaczyna się długi weekend i wyjeżdżają, nie będą mieli kiedy złożyć życzeń.

Moniu, ja nie mam nic przeciwko takim wątkom.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Kwietnia 2006, 11:08 »
Mi prosze nie zakładać  :mrgreen:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Kwietnia 2006, 11:13 »
łoczywista  :twisted:

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Kwietnia 2006, 11:15 »
Agulka, kiedy zobaczyła swoje fotki bardzo sie ucieszyła, można to było odczuc po jej sposobie pisania. Mogła sama się zorientowac na swoim slubie że fotki będa zamieszczone kiedy ona bedzie juz sie dobrze bawić. Po to dziewczyny brałay aparaty. Gdyby tego nie chciała, na pewno na boku powiedziała: "Nie zamieszczajcie moich zdjęc dopóki ich nie obejrze sama" czy cos w tym stylu.
Monia nie jest jedna osobą ktora temacik owy zakłąda, są inne userki, ktore robia tak samo. Prosze nie zwalac więc winy tylko na MONIĘ.
 Nie powinno sie przyspieszać biegu zdarzeń, to fakt. Jednak po tylu postach twierdzę, że miło jest przeczytac zyczenia jeszcze przed slubem, kiedy jesteś cała spięta, kiedy myslisz, że pewnie nikt nie pamięta, nikt nie przyjedzie (sa takie mysli) a tutaj dziewczyny pamiętają i piszą. To miły gest.
merkunek napisał/a:

a czy łaskawie koleżanka zauwazyła, ze dopisane jest relacja by monia i asia... ????? widze ,ze jednak nie....

Bo człowiek, moniu tak ma - co nie chce zobaczyć to nie zauważa ...  :roll: I gdzie tu sprawiedliwość?
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Kwietnia 2006, 11:20 »
Nic z tego nie rozumiem, dostałam maila-że mój post został usunięty. On sobie jak był tak jest  :shock:
Jeśli wkleiłam 2 razy, to przepraszam, jęsli usunięty, to dlaczego.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Kwietnia 2006, 11:29 »
Cytat: "lady_yes"
Nic z tego nie rozumiem, dostałam maila-że mój post został usunięty. On sobie jak był tak jest  
Jeśli wkleiłam 2 razy, to przepraszam, jęsli usunięty, to dlaczego.

wyszedł 2x i usunełam jeden z nich, bo były dwa identyczne  :mrgreen:

Cytat: "okruszek"
lady_yes, nie uzyskasz odpowiedzi.

:twisted: bo ci okruszek pieprzu pod ogon podsypię  :twisted:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Kwietnia 2006, 12:02 »
Agnieszka32 dobrze napisała, że kij ma dwa końce.
I jednej storny rozumiem dziewczyny, ze nie chcą takich wątków przed ślubem, a drugiej strony rozumiem osoby, które zakładają te wątki wczesniej. Często zdarza się tak, że w weekendy nie każdy ma czas wejść na forum i założyć taki wątek i złożyć zyczenia.

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Kwietnia 2006, 12:17 »
Ok, dziewczynki, nie kłócić się  :wink:

Moniu, oczywiście, że  nie zwalamy na Ciebie całej winy, bo po pierwsze nie zwalamy  :wink:  a po drugie to nie ma tu żadnej winy ;) Chodzi tu tylko o oczekiwania i uczucia użytkowników. Owszem, Ciebie wymieniłam, bo zauważyłam w czwartek, że jakoś wszystkie ostatnio założone topiki z życzeniami  są Twojego autorstwa.

Moniu, oczywiście doceniam Twoje dobre chęci i starania żeby każdej dziewczynie było miło, ale generalnie zawsze przecież jakiś mod jest na forum, a jeśli nie, to przecież nie tylko oni mogą zakładać takie wątki. Jeśli jakaś forumka na tyle się do tej pory udzielała przed ślubem, żeby zajrzeć do życzeń "po", to na pewno dziewczyny jej złożą życzenia.  :) Tym bardziej, że, faktycznie, dzewczyny przecież nie przychodzą prosto po ślubie z kościoła i nie otwierają kompa, żeby sprawdzić czy im ktoś złożył życzenia :lol: Przeważnie robią to najwczesniej na dzień po.

:arrow: A jeśli faktycznie ktoś z forumek wyjeżdża, to zawsze może złożyć życzenia w 100-ce danej osoby. Jednak myślę, że pisanie większości z tych wierszyków w wątkach przedwcześnie gratulacyjnych nie było tym motywowane :roll:

A teraz puenta:  :lol: Zauważcie jednak dziewczyny, że przy tym temacie umieściłam ankietę i tylko 1 forumka (nie liczę Liliann, bo napisała, że zagłosowała nie tak jak chciała) jest za tym, żeby takie hurtowe topiki były zakładane przez Adminów PRZED ślubem.
Tak więc, jeśli chcecie się ustosunkować do oczekiwań forumek, może warto byłoby to uszanować :?:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Kwietnia 2006, 12:20 »
Tulip...ale nie ma wersji "jest mi to obojętne" w tej ankiecie :wink:  I teraz niby jak ja bym miała zagłosować, skoro ani chcę, ani nie chcę?;-))

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Kwietnia 2006, 12:34 »
Agnieszka32, właśnie...

Aha, monia, dzięki za odpowiedź, tak myślałam ..

Sorki, że taka gapa ze mnie, że się powtórzyłam :oops:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Kwietnia 2006, 12:35 »
ja też wstrzymałam się od głodsowanie.. brak 3ciej opcji.. - egal

Moniu, oczywiście, że nie zwalamy na Ciebie całej winy, bo po pierwsze nie zwalamy

jakoś nie widze żeby to była wina czy nie było winy.. tak czy inaczej

może warto byłoby to uszanować

as you wish... ja już się tym zajmowac nie będę .. więc niemiejcie żalu jeśli o kims zapomnicie, bo ja po każdym weekendzie ślubnym usuwam niki z listy oczekujacych i listę wtedy otwierają następne w "poczekalni"...

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Kwietnia 2006, 12:44 »
ja już się tym zajmowac nie będę

Co to? Foch?  :?:  :lol:

Dlaczego już się tym zajmować nie będziesz? :|
Przecież nie chodzi o to, że zakładasz, tylko że na 2 dni przed :roll:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Kwietnia 2006, 15:27 »
Cytat: "Marta"
Często zdarza się tak, że w weekendy nie każdy ma czas wejść na forum i założyć taki wątek i złożyć zyczenia.

Przecież życzenia można złożyć nie tylko w weekend ale także w dniach następnych. W kilku  tematach zauważyłam, że niektórzy składają życzenia z większym opóźnieniem, tzn. miesięcznym lub jeszcze później. Uważam, że nie ważne kiedy składamy tylko czy w ogóle składamy.