Autor Wątek: Przewóz gości  (Przeczytany 29442 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aśka

• forumowicz
Przewóz gości
« dnia: 7 Czerwca 2005, 10:04 »
Czy macie jakieś namiary na firmy przewozowe zapewniające przewóz gości (ok. 30 osób) z kościoła do miejsca w którym odbędzie się wesele? Te z bazy e-wesele są już na razie zajęte :cry:
Nie chodzi mi o autokar - raczej wolałabym busy
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline Julia
  • Chuck Norris
Przewóz gości
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Czerwca 2005, 10:17 »
Też się podłącze pod ten temat. :)

Offline aniac

• entuzjasta
Przewóz gości
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Czerwca 2005, 10:44 »
jesli chodzi tylko o przewiezeienie gosci, czyli o 1 kurs, to moze popytac tych przewoznikow co stoja na tobruku.
sa tez taxowki mini busy, tylko nie wiem z ktorej firmy.

moze na infoludku sa jakies ogloszenia

ale mysle, ze moze lepiej na 30os wynaja autobus (miejsc 45) niz 3 male busy, moze wyjsc taniej!

autobus na godzine 200zl
02.07.2005

Offline Julia
  • Chuck Norris
Przewóz gości
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Czerwca 2005, 10:48 »
Aniu, a z jakiej firmy ten autobus?

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Przewóz gości
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Czerwca 2005, 10:59 »
rozważcie też taksówki - polecam naszego partnera firmę GRAND TAXI,
przy 30 osobach, moze się to bardziej opłacać niż autokar,
do jednej wsiądzą przecież 4 osoby, 10 taksówek załatwia sprawę,
może nawet 8,
a cena za kurs chyba nie osiągnie 20 zł
w razie czego dam namiar na priv do szefa - powołacie się na nas i na pewno da Wam dobrą ofertę,

my robiąc imprezy dla firm, zwykle preferujemy takie rozwiązanie właśnie ze względu na budżety...

Offline Aśka

• forumowicz
Przewóz gości
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Czerwca 2005, 11:01 »
4 osoby to nie za bardzo- już widzę miny "ciotek" gdy się dowiedza że muszą sie gnieśc we trzy na tylnym siedzeniu :D
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
Przewóz gości
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Czerwca 2005, 11:20 »
no dobra 3 osoby, ale przecież czasem są dzieciaki, więc średnio i tak wyjdzie pewenie ze 3,5 osoby,
nie jest absolutnie moim zamiarem nikogo nakłaniać do wyboru takiej czy innej opcji, to jedynie propozycja  :wink:

Offline Aśka

• forumowicz
Przewóz gości
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Czerwca 2005, 11:26 »
Ależ oczywiście! :D
Przed chwilką rozmawiałam z pewną firmą przewozową nomen omen z bazy e-wesele i jest mozliwość wypożyczenia busa np. na godzinę i może nawet zrobić w tym czasie parę kursów - a koszt 100zł

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
Przewóz gości
« Odpowiedź #8 dnia: 7 Czerwca 2005, 11:55 »
to extra ofertka,
mam nadzieję że się na nas powołałaś, bo czasem klienci to mi mówią, że nikt do nich nawet nie zadzwonił....

Offline Aśka

• forumowicz
Przewóz gości
« Odpowiedź #9 dnia: 7 Czerwca 2005, 12:13 »
oczywiście! zawsze sie powołuję :D i przeważnie sie udaje coś wytargować

Offline Julia
  • Chuck Norris
Przewóz gości
« Odpowiedź #10 dnia: 7 Czerwca 2005, 15:17 »
Taksówki to niezły pomysł, sama o tym myślałam i jak nie znajdę jakiegoś autokaru to pewnie na tym się skończy. Mnie interesuje dowiezienie gości z prawobrzeża do centrum Szczecina.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Przewóz gości
« Odpowiedź #11 dnia: 7 Czerwca 2005, 15:27 »
My będziemy zamawiać taksówki. Jeszcze nie orientowałam
się ile biorą za kurs z kościoła na salę, ale słyszałam, że
25zł za kurs.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Przewóz gości
« Odpowiedź #12 dnia: 8 Czerwca 2005, 18:16 »
Ja mogę Wam podopowiedzieć, jak było u nas.
Jeden z naszych braci dał do dyspozycji swój samochód -koledze swojemu, który od godziny 2 rano był z nami i w razie czego odwoził gości. I goście się nie martwili o taksówki, a my zapłaciliśmy tylko za paliwo i koledze za 6/7 godzin pracy i tyle.

Offline Tereńka
  • nowicjusz
  • *
Przewóz gości
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Marca 2006, 15:32 »
U mnie była pełna wtopa z gośćmi weselnymi - nie zrobiliśmy wcześniej rozeznania kto będzie własnym samochodem - a okazało się, że prawie  wszyscy się jakoś dogadali ze sobą albo zaangażowali sąsiadów czy kogoś tam innego. Ostatecznie w wynajętym specjalnie autokarze jechało może z 6 osób.

Pomysł z jednym lub dwoma kierowcami na pewno sprawdza się dużo, dużo lepiej.
Tereńka

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
Odp: Przewóz gości
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Stycznia 2008, 22:24 »
jesli chodzi o przewiezienie wiekszej liczbu gosci to proponuje autokar....
my np korzystalismy z firmy ER-BUS ze Szczecina, sa chyba najtansi na rynku i maja fajne autokary, no i co wazne kierowca który naz wiózł z tej firmy tez bardzo miły i kulturalny, no i odpowiedni ubrany jak przystało na taka impreze, naprawde polecam, namiry moge podac na priv. pozdrawiam wszystkich i zycze samych miłych wrazen z własnego wesela

Offline KashDar

• uzależniony
  • data ślubu: 14.06.2008r. godz. 17.00
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Stycznia 2008, 14:14 »
cyt. "my np korzystalismy z firmy ER-BUS ze Szczecina"

bardzo proszę o namiary tej firmy na priva
z góry dziękuję, pozdrawiam :)

Offline rudzia30
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Lutego 2008, 16:41 »
Jak jest nie daleko to najtaniej wynająć busy taksówki, 30 osób to nie wiele.

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #17 dnia: 7 Listopada 2008, 13:54 »
witam, odświeżam wątek. może ktoś podać namiary na jakiś tani przewóz gości, ale taki większy na ponad 50 osób. pozdrawiam

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Stycznia 2009, 17:52 »
Ja rowniez poszukuje przewozu na okolo 50 -60 osob.  Chodzi mi o przewoz Szczecin- Stargard Szcz, a nastepnie o 4 rano Stargard Szcz - Szczecin.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Stycznia 2009, 18:00 »
Sugerowałabym dogadanie się z ZDiTM, zawsze wychodzi taniej niż autokar.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Stycznia 2009, 07:55 »
My też będziemy otrzebować czegoś do przewozu gości ale raczej weźmiemy busa niż autobus. Najwyżej zrobi 2 kursy. Chodzi nam glównie o drogę porotną :)

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Lutego 2009, 10:49 »
my zamiast autobusu weźmiemy taksówki.mój sąsiad ma takie 2 minivany,za kurs bierze 10 zł, nawet jak pojedzie 5 razy to tanio wychodzi,część gości będzie z resztą zmotoryzowana.a po wszystkim transportu nie potrzebujemy bo wesele i zakwaterowanie są w tym samym hotelu

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Maja 2009, 16:06 »
to ja troszke odswieze watek, ja bede wlasnei szukała czegos zeby gosci przewiesc z kosciola na sale bo po weselu nie organizuje rozwozu bo kazdy roznie wychodzi, 2. koszta , 3, ja jak bylam na weselach tez wracalam na wlasna reke i to dla mnie bylo normalne

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Maja 2009, 09:19 »
My planujemy wynająć autokar, żeby przewieźć gości z kościoła na salę. Po weselu planujemy własny transport, czyt. znajomy z busem + znajomy z samochodem osobowym. Wesele mamy w Kobylance a większość gości będzie wracać do Szczecina. Trochę nie wyobrażam sobie żeby wracali taksówkami, bo koszt będzie masakryczny. Podstawienie autokaru o 4 czy 5 rano to też moim zdaniem nie jest dobry pomysł, bo część gości będzie chciała wracać wcześniej, a część (jak znam moją rodzinę) będzie się bawić do 7 rano :)  ale to dopiero plany, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Offline j-paulinka

• Grzesiomanka:))
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Września 2009, 18:49 »
Witam! chciałabym odświeżyć ten wątek:) moje wesele dopiero w sierpniu 2010, ale już dziś sen z powiek spędza mi pewien problem. . dlatego postanowiłam się Was poradzić.  Może najpierw przedstawię sytuację - ja pochodzę z Poznania (wielkopolskie),a mój luby z okolic Limanowej (małopolskie).  Wesele odbędzie się u niego - on ma dużo większą rodzinę no i wesele w górach:)) moim gościom (ok.  30 osób) zapewniam 2 noclegi - z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę, bo w końcu to ponad 500 km. . i teraz pytanie - czy tymże gościom powinnam załatwić transport?? i jak on powinien wyglądać?? i czy mam z góry określić kiedy mają przyjechać?? wiem, że tylko kilka osób pojedzie samochodami, zresztą i tak nie wiem czy trafią oni sami do hotelu, a chciałabym uniknąć sytuacji, w której każdy przyjeżdża o innej porze, także w nocy przed weselem i trzeba z każdym jeździć i ich rozlokowywać. . z drugiej strony to duży koszt wynajmu autokaru na 3 dni. . nie wiem też jak to każdemu będzie pasować jechać - tzn.  czy o 16,czy 18 i czy to ja mogę ustalić?? jak to wszystko pogodzić?? macie jakieś pomysły, albo jak Wy rozwiązałyście problem z przyjezdnymi gośćmi?? bo to moja rodzinka i chciałabym ich jak najlepiej ugościć ale też żeby nie stresować się nimi noc przed. . . pomóżcie. . :))

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #25 dnia: 1 Października 2009, 13:40 »
Wszystkie wesela na których byłam odbywały się po za Szczecinem i zawsze dojeżdżaliśmy sami, a nie było to w cale blisko bo np.  w Częstochowie.  Na miejscu para młoda zapewniała gościom noclegi.  Myślę, że koszt przewozu wszystkich gości z miejsca zamieszkania byłby bardzo duży. . .  A goście wiedząc wcześniej, gdzie będzie odbywać się wesele muszą liczyć się z wydatkami. . .

Offline michal1988
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.06.2100
« Odpowiedź #26 dnia: 7 Października 2009, 11:29 »
Firm przewozowych  jest bardzo duzo,rozejrzyj sie w pobliskik miescie i napewno coś sie znajdzie.  Warto pomyślec takze o noclegu dla gosci,szczególnie jesli wesele jest daleko.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Października 2009, 09:32 »
j-paulinka moim zdaniem nie masz obowiązku zapewnić gościom transportu i nikt nie powinien czuć się obrażony jeżeli na wesele będzie musiał dojechać sam. Ja się nigdy nie spotkałam z wiezieniem gości kilkaset kilometrów na wesele. Poza tym gdybyś chciała wszystkich zawieźć jednym autokarem to też byś miała problem, bo jeden będzie chciał wyjechać o 12 a drugi o 18.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Października 2009, 13:03 »
ja takze uwazam ze nie musisz dodatkowo organizowac im dojazdu.
co do przybycia gosci - okresl od ktorej godziny jest zakwaterowanie, ja zrzucilam to na lokal - oni rozdawali klucze bo wczesniej dalam liste z przydzielonymi pokojami
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #29 dnia: 4 Listopada 2009, 11:38 »
j-paulinka
skoro zapewniasz juz nocleg, to nie musisz sie martwic o dojazd. Kazdy z gosci ma szanse sie wyspac, zeby pozniej wrocic bezpiecznie do domu. W dodatku przed weselem goscie mogli isc do hotelu, wykapac sie po podrozy...
Ja tez tak robilam :)