Autor Wątek: Dorado + zespoly ze slaska  (Przeczytany 7365 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline syla8
  • nowicjusz
  • *
Dorado + zespoly ze slaska
« dnia: 27 Czerwca 2006, 17:21 »
zarezerwowalam termin na sali Dorado w sosnowcu. moze ktos tam byl na weselu? jakie wrazenia? mnie troche przeraza ogrom tej sali. bedzie okolo 80 osob i boje sie ze "znikna" na tej sali. prosilabym na namiary na sprawdzone zespoly[/quote]

Offline kopea

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.09.2006
Dorado + zespoly ze slaska
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2006, 19:11 »
No to witaj w klubie :D Ja mam tam ślub 16 września. Moja kumpela z pracy miała tam wesele w zeszłym roku i nie mogła się nachwalić, więc mam nadzieję, że i my będziemy zadowolone...
A Ty kiedy ślubujesz?

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
Odp: Dorado + zespoly ze slaska
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Października 2008, 20:48 »
Jestem po swoim weselu w Dorado.Z czystym sumieniem mogę polecić tą salę bo było wszystko idealnie.Sala piękna,dużo miejsca,jedzenie bardzo dobre i bardzo dużo, super obsługa,po prostu sala idealnie przystosowana na duze wesela.

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Października 2008, 12:42 »
Szukałam, szukałam.. i zdecydowaliśmy się na Dorado. Sala duża, opinie przychylne, ceny rozsądne, miejsca noclegowe są (nie dużo, ale może wystarczy) ;).. Nie da się też nie zauważyć, że ciągle tam coś remontują, poprawiają (jak byliśmy pierwszy raz to wymieniali (wstawiali) kaloryfery), jak widziałam fotki z 2007 tez da się zauważyć różnicę.. Suma summarum jestem zadowolona z wyboru i zabieram się za dalsze poszukiwania - teraz czas na muzykę! :D

Aha, Szatina - mieliście ciasta i tort z poleconej przez właścicielkę cukierni? I jak, smaczne?

Offline szatina

• forumowicz
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Października 2008, 17:13 »
Ciasta i tort mielismy juz w cenie menu z cukierni z Bukowna i naprawde byly bardzo dobre. Ciasta w paczkach dla gosci zamawialismy w Cukierni Delowscy w Zawierciu.
P.S a co do muzyki to polecam ADRIE!!!!

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Października 2008, 19:33 »
byłam w dorado 2 lata temu na weselu i niestety goscie "gubili" się na sali. Sala ogromna, idealna pewnie na duże wesela, ale majac 80 osób to naprawdę nie było zadnego klimatu. Nawet 100 osób to chyba za mało. Poza tym bylo zimno, nie wiem jak jest teraz. co do jedzenia i obsługi gości nie mam zastrzezeń, wszystko bylo ok. Ale te zimne mury i ta ogromna przestrzeń nie tworzą ciepła i tej atmosfery. Przepraszam dziewczyny, ale takie jest moje zdanie. Z tego co wiem, to jedna z tańszych sal w naszych okolicach, bo 2 lata temu koleżanka płaciła chyba 135 zl za osobę. I pamiętam jeszcze, że miała problemy z kucharkami, bo zniknęło jedzenie. Kelnerki pozabierały mięso po obiedzie, mimo iż mlodzi prośili o pozostawienie. Pani młoda wparowała do kuchni żeby wyjaśnic sytuację, a kucharki wmawiały że mieso zostało zjedzone przez gości. Wychodząc oznajmiła ze jedzenie ma się znaleźć i jak wróciła za jakiś czas to sie znalazło w kuchni. Takze uważajcie dziewczyny, bo panie najwidoczniej pochowały sobie jedzenie, ale postawione pod ściana oddały. Chociaż pewnie obsluga od tego czasu juz się zmieniła, skoro szatina mówi, ze wszystko było ok.

Offline szatina

• forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Października 2008, 21:27 »
Musze powiedziec ze dwa lata temu ta sala wyglądała całkiem inaczej,cały czas zachodzą tam zmiany.Ja miałam tam wesele na 100 osób i było idealnie,kazdy miał miejsce do tanca i nikt nie skakał po sobie jak to bywa na innych salach.A co do jedzonka to mięso które zostało z obiadu zostalo mi dane po weselu i co do tego nie mialam żadnych zastrzeżeń,w ogóle nie miałam do niczego zastrzeżeń bo wszystko było idealnie dopracowane.Gdybym miała drugi raz wybierac sale to na pewno byla by to DORADO. Tak więc ja kazdemu bardzo serdecznie polecam tą sale,na pewno nikt nie bedzie załowac zorganizowanego tam wesela.

Offline Betti

• uzależniony
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Października 2008, 07:07 »
Ja będę miała wesele na ok.170 osób, więc na pewno mi się tam nie zgubią ;)
Szatina ma racje, tam chyba ciągle coś usprawniają i remontują, więc pewnie do mojego wesela (za półtorej roku) będzie jeszcze ładniej :)

@Szatina: co do muzyki, to myśleliśmy nad DJ'em.. Ale zobaczę z ciekawości co to za zespół ta Adria.. :)

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Października 2008, 14:09 »
witam ja mam po tobie wesele i mam mieć ok. 150 osób. My byliśmy tam z narzeczonym na weselu i byliśmy zadowoleni. Mam nadzieje że zrobią coś z tą podłogą bo jest niezaciekawa :/ ale ogólnie biorąc pod uwagę wszystko inne rzeczy to sala jest super i naprawde godna polecenia!!! A jeśli chodzi o zespół to my się zdecydowaliśmy na Introband z Będzina mają swoją stronkę internetową.

Offline szatina

• forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Października 2008, 17:12 »
Dziewczynki do 2010 roku jeszcze tam duzo moze sie zmienic (oczywiście na lepsze), ale naprawde dokonałyście słusznego wyboru!!!Nie będziecie załowac!!

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Października 2008, 22:37 »
ja jutro będę na weselu w Dorado :) także po weselu,napisze,co i jak było ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Października 2008, 01:32 »
Moj brat mial tam wesele na 90 osob i bylo bardzo fajnie. Obsluga jest swietna, jedzenie dobre, nie mozna narzekac, moge polecic. Aha goscie nie zgineli na sali :)

Offline Betti

• uzależniony
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Października 2008, 07:45 »
Skoro 90 osób nie zginęło to mam nadzieję, że moich 150 się nie będzie o siebie obijać  ;)
@evelaz: chętnie posłucham kolejnej opinii :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Października 2008, 08:02 »
Napewno nie, nie masz co sie martwic, wkoncu tam byl kiedys basen hehe :)

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Października 2008, 08:39 »
Co do konsumpcji nie będę zabierał głosu, bo to zależy od tego co kto lubi.  Natomiast sala nie podoba mi się.  Byłem tam na weselu jako gość u koleżanki.  Akustyka - tragedia!!!.  Posadzka betonowa, sala sprawia wrażenie "zimnej" pomimo ,że było to w okresie letnim.   Posadzki widziałem lepsze na korytarzach w blokach.  Zespół, który tam grał twierdził, że jest to jedna z najgorszych sal w których grał.  Ja  na pewno wybiorę inną salę.  Osobiście nie polecam!!!!. 

Offline szatina

• forumowicz
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Października 2008, 15:40 »
Każdy ma swoje zdanie.Co do akustyki to sie nie zgodze,u mnie na weselu jak muzyka grała to nie zagłuszała osób rozmawiających przy stole(co często zdarza sie na innych  salach) ani nie grała zbyt głosno,po prostu muzyka ładnie rozchodziła się po całej sali,dla mnie było super,nie mogłam narzekać.Ale wiadomo jeśli ktos ma wielkie wymagania to niestety we wszystkim nie można tej osobie dogodzić.

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Października 2008, 17:04 »
Niestety! Mam wymagania, które dotyczą sali, obsługi i oczywiście zespołu.  Być może będę miał z tym problem później, ale nic na to nie poradzę.  Mam nadzieję, że moje wesele będzie na sali która spełni moje oczekiwania.  Dotyczy to również obsługi i zespołu.  Pozdrawiam.

Offline szatina

• forumowicz
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Października 2008, 19:30 »
Życze powodzenia i stoickiego spokoju.

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Października 2008, 20:17 »
Jak obiecałam, tak podzielę się z Wami moimi wrażeniami z Dorado :) wszystko było fajnie.Szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi, by muzyka źle rozchodziła się po sali. Jedzenie było smaczne,wszystko ładnie podane. Na weselu mojej koleżanki było 150 osób i uważam,że miejsca było wystarczająco :) Wystrój sali również był bardzo ładny...

Offline szatina

• forumowicz
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Października 2008, 20:44 »
Kolejna pozytywna opinia:)))Na wesele chodzi się by się bawić, a nie patrzeć jaka jest akustyka, lub czy posadzka jest betonowa czy drewniana.Liczy się dobra zabawa a nie detale!!!!

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Października 2008, 07:17 »
Mogę Wam pozazdrościć takiego podejścia do sprawy.  Być może jestem za bardzo przewrażliwiony?.  Muszę to przemyśleć! Ale pomimo tego pozdrawiam!!!

Offline blondina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: dawno temu
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Października 2008, 11:33 »
Wszystkich tych, którzy chwalą sobie salę DORADO jak i obsługę popieram w 100 % !!!!!!!!!.  Byłam, widziałam, tańczyłam i bawiłam się wyśmienicie!.  Z tego co wiem, tradycyjnie będzie tam organizowana zabawa sylwestrowa.  Na pewno wybiorę się tam z moim mężem i jestem pewna, że będzie to szampańska zabawa! 

Offline Betti

• uzależniony
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Października 2008, 09:13 »
Ja miło przeczytać kolejne pozytywne opinie o Dorado :) Utwierdza mnie to w przekonaniu, że dobrze zrobiliśmy wybierając tą salę  :D
A co do akustyki.. skoro innym nie rzuciło się nic takiego podczas innych wesel, to może wówczas (tu zwracam się do swojaka) winna była kapela ???

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Października 2008, 09:36 »
Już sam nie wiem co o tym myśleć.  Być może, że masz rację, ale był to zespół 3 osobowy grający na kibordach bez perkusji.  ( 2-ch panów grających i jedna pani śpiewająca ).  Nie pamiętam jak się nazywali.  Sądzę, że gdyby to był zespół grający " na żywo" 4-ro  lub  5-ci-o osobowy to wtedy można by powiedzieć, że grali za głośno, a tak ?.   A może mieli kiepskie nagłośnienie?.  Tych pytań może być bardzo dużo i dlatego wycofuję się ze stwierdzenia, że akustyka w DORADO jest zła.  Sory!. :-))))

Offline Betti

• uzależniony
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Października 2008, 09:41 »
Nie masz za co przepraszać. :) Dobrze, że ludzie się wypowiadają i dobrze i źle.. Wówczas można poznać wszystkie aspekty danego miejsca i.. wyrobić sobie swoje zdanie.. :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Października 2008, 13:57 »
Dość gorąco zrobiło się wokół sali DORADO.  Sądzę, żę szfostwo sali jest tym faktem zadowolone.  Czasami jest tak, że nie ważne co się mówi, ważne, że się wogóle mówi.  Zawsze to jakaś reklama! A tak na serio, to dobrze , że swojak wycofał się z tej opini bo nie miał racji.  Ale dobrze to swiadczy o nim.  Nie każdy potrafi tak się zachować.  Moja opinia na temat sali jest w całej rozciągłości pozytywna.  Pamiętam tą salę kiedy rozpoczynała swoją działalność.  Jest tam włożony ogrom pracy i kasy.  Obecnie sala (nie patrząc na posadzkę ) jest OK!!!!!.  Z tego co wiem właścicielka sali ma zaplanowaną w najbliższej przyszłości zmianę posadzki ( parkiet czy gumolit ? tego nie wiem ).   Obsługa kulturalna, czysto , posiłki -  tak jak zawsze mówię jeżeli o mnie chodzi i moje podniebienie  - w porzo.   I oczywiście czy wesele będzie udane zależy od zespołu , gości i atmosfery jaka będzie stworzona przez wszystkich uczestników wesela.  Czasami może się zdarzyć, że jakaś "menda" (przepraszam za wyrażenie) zepsuje cały nastrój .  Pozdrawiam wszystkich zdecydowanych na wynajęcie DORADO !!!!!