Autor Wątek: uwaga- firma YES nie polecam  (Przeczytany 6461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chuda00
  • nowicjusz
  • *
uwaga- firma YES nie polecam
« dnia: 5 Lutego 2008, 23:27 »
chciałabym ostrzec wszystkich  którzy sa w trakcie podejmowania decyzji w którym salonie kupić wymarzone obrączki.  nasz wybór niestety padł na firmę Yes siedziba min.  w Poznaniu.  Obrączki juz na poprawinach były nie tylko porysowane że wyglądały jakby miały co najmniej rok a w dodatku wyszczerbione !!! Firma oczywiście była bardzo zdziwiona wyglądem naszych obrączek i stwierdziła że to jest w ogóle pierwszy przypadekw historii.  Zgodzili sie na wymianę na nowe ale te NOWE porysowały sie jeszcze szyciej.  Odradzam i tyle .  Powodzenia
Smiley

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
Odp: uwaga- firma YES nie polecam
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Lutego 2008, 23:43 »
mam obraczki z Yes i rzeczywiscie szybko sie rysuja, jeszcze szybciej traca zmatowienia :(

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Lutego 2008, 08:23 »
dobrze, że pojawił sie ten wątek :) bo zastanawialiśmy się nad obrączkami z YES. Na pewno poszukamy gdzieś indziej :)

Offline anika

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.09.2008
polecam pracownie złotniczą w Olsztynie:)
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Lutego 2008, 11:41 »
Polecam pracownię złotniczą  w Olsztynie!

Możliwość zrobienia z własnego materiału (złota). Opłata wtedy za robociznę.
Przykładowo za parę zwykłych gładkich obrączek zapłacicie 150 zł.
W przypadku braku złota ok.  400 -500 zł za parę.
Za te same obrączki w Alfie trzeba zapłacić od 700 zł.

pozdrawiam

adresy podajemy na priv
« Ostatnia zmiana: 6 Lutego 2008, 11:55 wysłana przez Maja »

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Października 2008, 14:33 »
Nie wiem jak jest z obrączkami, ale mam pierścionek zaręczynowy firmy Yes, i narazie (odpukać! ;) ) nic się z nim nie dzieje. . .

Offline agaciurka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Października 2008, 18:37 »
Właśnie niedawno byłam w salonie YES i powiem szczerze że nie mieli zbytnio fajnych ofert z obrączkami, może całe szczęście...  ;)

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Listopada 2008, 21:13 »
Też mam pierścionek z firmy YES i też mu nic nie jest  :)

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Listopada 2008, 21:11 »
ja mam obrączki z firmy Yes i w ogóle sie nie boję, że cos sie z nimi stanie, moze dlatego, ze sa takie specyficzne i nie ma co sie rysować, no moze wewnątrz. A zmatowienia zawsze sie wycierają po jakimś czasie bez wzgledu na to z jakiej firmy pochodzi biżuteria. mówili nam to u każdego jubilera. co do zarysowań to podobnie, mój kiedyś piekny i błyszczący pierścionek zaręczynowy (nie z firmy yes) teraz jest blady i matowy. Musze pomysleć o jakiejś profesjonalnej polerce, ale tak sie dzieje z kazda bizuteria, która mialam i myslę że to kwestia czasu i uzytkowania.

Offline meni
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Listopada 2008, 12:57 »
Nie polecam calkowicie !!!
Byłam fanką ich biżuteri swojego czasu wydalam sporo kasy na pierścionki obrączki , i zestawy typu kolczki + bransoletki itd.

Jest tylko 1 rzecz ktora mi sie nie popsuła.  Pierscionek od razu sie porysował z drugiego wypadły cyrkonie.  2 zerwane naszyjniki, cyrkonia z kolczyka wyleciała po 2 m-cach.

Juz nigdy nic tam nie kupie mimo że mają śliczne wzory :(

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Listopada 2008, 12:35 »
Ja również nie polecam tej firmy! Mam od nich pierścionek zaręczynowy, który w tym momencie jest po raz 4 w reklamacji- czekam na rozstrzygniecie- czy wymienią czy oddadzą gotówke... Po raz 4 w ciągu 14 miesięcy wypadło z niego oczko...poza tym podejście do klienta w tym salonie, gdzie reklamowałam pierścionek  jest straszne... Nie polecam... Szerzej na ten temat napisałam w wątku zniecierpliwionych 2009...

caril
  • Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Grudnia 2008, 13:14 »
Mam nadzieję, że ja nie zawiodę się na tej firmie. Zamówiliśmy u nich obrączki i póki co jesteśmy zadowoleni. Oby nic nie zmieniło się po tym, jak zaczniemy je nosić ;)

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Grudnia 2008, 15:09 »
może i ja się wypowiem

może nie mam sama osobiście obrączek z tej firmy, ale ma je siostra i nie tylko z resztą obrączki

jest bardzo zadowolona, jak i z jakości jak i z cen
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Maja 2009, 11:17 »
Obleciałam w Szczecinie część "bardziej popularnych" sklepów jubilerskich i kompletnie nic mi się nie podobało a jak podobało to kosztowało 5000zł!!! na koniec wylądowałąm w "Yes"- tylko i wyłącznie dlatego że koleżanka poleciła tak to nawet bym nie jechała taki kawał (na ku słońcu) bo nawet nie wiedziałam, że jest tam taki sklep. I szczerze to do 2000zł.(w takiej kwocie musimy się zmieścić)znalazłam przepiękne modele-obsługa super. A co do biżuterii to myślę że to kwestia trafienia na dobrą "partię" My zamówimy stamtąd i zobaczymy jak się będzie nosić-wierzę głęboko w to, że dobrze a jak się coś zepsuje to dam do naprawdy-to w końcu rzecz którą nosi się na codzień a nie ma rzeczy niezniszczalnych więc nie popadajmy w paranoje, że obrączka ma być nieskazitelna przez 30lat:)
kasia

caril
  • Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Maja 2009, 19:54 »
zgadzam się w całej rozciągłości :D
miałam takie same odczucia, co do tego salonu. miła obsługa, tam znaleźliśmy obrączki idealne! mam nadzieję, ze będą się dobrze "nosić" ;)

Offline Daria81
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Maja 2009, 11:15 »
Muszę się zgodzić z opinią na temat Yes - ja też mam złe doświadczenia z biżuterią tej firmy.  Dlatego przy wyborze obrączek braliśmy pod uwagę tylko Apart lub Kruka.  Zdecydowaliśmy się na Apart - ciekawsze wzornictwo.
Poza tym znajomi mają obrączki z Apartu, które po 5 latach noszenia wyglądają pięknie i to była dla nas najlepsza rekomendacja.