Autor Wątek: 3...2...1 :)  (Przeczytany 6485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
3...2...1 :)
« dnia: 14 Maja 2005, 18:57 »
Jak ten czas szybko leci...nawet nie zauważyłam jak minęła studniówka naszego ślubiku :)
Zaczynam więc moje odliczanie do "Naszego Wielkiego Dnia",będzie fajnie już po ślubie zajrzeć do tego tematu i przypomnieć sobie te wszystkie przygotowania i nerwy...

Aurelia i Michał 30 LIPIEC 2005

Jak się poznaliśmy...był to sierpień 2001r. Ustka,spotkanie na plaży w upalny dzień...z tamtejszej naszej rozmowy niewiele pamiętam,jedynie to że studiuje on w Szczecinie tak jak ja.
Przyszedł październik,znowu studia i imprezki ze znajomymi.W tamtym okresie bawiłam się głównie w "Garfieldzie"...to właśnie tam spotkaliśmy się poraz drugi.On nawet nie zauważył, że próbuje poderwać tę samą dziewczynę co kilka miesięcy wczaśniej.Gdy oboje zorientowaliśmy się, że to nie jest nasze pierwsze spotkanie odrazu łatwiej nam się rozmawiało,w końcu lody były już przełamane.Oboje stwierdziliśmy że jakiś magnesik nas do siebie przyciąga...przeznaczenie.Po pół roku zamieszkaliśmy razem,początkowo było ciężko ale przetrwaliśmy ten trudny okres nauczyliśmy się siebie nawzajem...
I tak już jesteśmy nierozłączni czwarty rok.W listopadzie 2004 były zaręczyny i rozpoczęły się nasze przygotowania do ślubu i wesela.

Do Wielkiego Dnia zostało nam 77 dni...Załatwiliśmy już wiele spraw ale jeszcze dużo mamy do zrobienia.

Sprawy załatwione:
-zaklepana data i godzina w kościele,
-zamówiona sala na wesele i poprawiny,
-zespół,
-kamerzysta,
-fotograf,
-zamówiona suknia, buty i dodatki,
-zarezerwowane noclegi dla gości,
-autokar,
-kurs tańca,
-zamówione ciasta,
-ukończone nauki przedmałżeńskie,
-kosmetyczka i fryzjerka,
-wysłane zaproszenia,
-załatwione sprawy w USC,
-pierwsza rozmowa z księdzem w moim kościele,
-zapowiedzi w kościele u młodego,

Co nas jeszcze czeka:
-wybrać obrączki i podusie pod obrączki,
-moje przymiarki i odbiór sukni na kaszubskiej,
-kupić garnitur,buty i dodatki dla młodego,
-nakręcić scenke z kamerzystą,
-spotkać się z zespołem i fotografem,
-kilka dodatkowych lekcji walca,
-spisanie reszty protokołu z księdzem,
-2x spowiedź,
-próbna fryzura i makijaż,
-kupić alkohol,napoje i owoce,
-zamówić torta,
-zamówić kwiaty,
-zrobić albumy dla rodziców,
-kupić księgi gości,
-...zamówić słoneczną pogodę na 30 lipca...
-no i NIE DENERWOWAĆ SIĘ !!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Maja 2005, 13:33 »
nio prosze... robota wre...

masz już zdjęcia kiecki???????? (poza ta fotką , którą wkleiłaś  w temacie o sukniach ślubnych)

kto was bedzie uczył walca????????
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Maja 2005, 18:50 »
Cytat: "monia"
nio prosze... robota wre...

masz już zdjęcia kiecki???????? (poza ta fotką , którą wkleiłaś  w temacie o sukniach ślubnych)

kto was bedzie uczył walca????????

Wre wre... :lol:

Nie mam żadnych zdjęć sukni bo Agora raczej nie publikuje zdjęć swoich sukien (w obawie o plagiat podejrzewam)...ale we wtorek mam pierwszą przymiarkę (pod koniec lutego zamówiłam suknie na kaszubskiej a dopiero teraz mam pierwszą przymiarkę :!:  :!:  :!: ) więc wezmę cyfrówkę i zrobię jakieś porządne zdjęcie mojej sukienusi  :wink:

Co do walca to narazie chodzimy na taki ogólny trzymiesięczny kurs tańca towarzyskiego, kończymy go na początku czerwca i weźmiemy jeszcze trzy prywatne lekcje walca angielskiego u naszego instruktora,nie wiem jak się on nazywa ale ta szkoła tańca jest koło Wałów Chrobrego.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Maja 2005, 08:56 »
szkoła tańca - astra - jacek porazik ...

znam znam..

4 lata tańczyłam w turniejach łaciny... :D

nawet wyciągnęłam mojego na tańce na 3 m-ce... po 2 m-cach zrezygnowaliśmy... najpierw puiotrek był chory potem ja... wypadły nam 4 zajęcia i nijamk piotr nie był w stanie kchwycić, nadrobic ...

teraz jestem skazana na siebie.... no tak... łacine znam i to dobrze... no .. teraz powiem wmiare dobrze, bo nie tańcze już ponad 12 lat więc wypadło mi z pamięci to i owo ale zawsze coś tam jeszcze siedzi... standard... miałam tylko w wersji podstawowej.. mocno okrojonej... nie pamiętam przejść z walca angielskiego, bo takiego bedziemy właśnie tańczyć....

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Maja 2005, 15:45 »
My już te przejścia w walcu angielskim mieliśmy...więc mogę Ci przypomnieć:
Najpierw jest podstawowy krok w tył od lewej nogi(kobieta),później wirujemy o 360 stopni(w prawo) i "przejściówka" - lewa noga do przodu(kobieta),prawa w bok,dostawiamy lewą i zaczynamy krok podstawowy prawą nogą w tył,znów wirujemy tym razem w lewo i kolejna przejściówka-prawa noga w tył(kobieta)lewa w bok,dostawiamy prawą i możwmy dalej tańczyć wszystko od początku...
hehe ale zamieszałam...napisz monia czy coś z tego zrozumiałaś...

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Maja 2005, 18:53 »
74 dni do...

Dzisiaj byłam na pierwszej przymiarce...suknia jeszcze niezbyt gotowa więc efekt końcowy różnił się będzie od tego co na zdjęciu, ale kilka fotek pstryknęłam,nie zwracajcie uwagi na te wszystkie szpilki  :wink:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Maja 2005, 18:58 »
No, no - bardzo fajna kiecka!!!!

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Maja 2005, 19:28 »
Gratuluję sukienka zapowiada się przepięknie, wyglądasz jak księżniczka :D w ogóle śliczna jesteś :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Maja 2005, 19:38 »
Tak sobie jeszcze raz spojrzałam i mam pytanie-czy to jest kolor szampana?

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Maja 2005, 20:05 »
Dziękuję dziewczynki... :oops:
Tak Julia suknia ma kolor szampański :) podobno blondynkom lepiej w ecru i szampanie niz w czystej bieli,zresztą sama to zauważyłam przymierzając różne suknie.

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Maja 2005, 21:24 »
Ten kolor fajnie wychodzi na zdjęciach, ecru wygląda w zasadzie jak biały na fotkach. Będziesz śliczną panną młodą  :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Maja 2005, 22:37 »
Aurelyah suknia super! :tak_2:
Bardzo mi się podoba, zresztą jak już pisałam wcześniej! Podoba mi jak sukienka ma jakiś element drapowany! :ok:
Wygladasz w niej pięknie! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Maja 2005, 22:06 »
67 dni do...

Dziś miałam drugą przymiarkę, suknia już w 90% gotowa, zostały jeszcze drobne poprawki i gotowe...
Wklejam dwa zdjęcia: tył gorsetu mojej sukienusi (mam nadzieję że babcie i ciotki nie dostaną zawału jak zobaczą tak "roznegliżowaną" pannę młodą  :shock: ), na drugiej fotce jest śliczny kwiatek, który założę zamiast naszyjnika, taki sam planuję założyć na rękę ponieważ jestem przeciwniczką rękawiczek.

Jak wygrzebię się z książek i podgonie z moją nieszczęsną magisterką to powklejam więcej zdjęć związanych z naszym ślubikiem...ale teraz wracam do pisania pracy   :(

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Maja 2005, 23:14 »
bardzo fajnie to wszysko wygląda. Idealnie dobrałaś sukienkę do koloru włosów. O podobnym kwiatku pod szyje myślałam, więc cieszę sie, ze zobaczyłam jak to wygląda :D koniecznie podrzuć więcej zdjęć. Pozdrawiam :lol:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Maja 2005, 07:46 »
Czekamy na więcej zdjęć! Ale już z tych widać, że wszystko będzie na piątkę :D

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Maja 2005, 08:14 »
alez ty masz figurę  :oops:

ehhhh.. gdybym tak wychodziła 5 lat temu za maz  :(

ślicznie wyglądasz w tej sukni... co z welonem????  jaka fryzurka???

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Maja 2005, 09:20 »
Czekamy na więcej zdjęć :!:

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Maja 2005, 10:43 »
Cytat: "monia"
alez ty masz figurę  :oops:

ehhhh.. gdybym tak wychodziła 5 lat temu za maz  :(

ślicznie wyglądasz w tej sukni... co z welonem????  jaka fryzurka???

Ehhh, z tą moją figurą to tak kolorowo nie jest  :?  chudzina jestem i tyle i chociaż chciałabym bardzo przytyć to jakoś nie mogę  :cry:
Cieszę się, że udało mi się dobrać suknię, która dodaje mi trochę "krągłości"  :lol:
Jeżeli chodzi o fryzurę to jestem już umówiona na próbną 3 czerwca...Fryzurka ma być prosta i delikatna, bez żadnych loczków, tylko gładki koczek, mniej więcej taki jak na zdjęciu poniżej.

Początkowo niezbyt podobał mi się pomysł welonu, bo to zawsze problem z dopasowaniem go do fryzury, a jak po 24.00 się go ściąga to fryzurka jest trochę zniekształcona. Doszłam jednak do wniosku, że to jest jedyna okazja w życiu żeby założyć welon...no i będzie welon. Podepnę go w środek mojego koczka, a na górze będzie mała tiara.  
Welonik będzie w kolorze szampana z szampańską lamówką, nie wiem ile to jest centymetrów ale będzie sięgał (przepraszam za sformułowanie) "do pupy" :lol:
Moja kosmatyczka poradziła mi że do koloru szampańskiego sukni najlepiej pasował będzie makijaż w kolorze herbacianym lub łososiowym z dodatkami złota, takiego też kolorku będzie mój bukiet.Sam układ kwiatów będzie jak na zdjęciu pierwszym a kolor podobny do tego z fotki drugiej (jeżeli się da to trochę jaśniejszy)

I jeszcze jedno te kwiatki to nie kalie...wszyscy mi mówią,że kalie to kwiatki na pogrzeby i nie wypada z nich robić wiązanki ślubnej...ale to nie są kalie tylko kandamelie czy coś w tym rodzaju :wink:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Maja 2005, 16:41 »
Te kwiaty nazywają się cantadeskie, a jest to jedna z wielu odmian kalii. Też mi się podobają i chyba sobie zafunduję bukiecik z nich własnie, ale w połączeniu z różami.

Offline olimpx
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Maja 2005, 17:59 »
kwiaty super :) Ja bede miala róże w dwóch kolorach różu :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Maja 2005, 18:19 »
Moja pani z kwiaciarni powiedziała, że nie powinno się łączyć dwóch kolorów róż, ale dlaczego nie to nie wiem.

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Maja 2005, 19:13 »
jak zwał tak zwał , ale kwiatuszki są cudowne. Ja też będę miała z nich bukiet i nawet w tym samym kolorze co Twój :D

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Maja 2005, 23:39 »
nie słuchaj ich.. kalia jest pieknym kwiatem i napewno nie pogrzebowym... ja mogłabym to powiedziec o liliach, bo w mojej rodzinie ten kwiat króluje na pogrzebach....

sama myslę o kalach lub o kornwaliach w mojej wiązance slubnej...

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 7 Czerwca 2005, 19:49 »
...53 dni do...

Kilka dni temu byłam na próbnej fryzurce, no i muszę powiedzieć, że fryzjerka miała nielada problem z ułożeniem mojego koczka...nigdy wcześniej nie czesała gładkiego koka więc nie wiedziała jak się za niego zabrać. Po dwóch godzinach udało jej się wreszcie wykonać coś co mi się spodobało...mam tylko nadzieję, że w dniu ślubu już pójdzie jej to sprawniej :? Wklejem kilka fotek mojego koczka, nie zwaracjcie uwagi na niedociągnięcia bo to co widać na zdjęciu ma tylko oddać charakter fryzurki końcowej.

Dzisiaj natomiast wybraliśmy i zamówiliśmy nasze obrączki :) oto one:

A jeszcze jedno...jak byłam w Głogowie na próbnej fryzurce pojechaliśmy przy okazji do restauracji w której będzie wesele, pstryknęliśmy też kilka fotek bo szykowali akurat sale na jakieś wesele:

Noooo a dzisiaj byłam na ostatniej przymiarce sukienusi w CMS...pani uczyła mnie siadać, klękać i wchodzić po schodach w sukni...heh nie będzie tak źle  :wink:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 7 Czerwca 2005, 20:53 »
Z Twoich włosów to każdą fryzurkę można wyczarować :) . Cały Twój ślubny wizerunek zaczyna się układać w piękną całość. Obrączki bardzo mi się podobają, sma niedawno takie oglądałam u Kruka i są w gronie moich faworytów.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #25 dnia: 7 Czerwca 2005, 21:03 »
Koczek śliczny!!!!!!!!! Bardzo mi się podoba  :D

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Kama24

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 7 Czerwca 2005, 22:00 »
aurelyah będziesz wyglądałą prześlicznie :)  Super sukienka i tylko pozazdrościć takiego koloru włosów :)
Nasz Wielki Dzień był 25.06.2005

Mama od 06.06.2006

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 7 Czerwca 2005, 22:19 »
Tak-kolor rewelacyjny :!:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 7 Czerwca 2005, 23:45 »
Wszystko super! Obrączki bardzo mi się podobają! To również nasze typy! :)

Offline Magula
  • bywalec
« Odpowiedź #29 dnia: 8 Czerwca 2005, 13:03 »
Przygotowania  :szczeka: Na pewno ten Dzień bedzie idealny!!Pozdrawiam :D