Jak ten czas szybko leci...nawet nie zauważyłam jak minęła studniówka naszego ślubiku

Zaczynam więc moje odliczanie do "Naszego Wielkiego Dnia",będzie fajnie już po ślubie zajrzeć do tego tematu i przypomnieć sobie te wszystkie przygotowania i nerwy...
Aurelia i Michał 30 LIPIEC 2005
Jak się poznaliśmy...był to sierpień 2001r. Ustka,spotkanie na plaży w upalny dzień...z tamtejszej naszej rozmowy niewiele pamiętam,jedynie to że studiuje on w Szczecinie tak jak ja.
Przyszedł październik,znowu studia i imprezki ze znajomymi.W tamtym okresie bawiłam się głównie w "Garfieldzie"...to właśnie tam spotkaliśmy się poraz drugi.On nawet nie zauważył, że próbuje poderwać tę samą dziewczynę co kilka miesięcy wczaśniej.Gdy oboje zorientowaliśmy się, że to nie jest nasze pierwsze spotkanie odrazu łatwiej nam się rozmawiało,w końcu lody były już przełamane.Oboje stwierdziliśmy że jakiś magnesik nas do siebie przyciąga...przeznaczenie.Po pół roku zamieszkaliśmy razem,początkowo było ciężko ale przetrwaliśmy ten trudny okres nauczyliśmy się siebie nawzajem...
I tak już jesteśmy nierozłączni czwarty rok.W listopadzie 2004 były zaręczyny i rozpoczęły się nasze przygotowania do ślubu i wesela.
Do Wielkiego Dnia zostało nam 77 dni...Załatwiliśmy już wiele spraw ale jeszcze dużo mamy do zrobienia.
Sprawy załatwione:
-zaklepana data i godzina w kościele,
-zamówiona sala na wesele i poprawiny,
-zespół,
-kamerzysta,
-fotograf,
-zamówiona suknia, buty i dodatki,
-zarezerwowane noclegi dla gości,
-autokar,
-kurs tańca,
-zamówione ciasta,
-ukończone nauki przedmałżeńskie,
-kosmetyczka i fryzjerka,
-wysłane zaproszenia,
-załatwione sprawy w USC,
-pierwsza rozmowa z księdzem w moim kościele,
-zapowiedzi w kościele u młodego,
Co nas jeszcze czeka:
-wybrać obrączki i podusie pod obrączki,
-moje przymiarki i odbiór sukni na kaszubskiej,
-kupić garnitur,buty i dodatki dla młodego,
-nakręcić scenke z kamerzystą,
-spotkać się z zespołem i fotografem,
-kilka dodatkowych lekcji walca,
-spisanie reszty protokołu z księdzem,
-2x spowiedź,
-próbna fryzura i makijaż,
-kupić alkohol,napoje i owoce,
-zamówić torta,
-zamówić kwiaty,
-zrobić albumy dla rodziców,
-kupić księgi gości,
-...zamówić słoneczną pogodę na 30 lipca...
-no i NIE DENERWOWAĆ SIĘ !!!