Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2009, czyli nasze 400 dni do...:)  (Przeczytany 315639 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
Dziewczyny 2009r. Otwieram dla was nowy wątek:)

_Proszę o pisanie w nim tylko o sprawch związanych ze ślubem.

A Więc Do Dzieła:)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2009, czyli nasze 400 dni do...:)
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Listopada 2007, 12:47 »
Aż musiałam sprawdzic, ale to naprawde prawda, te 400 dni. Dziewczyny do dzieła - piszcie co macie, co zostało do załatwienia i z czym macie problemy.

Ja z moim Bohdanem mamy już sale i fotografa i wiemy gdzie chcemy gości przenocować.
Napewno nie chcemy kamery więc to nam odpada, a poza tym to mam jakieś tam wizje jakbym chciała żeby to wszystko wyglądało a co z tego wyjdzie to zobaczymy.

Pozdrawiam ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopada 2007, 13:17 »
Mam nadzieję, że mnie stąd nie wyrzucicie  :blagam: :blagam:

Czasami Was podpatrzę, poczytam... zawsze można coś ciekawego się dowiedzieć. może jakieś nowości podpowiecie  ;D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Listopada 2007, 13:22 »
vonka kto by Cie miał stąd wyrzucać przeciez tu wielka klika bab zainteresowanych jednym tematem ;)

RELACJA

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Listopada 2007, 13:24 »
vonka nie wyrzucimy ;D
my mamy już prawie wszystko załatwione, jeszcze tylko podpisać umowę o wynajem sali i z głowy na kilka miesięcy... Kusi mnie załatwienie w przyszłym roku nauk, ale nie wiem jak na to spojrzy nasz ksiądz, muszę sie przejść i dowiedzieć...

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Listopada 2007, 14:02 »
 no ,to dotarłam tutaj i ja :D

My mamy załatwioną salę, kamerzystę ,a jesteśmy na etapie załatwiania zespołu i fotografa :)

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Listopada 2007, 14:10 »
U nas stanęło wszystko na załatwieniu sali i zespołu. Terazm mam problem z kamerzysta. Wszyscy robia oklepane filmy z komputerowymi wstawkami a ja szukam czegos innego. Mam nadzieję, że znajdę :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Listopada 2007, 14:16 »
Powodzenia Wam życzę! I tak macie dużo już załatwione. 400 dni przed... hmmm, ja nawet nie znałam wybranka mojego serca!!!!

Sssmakija (ładny nick ;) ) - może spróbuj porozglądać się wśród ludzi, którzy nie robią takich filmików, a mają sprzęt i chętnie filmują wszystko, tylko nie śluby. Nie znają tricków takich jak 'ślubiarze' i nie mają ustalonego niegdyś scenariusza. Może akurat?
Trudno mi doradzić jeśli chodzi o kamerzystę, bo nie chcieliśmy mieć i nie szukaliśmy. Ale fotografa właśnie takiego zatrudniliśmy. Tzw. amatora, z dobrym sprzętem. Powiedziałam mu, że chcę to to i tamto i chłopak wprawdzie się przejął i wystraszył, ale podszedł do zadania tak, jakbym chciała. I zdjęcia mamy super.

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Listopada 2007, 14:17 »
u nas twardo odkladamy kase na konto ( dlatego tez teraz poszlam do pracy )aaa...no wlasnie dostalam ta prace  ;D
tak wiec pisząc dalej....
....mamy zaplaconą zaliczke za sale i juz zaklepany termin zarówno na wesele jak i na 2 dzień na poprawiny oraz mamy wplacona zaliczke na zespół i w sumie narazie to tyle.
Rodzina juz cala wie o zareczynach :) więc to tez z glowy juz mamy.
W styczniu mam zamiar sie zabrac za fotografa,juz mam upatrzonych w sumie w Krakowie więc bede tlyko sie chciala z nimi umowic aby mi oferte przedstawili no i w lutym zrobimy juz nauki aby mieć z głowy,na szczescie tylko jeden weekend nam to zajmie plus 3 spotkania w poradni.
czyli po nowym roku moze fotograf i kamerzysta i na razie tyle

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Listopada 2007, 14:22 »
Ja fotografa też znalazłam amatora, ale ma już trochę zdjęć na swoim koncie i jestem nimi zachwycona. Za sesję w plenerze, przygotowanie, ślub i wesele bierze 1000zł :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Listopada 2007, 14:23 »
To super :) Ja płaciłam mojemu 800 zł + odbitki. 1000 to też bardzo korzystna cena.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Listopada 2007, 14:26 »
akayu - :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: GRATULACJE :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
teraz powiedz co to za praca

RELACJA

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Listopada 2007, 14:26 »
ja bym chciala tez pare zdjec studyjnych ale nie wiem jak to bedzie bo biora kosmiczne ceny czasem za 1 sztuke,a wsumie wieksozsc fotografow w Krakowie nie schodzi z 1200-1400 zl a nawet sa do 3000 tys za caly pakiet bez studia!
dlatego tak trudno mi sie na cos zdecydowac bo czesto jak podobaja mi sie kogos zdjecia to nagle okazuje sie ze studia on nie ma ::)

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Listopada 2007, 14:29 »
Przegapiłam info o pracy!!!! GRATULUJĘ!!!!!

Fotograf, który mi robił zdjęcia ślubne teraz studiuje w Krakowie, więc mogę podać Ci jego namiary. Ale nie ma niestety studia więc ta opcja odpada. To taki utalentowny chłopaczek - amator. Robi zdjęcia z jeszcze jedną osobą, więc są 2 aparaty.

Ale na forum jest dużo dziewczyn z Krakowa, masz się kogo zapytać o namiary ;)

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Listopada 2007, 14:32 »
Przegapiłam info o pracy!!!! GRATULUJĘ!!!!!

Fotograf, który mi robił zdjęcia ślubne teraz studiuje w Krakowie, więc mogę podać Ci jego namiary. Ale nie ma niestety studia więc ta opcja odpada. To taki utalentowny chłopaczek - amator. Robi zdjęcia z jeszcze jedną osobą, więc są 2 aparaty.

Ale na forum jest dużo dziewczyn z Krakowa, masz się kogo zapytać o namiary ;)

dziekuje ci bardzo,najpierw sprawdze tych fotografow co mam a potem najwyzej skorzystam z Twojej oferty :-*

akayu - :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: GRATULACJE :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
teraz powiedz co to za praca

pojde na wygode i wkleje to co pisalam w innym temacie aby powiedziec czemu taki wybor:

dziekuje tak  ;D
ja ogolnie koncze teraz studia podyplomowe z Pedagogiki wiec moj zawód to nauczyciel ale musze jeszcze zrobic kurs z jezyka angielskiego wiec uczyc do szkoły najwcześniej pojde dopiero we wrzesniu ;Da jako ze ejszcze  koncze podyplomowe i mam wyklady jezykowe w tygodniu to nigdzie nie chcieli mnie rpzyjac bo nie jestem dla nich dyspozycyjna wiec sie wkurzylam i poszlam do empiku,bo tam sie dostosowuja do studiow itp i nie ma klopotu,tak tez zrobilam i dostalam prace.
nNajlepsze ejst to ze bede zarabiac tyle co nauczyciel stażysta na poczatku...  ;D ;D no ale jeszcze do szkoly nie ide wiec narazie musialam znajsc cos innego aby moc odkladac na slub albo na wyremontowanie naszego mieszkania.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Listopada 2007, 14:33 »
akayu szukasz fotografa konkretnie z Krakowa, czy tez może być z okolic?   i gratuluje dostania pracy :brawo_2: (ja ciągle czekam na decyzje odnośnie pracy- czy będzie od stycznia czy nie :-\)

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Listopada 2007, 14:38 »
akayu szukasz fotografa konkretnie z Krakowa, czy tez może być z okolic?   i gratuluje dostania pracy :brawo_2: (ja ciągle czekam na decyzje odnośnie pracy- czy będzie od stycznia czy nie :-\)
raczej z Krakowa ale z okolic takich "blizszych" ;D także
juz mam tych linkow internetowych z Krakwoa ,naprawde są super tylko nie moge sie zdecydowac ,albo wlasnie nie maja studia.znowu ci co maja super foty ze studia to robia malo zdjec w plenerze  i znow cos nie tak..ehhh...
bede 3 mac kciuki abys prace dostala :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Listopada 2007, 15:26 »
Jejku, już jest wątek zniecierpliwionych 2009 :)

Ja jeszcze nie wiem, czy będę zniecierpliwiona 2008 czy 2009 :) Powinno się okazać w Święta Bożego Narodzenia, bo prawdopodobnie ustalimy datę ;P
Podziwiam Was, że macie już tyle rzeczy załatwione :)

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Listopada 2007, 15:27 »
chcąc nie chcą to te lepsze sale i zespoły jak ja sie pytałam to juz gdzie niegdzie były rezerwacje, u mnie jeden lokal na czerwiec 2009 juz byl caly zajety i bylam w szoku wiec postanowilam tez wczesniej dzialac aby potem sie nie martwic o wybor

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Listopada 2007, 15:33 »
Dokładnie tak, ja jak pytałam się to usłyszałam że 27.06.09 jest już zajęty nawet  data 08.08.2009 tez zajete i coraz wiecej par pytało sie, wiec w te pędy pojechaliśmy i oglądaliśmy sale. Chociaż u nas dużego problemu nie było bo wybralismy pierwsza sale gdzie byliśmy, a dwie pozostałe od tak zobaczylismy tylko.
Jestem bardzo szczesliwa że w tak pieknym miejscu będzie nasz ślub, w miejscach związanych z moim dzieciństwem skąd mam same wspaniałe wspomnienia. Aż mi sie łezka w oku kręci. :)

RELACJA

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Listopada 2007, 16:02 »
My niestety mieszkamy daleko od domu i w dniu zaręczyn nie mięliśmy ustalonej daty :). Wszystko wyszło po fakcie.Wybraliśmy czeriwec, bo liczę na ciepełko. Po części więc musięliśmy korzystać z pomocy rodziców. Moi rodzice zarezerwowali salę . Wyboru nie było i to nie dlatego, że terminy były zajęte - poprostu u nas nie fajnych sal, takich idealnych, zawsze jest jakieś ale. Odpadały sale gdzieś daleko, głownie ze względu na to, że moi rodzice mają dom, rodzice Sebastiana też i odpada w tej sytuacji konieczność wynajęcia autokaru czy noclegu dla gości, bo sala jest jakieś 200 metrów od Kościoła, a Kościół 500 metrów od mojego domu :)
Zespołem zajęli się rodzice Sebastiana i w sumie jestem zadowolona ( w sumie, bo coś mi nie pasuje w wokalistce :). Ten zespół, który sobie wymarzyłam miał wolne terminy dopiero pod koniec lata 2009. Muszę więc, przeboleć Panią, której głos na płycie brzmi jak...pianie :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Listopada 2007, 16:06 »

najpierw chciałabym Ci Akayu pogratulować dostania tej pracy!!!! :D dobrze trzymałyśmy kciuki :P

Mk.mika- u nas było podobnie,że gdzie nie pojechaliśmy,to już jakiś termin był zajęty.
W jednej to powiedzieli nam,że w ogóle jeszcze nie robią rezerwcaji. Kazano nam przyjść po Nowym Roku. Zarezerwowaliśmy sobie jednak salę, która jako pierwsza nas urzekła i oglądając inne ,utwierdziliśmy się w jedynie przekonaniu ,że to właśnie tam chcemy urządzić nasze wesele :D

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Listopada 2007, 16:31 »
Ja też będę tu zaglądać-może dowiem się ciekawych rzeczy i jeszcze zdążę coś zmienić  :D

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Listopada 2007, 17:09 »
A ja jestem chyba wyjątkiem :| bo tak czytam i czytam i każda już coś ma załatwione... ja wstępnie mam załatwiony tylko zespół i to aż z gór :) grają super, bo byłam na weselu gdzie oni grali, wiec tatuś mi obiecał, że tez ich będę mieć  :skacza: Jedną sale mam na oku ale zapisy są dopiero od przyszłego roku. W ogóle to mam straszny dylemat, bo nie wiem czy mam zrobić to wesele w jakiejś restauracji czy wynająć sale i zająć się wszystkim sama :| ehh..
A do tego praktycznie muszę sama załatwiać z rodzicami, bo mój przyszły mąż mieszka koło Łodzi i nie ma za bardzo kiedy pojeździć i popatrzeć za salami :(
Generalnie potrzebuje jakiejś bardzo fajnej sali, która bez problemu pomieści 110 osób (choć to nie jest jeszcze zamknięta lista ale poniżej 100 osób na pewno nie zejdzie)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Listopada 2007, 19:17 »
raczej z Krakowa ale z okolic takich "blizszych" ;D także
juz mam tych linkow internetowych z Krakwoa ,naprawde są super tylko nie moge sie zdecydowac ,albo wlasnie nie maja studia.znowu ci co maja super foty ze studia to robia malo zdjec w plenerze  i znow cos nie tak..ehhh...
bede 3 mac kciuki abys prace dostala :)
Nie dziękuje, żeby nie zapeszać  ;)
 Gdybys chciała namiary na tego fotografa to daj znać- on robi fotoreportaże, plenery i studio  :)

Pinesia- co to za zespół z gór? możesz podać nazwę?

Offline Honey

• bywalec
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Listopada 2007, 21:32 »
akayu gratulacje z pracą :)

Ja chciałam ślub w czerwcu bo u mnie w rodznie wszyscy kuzyni i kuzynki uparli się na sierpień,  a ja sale juz sobie upatrzyłam na  maratonie ślubnym w te wakacje więc polowałam na rozpoczęcie zapisów i tak oto sobie ja zarezerwowaliśmy tak jak i fotografa oraz zespół ale umowy dopiero  bedziemy podpisywać w styczniu i generalnie prawie wszytsko mamy omówione poza jednym najważniejszym szczegółem  "ponformowaniem rodziców" :D

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Listopada 2007, 21:53 »
a kiedy Honey zamierzacie poinformować rodziców o ślubie ? :>

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Listopada 2007, 22:56 »
Honey obyscie mieli takich rodzicow ze przyjma to z radoscia a nie z awantura

Offline Honey

• bywalec
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Listopada 2007, 23:21 »
evelaz jak sie moja Kicia oświadczy zdaje sie w grudniu "Tyle okazji"

akayu jak narazie patrze przez rozowe okulary i wciaz mysle, ze bedzie super i beda ochy i achy :) i z kazdym dniem  jestem coraz bardziej przekonana ze moja mama padnie na wiesc o zareczynach, slubie i rezerwacjach naraz :) A rodzicom chcemy zrobic niespodzianke zaprosic do knajpki i powiedziec obu na jednym zamachem :)

Ps. Pierscioneczki pooglądane, powybierane a konkrety należa do Kici :*

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Listopada 2007, 23:45 »
ehe :D no to dobrze,że macie plan :D hehe :) oby wszystko poszło po Waszej myśli,ale dla rodziców to może być z początku szok... tak wszystko na raz ;]