Witaj KAROLLA81,
moja koleznka miala ten zespol na swoim slubie. Poniewaz juz podpisalas umowe, to chcialabym ci dac kilka rad, na co powinnas zwrocic uwage przy tym zespole. Po pierwsze opracuj z zespolem dokladny plan "dzialania".
Opowiem ci na przykladzie, co zrobili zle (nieudolnie):
Kiedy jest pierwszy taniec mlodych, pan nie mogl sie zdecydowac, czy prosic do tanca pozostalych gosci, czy nie; najpierw ich wywolal, a pozniej odwolal, a po 2-3 min ponownie zawolal na parkiet; goscie zaczeli tanczyc w parach, a pan "rozkazal" zrobic kolko (pomysl dobry, ale w zlej formie to zrobil);
Przy podpisywaniu umowy orkiestra zaproponowala swoje zabawy weselne - m. in. rozbijanie glowa balony. Para mloda zabronila tego typu zabaw dlatego dala swoja liste zabaw (przejrzyscie opisali na czym klazda polega) Na weselu byla zabawa taniec z balonikami; pan "zapomnial", ze pary nie moga sie trzymac za rece i kiedy zadnej parze nie wypadl balon, rozkazal rozbic glowa balon (!)
Co jeszcze mi sie rzucilo w oczy? Jesli chodzi o rzut welonem - pan kazal mlodym panna tanczyc wokol mlodej ( na pewno to widzialas na weselach), po chwili kazal przestac tanczyc i poprosil wszystkie panienki by stanely za mloda. I tu nastepowal rzut welonem. Moje pytanie, po co byl taniec w kolko, jak i tak kazal schowac sie za mloda?
To sa takie male szczegoliki, na ktore nie zwraca sie uwagi podczas wesela, ale kiedy oglada sie video ze slubu, to jednak raza te niedociagniecia.
P. S. ostatnia dobra rada - ostatnia czesc pieniedzy zaplac 2 dni po slubie, nie wczesniej. Dlaczego? Mlodzi, ktorzy ich mieli zaluja, ze tak nie zrobili. Dopiero w pn, gdy troche ochloneli zorientowali sie, ze: wiekszosc zabaw jakie zamowili, nie mialo miejsca (orkiestra chyba zapomniala, a para byla zbyt pochlonieta wrazeniami, by zwrocic na to uwage), poza tym poprosili orkiestre o kilka przyspiewek i toastow za rodzicow, babcie itd. (byla jedna przyspiewka i 1 toast - na samym poczatku, jak mlodzi weszli na sale). Za te "drobne" uchybienia nie zaplacili by calosci.
Wierze KAROLLA81, ze jesli zwrocisz uwage na te aspekty, to bedziesz zadowolona z orkiestry. Zycze udanej zabawy