Autor Wątek: Atena- kontrowersyjna sala  (Przeczytany 20273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
Odp: Atena- kontrowersyjna sala
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Kwietnia 2009, 19:25 »
Jak słyszę "Atena" to robi mi się gorąco i momentalnie zaczyna boleć mnie głowa. Mam w tej sali mieć swoje wesele, ale kiedy czytam takie opinie to na prawdę nie wiem co myśleć. Wiele osób jest zadowolonych a drugie tyle unika Ateny jak ognia. Nasz ślub będzie w czerwcu, więc chyba zacznę się modlić o brzydką pogodę. Jestem załamana. Sala jest faktycznie piękna. Mam nadzieję, że zaraz po moim ślubie będę mogła Wam napisać, że wszystko było ok i polecić Wam tą salę z czystym sercem. Mam nadzieję...

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Kwietnia 2009, 19:38 »
szczerze mówiąc, nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła...  ponieważ masz jeszcze bardzo dużo czasu chyba warto się jeszcze zastanowić;

pamiętaj że w tym dniu OSTATNIĄ rzeczą o jaką się masz martwić to jedzenie, klimatyzacja czy właściciel ojciec/właściciel syn traktujący ludzi jak...!@#$$%^;
(podobno mieli tam wcześniej rzeźnię - może stąd pewne przyzwyczajenia  ;D)

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Kwietnia 2009, 20:00 »
Niestety łatwo mówić,ale juz mamy zarezerwowany zespół, kamerzystę i fotografa. Nie byłoby prosto znaleźć inną salę w okolicy na ten konkretny termin. Z drugiej strony jest mnóstwo osób, które są z Ateny zadowolone, więc może nie warto się przejmować.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Kwietnia 2009, 20:53 »
Ano, łatwo...zawsze można się jednak rozejrzeć;
na wszelki wypadek zastrzeżcie wszystko w umowie duuużo wcześniej, żebyście mieli czas w razie czego;

a w ogóle te terminy mnie przerażają, myśmy się zdecydowali na ślub w styczniu, i ślub będzie w maju, wszystko zorganizowane w ciągu kilkunastu dni...  chyba jakbyśmy mieli tyle czekać to odpuścilibyśmy sobie; masakra jakaś...rok/dwa lata terminy do przodu rezerwować...

Offline paulunia21
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011-07-23
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Kwietnia 2009, 10:09 »
mialam ta studniowke 2 lata temu Ja z moja mama bylysmy glownymi organizotarkami, rzeczywiscie szef to niezly cwaniak naobiwecywal o potem guzik z tego bylo. Jak dla mnie jedzenie w ogole nie bylo smaczne na stolach bylo malo jedzenie bez zastrzezenie moze byc obsluga i sala a reszte jest do bani Nikomu nie polecilabym tej sali :(

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Kwietnia 2009, 17:19 »
... masakra jakaś...
jeśli możesz to podaj może trochę szczegółów;

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Kwietnia 2009, 17:55 »
ooo rany a kumpela moja ma tam wesele w pazdzierniku  ::) a ona tak się nią zachwyca , ale może nie będe jej denerwować  :D

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Kwietnia 2009, 21:09 »
Faktycznie, lepiej nic jej nie mówić. Ja też byłam zachwycona dopóki nie przeczytałam tych negatywnych opinii. Nieświadomi żyją dłużej...

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Kwietnia 2009, 21:58 »
zawsze warto wiedzieć co człowieka może czekać, więc może jej nie mów, ale świadków czy rodziców ostrzeż, żeby nie było później problemów;
lepiej dmuchać na zimne;

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Kwietnia 2009, 22:08 »
 ;D ;D ;D to jest poprostu moja kumpela - nie znam jej rodziców a kto będzie swiadkiem to już wogóle nie mam pojęcia  :P

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Kwietnia 2009, 10:47 »
Ja bym wolała nie wiedzieć, bo tak to, teraz wiem i się martwię już na ponad rok przed. a co będzie w dniu imprezy? Chyba zainwestuję w jakiś Nervosol. Ehhh....

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Kwietnia 2009, 13:07 »
Im więcej będziesz czytała opwieści z krainy fantasy, tym bardziej bedziesz się stresowała. Nie lepiej iść z narzeczonym na spacer i porozmawiać o przyjemniejszych rzeczach. Na stres związany z weselem macie jeszcze czas. Wykorzystajcie go dobrze. Może niektórzy pisząc same złe rzeczy o sali czerpią z tego niesamowitą satysfakcje, że mogą komuś "przylać"? Tak jak to w życiu bywa, jeden będzie zadowolony, a drugi nie. Powiedz sobie, że Ty i Twoi Goście będą w tej grupie ludzi zadowolonych , a wszystko będzie dobrze:D

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Kwietnia 2009, 19:48 »
Wiesz, to się tak łatwo mówi, ale kiedy czytam o śmierdzącej kiełbasie, upalne na sali, niedobrym jedzeniu, o tym, że właściciel może nas zaskoczyć jakąś niemiłą niespodzianką to już sama nie wiem. Najgorsze są te skrajne opinie. Jestem w takm stresie, że o niczym innym nie potrafię teraz rozmawiać. 

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #43 dnia: 15 Kwietnia 2009, 22:56 »
ja bawiłam się jako gość na tej sali, co prawda 3 lata temu , ale moje odczucia były bardzo dobre, sala w środku jest super, jedzenie było super dobre, same pozytywy :)niestety Młodzi mieli niezbyt dobre zdanie o właścicielu, był miły do momentu podpisania umowy a potem zaczęły się schody >:(dlatego najlepiej jak najwięcej rzeczy mieć zapisanych w umowie czarno na białym :)

Offline Benuary
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: juz po
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Kwietnia 2009, 23:20 »
hmm, ja mam zdanie wyrobione o tej sali, jestem z obsługi wesela wiec w atenie siedze zawsze w kanciapce przy. . . . . .  pustym stole, tak bylo i tym razem choc para mloda zaplacila za kamere i zespol 100% czyli teoretycznie wszystko powinnio być jak na stołach gości, niestety to tylko złudne nadzieje, po 2krotnej ingerencji organizatorów, trafiło na nasz stól wędlina i ciasto, nawet napoje się znalazły, mimo że przysługiwało nam 24 małe 0,2 napoje na 8 osób na całą impreze.  2 dzień wesela to inna sprawa gdyż zostałem zaproszony do stolika pary młodej i tam jedzenia pod dostatkiem, generalnie złe odczucia kiedy przy organizacji wesela na ponad 100 osób brakuje 1 kotleta żeby podać, żenada.  właściciel nie omieszkał zszokować pary młodej małym oszustwem ale to już nie moja sparawa.  Ja nie polecam, kiedy poprzednio tam pracowałem dostaliśmy rosól z kostki rosołowej i sałatke z poprzedniego wesela, mam dokumentację jeśli ktoś chce na PV.
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2009, 21:48 wysłana przez liliann »

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Kwietnia 2009, 09:57 »
Owszem, jeżeli chodzi o zespoły, czy też kamerzystów,  jest to prawdą co pisze Benuary. Ale kto się tym przejmuje, przecież to ludzie, którzy przyszli do "roboty", a nie na "wyżerkę" (piszę tak, ale naprawdę uważam, że tacy ludzie wykonują ciężką robotę).  Ale jeśli chodzi o obsługę Gości weselnych to moim zdaniem nie jest tak tragicznie jak niektórzy to przedstawiają. Jak się chce znaleźć coś złego, to się zawsze znajdzie. Czy to rosół za zimny, czy też wędlina nie taka albo jeszcze coś innego. Nigdy nie słyszałem , ani nie widziałem, a także nie czułem aby jakaś kiełbasa była śmierdząca. Byłem tak kilkanaście razy i jestem zaskoczony takimi stwierdzeniami. Jeżeli na mnie by to padło to na pewno rozmawiając z właścicielem sali nie pozwoliłbym , aby wciskał mi jakiś kit. Wystarczyłoby np. aby taką kiełbasę "podrzucić" do SANEPID-u, a oni wiedzieliby co z nią dalej zrobić. Wszystkim tym, którzy mają zamówioną salę powiem tylko tyle, że negatywne opinie o niej są grubo przesadzone. Natomiast jeżeli chodzi o zachowanie właścicieli to się zgadzam. Ale to nie oznacza, że mogą przez to być jakieś kłopoty.  :)

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Kwietnia 2009, 10:29 »
Obserwatorze, no Ty chyba żartujesz?! Ok, jeśli uważasz, że osobom zatrudnionym przy oprawie wesela nie należy się obiad to ok, nie płać za nich, ale też ich uprzedź o tym, bo może nie zdecydowaliby się na granie na takim weselu! Ale skoro pary płacą i to 100%ceny za menu zespołu i fotografa, to chyba coś tu jest nie fair! A co do Twoich wątpliwości co do mojej prawdomówności na temat śmierdzących wędlin, to mogę Cię zapewnić, że w niedziele(bo tego dnia było wesele) nie tak łatwo znaleźć urzędnika sanepidu! A też przecież nie o o chodzi, żeby psuć wesele i lecieć do sanepidu! Chcieliśmy po cichu załatwić sprawę z kucharzem, żeby wymienił talerze po prostu, a on zrobił głośną aferę, że odważyliśmy się mieć jakiekolwiek pretensje... Nie mów więc, że opinie są grubo przesadzone, skoro nie wiesz jak było w rzeczywistości.
  JulkaKulka- nie martw sie, skoro już wybrałaś tę salę, to po prostu zaznacz sobie szczegóły w umowie, 'czepiaj' się właściciela, żeby wszystko było w porządku, i pilnowałabym również stolika zespołu, co jakiś czas pytając czy niczego nie brakuje, bo skoro płacę to mam do tego prawo. Pozdrawiam, i nic się nie martw, masz piękną salę, a o resztę 'zadbaj' sama;)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Kwietnia 2009, 12:52 »
na wyżerkę? a co, może goście przychodzą na wyżerkę?
1.zespół jak i reszta obsługi to również nasi goście  choć pracują, ale w przerwach jedzą TO SAMO co goście; jedyna różnica, że dostają po flaszce do domu, a nie na imprezie - i już;
2. jak ktoś płaci za obsługę orkiestry - to ta obsługa ma być zapewniona; skoro młodzi płacą - to ma być tak jak chcą;
3. ja tam na pewno żadnej imprezy nie zrobię (bo się zastanawiałam nad tym); skoro ktoś płaci grube pieniądze, bo 160-200zł za osobę uważam za ogrom pieniędzy (po swoim weselu, jak wszystko policzę, napiszę Wam jaki jest rzeczywisty koszt od osoby) to ma się NICZYM nie martwić i za NICZYM nie chodzić i NICZEGO nie pilnować;
4. na czas przyjęcia uczestnicy mają się czuć jak u siebie - a nie że właściciel (ja wiem, że to jego lokal) zagląda do talerza i ustawia młodych czy gości po kątach; ma płacone za to, że niejako użycza lokal na czas przyjęcia;
5. szczególnie praca mnie nauczyła, że od takich ludzi jak ten człowiek - jak najdalej;
6. jest taka konkurencja, że tego typu ludziom nie warto dać zarobić;

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Kwietnia 2009, 14:19 »
Specjalnie napisałem "na wyżerkę". Nigdy tak nie myslalem i jabyście dobrze czytali to zauważylibyście, że dalej jest napisane iż uważam, że wykonują ciężką robotę. Napisałem tak aby ruszyć ten temat bo spotkałem się osobiście z takimi ocenami od ludzi ,którzy bywają na weselach i tak własnie myślą Ja się oczywiście z tym nie zgadzam i jest mi z tego powodu przykro. Szanuję wszystkich tych, którzy ciężko pracują na rzecz weselników. To od nich zalezy w dużej mierze jakie będzie wesele. Magda Ma, bardzo się cieszę, że traktujesz zespół jak swoich gości. Nie wszyscy tacy są, zapewniam Cię. Na niektórych salach ( prawdę mówiąc na większości ) pomimo, że za zespół Młodzi zapłacili 100% to tak i tak zespół nie otrzymuje wszystkiego. Chyba, że Gospodarz wesela pilnuje, aby zespoł równierz otrzymał wszystko co powinien. Możesz mi wierzyć.
KaKa85 nie wiem na jakiej podstawie piszesz, że jestem osobą, która uważa, że nie nalezy się posiłek osobom zatrudnionym przy oprawie wesela. Nic takiego nie stwierdzałem. Jestem od tego jak najdalej. Jak było na Twoim wesele nie wiem bo nie byłem, ale nadal twierdzę, że niektóre opinie ( niekoniecznie Twoja ) są grubo przesadzone.

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #49 dnia: 16 Kwietnia 2009, 15:13 »
MagdaMa masz rację, wesele to nie jest czas, żebym zaglądała w każdą dziurę i żebym musiała pilnować każdego, najdrobniejszego szczegółu. Zresztą, skoro martwię się o to już teraz, to na weselu nie będe w stanie się odprężyć i cieszyć tym dniem. Po co mam wspominać swoje wesele z niesmakiem, albo co gorsza siedząc w toalecie z powodu nieświeżego jedzenia?  :-\

obserwatorze jeśli mogę zapytać, w jakim charakterze bywałeś aż tyle razy na imprezie w Atenie. Myślę, że skoro byłes tam aż tyle razy to masz duże doświadczenie z tą salą. Po Twoich wypowiedziach wnioskuję, że nie jest ona aż tak zła (co nie ukrywam jest dla mnie pocieszające). Piszesz szczerze, czy po prostu dobrze znasz się z Panem P.  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Kwietnia 2009, 19:52 »
Bywałem tam i piszę szczerze, a tego Pana o którym mowa nie lubię i nie jest moim ziomkiem, ani swatem. Tak prawdę mówiąc nie wiem nawet jak się nazywa. Po prostu mam porównanie z innymi salami i twierdzę, że  sala i obsługa   jest porównywalna z innymi salami, które akurat nie są tak krytykowane. Właściciel i jego synalek mogą się nie podobać, ale czy to jest akurat takie ważne? Czasami zadziwia mnie krytycyzm innych, ale to już ich sprawa. Każdy ma prawo do swojej opinii.

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Kwietnia 2009, 20:00 »
Wiecie co, dziękuję Wam wszystkim za opinie i cenne uwagi. Ja już daję sobie spokój z tym wątkiem, bo oszaleję. Muszę uznać, że wszystko będzie ok, bo klamka zapadła.  :-\

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #52 dnia: 16 Kwietnia 2009, 21:41 »
JulkaKulka, słuszna decyzja. Będzie dobrze :)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Kwietnia 2009, 12:51 »
witam
temat niby zamkniety, ale ja tez chcialabym cos powiedziec  ::)
wg mnie Atena to jedna z ladniejszych ( jak nie najladniejsza ) sala w Sosnowcu.
Jednak musze przyznac ze maja problemy z klimatyzacja. Bylam tam na weselu i bylo tak goraco ze wiekszosc gosci siedziala na zewnatrz. Dopiero pozniej bawilismy sie w srodku.
A druga sprawa to taka, ze jak przyszlam ogladac sale, to weszlam od strony jakiegos zaplecza i widzialam jak po kuchni biegaja 2 duze psy ( lub 1, juz nie pamietam)
Co jak co, ale jest to restauracja, i takich rzeczy nie powinno byc moim zdaniem !!

Ale jedzonko, i obsluga OK
wlasciciela ani jego syna nie znam, wiec sie nie wypowiadam.
Buzka  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Kwietnia 2009, 14:52 »
Jest takie przysłowie, że co oczy nie widzą to sercu nie żal. Gdyby można było zajrzeć na zaplecze każdej restauracji czy też domu weselnego , to podejrzewam, że  zobaczylibyśmy takie rzeczy, dzięki którym każdy z nas od razu by rezygnował z rezerwacji.  Takie rzeczy lub inne, których nie popwinno być, dzieją się też na innych salach. Ja osobiście widziałem jak biegały myszy po stołach na których były już rozłożone potrawy. Gości jeszcze nie było. Jest to lokal znany i bardzo chwalony. Obsługa też to widziała, ale tak jak wcześniej wspomniałem,  co oczy nie widzą to cercu nie żal. Gdybym nawet to rozgłosił to tak i tak by to nic nie zmieniło, zostałaby tylko zepsuta atmosfera, a tak wesele było udane , goście zadowoleni, wszyscy spędzili mile czas nie wiedząc, że wcześniej harcowało po stołach kilka małych myszek. :)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #55 dnia: 17 Kwietnia 2009, 15:15 »
obserwator dokładnie ! :  "czego oczy nie widzą tego sercu nie żal"
dlatego zrezygnowałam z tej sali......

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #56 dnia: 18 Czerwca 2009, 20:45 »
Ja miałam wesele w Atenie i było naprawdę bosko.
Wszystko na najwyższym poziomie.  Mogę polecić :)
Też się bałam po przeczytaniu niektórych opinii w naszym przypadku akurat wszytko było na bardzo wysokim poziomie - bez zarzutu.
A goście byli wprost oczarowani.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #57 dnia: 19 Czerwca 2009, 09:37 »
Na temat właścicieli nie będę się wypowiadać bo każdy człowiek ma taki czy inny charakter. Natomiast w sprawie sali i konsumcji mogę powiedzieć tylko jedno, jestem na TAK. Inna sprawa jesli chodzi o tzw. "przydział" dla zespołu,DJ-a czy też kamerzysty i fotografa. To jest odrębny temat za który właściciel sali powinien trochę się zarumienić ze wstydu ;). Kto siedzi w tej branży i tam był wie o co chodzi. :)

Offline MagdaMM

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 sierpień 2010
« Odpowiedź #58 dnia: 19 Czerwca 2009, 14:53 »
Powiem Wam dziewczyny, że byłam tam jakiś czas temu na weselu i jako gość byłam zadowolona;) jedzonko pyszne! koleżanka,która wyprawiała tam wesele też była zadowolona, więc to chyba tak naprawde kwestia gustu.

Offline nick_nzR
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Czerwca 2009, 18:05 »
Panie obserwatorze.

Wtrącasz się we wszystkie tematy, znawca z ciebie taki jakim ja jestem znawcą chociażby w sprawie samochodów. . . .
Ciągle wypisujesz bzdury , myślisz ze jestes najmądrzejszy wszystko wiesz, a prawda taka że jesteś cwaniakiem. . . . .

nie słuchajcie tego kolesia, bo jemu nic nie pasuje nigdy.
Kapele nie pasują, sale nie pasują , tylko on i jego granie z płytek jest najlepsze.

Co do Ateny. 
Dziwne co wypisuje ten pan "obserwator", bo zapewniam, ze przez całą noc wesela i całe poprawiny obsługa chodziła przy nas jak przy normalnych gościach, ciągle sie pytali czy wszystko mamy, i jak tylko czegoś brakowało to odrazu było przyniesione.  Tak samo było wśród gosci weselnych.
Sala ładna, akustyka b. dobra, jedzenie przepyszne, obsługa miła, czego więcej trzeba??