Autor Wątek: fryzura i makijaż próbny  (Przeczytany 21075 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
fryzura i makijaż próbny
« dnia: 10 Marca 2005, 22:37 »
Powiedzcie mi proszę na ile wcześniej przed ślubem powinnam umówić się na próbne czesanie i malowanie? Z makijażem zapisałam się na tydzień przed ślubem ale teraz wydaje mi się, że to za późno.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Marca 2005, 07:45 »
Ja wogóle nie miałam próbnego makijażu bo jak już pisałam moja kosmetyczka zna mnie kilka lat i już mnie nie raz malowała; fryzjera tylko zaliczyłam przed ale tu też niespodzianka - za próbną nić nie zapłaciłam  :P a robiłam ją jakieś 2 tygodnie przed ale tylko dlatego, że miałam okazję już podziwiać twórczość tej fryzjerki. Jak nie wiesz co Cię może czekać to proponuję 4-6 tygodni przed żeby w razie czego można było poszukać nowej

Offline didi

• entuzjasta
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Marca 2005, 07:47 »
Ja na próbie byłam dwa tygodnie wcześniej jak miałam juz ufarbowane włosy bo wtedy dopiero było widac efekt. Na slubie mojej koleżanki gdzie byłam świadkową poszłysmy z młodą 1,5 m-c wcześniej i żałowałysmy bo po farbowaniu okazało się ze mamy inny odcień włosów i fryzura już nie wygląda przy tym kolorze tak efektownie a poza tym opaliłysmy się na solarium i cały pomysł na makijaż też "Upadł", Wiec wizazystka miała niezły ubaw  w dniu slubu bo wszystko musiał robić inaczej i było trochę nerwów ale staneła na wysokości zadania i wyglądąłyśmy pieknie.
Mozna wcale nie robić próby ale to zależy od tego czy jesteś pewna osoby z której usług korzystasz.
Ja bym sie nie martwiła jeśli to jakaś polecona osoba lub której efekty pracy juz widziałaś  ale jesli nie to zrób to przynajmniej 2 tyg wczesniej wtedy będzieśz miała jakiś czas na przemyslenia po pierwsze czy to jest to o co ci chodziło i czy zrobili to dobrze :roll:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Marca 2005, 08:04 »
ja na probna poszłąm kilka tygodni temu... robiłam wówczas rundkę po szczecinie w poszukiwaniu sukni.... fryzure zrobiłam pod kątem właśnie perzymierzania sukni... dobrze,ze posząłm,bo wiem czego nie robić  ;)

teraz 9.04 po swietach idę do innego salonu na próbna... prawie 2 m-ce przed slubem.. dzieki temu będę wiedziec czy mogę zaufać czy szukac dalej...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Marca 2005, 12:06 »
Wlasnie tak czytam dziewczyny wasz opinie i dalyscie mi do myslenia :-) , bo zalozylam z gory, ze u mnie nie bedzie ani probnej fryzurki (wiem, w czym jest mi dobrze i w czym dobrze sie czuje, wynalazlam foto z fryzurka, ktora ma byc, de facto tutaj na forum  :wink:  ) ani probnego makijazu...ale widze, ze chyba zmienie zdanie...sama juz nie wiem :-(

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Marca 2005, 12:23 »
Co do fryzurki - wlasnie sobie uswiadomilam,ze nie mialam robionego probnego uczesania - zaufalam fryzjerowi i cale szczescie nie zawiodlam sie .
Co do makijazu - byla proba, a to glownie dlatego, ze mialam niebieskie dodatki i chcialam w tym klimacie makijaz oczu. Poniewaz nie uzywlam wczesniej takich kolorow chcialam zobaczyc i przekonac sie czy wybor jest wlasciwy.
Jezeli chcesz poekserymentowac z makijazem i fryzura to taka proba jest niezbedna. Natomiast jezeli chcesz cos sprawdzonego wczesniej (a tak wynika z Twojego poscika) to nie wiem, czy jest sens sprawdzania czegos co juz znasz?
 No chyba,ze chodzi o sprawdzenie umiejetnosci wizazystki/fryzjera :?:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Marca 2005, 12:52 »
Sylvi, masz racje. Ja na codzien nie maluje sie mocno, do tego uzywam tylko brazowych albo zlotawych cieni, a spodziewam sie, ze makijaz subny bedzie mocniejszy niz moj codzienny wiec tak sobie mysle, ze proba bylaby chyba wskazana dla przezwyczajenia wzroku do wiekszej tapetki ;)

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Marca 2005, 13:08 »
oj, tak makijaż ślubny jest inny ...

wczoraj na tvn style (nie wiem czy macie mozliwosc ogladania tej stacji w holandii?) byla mowa o makijazu slubnym. caly sekret tkwi w podkladzie .... i w roznych utrwalaczach (czyt. preparatach, ktore powoduja dluzsze utrzymywanie sie makijazu na twarzy bez wiekszego uszczerbku).

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Marca 2005, 13:10 »
oczywiście, że inny - wyjątkowy

Jak już będziesz "wytapetowana" i spojrzysz na siebie to zaczniesz się zastanawiać, czy na prawdę jesteś taka ładna  :oops: i dlaczego sama tak nie potrafisz  :?

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Marca 2005, 13:18 »
Dzieki dziewczyny, decyzja podjeta: umawiam sie na probny  :lol:

Sylvi niestety, nie mamy polskich programow, ale wlasnie namawiam Roela zeby to zmienic :)

Offline martulka

• Chuck Norris
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Marca 2005, 16:15 »
Dzięki dziewczynki jesteście kochane  :uscisk: , a przy okazji mojego pytania również Magda Sz. podjęła decyzję.

Ja muszę zrobić próbny makijaż, bo na co dzień to ja się prawie nie maluję (tylko nakładam tusz na rzęsy i od czasu do czasu jakieś cienie, ale zawsze w odcieniach błękitu). Wolę sprawdzić jak będę się czuła w pełnej "tapecie".
A jeśli chodzi o fryzurę to też muszę sprawdzić czy z mojej długości (od lipca zr. zapuszczam włosy) fryzjerka da radę zrobić moją wymarzoną fryzurę i czy w ogóle będzie mi w niej do twarzy.

Teraz przynajmniej wiem na kiedy powinnam się umówić. Jeszcze raz bardzo dziękuję  :blagam:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Marca 2005, 16:33 »
Dzieki Martulka ;-) Rzeczywiscie twoj topik pomogl mi  :lol:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Marca 2005, 17:15 »
:P

Offline unicorn
  • nowicjusz
  • *
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Marca 2005, 18:20 »
Ślub mam 07 maja i aktualnie jestem na poszukiwaniu fryzjerki i kogos do make-up. Juz prawie sie zdecydowalam na probne działania przy mnie, jednak opamietalam sie jak przemyslalam sprawe kosztow w tym salonie. Za caly pakiet slubny (probny fryz + probny make-up i fryz +make ślubny + delikatny zabieg nawilżający =500 zł) a dzie paznokcie? Aż tak nie jestem rozrzytna:) i postanowiłam dalej szukać. A może któraś z Was (zKrakowa) ma jakieś ciekawe namiary na kogoś. Z fryzura chyba bede miec najwiekszy porblem - niewiem co wybrac, a co bedzie do  mnie pasowa> Pozdrawiam

Offline merkunek

• Chuck Norris
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Marca 2005, 18:28 »
500 zł. ???  :szczeka:  

Offline martulka

• Chuck Norris
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Marca 2005, 16:58 »
Byłam dzisiaj u fryzjerki i kosmetyczki i umówiłam się na próbne zabiegi upiększające na 04.06.

Offline doris27
  • nowicjusz
  • *
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Marca 2005, 09:00 »
dziewczyny pomozcie potrzebuję fryzjerki i makijazystki na 11 czerwca czy to nie za pozno na umawianie sie?? Podpowiedzcie gdzie najlepiej??

doris

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Marca 2005, 20:41 »
Ja też poszukuję już wstępnie sprawdzonej makijażystki i fryzjerki-najlepiej pani, która przyjechałaby do domu.

czy któraś z Was będzie korzystać, lub korzystała z usług Anny Bobrzyk? Proszę o info na priv.

Serdecznie pozdrawiam

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Marca 2005, 12:33 »
Maju, czy mogłabyś polecić mi jakiegoś fryzjera/kę i kosmetyczkę w Stargardzie? Bo będę musiała skorzystać z ich usług właśnie w tym mieście :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Marca 2005, 14:16 »
Podałam Ci na priv  :wink:

Offline agniesiak1
  • użytkownik
  • **
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Marca 2005, 11:24 »
wczoraj dzwonilam do makijazystki. Czy uwzacie ze 170 zl za probny i slubny to duzo?
A & M

Offline malgosiadd
  • forumowicz
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #21 dnia: 31 Marca 2005, 22:13 »
wg mnie - dużo

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Marca 2005, 22:19 »
Mnie też się wydaje dużo! :wink:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline aniac

• entuzjasta
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Marca 2005, 23:03 »
mi tez wydaje sie to za duzo....

slubny to ok 60zl, a probny mysle ze ok 40zl, to tak na moje oko wycena, bo dokladnie sie nie orientuje.
02.07.2005

Offline Marzena
  • bywalec
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #24 dnia: 1 Kwietnia 2005, 09:25 »
Według mnie to tez za dużo.

Offline martulka

• Chuck Norris
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #25 dnia: 1 Kwietnia 2005, 17:02 »
Zdecydowanie za dużo. Ale się pani makijażystka ceni :D
Ja za próbny zapłacę ok.30 zł a za właściwy tj. ślubny 50 zł.

Offline Julia
  • Chuck Norris
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Kwietnia 2005, 07:51 »
Ja sprawdzałam na razie w Diamencie, tam makijaż ślubny kosztuje 100 zł, a próba 50 zł, więc różnica w cenie nie jest duża. Sporo.

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Czerwca 2005, 14:04 »
A ja jednak po dlugich przemysleniach zdecydowalam, ze nie bede miala ani probnego makijazu ani fryzurki. Fryzurke sama sobie wybralam, wiem, ze bede sie w niej czula dobrze i taka wlasnie chce miec, natomiast jesli chodzi o makijaz to oddam sie w rece sprawdzonej profesjonalistki, powiem jej tylko na co zwracam szczegolna uwage i juz  :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Czerwca 2005, 16:35 »
Magda czy wybrałaś studio na Liściastej jednak?

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
fryzura i makijaż próbny
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Czerwca 2005, 17:03 »
Tak, zdecydowalam sie na studio na Lisciastej. W sumie z wielu powodow, ale przed wszystkim dlatego, ze widzialam na zywo efekt ich pracy (moja kuzynka tam sie czesala i malowala do slubu) i strasznie mi sie podobalo, takze juz zdecydowalam, zaklepalam sobie termin i teraz nie zostalo mi nic, jak miec nadzieje, ze faktycznie panie z Lisciastej spelnia moje oczekiwania :-)