Autor Wątek: Ile kasy za obrączki?  (Przeczytany 44382 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pszczółka

• forumowicz
Ile kasy za obrączki?
« dnia: 8 Marca 2005, 13:19 »
:)
Miejcie odwagę żyć dla miłości JPII

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Marca 2005, 13:47 »
Jeżeli chodzi o obrączki to będziemy kupować te które najbardziej nam się podobają, ponieważ jesteśmy zdania, że obrączki nosi się przez całe życie i muszą być wyjątkowe! Ostatnio oglądaliśmy obrączki i takie, które nam się podobają kosztują 920 zł. za parę. Są to obrączki z najnowszej kolekcji pewnej firmy jubilerskiej i mamy nadzieję, że troszkę stanieją do przyszłego roku, bo właśnie wtedy bieżemy ślub, a jeżeli nie to trudno, bo pewnie i tak je kupimy! :)  :)  :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline menka
  • użytkownik
  • **
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Listopada 2005, 18:42 »
My zjechalismy cala Warszwke za obraczkami i niestety bylismy zawiedzeni. Wszedzie byly takie same wzory. Powtarzaly sie nawet w drobnym szczegole. Katastrofa!!!Adamo wpadl na pomysl, ze je zaprojektuje co mnie ucieszylo, gdyz byloby to orginalne i raczej niepowtarzalne. Ale jak dowiedzielismy sie o strone finansowa to hmm tego sie nie spodziewalismy:(. Wyliczyli nam za odlew wzoru, robocizne, zloto i az nam oczy wyszly ze zdziwienia. Stwierdzilismy, ze poprzestaniemy na szukaniu do skutku lub zdecydujemy sie na cos co "muialoby" byc. Na szczescie pozostal nam jedyny sklep, w ktorym zazwyczaj od lat zakupywalam drobnostki zlotnicze. Okazal sie trafem!!! Ujrzelismy jedyne obraczki w swoim rodzaju. Nigdzie takich nie bylo choc nawet pozwolono nam delikatne wprowadzic zmiany co spowodowalo ze sa jeszcze piekniejsze. Fakt ze kosztowaly by nas bez znizki prawie 2000, ale mialam karte, ktora "uratowala" nam życie:). Zaplacilismy rowny tysiaczek. :) Mamy to, co z checia nosic bedziemy. :)
menka

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopada 2005, 19:19 »
Cytat: "menka"
Mamy to, co z checia nosic bedziemy.

Bardzo się ciesze że w końcu znaleźliście to czego chcieliście

to fakt wybór obrączek to nie lada wyczyn
tyle tego jest kiedyś były 2 wzory i człowiek nie miał problemu które wybiera a teraz

ale to dobrze bo ja lubie mieć w czym wybierać :D :mrgreen:

Offline Julia
  • Chuck Norris
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Listopada 2005, 19:26 »
Nasze kosztowały 900 zł, robiliśmy z białego złota, na zamówienie, moja z malutkim brylancikiem.

Daynaher
  • Gość
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Listopada 2005, 19:32 »
my checilismy tradycyjne - zolte zloto, polokragle, 5,5 mm . w aparcie takie jak nam sie podobaja kosztuja 650 ale my zamowilismy u zlotnika i delikatnie urozmaicilismy ten wzor - wyszlo 480 zl bo 1 gram zlota mam gratis :)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Listopada 2005, 21:52 »
Nasze obrączki w sumie są tradycyjne...no prawie; w każdym razie tradycyjny kształt i grubość, matowe (oszlifowane tylko brzegi i lekko ściete), na mojej jest maleńki brylancik (Wojtek mówi, że na żółtym złocie wygląda jakby ptak mi narobił, bo on nie chciał żółtego złota, ale niech sie wypcha :wink: ), a na Wojtka po zewnętrznej stronie wygrawerowana malutka literka A (delikatna, niewiele ja widać). Daliśmy swoje złoto, złotnik dołozył tylko 1g białego, żeby rozjaśnić kolorek. Zrobienie obrączek kosztowało 380 a brylancik 200

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Listopada 2005, 22:34 »
my za swoje z białego złota, bardzo prosty wzór.. daliśmy około 600zł
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Molunia

• entuzjasta
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Listopada 2005, 09:44 »
nasze będą kosztować ok. 900 zł. Dajemy do zrobienia poniewaz chodxziliśmy po sklepach i to co na mnie ładnie wyglądało na Radku nie koniecznie i odwrotnie. W końcu w jednym sklepie znajeźliśmy obrączkę dla mnie a w drugim dla niego. Bez sensu kupować je osobno więc damy do zrobienia aby złotnik wprowadził części wspólne tzn aby wygladałyjak z kompletu :). Moja będzie z cyrkoniami bo z diamencikami wyniosłaby 2000zł/sztukę

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Listopada 2005, 12:36 »
My za nasze obrączki daliśmy około 1400zł. Mogliśmy troche zaszaleć bo
dostaliśmy na to pieniążki...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Grudnia 2005, 21:20 »
My za swoje po zniżce zapłaciliśmy ok 1200 zł.Najpierw trochę się zastanawialiśmy nad tą kwotą,ale doszliśmy do wniosku,że na tym nie będziemy oszczędzać.Skoro na wesele wydajemy ileś tam tysięcy to na obrączki , które będziemy nosić do końca życia(przynajmniej tak zakładam :D ) możemy tyle wydać :!: Dla mnie są prześliczne z białego złota łączonego na brzegach z żółtym no i moja ma diamencik :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Grudnia 2005, 22:08 »
my płacimy 200zł

bo dajemy swoje złoto
wczoraj zamówiliśmy będą całe złote sfrezowane środek matowy albo i nie ( jeszcze nie wiem) a w mojej brylancik
a czy będą matowe czy nie zdecyduje na przymiarce bo mamy ją żeby sprawdzić czy wszystko jest ok a jak będzie ok to będą je matowić

Offline Taptusia1
  • użytkownik
  • **
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Grudnia 2005, 09:00 »
My za nasze będziemy płacili ok. 700 zł (za parę), będą z żółtego złota, na dole matowe a na górze świcące i moja do tego będzie miała brylancik.

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Lutego 2006, 13:26 »
a my jeszcze myślimy nad wzorem,mamy dwa które nam się podobają
1.całe złote ze ściętymi brzegami 550zł
2. żółte złoto łączone z białym 520zł

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Lutego 2006, 14:09 »
Te, które nam sie podobają i chyba się na nie zdecydujemy będą nas kosztowały 700-800 zl.....buu
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Andziocha
  • nowicjusz
  • *
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Lutego 2006, 14:30 »
Nasze obrączki (mieszane żółte z białym) kosztowały 680 zł. Za gram płaciliśmy 75 zł Dobrze że moja taka malutka- 8 więc wyszło taniej. A do tego mielisy grawerki gatis  :Serduszka:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Lutego 2006, 22:18 »
My mamy prosty wzór obrączek a kosztowały nas 560 zł.
Grawer był gratis  :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Lutego 2006, 22:37 »
Nasze kosztowały 1250zł. Grawer był gratis! :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #18 dnia: 1 Marca 2006, 12:20 »
Nasze zwykłe klasyczne półokrągłe błyszczące 990zł ale są duże 6,2 mm i dość ciężkie
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline girlanda

• forumowicz
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Marca 2006, 18:07 »
My kupiliśmy obrączki w Yesie  szerokie ze wzorkiem białe i żółte złoto i kosztowały 999 za sztukę! z rabatem 10% zapłaciliśmy ok 1800 zł. Dużo kasy ale już rok temu wiedzieliśmy że to będą one zresztą tylko to nam zostanie do końca z całej tej imprezy. :D

Offline AniaX
  • forumowicz
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Marca 2006, 20:02 »
My mieliśmy mały problem ponieważ mnie podobaja się z białego złota amojemu narzeczonemu tradycyjne złote. Doszliśmy do porozumienia i będą mieszne czyli biało-złote.
Mamy dwa typy ale to jeszcze może się zmienić. Kosztują około 1100zł, nie wiem jak wam ale dla mnie to i tak duzo kasy. No ale tak jak napisała girlanda to przeciez nam zostanie do końca zycia.
Buziaczki  :)

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Marca 2006, 22:50 »
Cytat: "Andziocha"
Za gram płaciliśmy 75 zł

my za gram płaciliśmy 68,75 zł! nasze obraczki maja 8 mm, zawierają 5 pasków - 2 żółte złoto, 2 białe i 1 czerwone.Mat.

Offline EdytaW

• użytkownik
  • **
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Marca 2006, 11:58 »
My zapłaciliśmy za parę obrączek z łączonym białym i żółtym złotem i środkiem matowionym - 580 zł, w czym grawer i mały brylancik :D  był gratis.

Offline Julka
  • użytkownik
  • **
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Marca 2006, 11:15 »
A ja mam problem. Ja jeszcze nie zarabiam swoich pieniedzy. Moja mama oplaca slub i wesele za mnie. Powidziala mi, ze nie da mi kasy na niewiadomo jakie obraczki, bo pozniej i tak ich sie nie nosi. Ja nie chce miec takich zwyklych obraczek buuu  :cry:  Jak mam ja przekonać?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Marca 2006, 12:25 »
A ja mam problem. Ja jeszcze nie zarabiam swoich pieniedzy. Moja mama oplaca slub i wesele za mnie. Powidziala mi, ze nie da mi kasy na niewiadomo jakie obraczki, bo pozniej i tak ich sie nie nosi. Ja nie chce miec takich zwyklych obraczek buuu  Jak mam ja przekonać?

Z twojego postu wnioskuję, że twoja mama nie nosi obrączki. To w sumie rzadkość wsród kobiet. Bardzo ci Julka współczuje takiego podejścia do tej sprawy Twojej rodzicielki. Może pogadaj z narzeczonym i może to "jego strona" sfinansuje obrączki. Wg tradycji to pan młody kupyje obrączki  :D

Mysmy za swoje zapłacili dokładnie 792 zł, przy czym mieliśmy chyba jakiś upust (tak koło 20%; chyba wiekszośc firm daje rabaty; to chyba kwestia relkamy i przyciągnięcia klijenta, bo prawdopodobnie nie ma rzadnego rabatu) Do obrączek dostaliśmy pudełeczko i oczywiśie grawer gratis.
A mamy obraczki z białego i żółtego złota, chyba 5mm szerokości, płaskie, i z tego co wyczytałam na stronie producenta należące do kategorii - ciężkie. :D  :D  :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Marca 2006, 13:22 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Może pogadaj z narzeczonym i może to "jego strona" sfinansuje obrączki. Wg tradycji to pan młody kupyje obrączki  

Też mi się wydaje, że to właśnie młody kupuje obrączki (przynajmniej tak było u nas).

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Marca 2006, 19:39 »
Ja myślałam, że obrączki w okolicach 1000zł to standard, a tu proszę... można sporo taniej dostać!! My za swoje  damy ok 1100-1200 (jeszcze nie wiem do końca...jak przyjdą to zobaczymy!) Są z łączonego złota, biało-żółte, błyszczące i w mojej jest brylancik.  Grawer gratis.

Offline groszek
  • maniak
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #27 dnia: 1 Kwietnia 2006, 17:45 »
My za swoje zapłacimy ok 100 zł :D Robimy ze swojego złota! Pokwestowało się po rodzicach i sie okazało, że leży trochę "złomu" w postaci kolczyków nie od pary, starej obrączki, fragmentu po przetopie. 1000 zł to by dla nas było za dużo. Po prostu nie uważamy, aby obrączki były tyle warte. Acha... bierzemy najzwyklejsze złote półokrągłe.

Offline PaulinaG

• użytkownik
  • **
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #28 dnia: 2 Kwietnia 2006, 12:20 »
My zapłacimy za nasz obrączki ok 800zł (mam nadzieje, no chyba że nam coś innego jeszcze w oko wpadnie) byliśmy oglądac obrączki odrazu żuciły nam się w oko te same :) za pare  wychodzi gdzieś 500 - 550 zł  mamy ten sam rozmiar obraczek  16 :P
I grawer przy obraczkach jest gratis :) ahh obrączki beda raczej grawerowane ;)

Pozdrawiam

Offline donia

• entuzjasta
Ile kasy za obrączki?
« Odpowiedź #29 dnia: 2 Kwietnia 2006, 12:27 »
A nasze są z białego złota od razu nam się spodobały i wiedzieliśmy, że te i tylko te.
kosztują 760 zł za parę ale mamy 10% zniżki. grawerowanie gratis

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie