Autor Wątek: Kto płaci?  (Przeczytany 4253 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kemaya

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 8 czerwca 2007
Kto płaci?
« dnia: 20 Maja 2007, 17:12 »
Dziewczyny kochane!
Potrzebuję porady, mianowicie, kto powinien zapłacić za wstęp do klubu (10 Zł) na wieczór panieński? Każdy za siebie płaci? świadkowa? Przyszła panna młoda?
A jak jest z drinkami? Każdy płaci za siebie? Czy wystarczy, że przyszła panna młoda postawi pierwszego drinka - później każdy sobie kupuje?
Z góry dziękuję za pomoc!

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Kto płaci?
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Maja 2007, 20:23 »
Wszystko zależy od woli przyszłej panny młodej i do ustaleń między dziewczynami.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Odp: Kto płaci?
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maja 2007, 16:57 »
katarzyna_84 zgadzam sie
A spotkałam sie też z tym ze organizacją zajmuje sie świadkowa ale każdy płaci za siebie, a w przypadku jakiejś zorganizowanej impry jest składka

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maja 2007, 22:41 »
wieczór panieński, na którym ostatnio byłam, odbywał się w domciu przyszłej żonki.. wyglądało to tak, że panienki zrzucały się na striptizera i przynosiły własnej roboty ciacha, sałatki itp, a Młoda stawiała alkohol..
jeśli idziecie do klubu, to może być tak, że Panna Młoda kupuje wejścia, na np. pierwsze dwa drinki jest zrzuta, a później, jeśli ktoś ma ochotę na więcej, to sobie kupuje.. jeśli jest planowane jakieś jedzonko albo przekąski w klubie, to chyba zrzuta.. ale może razem z Panną Młodą..

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Czerwca 2007, 15:28 »
myśle, że dużo zależy od tego kto pojął się oragnizacji tej imprezki

jeśli znajome zdecydowały, że zrobią przyjaciółce wieczór panieński powinny zebrać pieniądze i wszystko zapewnić od siebie
natomiast wg mnie Twoją wolą jest czy im coś postawisz czy nie
ja bym postawiła drinki - byłoby mi bardzo miło gdyby ktoś zorganizował mi taką imprę :) i czułabym się zobowiązana do tego

a jeżeli to Ty decydujesz i zapraszasz na imprezę to już od przyjaciółek zależy czy będą czhciały się dołożyć do jedzenia i picia

ja nie miałabym odwagi prosić o składkę na impreze :/