Autor Wątek: GOSIACZEKK SERCA MA DWA...  (Przeczytany 51306 razy)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: GOSIACZEKK SERCA MA DWA...
« Odpowiedź #660 dnia: 4 Września 2007, 11:49 »
Alez ten wątek nabrał rozpędu, ho ho - najbardziej z zakupu aparatu cieszą się forumki rzecz jasna bo spodziewamy się morza fot...ślicznie wyglądasz w ciazy - na prawdę, a to ciepełko, ktore od Ciebie bije na fotkach..pożycz trochę

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #661 dnia: 4 Września 2007, 11:59 »
hehe dziewczyny, ale słodzicie :) ale przyznam, że to bardzo miłe o ile szczere :) Od razu człowiek lepiej się czuje ;)
U nas nic nowego. Brzucholek rosnie, Marcelek wierci się baaardzo :) i ja wolę jak sie wierci, bo jak czasem na chwilkę jest spokojny to ja z kolei staję się niespokojna i wymyślam przeróżne głupoty czemu to on się nie rusza. :)
Dzisiaj jedziemy na zakupki - dla mnie tym razem :) Muszę jakies butki sobie kupić, bo całe lato latałam w japonkach, a tu teraz deszcz, chłód, a ja butków nie mam (tzn mam ale na wsokich obcasach, co prawda teraz byłam zmuszona w nich chodzić, ale nie jest zbyt wygodnie). Chcę takie kozaczki w stylu kowbojek no i może jakiś sweterek cieplejszy.
a to ciepełko, ktore od Ciebie bije na fotkach..pożycz trochę

Hmm to mnie zaskoczyłaś tym ciepełkiem Maju :) Może to Marcelek wytwarza tyle ciepełka w moim serduszku. Kocham go już nad życie  :Zakochany: Wydaje mi się, że na zdjęciach raczej sztywno wychodzę, nie umiem jakoś na zawołanie sztucznie się uśmiechnąć. :) ale na co dzień do sztywnych się nie zaliczam :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #662 dnia: 4 Września 2007, 11:59 »
Gosiu zakupow zazdraszczam szczerze mowiac ;) tez mam upatrzonych kilka jesiennych ciuszkow, ale jeszcze sie wstrzymuje ;)

Ciesze sie, ze dobrze sie czujecie i sciskam mocno :D

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #663 dnia: 4 Września 2007, 12:02 »
Witaj Gosiu:) ja wczoraj bylam na przeglądzie tego, co jest w sklepach, ale nic fajnego nie znalazlam, ale za to w Fali kilka dni temu widzialam sporo fajnych sweterków :)

Pozdrawiam

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #664 dnia: 4 Września 2007, 12:06 »
Witaj Gosiu:) ja wczoraj bylam na przeglądzie tego, co jest w sklepach, ale nic fajnego nie znalazlam, ale za to w Fali kilka dni temu widzialam sporo fajnych sweterków :)

Pozdrawiam

Martuś tylko nie wiem czy na mój brzucholek to ja coś nawet w Fali dostanę co nie bedzie na niego za krótkie :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #665 dnia: 4 Września 2007, 12:08 »

Pozdrawiam

Martuś tylko nie wiem czy na mój brzucholek to ja coś nawet w Fali dostanę co nie bedzie na niego za krótkie :)

teraz wiekszosc sweterkow jest dłuzsze, ja wlasnie tez taki chce sobie sprawic:)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #666 dnia: 4 Września 2007, 13:00 »
Gosiu, podczytuję od jakiegoś czasu i w końcu muszę się wypowiedzieć:)

Wyglądasz bosko, faktycznie ciąża Ci służy. Seksi mama z Ciebie:)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #667 dnia: 4 Września 2007, 15:05 »
a ja wczoraj  widziałam kilka fajnych sweterków for us  ;) w C&A więc jak cos zagladnjcie  :)

a tak wogóle to w naszym stanie chyba sprawdziłyby sie PONCZa :) jedno mam już ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #668 dnia: 4 Września 2007, 15:18 »
a ja wczoraj  widziałam kilka fajnych sweterków for us  ;) w C&A więc jak cos zagladnjcie  :)

a tak wogóle to w naszym stanie chyba sprawdziłyby sie PONCZa :) jedno mam już ;D

Vall, u nas nie ma C&A i for us :(

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #669 dnia: 4 Września 2007, 21:11 »
Wiem ,ze ten sklep znajduje sie w Swedt w Oder Center. Kiedys sobie cos tam kupowalam.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #670 dnia: 4 Września 2007, 21:32 »
Wiem ,ze ten sklep znajduje sie w Swedt w Oder Center. Kiedys sobie cos tam kupowalam.

Tak, w Schwedt jest. Ostatnio zaopatrzyliśmy tam Krasnalka :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #671 dnia: 5 Września 2007, 12:05 »
Gosia jakies fotki zakupow moze  ::)

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #672 dnia: 5 Września 2007, 12:36 »
Gosiaczku!Dawno nie zaglądałam a tu już 29 tc?!!!
Wygladasz przepięknie!!!Nic tylko w Twoim przypadku chodzić w ciąży! ;D
Przepiękna przyszła mamusia!
... a czas leci ... i spotkanie  z dzidziusiem tuż tuż!!!
Pozdrawiam serdecznie!

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #673 dnia: 5 Września 2007, 18:39 »
O rany nie też dawno nie było i widzę ze już prawie finish, Gosiu wygladasz kwitnąco ciąża baaaardzo ci słuzy. A lezaczek bardzo sie sprawdza także polecam.

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #674 dnia: 7 Września 2007, 10:13 »
Gosiu, śliczna jesteś i tyle ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #675 dnia: 7 Września 2007, 10:35 »
Gosiu - a czy Ty już masz wybrany szpital bo my wczoraj z Elcią rozmawiałyśmy i wyszło nam, że chyba nie a my chcemy wiedzieć, gdzię będziemy Was odwiedzać po porodzie ;D

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #676 dnia: 7 Września 2007, 10:38 »
Kurde ale mi sie odwiedziny szykują ;) ja oczywiście rodzę w Stargardzie. Teraz jest tam przeciez nowy oddział, dziewczyny chwalą. Nie będę szaleć i jeździć po Szczecinach, bo nie ma sensu.

Jutro kończymy 30 tydzień!! Szok :o :o :o
« Ostatnia zmiana: 7 Września 2007, 10:41 wysłana przez gosiaczekk »

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #677 dnia: 7 Września 2007, 11:07 »
Boziuuuuuuuuu Gosia jak Ty pięknie wyglądasz :szczeka: :skacza: Myślę że powinnaś być etatową ciężarówką :hopsa:  Ślicznie :)

A co do tej listy to na pewno się przyda, my jeździliśmy na zakupy i powoli wszystko wykreślaliśmy.
DO kąpania szampon niepotrzebny, Ja mam dla Malego ale nie wiem po co :)
Myję Mu mydełkie w płyni główkę. mam nivea z omega 6, takie z dozownikiem, bardzo fajne jest.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #678 dnia: 7 Września 2007, 11:15 »
Czesć Aniu! Dzieki, ale Ty tez slicznie wygladalaś w ciążalku. Zobaczymy za dwa miesiace jak bede wyglądac, jaka będę pewnie spuchnięta, ociężała itp :)
Dziekuje za rady - szampon rzeczywiscie nie bedzie potrzebny.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #679 dnia: 7 Września 2007, 11:50 »
Kurcze ale ten czas leci  :o :o :o Ani sie obejrzymy a bedziesz Mamusia pelna geba :D ;)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #680 dnia: 7 Września 2007, 15:39 »
Dziewczynki mój małżyk kochany znów pojechał do Szwecji, ale na szczęście wraca już w niedzielę. Pojechał tylko zawieźć kolejna ekipkę do pracy.
Ostatnio kupiłam koszulkę dla Marcelka i spodenki dresowe.

Ciekawa jestem Waszych opinii na poniższy temat.
Wczoraj byłam z koleżanką i jej synkiem w markecie. Maciuś podbiegł w pewnym momecie do działu z zabawkami i dorwał lalę. Chciał żeby mama mu ją kupiła, ale koleżanka stwierdziła, że to dziewczęca zabawka i on nie moze sie bawić lalkami. Hmmm mnie to zastanowiło szczerze mówiąc. Myślicie, że tworzenie takich schematów w głowach od najmłodszych lat jest potrzebne? Może czegoś nie dostrzegam? Czy jest cos złego w tym że chłopiec dajmy na to będzie bawił się lalką a dziewczynka koparką?

Własnie dzisiaj trafiłam na adekwatny artykuł: http://babyonline.pl/maluch_podstawy_wychowania_dowiedz_sie_wiecej_artykul,3703.html

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #681 dnia: 7 Września 2007, 15:44 »
Zaraz przeczytam ten artykuł ale zanim to zrobię musze powiedzieć, że wg mnie nie powinno się tworzyć tego typu schematów...ja bawiłam się autkami i kapslami w piaskownicy i nie wydaje mi się, żeby mi w związku z tym ubyło kobiecości ;) mój braciszek za to (młodszy) bawił się ze mną lalkami a czasem nawet zakładał moje spódniczki i jakoś nie wydaje się być mało męski...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #682 dnia: 7 Września 2007, 16:40 »
I ja tez bez czytania artykułu zgadzam sie z Mają. Sama bawilam sie samochodzikami i .
Nawet specjalisci mowią zeby dziecku nie zabraniac bawic sie zabawkami "niestosownymi" do płci.
Kiedys z "Wielkim swiecie małych odkrywców" mowili ze np jak chlopiec chce lale to mozna go w ten sposob nauczyc roznych rzeczy np. ze jesli lala jest glodna to trzeba dac jej jesc i takie tam. Dzieci czesto pzreciez nasladuja doroslych i jesli malec widzi ze tata nosi swoja coreczke to czemu niby maluch nie moze ponosic lali ? Uwazam ze takie zabawy nie są niebezpieczne, tylko stanowią normalny etap rozwojowy dla większości dzieci.Nieprawda, że istnieją zabawy typowe dla chłopców i osobne dla dziewczynek.

Potem taki rodzic zabraniajacy zabawy lalkami albo autkami wpaja do glowy malcowi ze sprzataja tylko dziewczynki a panowie pija piwo :P

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #683 dnia: 7 Września 2007, 23:39 »
No własnie też myslę tak jak Wy. U mnie rodzice też nie robili podziału zabawek na te dla chłopcow i dla dziewczynek. Wspólnie z sąsiadem bawiliśmy się samochodzikami i klockami, czy w dom :)  Przecież lalka uczy czułości, odpowiedzialności i opieki  nie tylko dziewczynkę.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #684 dnia: 8 Września 2007, 10:56 »
Helooooł! Dzisiaj się nie wyspałam, wierciłam sie w nocy (a to tez sztuka robić z brzuchalkiem :)) bo kręgosłup dokuczał :(

Dzisiaj skończylismy 30 tydzień!

Ta duża różyczka to ja. Dopiero teraz zaczynam pięknie rozkwitać głębią koloru, gdy obok mnie wyrósł mały pączek, który za ok. 10 tygodni stanie się już kwiatem, dla którego będę żyć, i który będzie dla mnie wszystkim. Nie na darmo rośniemy na jednej łodydze...
Mimo że przybrałaś już majestatyczne rozmiary, (hihih, ale to brzmi) nie rezygnuj z ćwiczeń. Świetnym sposobem na utrzymanie kondycji są spacery i pływanie. W wielu klubach organizuje się zajęcia dla ciężarnych i młodych mam - oprócz poprawy formy, dają one okazję do nawiązania nowych znajomości. Pamiętaj, aby przed podjęciem ćwiczeń skonsultować się z lekarzem.
W miarę zbliżania się magicznej daty, zmieniają się Twoje relacje z partnerem. Z kochanków stajecie się rodzicami. Warto w tym gorącym czasie pamiętać o sobie i pielęgnować Wasz związek. Wybierzcie się do kina czy kawiarni - później NAPRAWDĘ nie będzie na to czasu! (dobrze, że mieszkamy z rodzicami ;))
Zwróć uwagę na swoją dietę - potrzeby dziecka w trzecim trymestrze są szczególnie duże. Potrzebujesz dużo białka, witaminy C, żelaza i wapnia (każdego dnia ok. 200 mg wapnia odkłada się w kościach płodu).
Rozmowy z mężem na temat zmian w Waszym życiu (zarówno teraz jak po porodzie) są jak najbardziej wskazane. Być może warto zacząć pracę nad bardziej otwartym i bezpośrednim sposobem komunikacji między sobą ? Nie czekaj, aż mąż domyśli się, o co Ci chodzi. Lepiej konkretnie powiedzieć, czego oczekujesz i jak wyobrażasz sobie realizację tych oczekiwań. Ten sposób porozumiewania się z pewnością zaprocentuje, gdy większość Waszej energii pochłonie opieka nad noworodkiem.

Dziecko ma już prawie 45 cm długości. Jego szkielet twardnieje, dojrzewają mózg, mięśnie i płuca. Mimo, że maluch przebywa w środowisku wodnym, wykształcony jest u niego zmysł... węchu. Doznania węchowe i zapachowe z okresu prenatalnego są pamiętane przez dziecko także po urodzeniu. Dzięki temu noworodek będzie potrafił rozpoznać po zapachu Ciebie i Twoje mleko.

W niedzielę wrzucę fotki domku Marcelka :) Buziaki! Miłego weekendu życzę!  :-*

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #685 dnia: 10 Września 2007, 10:50 »
o rany Gosiu - skończony 30 tc to już poważna sprawa
super
a jak samopoczucie ???

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #686 dnia: 10 Września 2007, 12:16 »
 :) nie wiem dlaczego..ale dla mnie 30tc jest jaks taką granicą, potem wydaje mi się ze to juz.. prawie ..a to jescze 10 tyg, 2 miesące... :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #687 dnia: 10 Września 2007, 12:19 »
No mi to sie wydaje, ze do 36 tyg to zleci jak nic, apotem jakos sie boje, ze sie bedzie dluzyc, czego Tobie Gosiu oczywiscie nie zycze ;)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #688 dnia: 10 Września 2007, 12:29 »
Czesc dziewczyny!
Sama nie mogę uwierzyć, ze to juz skończona trzydziestka :)
Gdyby nie kręgosłup to byłoby baaaardzo dobrze. Tylko mnie w dziwnym miejscu boli. Nie nisko tylko u góry gdzies przy łopatkach.  Nie jesst to tez jakis ból straszny, da się wytrzymać, ale wiadomo komfort spania jest gorszy. Gdy zmienię pozycję ból mija, ale po chwili znów sie pojawia i tak musze zmieniac pozycje co jakiś czas :) Wiercę się zatem koszmarnie. (biedny małż :))
Wczoraj zamówiłam z allegro 2 buteleczki Tommee Tippee - 150ml, dwa smoczki silikonowe AVENTu oraz koszulkę do szpitala do  porodu  :o :o

Jutro wizyta u ginka. Obiecałam fotki brzuszka, ale zapomniałam powiedzieć mężowi, żeby mi cyknął. Dzisiaj wieczorkiem postaram się o nie :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #689 dnia: 10 Września 2007, 12:46 »
oo mam takie same buteleczki :)

no iczekam na fotki brzusia :)