no ja tez mam ten problem, podkrazone oczy to problem z odprowadzaniem limfy z tej okolicy ja im wiecej spie tym gorzej to wyglada
sposobow jest wiele musisz znalesc swoj
pij duzo wody, ona poprawia odprowadzanie limfy,
stosuj zimne oklady,
waciki nasaczone rumiankiem pomagaja niektorym
plasterki ogorka na oczka
masaz kostka lodu
Ja ostatnio zakupilam taki zel w sztyfcie z Vichy Oligo 25 czy jakos tak, trudno powiedziec czy cos pomaga czy nie stosuje od niedawna, daje uczucie chlodu pod oczami, workow nie mam jednak cienie sa, no ale na razie nie szkodzi
no i musisz dobrac jakis dobry korektor, tylko z tym to nie tak latwo, bo skora wokol oczu jest delikatna
ja osobiscie bylam oststnio na dopasowywaniu podkladu u Clinique'a i zakupilam sobie ichniejszy korektor ktory polecila mi pani wizazystka-(airbrusz concealer, illuminates, perfects, retouche lumiere-taki jest napisane na moim bo jest ich kilka rodzajow)zawsze myslalam ze na cienie pod oczami to zielony a wlasnie pani mi powiedziala ze nie, mam byc ton jasniejszy od podkladu.
i powiem ze jestem zadowolona z niego jest "lekki " ale dosc dobrze kryje, poza tym to mam takie cienie roswietlajace, ktorych uzywam jako rozu/pudru wlasnie takie musniecie pod oczami dziala cuda bo jakby odwraca uwage od cieni, nadaje takiego blysku pod okiem
ale sie rozpisalam

mysle ze najlepiej metoda prob i bledow