liliann,
Witam,
cóż mogę napisać ...
wesele będzie za rok w czerwcu, nad zalewem zegrzyńskim, to jest woj. mazowieckie, 30 km od Warszawy. Klimat wesela to folk, w stylu przedwojennej wsi
Zapraszamy około 120 gości, natomiast nie jesteśmy pewni ile przybędzie bo wesele nie jest ani w moim rodzinnym mieście ani mojego nażyczonego, więc jest problem z dojazdem. Będziemy się starali zapewnić autokary dla gości.
jednak ponieważ mój nażyczony jest Włochem, dlatego najtrudniej będzie przyjechać gościom z Włoch.
Choć włoska rodzina jest super, czuję jak bym ich znała od lat i oni nas ożenili i przyjeli mnie do rodziny na dużo wcześniej niż my się zdecydowaliśmy na ślub. Dlatego duszą i sercem wszyscy chcą przyjechać, ale boimy się, że jak przyjdzie co do kosztów (zapłacić za samolot dla 4 osobowej rodziny) to już może nie być to takie proste.
Mój cel: dla wszystkich gości którzy podejmą ten trud i dojadą z innych miast i z innych państw, chcę zorganizować super zabawę, aby wszyscy się super bawili i zapomnieli o problemach językowych, żeby nie żałowali wydanych pieniędzy na dojazd i żeby tą zabawę wspominali długo. A to z kolei nas uczyni naprawdę szczęśliwych

Szukam wszelkich porad odnośnie ślubów, ale szczególnie zespołów które śpiewają po włosku i lubią to co robią!
Chętnie też bym się skontaktowała z innymi polsko-włoskimi parami, które już się pobrały i organizowały przyjęcie w Polsce lub rownież są w trakcie organizacji.
Dlatego wszystkich proszę o pomoc.
Pozdrawiam gorąco,
Agnieszka