Autor Wątek: oczyszczanie organizmu  (Przeczytany 3440 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

a.katarzyna
  • Gość
oczyszczanie organizmu
« dnia: 12 Kwietnia 2007, 10:57 »
Pojawiło się ostatnio sporo produktów w aptekach pomagających w oczyszczaniu organizmu z toksyn - bynajmniej tak wynika z ich opisu - widziałam je w tabletkach, w saszetkach i w płynie do rozcieńczania, tylko nie wiem czy mają one skuteczne działanie i czy przy okazji nie wypłukują z organizmu cennych minerałów :?: :?: :?:
Jeśli coś wiecie na ten temat piszcie proszę - może na wiosnę warto zapodać sobie taką dawkę oczyszczenia  :drapanie:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
oczyszczanie organizmu
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:18 »
A.Katarzyna - ja stosowałam preparat "Body Pure 24", na stronie 8 w poniższym linku jest opis jak to u mnie było. Kliknij TU

a.katarzyna
  • Gość
oczyszczanie organizmu
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:31 »
no nie wyglada to ciekawie  - te rewolucje żołądkowo - toaletowe.......brrrr, ale powiedz poczułaś jakąś różnicę??

ja raczej myślałam nad preparatem w płynie do rozcieńczania w wodzie - no zobaczymy czy jeszcze ktoś stosował podobne cuda.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
oczyszczanie organizmu
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Kwietnia 2007, 12:50 »
Hmm.. a ja uważam, ze najlepsza do oczyszczenia organizmu jest kilkudniowa dietka warzywna i duże ilości wody mineralnej... :)

a.katarzyna
  • Gość
oczyszczanie organizmu
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Kwietnia 2007, 12:31 »
Cytat: "Yukari-chan"
kilkudniowa dietka warzywna
a i oweszem stosowana  :brewki:
duże ilości wody mineralnej
tylko widzisz dla mnie woda musi mieć jakis posmaczek - tak sama mi nie smakuje, no może taraz gdy lato nadejdzie, póki co wynalazłam SOK Z BRZOZY z mietą (popijam) smakuje jak tymbark miętowy, zachwalają, ze ma dobre oddziaływanie na organizm - oczyszcza wzmacnia - i na nerki oraz tarczycę co w moim przypadku bardzo ważne - więc zobaczymy. Robie sobie miesięczna kurację - jak będzie git przedłużam  :brewki:

Offline Yukari-chan

• uzależniony
oczyszczanie organizmu
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Kwietnia 2007, 12:45 »
Cytat: "a.katarzyna"
tylko widzisz dla mnie woda musi mieć jakis posmaczek

A woda z dodatkiem soczku z cytrynki ? Dobra, szczególnie na upalne dni :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
oczyszczanie organizmu
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Kwietnia 2007, 13:01 »
dzięki za info o sooczku z brzozy, ja nibyu mam superos wyniki na tarczycę i usg też b dobre, ale okazało się, ze mam przeciwciałą na razie uśpione i minimalnie ponad normę, co może świadczyć o podatności na hashimoto i muszę się co roku kontrolować, a nie lekarze nie cchą mnie lekami faszerować, więc spróbuję tego soczku ;)

co do oczysczania organizmu, to ponoć rewelacja zrobić sobie raz na miesiąc 1 dniowy post, tylko pić duuuż o wody.
ja się boję coś takiegozrobić, bo bym pe\wnie schudła z 1-2 kilo i wyglądałabnym już w ogóle jak szkieletorek ;)

mam nadzieję,z e ten soczek od tarczycy pomoże mi przytyć, chociaż z 1 kg :)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

a.katarzyna
  • Gość
oczyszczanie organizmu
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Kwietnia 2007, 14:30 »
woda z dodatkiem soczku z cytrynki
kwasota  :hahahaha:

Cytat: "gosia_kwiecień"
hashimoto
ja właśnie to mam i biorę leki, ale wode pić będę, muszę tylko gdzieś wyszperać hurtownię co by nie pójść z torbami  :brewki:  przy tarczycy dobrze jeść też dużo rzeżuchy - bogata jest w jod.

Offline gosia_kwiecień

• maniak
oczyszczanie organizmu
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Kwietnia 2007, 23:04 »
o, to dzieki za info o rzerzusze ( chyba tak to się odmienia ;) )
ja niby mam wszystkie extra wyniki na tarczycę, wszystkie 3 HSH środeczek normy plus superos usg, tylko te przeciwciała mi wyszły 35, a norma jest do 29 i dlatego lekarze nie chcą mi nic dawać, żadnych lekow, bo twierdzą, z e jestem zdrowa, ale soczek z brzozy sobie popiję, ostatnio naweet w markecie go widzialam :)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Barbart
  • uzależniony
Odp: oczyszczanie organizmu
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Czerwca 2007, 14:53 »
Hmm.. a ja uważam, ze najlepsza do oczyszczenia organizmu jest kilkudniowa dietka warzywna i duże ilości wody mineralnej... :)
jaką wodę pić ???
gazowaną czy nie ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Czerwca 2007, 15:13 »
jaką wodę pić ???

Zdecydowanie niegazowaną...
Woda gazowana ze względu na obecność dwutlenku węgla powoduje odwodnienie organizmu i bardzo często też wzdęcia.

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Czerwca 2007, 15:18 »
jaką wodę pić ???

Zdecydowanie niegazowaną...
Woda gazowana ze względu na obecność dwutlenku węgla powoduje odwodnienie organizmu i bardzo często też wzdęcia.

Wielkie dzięki!

Zmieniam wodę !!!