Autor Wątek: pomóżcie w wyborze fryzjera !!!  (Przeczytany 7116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamilka
  • użytkownik
  • **
pomóżcie w wyborze fryzjera !!!
« dnia: 22 Marca 2007, 17:22 »
Szukam na forum,czytam,podpytuje się,ale nie moge znaleźć za wielu informacji dotyczących fryzjerów. Jakoś za wiele dziewczyny o tym nie piszecie - dlaczego? Do tego wiele z tych informacji jest z przed kilku lat, czyli są bardzo nieaktualne - bo salony się zmieniają i ludzie którzy tam pracują się zmieniają. Chciałam iść do Indygo a tam taka polecana pani już nie pracuje. Proszę polecajcie fryzjerów, pokazujcie fryzurki tam zrobione  i piszcie też kogo odradzacie. Proszę o pomoc!!! Ja akurat szukam kogoś w Szczecinie, ale polecajcie też fryzjerów z innych miast dla innych dziewiczyn:)

Offline belonka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Marca 2007, 11:47 »
Moge co odstapic moje moejsce na lisciastej bo ja rezygnuje co ty na to?

Offline Kamilka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marca 2007, 10:12 »
Cytat: "belonka"
Moge co odstapic moje moejsce na lisciastej bo ja rezygnuje co ty na to?

dzieki za propozycje:)
a na kiedy masz rezerwacje terminu,to znaczy na ktora?
a jezeli moge spytac to dlaczego rezygnujesz???
o lisciastej duzo sie pisze - przewaznie dobrze, ale mnie przeraza ze tam trzeba tyle siedziec
ja chce sama fryzurke wiec moze bedzie krocej
wiecie jak to jest??? ile to trwa?
prosze Cie o informacje na jakiej zasadzie mozesz odstapic swoje miejsce

Offline belonka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marca 2007, 20:33 »
Mi tam pani powiedziala ze 4 godziny to co oni mi tam beda cudowac przeciez makijaz to gora 20 minut a fryzura z godzine dlatego wybralam inny salon i tam mi od razu zamowia wizazstke na ten dzien i beda tam sama z moja swiadkowa a nie z tuzinem innych zestresowanych pan mlodych
dlatego rezygnuje bo tez mam dlugi dojazd przynajmniej mi to godzine zejdzie w obie strony

Offline belonka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Marca 2007, 20:34 »
Jak jestes zainteresowana to moge tam zadzwonic i podac twoje dane na ta godzine a ty to potwierdzisz najwyzej telefonicznie co ty na to?

Offline Kamilka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Marca 2007, 21:05 »
Cytat: "belonka"
Jak jestes zainteresowana to moge tam zadzwonic i podac twoje dane na ta godzine a ty to potwierdzisz najwyzej telefonicznie co ty na to?

Dziekuje Ci bardzo za propozycje i za mile checi:) Ale chyba z tego samego powodu co Ty zrezygnuje z Twojej propozycji, bo spedzic 4 godziny w dniu slubu u fryzjera to jakas masakra by byla. Do tego 11 to dla mnie za pozno,bo o 16 bija dla nas dzwony:)

jak przygotowania dla slubu - ten sam dzien :)

powodzenia

Offline Kamilka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Marca 2007, 21:08 »
dziewczyny polecie jakis inny zaklad fryzjerski niz lisciasta, prosze:)
piszcie gdzie robilyscie swoje fryzury i wklejcie zdjecia
fryzura to wazna sprawa a tutaj na forum malo informacji na temat fryzjerow

Offline maggi
  • nowicjusz
  • *
Odp: pomóżcie w wyborze fryzjera !!!
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Czerwca 2007, 23:10 »
Polecam Gosię Abrachamowicz.  To fryzjerka artystka.  Kiedys pracowała w Elita studio, aktualnie od 1,5 roku pracuje tylko w domach klientek.  SPecjalizuje sie we fryzurach ślubnych, tworzy niesamowite dzieła. 
Poprosze ją o fotki i za jakiś czas je wkleję, żebyście mogły zobaczyć co i jak tworzy.
Dla mnie bomba.

« Ostatnia zmiana: 19 Września 2007, 12:33 wysłana przez Sylvi »

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Czerwca 2007, 10:08 »
Ja będę się czesać w salonie fryzjerskim Finezja na słonecznym, chodze tam włoski robić już z 2 lata chyba będą. Młoda dziewczyna, ładnie robi włoski, na próbny będe dopiero szła ale jeszcze nie wiem kiedy :)

Offline monia297
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Września 2007, 12:56 »
Jesli macie problem fryzjerka to polecam Pania Monike Bak.  Widzialam jej prace sa rewelacyjne.  Dojezdza do domku razem z wizazystka P.  Bobrzyk. 

Offline Magda_lenka

• forumowicz
  • data ślubu: 6.10.2007
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Września 2007, 14:06 »
a czy polecacie jeszcze jakies salony fryzjersko-kosmetyczne w Szczecinie? wolałabym wszystko miec na miejscu, a nie jezdzic do roznych salonow... Czy ktos moze czesal się w Studio L'or albo Studio Alexander a moze w Keune na Małopolskiej, albo Studio Trico na Rayskiego? Słyszałam o tych salonach, natomiast nie wiem czy akurat dobrze wypadają tez, jesli chodzi o uczesanie slubne... a moze macie inne typy?

Offline Marcix
  • forumowicz
  • data ślubu: 25 sierpień 2007
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Września 2007, 17:15 »
Z czystym sumieniem moge polecic 2 miejsca: Ocean Urody Beaty Krajnik na Bezowej i Filozofia Piekna na nowym rynku w Szczecinie. W pierwszym robilam fryz i makijaz na slub a w drugim tylko makijaz na sesje w plenerze. Z obydwu salonow jestem bardzo zadowolona. Niedlugo bedzie moja relacja ze slubu to bedzie mozna sie przekonac na wlasne oczy  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Września 2007, 11:59 »
Ja miałam fryzurkę tam gdzie pisałam wcześniej - salon Finezja na słonecznym - mi się baaaardzo podobało :)

Offline Magda_lenka

• forumowicz
  • data ślubu: 6.10.2007
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Września 2007, 16:43 »
parę dni temu byłam na fryzurze próbnej w Imperium wizażu... niestety fryzura mi się nie podobała, więc zmieniam salon...

nie jestem wielką pięknością, więc chciałabym żeby ktoś dobrał fryzurę tak, żebym ładnie wyglądała... nie czuję się tez dobrze w gładkich upięciach... Pan mi zaczął robić wybraną przez siebie fryzurę z moich wydrukowanych propozycji, choć wolałam inną, nawet nie sprawdza czy mi tak dobrze będzie...  ogólnie jestem niezadowolona... nie chciałam iść na Liściastą, ale tam chyba jednak inaczej dobierają te ślubne fryzury...
we wtorek idę do innego, mniejszego salonu, poleconego przez  fryzjerkę na moim osiedlu... zobaczymy jak tam będzie... i już wiem, ze chcę jakieś luźne upięcie, nawet jeśli ma mi się rozwalić po północy, jak to stwierdził pan w Imperium W.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Marca 2008, 12:49 »
Hmmm temat zapuszczony, ale odkopuję.

Jeśli chodzi o fryzurki ślubne, to niewiem, jak się tam sprawy mają. Jeśli zaś chodzi o ścinanie, układanie, farbowanie, regenerację to polecam Centrum Sztuki Fryzjerskiej na Rondzie Giedroycia.

Zawsze wracam z tego salonu zrelaksowana i zadowolona. Jeszcze mi melanżyk poregeneracyjny zupełnie nie minął :P

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Stycznia 2009, 10:47 »
Dziewczyny chciałam zasięgnąć u Was informacji na temat fryzjera właśnie. Nie mam pojęcia do kogo się udać w tym najważniejszym dniu. Jakiż czas temu będąc świadkową byłam uczesać się na Liściastej-z fryzury byłam zadowolona (z makijażu już mniej), ale spędziłam tam tyle godzin czekając na efekt, że ten salon zdecydowanie odpada w dniu ślubu, bo nie dam rady czasowo ze wszystkim się wyrobić  :( Tak więc byłabym wdzięczna za polecenie kogoś u kogo się czesałyście i byłyście zadowolone  :)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Stycznia 2009, 11:56 »
ja mogę polecić fryzjerkę-przyjmuje na Jagiellonskiej, fryz próbna ok 100zł, ślubna ok 120-160zł-ja zapłaciłam 130zł,
ma duże doświadczenie-na miejscu można obejrzeć album z jej portfolio,więc z marszu można skoczyć do salonu i najpierw zobaczyć co i jak, w jakim stylu czesze i czy o to nam chodzi,
ja akurat miałam w miarę skromną-bez welonu, bez kwiatów, bez ozdób żadnych, całość wraz z trzymaniem termoloków ok. 2h
po próbnej-chciałam żeby fryzura była niższa-bo taka pasowała bardziej do stroju, powstała fajna asymetria kompozycji:)
próbna:

ślubna:

info na priv jeśli ktoś chętny:)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline lele
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 1 Kwietnia 2009, 21:19 »
szukam fryzjera, który zechce mnie uczesać w niedzielę wielkanocną 12. 04. 09 idę jako gość weselny - w szczecinie

Offline martika
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #18 dnia: 6 Kwietnia 2009, 18:50 »
asashia a gdzie dokładnie byłaś u fryzjera bo na jagiellońskiej jest kilka salonów? szukam właśnie sprawdzonego fryzjera, ale gdzie nie pójdę to nie maja nawet albumów żeby zobaczyć jak czeszą....