Autor Wątek: Długi welon i upięcie  (Przeczytany 4954 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nessie
  • nowicjusz
  • *
Długi welon i upięcie
« dnia: 10 Marca 2007, 23:46 »
Bylam dzisiaj u fryjerki i uświadomiła mi, że w przypadku mojego długiego do ziemi welonu, ozdobionego haftami nie można upinać go nad kokiem bo zniszczy fryzurę. Musze wymyśleć jakieś upięcie wysokie i zamontowac welon tuż pod nim, ale też nie za nisko bo obrębiony jest pięknymi haftami, takimi samymi jak na sukience i chciałabym je wyeksponowac z profilu wzdłuz twarzy, szyi i ręki. Włosy mam trochę krótsze niż do ramion, do ślubu powinny urosnąć do ramion. Czy któraś z Was będzie miała welon w tym stylu i mogłaby podpowiedziec mi rodzaj upięcia? z góry dziękuję.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Długi welon i upięcie
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marca 2007, 11:29 »
nessie, ja proponuje iść na kompromiś - to normalne, że dla fryzjerki najważniejsza jest jej praca ale pięknie haftowany welon też jest wazny bo dopełnia całości..proponuję upiąć w środku, ja osobiście nie lubię welonów upiętych jak ogonki ;)

Offline Gosieńka_18
  • nowicjusz
  • *
Długi welon i upięcie
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marca 2007, 17:36 »
Cytat: "Maja"
proponuję upiąć w środku
wg mnie w śroku może uszkodzić fryzurę jeszcze bardziej, bo jest bardzo mocno w nią "wmontowany" i wpięty głęboko ... więc jak "poleci" -  to już całości, ale to byłby taki "złoty środek" :P mam gdzieś fotki z rodzajamu upięćwelonów, to poszukam i jak znajdę coś, co mogłoby Cię zainteresować to wrzucę tutaj ;-)
Świat nie jest iluzją, to ja żyłam złudzeniami ...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Długi welon i upięcie
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Marca 2007, 19:48 »
Wklejaj fotki :D
A welon ja długi i z haftem to moz epoprostu nie upinac tylko tak na głowe położyc...gdzies widizałm takie cos .
Własciwie to jaki to welon ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Gosieńka_18
  • nowicjusz
  • *
Długi welon i upięcie
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Marca 2007, 21:28 »
nessie, powiedz jak długie masz włoski, jaki kolorek włosków, jak mniej więcej chcesz by wyglądała Twoja fryzura i działamy :D nie będę wklejać wszystkich zdjęć dlatego proszę Cię o  te szczegóły ;-)

Offline nessie
  • nowicjusz
  • *
Długi welon i upięcie
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Marca 2007, 23:38 »
Wlosy mam, a raczej będę mieć za parę miesiecy do ramion, proste jak druty, ciemnobrązowe. welon jest do ziemi, haftowany, krótsza część tak do łopatek. I mam dylemat. Choruje na bielactwo i mam w wielu miejscach białe plamy bez pigmentu, m.in na szyi. widać to kiedy się włosy upnie w koczek. na co dzień nie zwracam na to uwagi, ale do ślubu.... wolałabym upięcie do góry bo na koczku mozna lepiej welon zamontować, ale co z ta plamą :-( wczoraj inna fryzjerka proponowała mi upięcie typu loczki z tyłu i włosy opadajace na kark, ale tak czeszę sie na codzień (tylko bez loczków), i na nich ciężej welon upiąć, jak o północy będą mi go zdejmowac to łatwo fryzurę uszkodzić. Moze będzie się dało jakoś ta plamę zatuszować.... Solarium nie wchodzi w gre, ze względu na chorobe nie wolno mi, zresztą ja staram się zawsze jak najmniej opalić, bo wtedy te plamy staja się bardziej widoczne. samoopalacz tutaj nie działa, zostaje tylko pomarańczowa obwódka.

Offline Gosieńka_18
  • nowicjusz
  • *
Długi welon i upięcie
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Marca 2007, 17:28 »
a może dobra kosmtyczka coś poradzi :?: ag mnie kok jest o wiele praktyczniejszy ;-) ale nie martw się - i tak będziesz wyglądać pięknie ;-) ja teraz zmykam się pouczyć :sad: ale jak wrócę top poszukam czegoś dla Ciebie na dysku :P

Offline evellina

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07-07-07
Długi welon i upięcie
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Marca 2007, 20:20 »
ja bede miala dlugi( rowny z trenem) welon mgielka - macie jaies propozycje upiecia- prosze o fotki- jesli to mozliwe, z gory dzieki.
PRZEŻYJCIE TO Z NAMI JESZCZE RAZ...07-07-07
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7811.0