Autor Wątek: Jak wczesnie zabrac sie do ogarniania?  (Przeczytany 7023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline slonko1991
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2019
  • Ślub w: Szczecin
Jak wczesnie zabrac sie do ogarniania?
« dnia: 1 Stycznia 2018, 12:52 »
Hej dziewczyny! Mieszkam za granica, konkretnie w USA. Slub bedzie w Szczecinie, sala zarezerwowana na 15 czerwca 2019.
Probuje sobie ustalic jakies daty, do kiedy powinnam znalezc lub zorganizowac rozne rzeczy bo nie chce czegos przegapic lub pozniej sie martwic. Pomaga mi rodzina z Polski wiec jak cos to mam kogo wyslac zeby podpisac umowe itp. Moje pytania:

1. Jak wczesnie powinnam znalezc orkiestre? Np rok z wyprzedzeniem wystarczy? Szukam czegos fajnego dwujezycznego i narazie niczego na fb nie wypatrzylam
2. Jak to jest z kosciolem? Poprosilam zebu moja babcia dowiedziala sie jak wczesnie musimy zalatwiac koscielne formalnosci bo nasze akty komuni bierzmowania sa ze Stanow, to samo nauki przedmalzenskie tez beda. W kosciele babcie zbyli mowiac ze jeszcze za wczesnie nawet na zapisy - to prawda?
3. Dekoracja sali slubnej i kociola- zalezy mi na naturalnych kwiatach, niebieskich i bialych rozach. Czy do dekoracji wynajmujecie osobe ktora poleca sala slubna do dekoracji czy kogos swojego?
4. Jak wyglada podpisywanie umow z takimi firmami od slodkiego stolu itp?

More ktos ma jakes wskazowki czy uwagi moze o czyms zapominam :) Suknia slubna, buty i dodatki bede kupowala w Stanach. Dzieki