Autor Wątek: Strategie , bijatyki , RPG , platformówki , symulacje itd  (Przeczytany 12729 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Od jakiegoś czasu razem z szajo dzieliłyśmy się wiadomosciami odnosnie gier i konsol.
Natomiast od paru dni dołączyły się do naszej rozmowy jeszcze dwie osoby :D
Może jest nas więcej na forum ? Więcej miłośników gier zarówno na konsole Playstation jak i komputer czy gry on line .
Może Final Fantasy jest znany nie tylko mi ?
Może Snake gości nie tylko u szajo w domu ?
I może Settlersi nie tylko u Kllusi zabijają wrogów ? :los:
Pewnie temat nie będzie zbyt popularny ale mam nadzieje , że w nim będziemy mogli się dzielić wiadomościami ze świata gier :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
Strategie , bijatyki , RPG , platformówki , symulacje itd
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Stycznia 2007, 10:11 »
Cytat: "ela"
azem z szajo dzieliłyśmy się wiadomosciami odnosnie gier i konsol.

:brewki:  :brewki:  :brewki:

Pewnie temat nie będzie zbyt popularny ale mam nadzieje

tez tak mysle... ale co tam.. niestety sporo osob twierdzi ze to strata czasu ... moze i to prawda ale z tej rozywki trzeba umiec korzystac :)

ja jakos stary wyjadacz  zaczynałam od commodore64... gry na kasety.. to było coś ;)
potem przyszła Amiga500 był super frog, furry of the furries, settlersi, civilization  i takie tam
Amiga 1200  tak ja rozbudowalismy z tatem że przewyzszala wydajnoscia ówczesnej klasy pcety :) każdy sie dziwil.. ze na amidze mam jakis system operacyjny, twardziela... internet  :brewki:

potem kolekcja maszyn do grania/pracy sie rozrosła... i obecnie stanęło na 2pc i 4 konslolach.. niestety żadna JESZCZE nowej generacji... chociaz w planach jest wii i ps3 ;) ale to jak stanieje :)

Ela wspomniała o bohaterze mojej ulubionej gry... Snake... czyli cała seria metal gear solid... to nie banalny scenariusz... GENIALNY wręcz... grę polecam każdenmu :) ja przy grach poduczyłam sporo swójh angielski  :brewki:

niestety przemysł gier nie jest tak rozwinięty jak np. w Anglii tam gre (uzywana) moglam kupic od 6zł  tu jest to nie do pomyslenia...

traz nie mam za wiele czasu na gierki.. w sumie nie grałam od wakacji ;)
ale jestem pewna że po sesji do czegoś zasiądę ;)

polecam każdemu tego rodzaju rozywkę...  :skacza:

super temacik... tylko Elu ... prosze byc jego aktywnym "pisaczem"  :brewki:

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2007, 13:34 »
Czuję się wywołana do tablicy przez Elę, ale z wielką przykrością muszę stwierdzić, że w kwestii gier nie za wiele mam do powiedzenia. Wiele lat temu uwiedli mnie Settlersi i pozostaje im wierna do dziś, miałam epizod z Cywilizacją, ale to nie to, bawiłam się trochę Simsami 1, ale już mnie nudzą. Zapewne rzewnie wspominała będą niektóre prościackie gry na amgigę typu Cannon Foder (albo coś w tym stylu) i inne np. pierdolnięty samolocik (to nasza domowa nazwa własna) czyli chyba Strit Faither (ale pewnie też przekręciłam). Ot i tyle - uwielbiałam patrzeć jak córuś grała w Medal Of Honor, a teraz mężuś czasem pogrywa w Panzers (Ło Matko, nawet nie wiem jak to się pisze!) i ja też w roli gapia.
Och zapomniałam, od czasu do czasu lubię puścić sobie pinbala - a jak już siądę, to zaraz jakiś nowy wyniczek number one zrobię  
 :los:
Z Settlersów ukochałam sobie czwóreczkę, choć fajna była także II - najbardziej rajcuje mnie tworzenie własnych map i zamganie się w pojedynkę przeciwko 8 sąsiadom - oczywiście zawsze musi być wojna, nie żaden tak konflikt ekonomiczny. W mniejszych mapach doszłam do perfekcji - 5 minut i wszystko moje, a przeciwnicy kwiczą   :skacza:
Piątka mi niestety nie podeszła - tu już za dużo magii, mrocznych terenów, a przede wszystkim brak ludzików  :dno:

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Stycznia 2007, 17:36 »
Cannon Foder

hehe tez w to gierzyłam ;)

Cytat: "Kllusia"
Strit Faither

taaa Zangief Blanca Dalsim itp ;)

W mniejszych mapach doszłam do perfekcji - 5 minut i wszystko moje, a przeciwnicy kwiczą

uuu.. gratulacje ;)

:skacza:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Stycznia 2007, 14:18 »
noo!! Jaki fajowy temacik :) Ja w końcu, po 2 latach patrzenia, jak gra mój Narzeczony, stwierdziłam, że też chcę  :los: Marcin polecił mi zacząć od Ice Wind Dale'a, bo ja to chuda w uszach jestem póki co. Ale podobnie jak Kllusia, uwielbiam być kibicem, jak Marcin gra. Uczta kinomana normalnie :)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Stycznia 2007, 14:53 »
Cytat: "Kasia - Wrocław"
Ice Wind Dale'a

a tego nie znam...

a kibicem też lubie być... zwłaszcza przy troche "straszniejszych" grach .. np. seria resident Evil, czy silent Hill na poziomie hard  :brewki:

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Stycznia 2007, 15:02 »
Przypomniały mi się jeszcze dwie gry - ale też starocie: Prince of Persia 1 i 2 i Lemmingi  :drapanie:
Małżonek mój, który już nie może patrzeć jak ubijam Settlersów, zakupił mi Fort Royal, ale ja konserwatywna jestem i do niczego nowego przekonać się nie dam - dla mnie Setlersy górą, tylko Wikingów nie lubię, bo france strasynie powolne i bardzo dużo drzewa zużywają   :los:

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Stycznia 2007, 15:08 »
Prince of Persia 1 i 2 i Lemmingi

znam znam  .. bardzo lubiałam lemingi  :brewki:

Wikingów nie lubię, bo france strasynie powolne i bardzo dużo drzewa zużywają

zapamiętam ;)

:brawo_2:  :brawo:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Stycznia 2007, 15:23 »
No dobra to ja sie przyznam, ze czas jaki spedzam przy komputerze to: czesc na tym forum, a reszte na graniu w gry mojego meza :)

Elu nie jestes sama tez gralam w FF, ale przyjechal do nas brat i zajal mi PS.
Generalnie lubie wszelkie tycoon`y. Gralam w Life Beach, Sims`y, Anno Domini 1984, itp.
Gralam rowniez w takie gry jak Diablo, Guild of Wars, Heroes, Black and White, Harry Potter.
Probowalam grac w Starcrafta (to gre moj maz doslownie kocha), ale jakos mi nie idzie :)

Wracajac do Commodore :) taaaak, pamietam jak siedzialam z srubokrecikiem przy kasetach :)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Stycznia 2007, 18:32 »
Cytat: "redzia"
Elu nie jestes sama tez gralam w FF

to jest na 3 ;) mam w domlu X  i X-2

pamietam jak siedzialam z srubokrecikiem przy kasetach

taaaa  to dopiero było... strojenie magnetofonu :) i doprowadzanie pasczków coby szumów nie było... tylko prościutkie kreseczki

:brewki:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Stycznia 2007, 20:24 »
Teraz mecze Fallout Tactics :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Stycznia 2007, 22:45 »
Jeżeli chodzi o Finala to mój maż ma wszystkie częsci i jest welkim fanem tej serii gier .
Akurat jest na etapie ponownego przechodzenia GTA .
A wczewsniej dostał pod choinke mortala i w to cały czas grał :D
Ja jak narazie nie mam weny i czasu do grania , ale jak sie juz wciagne to koniec :D
Narazie czekamy na PS3 ale chyba będzie za droga aby kupic :(

A i jeszcze do naszych ulubionych gier naleza :
Resident Evil
Sailent Hill :D
Obydwie gry są troche psychiczne i straszne ,ale wciagaja :D
W sumie jest ciezko wybrać te ulubione bo wszytskie są fajne i wciagaja :D
Kiedys potrafiliśmy siedzie do 5 nad ranem  :drapanie:  i grac i grac :D
Teraz niestety maxymalnie do 2 w nocy ...juz nie ten wiek :D
Pierwszą naszą grą jaką kupiliśmy był Tekken na PS1  :skacza:

Ja natomiast lubie gry logiczne np. Incredible Machine w którą gram na PC .
Grywałam jeszcze na PC w Simsy , jak zresztą chyba wszyscy :D , w Diablo , Comand &Concquer , i różne strategie.
Teraz jak urodziłam Dominiczka to juz nie gram ,ale mezowi pozwalam :D

Elu nie jestes sama tez gralam w FF,
Wiele osób niedocenia tej serii poniewaz uwazają gre za nudną i wogóle jakas dziwną .
Trezba miec czas i głowe aby w to grac . Gra jest bardzo rozwinieta wiec trzeba byc naprawde koneserem aby w to grac :D

Cytat: "szajo"
ja jakos stary wyjadacz zaczynałam od commodore64...

O tak  :los:  ta grafika :D

civilization

super gra :D

Snake... czyli cała seria metal gear solid... to nie banalny scenariusz... GENIALNY wręcz... grę polecam każdenmu

Tak samo jak w Finala , tak samo w tą gre trzeba "umieć" grac.
Napewno w to nie pogra osoba która poprostu chce sobie pogierzyc .

niestety przemysł gier nie jest tak rozwinięty jak np. w Anglii tam gre (uzywana) moglam kupic od 6zł tu jest to nie do pomyslenia...

No niestety ale tak jest.
My PS2 mamy "nieoczipowaną" i  dlatego zopatrujemy sie w oryginalne gry , które jak wiadomo ze 100zł nie schodza .
A juz nie mówie jak jest to gra nowa , która dopiero wyszła ....

czyli chyba Strit Faither

O tak , super gra :D
Uwielbiam w to grac z mezem :D

pierdolnięty samolocik
:skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:

Medal Of Honor

To ta niemiecka ???
Chyba mis ie od niej kręci w głowie...tak , tak
Mam taką przypadłośc , że jezeli gra jest z "oczu" to mis ie kręci w głowie i robi mi się niedobrze...prawie wymiotuje, i niestety grac niemoge  :drapanie:

uwielbiałam patrzeć jak córuś grała

tez mi duzo frajdy przynosi patzrenie :D czasem nawet wiecej niz granie :D

a kibicem też lubie być... zwłaszcza przy troche "straszniejszych" grach .. np. seria resident Evil, czy silent Hill na poziomie

hihihihi chyba , my wszytskie kopbitki jestesmy kibicami w takich grach....kiedys to sie bałam wychodzic z pokoju do ubikacji jak w to gralismy  :taktak:

pamietam jak siedzialam z srubokrecikiem przy kasetach

hihihihi nie pamietam po co się kreciło  :drapanie:
Szukało sie gry ??

Teraz mecze Fallout Tactics

nieznam  :drapanie:

A wiecie ze teraz ma wyjsc nowy Final ?
Oczywiscie jak to zwykle bywa zawsze data jest przesówana i sie czeka i czeka i czeka .
Ja ,ale bardziej mój maż , nie mozemy sie juz doczekac .

Moze ktos pomysli...30 na karku i bawia sie jak małe dzieci...ale co tam to jest super zabawa  :skacza:

Potem wypisze jakie gierki mamy na PS2 bo na PS1 to w sumie juz sie nie gra ...
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Stycznia 2007, 23:51 »
Taaak setllersi to jest to i też uważam że 4 najlepsza 5 już taka za bardzo udziwniona.Ostatnio grałam w 2 złotą edycję czy coś takiego wyszła niedawno ale jakoś mnie nie wkręciło. No i oczywiście moi ukochani Heroes i cywilizacja. Jako podglądacz też egzystuję mężuś ostatnio pogrywa w medival total war'a i sie przyglądam ale żeby sama w to zagrać to już nie bardzo. :los:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Stycznia 2007, 00:01 »
Widzicie ile nas jest  :skacza:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Stycznia 2007, 11:47 »
Elu tutaj w Irlandii ps3 wychodzi w tym roku w marcu. Bedzie kosztowac jakos 300 Eu.
Tak sie zastanawiam, ze chyba kupie tego playa dla meza na urodzinki (jak zasluzy) :)
Fallout Tactics to cos takiego jak Diablo.
Przez Was chyba zgonie brata z playa i jeszcze raz pzrerobie FF X-2, chociaz pare dni temu maz przytargal do domu FF IX.
Aha przyznam sie, ze meczylam tez pare wyscigowek :)
Maz ma tez Tekkena 4 i5, Mortala, Pro Evolution Soccer`a, Prince of Persia, ehhhh i wiele, wiele innych :)
Za kilka tygodniu kupujemy nowego kompa coby nam wiecej gier chulalo  :los:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Stycznia 2007, 12:04 »
Ja konsoli nie posiadam ( i chwala mi a to bo bym nie robiła nic innego jak tylko grała :P ). Ale pamietam czasy Amigi i pasjami spedzone godziny przed monitorem. Teraz na PCcie nie grywam tak duzo ale moje ulubione gry to:
* Super Frog ( mam tez na PC )
* Canon Foder ( to tez mam jeszcze w wersji na PC )
* Mario Bros :D
* Simsy - grywałam godzinami we wszystkie czesci.Ale jak znałam juz kody do zdobycia kasy nie było to to samo.Moja rodzina zawsze nazywała sie Michnik :P i składała sie z 4 osob.Jak mi dzieci za duzo czasu zajmowały to albo były brane do woja, albo wsadzałam je do basenu i zabieralam drabinke - al emiałam makabryczne pomysły :P.
* Faraon
* Kleopatra
* Cezar
* Black & White ( chowaniec rulezzz )
* i wszelkiego rodzaju Tycoony ( Airline Tycon bylo moja pierwsza taka gra - sabotaze były moim konikiem :P )

Uwielbiam wszystkie gry strategiczne, logiczne i ekonomiczne.

Moj maz pasjami grywał w Americans Army ale po slubie zaprzestał - i ma szczescie ;p

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Stycznia 2007, 13:18 »
Jesli chodzi o gry to Moj S mial taki okres ze go oderwac nie mozna bylo i grał sobie w bardzo duzo gier: Star Wars- chyba 2 część, Falaut,  Need for Speed -wszystkie częsci.Chcielismy zagrac sobie w Lineage II ale niestety nam nie poszła.No i teraz ma Władce piercieni:Powrót Króla i gra sobie.Tyle co pamietam.
A ja grałam sobie w Sacred.

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Stycznia 2007, 16:10 »
Cytat: "Antalis"
sabotaze były moim konikiem

taa  z gaśnica przy drzwiach cos trza było zrobić czy mi sie wydaje ;)

redzia.. mo przyszły mąż i teść nie mogli by sie obyć bez partyjki w pro evo  :hahahaha:

do basenu i zabieralam drabinke

ta albo wywoływało sie pożar (drewniana półka obok kominka czy cuś) i zabierało się drzwi ;)

wszelkiego rodzaju Tycoony

hmm grała właśnie tylko w airline, reszta mnie nie pociagała.... aa!!! jeszcze cos z wesołym miasteczkiem, ale to był epizod krótki

z gier symulujących/ekonomicznych   to już wolałąm sim city, settlersów  i jeszcze kilka było  :brewki:

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Stycznia 2007, 16:12 »
ach i Redzia   :brewki: z ps3 a pewno by sie cieszył jak dziecko ... pro evo na ps3 pewnie by jakos fajnie juz wygladało...

ale na poczatku mysle ze bedzie malo gier wiec zalezy kiedy ma urodziny ;)

ps3 tez mam w planach   ale troche dalszych... taki kombajn multimedialny zawsze sie przyda

:skacza:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Stycznia 2007, 16:53 »
Swoimi czasy nie można mnie było oderwać od komputera jesli włączona była gra Tomb Raider, Need For Speed, Drakan  :ekxpert:  Teraz juz raczej nie gram , czasami tylko lubie pośmigac sobie w jakąs samochodówke  :auto:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Stycznia 2007, 17:16 »
Redzia...300 euro ??????????????????????????
jeżeli tak to chyba cie poprosze o zakup tej kosnsoli  :drapanie:
Mój mąż mówi że ma byc cena 599 euro ....no chyba ze kradzione tak tanio  :skacza:

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Stycznia 2007, 12:12 »
No proszę, nie przypuszczałem że tyle z Was lubi gry :D
Ja też jestem maniakiem gier komputerowych no ale u faceta to raczej nie dziwi ;)
Przeszedłem edukacje komputerową od ZX Spectrum , Atari 65XE i  C-64, w którym miałem nawet stację dysków 5,25'' !!, poprzez Amigę 1200 aż do kilku już PC. Zawsze towarzyszyły mi gry, najczęściej strategiczne i inne w których trzeba pomyśleć :) a także wszelkiego rodzaju cRPG. Ania oczywiście twierdzi że jestem dzieciuch :D i że to kompletna strata czasu, pewnie ma trochę racji ale ja przy tym doskonale sie relaksuję. Ostatnio wpadłem w szpony gier sieciowych i zagrywam się w Navy Field i Voyage Century Online.

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Stycznia 2007, 12:20 »
Mój mąż mówi że ma byc cena 599 euro ....

No wlasnie Elu musze sprostowac to co wczesniej napisalam :( Twoj maz ma racje, a szkoda.
Wyskoczylm jak filip z konopii  :glowa_w_mur: wydawalao mi sie ze moj maz cos kiedys gadal o 300 stowkach. Pewnie chcial mnie tylko nakrecic zebym sie zgodzila na ps 3  :Maruda:
W kazdym badz razie jak juz sie ukaze ps3 to napisze Wam dokladnie ile kosztuje.

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Stycznia 2007, 12:30 »
Cytat: "pioteras"
szpony gier sieciowych i zagrywam się w Navy Field i Voyage Century Online.

hah jak przeczytałam gier sieciowych od razu pomyslałam WOW

Cytat: "pioteras"
nawet stację dysków 5,25''

to było coś :) jeszcze mam te dyskietki nawet ;)

W kazdym badz razie jak juz sie ukaze ps3 to napisze Wam dokladnie ile kosztuje.

i czy kupiłaś ;)

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Stycznia 2007, 12:38 »
od razu pomyslałam WOW

na WOWa to mi jednak by było szkoda kasy ;) te w które gram są darmowe

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Lutego 2007, 11:23 »
Przepadlam  :mdleje: kupilam dla meza WOW (World of Warcraft) i sama przepadalm. Nie moge sie oderwac od gry.
Super gra polecam :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Lutego 2007, 11:29 »
Moj S teraz dopadł runescape po sieci gra troszke słaba graficznie ale mila i sympatyczna.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Lutego 2007, 16:37 »
No to ja się przyznam do czegoś...Wczoraj w nocy , jak się nudziłam kupiłam mężowi Final Fantasy XII . Nie byłoby w tym nic dziewnego ,lecz zapłaciłam za nią 199zł  :mdleje:
No ale tyle kosztuje bo dopiero co wyszła . Mąż będzie w 10 niebie jak ja dostanie :D
Drogo ale wiem że sprawie mu tym ogromną przyjemnosc :D

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Lutego 2007, 00:50 »
Hihihi Ela Ty lobuzie :) skad ja to znam :)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #29 dnia: 2 Marca 2007, 17:07 »
Tia, gierki, gierki....godziny spędzone przed monitorem....skąd ja to znam, hehe. Tylko ja jestem fanka gier przygodowych. Zaczęłam od Syberii, potem juz poleciało - uwielbiam te gry, normalnie są rewelacyjne!!!! Moge godzinami rozwiazywac zagadki i szukać czegos niewiadomego. I majatek tracę na nówki, dobrze, że nie ma ich duzo :)