Autor Wątek: Samoopalacze  (Przeczytany 6759 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czapisza
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: już był
Samoopalacze
« dnia: 25 Marca 2017, 19:29 »
Szukam dobrego balsamu brązującego, ewentualnie jakiegoś musu, ale najbardziej chodzi o to żeby dawał bardzo naturalny efekt. Miałam przygody z samoopalaczami i albo ze mną jest coś nie teges i nie umiem nałożyć albo trafiłam na szajs. Możecie coś polecić, po czym nie będą zostawały smugi?

Offline wizazsklep
  • nowicjusz
  • *
Odp: Samoopalacze
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Marca 2017, 17:09 »
Reklama na forum jest płatna
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2017, 13:51 wysłana przez ela »

Offline figaczek23

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2015
  • Ślub w: Gdańsk
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Kwietnia 2017, 12:28 »
Ja nie polecam kombinowanie z takimi samooplaczami.Juz lepsza subtelna opalenizna z solarium.

Offline czapisza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Kwietnia 2017, 08:58 »
Ja chodziłam jakiś czas na solarium, ale chodzi o to, że skóra się robi taka bardziej sucha, jakby się szybciej starzała i dlatego chciałabym znaleźć jakiś balsam, który mi da naturalny efekt, ale przy okazji nawilżoną i zdrową, młodo wyglądającą skórę.

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Kwietnia 2017, 11:31 »
Vaseline brazowy. Daje bardzo subtelny efekt, wymaga regularnego stosowania, ale nie zostawia zaciekow itp. To balsam brazujacy a nie samoopalacz.

Offline koperewa86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Kwietnia 2017, 08:35 »
Jakoś nie jestem zwolenniczą samoopalaczy ani solarium. Dla mnie to wygląda sztucznie i tandetnie. Wolę naturalne opalanie albo po prostu kolor swojej skóry!

Offline Legana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.07.2017
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Maja 2017, 23:21 »
Jest jeszcze coś takiego jak opalanie natryskowe. Wygląda dużo bardziej naturalnie niż po kremach i jest równomierne. Gabinet z kabiną samoopalającą znajdziesz korzystając z aplikacji Moment.pl, którą można pobrać ze strony: NIE WKLEJAMY LINKÓW!
« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2017, 06:42 wysłana przez ~Ania~ »

Offline gosiar82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Maja 2017, 17:00 »
Szukam dobrego balsamu brązującego, ewentualnie jakiegoś musu, ale najbardziej chodzi o to żeby dawał bardzo naturalny efekt. Miałam przygody z samoopalaczami i albo ze mną jest coś nie teges i nie umiem nałożyć albo trafiłam na szajs. Możecie coś polecić, po czym nie będą zostawały smugi?

A jakiej firmy ten balsam stosowałaś?

Offline figaczek23

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Maja 2017, 19:00 »
Jeśli chodzi o opalanie natryskowe to podobno często jest tak, że opalenizna wychodzi żółta ( przy jasnej karnacji) i potem schodzi nierównomiernie, zresztą trzyma się tylko kilka dni. Ogólnie osoby, które znam i ją stosowały nie były z tego zadowolone. No i ta cena.

Offline BolnyWolek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 6 Czerwca 2017, 02:16 »
Dziewczyny, nie róbcie tego. Brak opalenizny jest normalny, zwłaszcza w zimie, a samoopalacz rzadko kiedy wygląda na Was dobrze. Jesteście piękne, nie ma się co oszpecać :)

Offline figaczek23

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Czerwca 2017, 18:03 »
Dlatego ja napisałam o subtelnej opaleniźnie.Wszytsko z głową trzeba robić.

Offline Ae_ndżelika

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2020
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Sierpnia 2017, 12:48 »
Mimo wszystko nie zgadzam się z ty, by solarium - nawet w niskiej częstotliwości - było lepsze od samoopalacz/balsamu brązującego. Nie dość, że skóra jest zniszczona i wysuszona to bardzo wzrasta ryzyko nowotworu. Zresztą nie dotyczy to osób, które opalają się często i długo. Podczas jednorazowej wizyty i kilku minut w solarium skóra już ulega zniszczeniu.

Kiedyś stosowałam samoopalacz Palmers z naturalnych składników. Efekt naprawdę bardzo dobry, ale to rozwiązanie też ma mankamenty. Jednym z nich było dla mnie wycieranie się samoopalacza między piersiami, w miejscu gdzie stanik mocno przylega do biustu. Może któraś z Was ma na to sposoby lub inny produkt do polecenia. Poza tym zez zarzutu. Pozostałe partie schodzą równomiernie, a ubrania raczej się nie brudzą.

Offline czapisza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Września 2017, 18:48 »
Wydaje mi się, ze takiego wycierania się nie uniknie. Dostałam od siostry rękawicę do nakładania samoopalacza od st moriz na urodziny, ona chyba wie, że mam dwie lewe ręce :) no a jeśli chodzi o samoopalacz to jeszcze myślę.

Offline pro_Malgorzata
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Grudnia 2017, 15:49 »
Nie polecam samoopalaczy, bo mogą postawiać brzydkie plamy. Raz się o tym przekonałam dosłownie na własnej skórze i potem był problem z ich usunie ciem. Wydaje mi się, ze lepiej już skorzystać z solarium. Mniejsze zło.

Offline Wixxxa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Sierpnia 2021, 11:08 »
ja polecam balsamy brązujące ;)

Offline lisełek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2020
  • Ślub w: Toruń
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Września 2021, 11:58 »
do mnie nie trafia opalona skora :D kazdy lubi cos innego i fajnie, ale ja jestem team bladzioch :D