Autor Wątek: +++ 30 czerwca 2007 +++  (Przeczytany 38779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
+++ 30 czerwca 2007 +++
« dnia: 2 Stycznia 2007, 15:39 »
30 czerwca 2007 ja (Karolina) i Daniel weźmiemy ślub w Szczyrku. O 17.
Zanim będę mogła podzielić się wrażeniami, zobaczcie fotki kościoła. Jest on malutki, położony prawie 700 m.n.p.m.
50 metrów od kościoła jest grota skalna, z której wypłynęło źródło.
Do kościoła i podczas mszy będzie przygrywała nam góralska orkiestra.
Z kościoła mamy 5 minut na piechotę do hotelu, gdzie będzie spało wielu gości, no i oczywiście, gdzie będziemy się bawić na weselu.

Na razie odliczamy dni, zaraz pewnie przejdziemy na liczenie godzin i minut :D
Zaczęła się już 'robić' sukienka, powoli drukujemy zaproszenia, wkrótce zamawiamy obrączki i garnitur dla Daniela.
Mamy (na szczęście) za sobą nauki przedmałżeńskie, wkrótce kurs tańca i dogrywanie gastronomicznych spraw. Aha, no i jeszcze troszkę musimy przekabacić na naszą stronę orkiestrę, bo się zaczęli nam mądrzyć i opowiadać co lepsze itd. A to nasze wesele! 179 dni i 1,5 godziny!!!!!!!

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Stycznia 2007, 15:43 »
ha jestem pierwsza u Ciebie :mrgreen:
opowiadaj opowiadaj nam :jak sie poznaliście ..wklejaj foty etc..
ja w kazdym razie bede gościem u Ciebie na bank :wink:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:04 »
:hello:  melduję się druga :mrgreen: fajowy kościółek

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:04 »
Witaj Tete!

Jejku, zanim sama skończyłam oglądać moje zdjęcia (po raz 1000 dzisiaj) już był Twój wpis :)

Nasze zapoznanie było dość ciekawe, tak myślę.
Zacznę od tego, że było to w Prima Aprilis :D
Daniel, mieszkający wówczas w Rzeszowie przyjechał do Warszawy na koncert z zespołem w którym grał. A że chcieli nawiązać ze mną współpracę (działałam długi czas przy promocji muzyki metalowej), wybrałam się do klubu, by ich poznać. Od początku rozmawiałam najwięcej z Danielem. Gawędziło się miło, ale widocznie tylko mi, bo po paru miesiącach dopiero powiedział mi, że mu sie bardzo nie podobałam.
Później kiedy wyszedł na scenę ja oniemiałam, tak na mnie działał! Musiałam iść do domu zaraz po koncercie, bo wiedziałam, że inaczej mogłoby się źle skończyć, hehehe;-)
Później na 3 tygodnie kontakt się urwał, ale ja podstępnie pojechałam do Rzeszowa na kolejny jego koncert. Tam mi już lepiej poszło, chociaż nadal nie miałam jego telefonu, ani maila. Ale spędziliśmy ze sobą czas aż do 11 rano dnia następnego.
Próbowałam namówić jego kolegów, żeby przyjechali do mnie do Warszawy w majowy weekend, i przyjechali, ale bez Daniela... Byłam taka zła wtedy, a on, biedaczek się mnie bał!!!! A ja z kolei nie chciałam zdradzić swoich uczuć; przy nim pół biedy, ale jak tu powiedzieć jego kumplom, a dla mnie obcym osobom, że mi się podoba? Chociaż i tak wyczuli.... Okazało się później.
Dopięłam swego pięknego majowego dnia. 11.05 grał w Kielcach i ja tam byłam. I zostałam na kolejnych koncertach; min. w moim rodzinnym Bielsku i dalej...

Poznaliśmy swoich rodziców w czerwcu, a więc miesiąc po tym, jak zaczęliśmy być razem. Szybko się 'dotarliśmy', w końcu nasze każde spotkanie trwało przynajmniej 2 dni (weekendy). Zamieszkaliśmy ze sobą w Warszawie w sierpniu, a 9 września się zaręczyliśmy.
Daniel porzucił granie w zespole, ja porzuciłam wpatrywanie się na koncertach w pięknych muzyków i jest nam z tym baaaaaardzo dobrze.

:koncert: :serce:  :koncert: :serce:   :koncert:

Offline _maaja
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11,08,2007
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:06 »
witam w odliczaniu napewno będę tutaj zaglądać

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:10 »
Cytat: "Lemmy"
było to w Prima Aprilis

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Daniel porzucił granie w zespole, ja porzuciłam wpatrywanie się na koncertach w pięknych muzyków i jest nam z tym baaaaaardzo dobrze.

:brawo:    :brawo:    :brawo:  

Melduję sie w twoim odliczanku  :D

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:16 »
A zdjęcie na razie jedno wrzucam (z ostatniej Nocy Sylwestrowej) i idę gotować mu obiadek, bo zaraz przyjdzie z pracusi :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:19 »
i ja się meldujęęęę :) kościółek jest przepięknej urody :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:30 »
Lemmy, niesamowite..czuje się, jakbym czytała własne odlicznie..

dokładnie jak ja bede wychodzila z kościoła, Ty bedziesz do niego wchodzic :) ja mam tez 30.06.07 w tym samym sanktuarium o 16tej..i też poznaliśmy sie w prima aprilis.. :) z tego tytułu bedzie mi jeszcze milej czytac twoje odliczanko :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #9 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:34 »
fajne zdjątko, śliczną buzię masz :mrgreen:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:36 »
czyzbyscie w "orlim gniezdzie" mieli wesele? my wlasnie tam mielismy nasze organizowac..

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:39 »
oosta, Lemmy, no to sobie życzonka złożycie przed kościółkiem :mrgreen: , fajnie

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:52 »
Cytat: "oosta"
Lemmy, niesamowite..czuje się, jakbym czytała własne odlicznie..

dokładnie jak ja bede wychodzila z kościoła, Ty bedziesz do niego wchodzic :) ja mam tez 30.06.07 w tym samym sanktuarium o 16tej..i też poznaliśmy sie w prima aprilis.. :) z tego tytułu bedzie mi jeszcze milej czytac twoje odliczanko :)

O rrrrany, ale się złożyło!!!!!!!!!
Tak, w Orlim Gnieździe mamy. Jak zdążę to wpadnę zobaczyć Cię na sekundkę przed Twoim ślubem.
A może wiesz już jakie zasady są w tej parafii, czy świadectwo chrztu i takie tam ważne są 6 czy 3 miesiące? Ksiądz kustosz z Sanktuarium nie potrafił nam powiedzieć, mamy na razie jedynie zarezerwowaną datę ceremonii.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #13 dnia: 2 Stycznia 2007, 16:58 »
I ja witam na Waszym odliczanku!!!Kosciolek sliczny ,ma swoj klimacik:)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Stycznia 2007, 17:03 »

no..fajnie..moze jakas zrzutka na dekorację kościoła :)

Tak, w Orlim Gnieździe mamy

a który standard pokoi dla gosci wybraliście? my zrezygnowalismy z tego hotelu ze wzgledu na wielkośc sali..na 80 gości zbyt duza nam się wydała..jeszcze niech nie przyszłoby kilka osób..zgubiloby sie towarzystwo..na ile osob macie wesele?

A może wiesz już jakie zasady są w tej parafii, czy świadectwo chrztu i takie tam ważne są 6 czy 3 miesiące? Ksiądz kustosz z Sanktuarium nie potrafił nam powiedzieć, mamy na razie jedynie zarezerwowaną datę ceremonii.

my też, ale moge sie wszystkiego dowiedziec, bo szwagierka miala w zeszlym roku tam slub, wiec w kazdej chwili moge jej zapytac..moze jutro bede z nia na gg rozmawiac, to sie dowiem i Ci napisze..

Karolin, czy Ty jestes z bielska? my zastanawiamy się nad oprawa muzyczna mszy..najpierw poszukujemy mini chórku..nie bardzo mamy koncepcje..a ta  wasza kapela góralska skad jest? co graja na slubach?

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Stycznia 2007, 17:28 »

no..fajnie..moze jakas zrzutka na dekorację kościoła :)

Jestem za!

Tak, w Orlim Gnieździe mamy

a który standard pokoi dla gosci wybraliście? my zrezygnowalismy z tego hotelu ze wzgledu na wielkośc sali..na 80 gości zbyt duza nam się wydała..jeszcze niech nie przyszłoby kilka osób..zgubiloby sie towarzystwo..na ile osob macie wesele?

Raczej będziemy te tansze pokoje, byc moze drozsze wezmiemy dla gosci z USA, bo to akurat częśc z nich jest przyzwyczajona do tzw. high life'u :]

my też, ale moge sie wszystkiego dowiedziec, bo szwagierka miala w zeszlym roku tam slub, wiec w kazdej chwili moge jej zapytac..moze jutro bede z nia na gg rozmawiac, to sie dowiem i Ci napisze..

Ok. Ja będę w Szczyrku wkrótce, nie wiem jeszcze kiedy.

Karolin, czy Ty jestes z bielska? my zastanawiamy się nad oprawa muzyczna mszy..najpierw poszukujemy mini chórku..nie bardzo mamy koncepcje..a ta  wasza kapela góralska skad jest? co graja na slubach?

Dokładniej jestem z Kóz (pierwsza wieś jak się na Kraków jedzie z Bielska). Kapela góralska jest ze Szczyrku, znajomi mojej mamy. Szczerze mówiąc nie wiem dokładnie jak grają, ale ufam mamie. Do tego miejsca bardzo pasuje. Wcześniej zastanawiałam się nad innymi możliwościami, u nas będzie wiele umuzykalnionych osób. Ale jednak górale wygrywają. Będę w domu w przyszłym tyg to wypytam mamę dokładniej i dam Ci znać.

[ Dodano: Wto Sty 02, 2007 5:54 pm ]
Ehh, troche nieczytelnie mi wyszła ta odpowiedz. Ale mam nadzieje ze rozszyfrujesz, co ja pisalam, a co Ty ;-)

I zapomnialam dodac ze spodziewamy sie ok 120-140 gosci.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Stycznia 2007, 19:47 »
witej lemmy melduje sie w waszym odliczanku hehe ale numer to sie poznacie z oosta :mrgreen:
bede tu stalym gosciem buziaki :mrgreen:

ps. kosciol robi wrazenie :shock:  :shock:  :shock:  :lol:  :lol:
[/url]

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Stycznia 2007, 19:56 »
hej Lemmy - melduje sie w odliczanku  :wink:
kosciolek robi wrazenie  :wink:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #18 dnia: 3 Stycznia 2007, 08:06 »
Dokładniej jestem z Kóz

ostatnio mam szczęście do osób z Kóz..poznałam w Sylwestra taką Olę :)
no..fajnie..moze jakas zrzutka na dekorację kościoła  

Jestem za!

z dekoracją jest tak, że sanktuarium ma pospisana umowę z kwiaciarnią z centrum miasta i ta kwiaciarnia robi dekorację dla wszystkich par młodych i dzieli koszty na tyle par, ile bedzie miało ślub..ta para, która nie będzie chciała zapłacić, nie będzie miała dekoracji..
spodziewamy sie ok 120-140 gosci.

no to sporo..ok. 50 osób więcej niż my..rzeczywiście ta sala będzie dla Was idealna..a wiesz już, jak z dekoracją tej sali :?:  oni Wam coś proponują czy będziecie jakąś osobę z zewnątrz wynajmować :?:

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #19 dnia: 3 Stycznia 2007, 09:03 »
Ale sie porobiło ;) taki zbieg okoliczności ;)

a ja nie dawno też byłam w Szczyrku :) i babci kupiłam plastikową Maryjkę ;) i napełniłam w źródełku... tym obok którego stoisz na 10 focie ;)

Tak sie tylko chciałam pochwalić góralskimi korzeniami ;) bo w sumie nie daleko Bielska sie yrodziłam ;) a byłam też stałaKlijentką Klimczoka ;)
hehe  :mrgreen:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Stycznia 2007, 09:07 »
Cytat: "szajo"
Ale sie porobiło  taki zbieg okoliczności

FAJNie :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #21 dnia: 3 Stycznia 2007, 14:20 »
Lemmy, a może wstawisz fotki hotelu..

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #22 dnia: 3 Stycznia 2007, 14:24 »
Witajcie wszystkie ;-) Miło, że się dołączacie do odliczania, my z Danielem już jakiegoś bzika na tym punkcie mamy, hehe. W najbliższą niedzielę jedziemy do Szczyrku na mszę i pewnie będziemy oboje myślami już w czerwcu!

Oosta, dzięki za info. Brzmi całkiem rozsądnie, że mają umowę z kwiaciarnią; wcześniej słyszałam, że sanktuarium jest zawsze pięknie ubrane na śluby, a prawda jest taka, że nie każdy ma zdolności... Byłam po Bożym Narodzeniu tam i jest przecudownie! Naprawdę bardzo porządnie ubrany kościół i niesamowita szopka, w której nie brakuje nawet kolejki linowej!

A co do sali weselnej, niestety wymaga ona dużych dekoracji, bo jest mało przytulna. Wprawdzie oferują w hotelu pomoc, mają firmy, z którymi współpracują w zakresie dekoracji, ale zdecydowałam się sama znaleźć. W przyszłym tygodniu spotykam się z bezrobotną absolwentką ASP, zobaczymy, jakie ma pomysły.
Warto popytać w sklepach, kto im robi wystawy, czasem właśnie tak dorabiają sobie studenci. Można poprosić o namiary, pogadać i zorientować się co i jak. Nie chcę zatrudniać firmy; po pierwsze drożej, po drugie mają zapewne swoje własne chore wizje i masówkę. Nie cierpię papierowych wycinanek, bibułek itp.
Marzą mi się dokoracje z kwiatów, ale to bardzo drogo, zwłaszcza na tak dużej sali.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #23 dnia: 3 Stycznia 2007, 14:32 »

A co do sali weselnej, niestety wymaga ona dużych dekoracji, bo jest mało przytulna.

to fakt, nie wiem czy zwróciłaś uwagę na sufit..nad nim bedziesz musiała popracowac..nam sie bardzo rzucił w oczy..ale parkiet do tańczenia jest dobry, wiec popląsać będzie fajnie :)

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #24 dnia: 3 Stycznia 2007, 14:47 »

A co do sali weselnej, niestety wymaga ona dużych dekoracji, bo jest mało przytulna.

to fakt, nie wiem czy zwróciłaś uwagę na sufit..nad nim bedziesz musiała popracowac..nam sie bardzo rzucił w oczy..ale parkiet do tańczenia jest dobry, wiec popląsać będzie fajnie :)

Wiem, jest okropny. Ale wybrniemy z tego jakoś. Dla mnie najważniejsza była profesjonalna obsługa, gastronomia, wielkość sali i noclegi na miejscu. Dekoracje zawsze się da zrobić. Może jakaś tkanina ozdobna, może coś z teatru da się wypożyczyć...

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #25 dnia: 3 Stycznia 2007, 14:49 »
:hello: się melduję dopiero

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Stycznia 2007, 14:52 »
Dekoracje zawsze się da zrobić. Może jakaś tkanina ozdobna, może coś z teatru da się wypożyczyć...

jasne, że tak..to żaden problem..jest na forum KAHA, która zajmuje się zawodową dekoracją sal..ona też coś może Ci podpowiedzieć..
a barliście jeszcze pod uwagę inne hotele, jakies porównanie robiliście? znaliście wcześniej "orle gniazdo"?

Offline Gemini
  • Chuck Norris
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #27 dnia: 4 Stycznia 2007, 10:31 »
Lemmy i ja witam w Twoim odliczanku

Będzie mi szczególnie bliskie ze względu na datę ślubu :smile:

A kościół jest naprawdę śliczny byłam w nim wiele razy, gdyż bardzo często bywałam w Szczyrku na wakacjach :grin:

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #28 dnia: 4 Stycznia 2007, 20:28 »

jasne, że tak..to żaden problem..jest na forum KAHA, która zajmuje się zawodową dekoracją sal..ona też coś może Ci podpowiedzieć..
a barliście jeszcze pod uwagę inne hotele, jakies porównanie robiliście? znaliście wcześniej "orle gniazdo"?

Zanim została podjęta decyzja, co do lokalu, mama zrobiła rozenzanie wśród wielu swoich uczniów i nauczycieli, z którmi ma kontakt. Akurat zawodowo zajmuje się technologią gastronomiczną, ma wielu znajomych w restauracjach, hotelach no i przede wszystkim uczniów, którzy mieli praktyki w wielu miejscach. Niemal jednogłośnie doradzili Orle Gniazdo, nam odpowiadały na miejscu noclegi, ładna okolica.
Zjeździłyśmy jeszcze kilka innych miejsc, ale nic nam nie odpowiadało.

Może nie jest przedniej urody hotel, ale nocowałam tam kiedyś, przyjaciółka pracowała i ma naprawdę bardzo dobrą opinię. Nie mam fotek. Zresztą co tam dzisiaj fotografować jak nas tam nie ma  :los:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
+++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #29 dnia: 4 Stycznia 2007, 20:49 »
Lemmy, jeśli mogę to z checia sie dolacze do twojego odlicznka  :hello:

Az milo sie czyta twoje przygotowania, a watek ze zbiegem okolicznosci z Gosia jest niesamowity i jak tu nie wierzyc w dobroczynna moc forum :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

Kosciolek jest przerpiekny, taki z klimatem az pozazdrosilam :brewki:

A sukienka, pisalas ze juz cos masz, mozesz zdradzic ??
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"