Autor Wątek: Jak schudnąć po ciąży  (Przeczytany 10683 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pikkolo
  • nowicjusz
  • *
Jak schudnąć po ciąży
« dnia: 8 Lutego 2016, 15:05 »
Macie jakieś pomysły, jak zrzucić trochę tłuszczyku po ciąży? Próbowałam już diet i ćwiczeń, ale nic mi kompletnie nie dawały... Może jakieś zabiegi? Ale jakie? Znajoma bardzo chwaliła ostatnio kriolipolizę. Trochę mnie tym zaciekawiła, bo widziałam jej brzuch przed zabiegami i po zabiegach - naprawdę super efekt. Zanim jednak się zdecyduję, chętnie posłucham jeszcze innych opinii :)
« Ostatnia zmiana: 9 Lutego 2016, 18:51 wysłana przez liliann »

Offline malaala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2014
Odp: Jak schudnąć po ciąży
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Lutego 2016, 14:15 »
Ja ćwiczyłam z Chodakowska i zgubiłam 10 kilo póki co. Z początku wydawało mi się, że zupełnie nie chudnę - przez pierwsze 3 tygodnie był koszmar. Ćwiczyłam dużo a efektów -wydawało mi się- nie było. Teraz wiem, że trzeba było na nie poczekać. Więc cierpliwości i keep going ;)

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lutego 2016, 17:21 »
A dietę robiłaś samodzielnie czy z dietetykiem. Jeśli sama, to polecam się wybrać, bo dopasuje coś indywidualnie do Ciebie. Takie ogólne diety to rzadko pozwalają uzyskać trwały efekt...
Poszukuj. . .

Offline bukowska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lutego 2016, 20:35 »
Podstawa to dieta! Moim zdaniem najlepiej pójść do dietetyka, który ułoży nam jadłospis, poza tym trzeba ćwiczyć regularnie. Ja w ten sposób schudłam.

Offline Anitta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Marca 2016, 13:44 »
Ja najpierw poszłam na jogę żeby wyciszyć organizm bo jadłam dużo gdy się stresowałam ;) Później powoli ćwiczenia, coraz bardziej intensywne.... A jak już zaczęłam ćwiczyć to instruktorka namówiła mnie na zmianę diety żebym miała więcej siły na ćwiczenia i tak jakoś szybciej poszło :)

Offline is-ka

• nowicjusz
  • *
  • Ślub w: łódzkie
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Marca 2016, 13:31 »
Ja po ciąży schudłam w naturalny sposób.Przy maluchu i w domu było tyle pracy,że nie było czasu na dłuższy odpoczynek-praktycznie wszystko sama ogarniałam,mąż w pracy a rodzina daleko-siłą rzeczy bardzo szybko zgubiłam parę kilogramów.Zdrowo jeść i dużo ruchu-powinno zadziałać :-)

Offline Salamandra
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.03.2015
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Marca 2016, 08:19 »
Serio trzymałaś dietę i ćwiczyłaś i nic nie schudłaś? To prawie nie możliwe :) Chyba, że masz jakieś problemy zdrowotne, które na to wpływają. Jak ktoś jest sumienny i zdrowo się odżywia a do tego ćwiczy to na pewno schudnie :)

Offline Megumi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Sierpnia 2016, 12:06 »
Może warto zrobić badania pod kątem przemiany materii?

Offline gogunia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Grudnia 2016, 10:52 »
Dieta i ćwiczenia nic nie dawały? Ehhh... NIEMOŻLIWE!

Nie da się nie schudnąć i nie zmienić swojego ciała z dobrze dobraną dietą oraz ćwiczeniami. Pewnie po prostu nie umiesz dobrać sobie diety i ćwiczeń. Może udaj się do dietetyka? Do trenera personalnego?

Offline ostrowiecc16
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Stycznia 2017, 14:50 »
Chodź często na basen i na aerobik. Powinno to w szybkim czasie pomóc schudnąć po ciąży. Można też stosować diety specjalnie przewidziane dla kobiet w ciąży.

Offline cukierniczka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Czerwca 2017, 08:54 »
Ja w ciąży jadłam sporo cukru, po ciąży ograniczyłam węglowodany, zaczęłam zwracać uwagę na NIE WKLEJAMT LINKOW!!! i jak na razie to w 5 miesięcy zrzuciłam 8 kilo, zostało mi jeszcze 4 ale to już myślę, ze tez dam radę ;)
« Ostatnia zmiana: 5 Czerwca 2017, 09:30 wysłana przez ~Ania~ »

Offline figaczek23

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2015
  • Ślub w: Gdańsk
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Czerwca 2017, 18:04 »
Ograniczyć cukru i tłuszcze i wiecej spacerów z wózkiem.Przecież to takie proste :D

Offline sportowa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Lipca 2017, 09:53 »
Wydaje mi się, że przede wszystkim ruchem i dietą ;) Jak nie wiesz jak zacząć to poszukaj artykułów LINK USUNIĘTY
« Ostatnia zmiana: 11 Lipca 2017, 13:20 wysłana przez ~Ania~ »

Offline gosiar82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Lipca 2017, 23:54 »
Ja schudłam przez ograniczenie cukrów. Oprócz tego jadłam 5 razy dziennie i raz w tygodniu ćwiczenia z trenerem personalnym i raz w tygodniu samodzielne ćwiczyłem.

Offline tadek653
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Sierpnia 2017, 14:28 »
Każdy chudnie inaczej i potrzebuje innej diety. Właśnie dlatego polecam udać się do dietetyka!

Offline tadek653
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Sierpnia 2017, 09:10 »
Mimo tego, że dietetyk jest drogi moim zdaniem warto korzystać z jego usług

« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2017, 11:01 wysłana przez ~Ania~ »

Offline Ae_ndżelika

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2020
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Sierpnia 2017, 12:53 »
Myślę, że każdy, kto wprowadzi 5 racjonalnych posiłków, ograniczy fast foody i słodycze, słodkie napoje i alkohol zauważy różnicę. Po prostu zazwyczaj pojawia się podjadanie i inne grzeszki. Do tego trochę spacerów, jazdy na rowerze i efekt gotowy. No chyba, że oczekujemy jakiegoś mega wyrzeźbionego ciała. Inna kwestia, że mu kobiety chyba podchodzimy do siebie zbyt krytycznie, będąc mamami oczekujemy ciał modelek i sportsmenek. Moja mama cały czas marudzi, że cellulit, że rozstępy, ze dodatkowe kilogramy, a na karku już 60-siątka. Trochę więcej dystansu Drogie Panie :)

Offline kajkamaja89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2019
  • Ślub w: Wodzisła śl
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Października 2017, 11:36 »
Hej, też byłam na tym zabiegu w Olimpia Day Spa LINK USUNIĘTY i efekty są rewelacyjne. Diety nie miałam ogólnie starałam się regularnie jeśc i chodziłam na fitness. Ten zabieg był dopełnieniem wszystkiego miałam zawsze problem z tkz. oponką w dolnej cześci brzucha a poty rewlacja znikła !! nic nie boli troch relaksu potem jeszcze przy okazji masażyk i żyć nie umierać ;)
« Ostatnia zmiana: 5 Października 2017, 13:29 wysłana przez ~Ania~ »

Offline Patinn
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.09.2018
  • Ślub w: warszawa
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Października 2017, 14:25 »

Cześć, Z własnego doświadczenia polecam catering dietetyczny na odchudzanie. Zrzuciłam już 8 kg w ciągu 3 miesięcy. Nie mam za bardzo czasu na dużą aktywność fizyczną, a tutaj po prostu zdrowo się odżywiam i wiem ile spożywam kalorii każdego dnia. Ponadto jedzenie jest całkiem smaczne. No może z małymi wyjątkami. Koleżanka poleciła ZielonyWidelec i dałam sie namówić.

Offline alinka2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.08.2018
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Grudnia 2018, 11:22 »
Moża dużo poczytać o tym tutaj: LINK USUNIETY blog o dietach, odchudzaniu, redukcji tłuszczu. Wydaje mi się że wyglądamy tak jak jemy i dieta to podstawa.
« Ostatnia zmiana: 7 Grudnia 2018, 15:16 wysłana przez ~Ania~ »

Offline alinka2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.08.2018
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Grudnia 2018, 10:38 »
Dlaczego została usunięta moja poprzednia wiadomość? Przecież nie było linka! A skąd ludzie mają wiedzieć jak dotrzeć jak nazwę nawet usuwacie :-\

« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2018, 13:41 wysłana przez zibi »

Offline janina.34r
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.04.2023
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Kwietnia 2020, 15:33 »
Sama borykałam się długo z brzuszkiem ciążowym :C Niestety przy nawale nowych obowiązków nie miałam czasu, żeby panować nad tym co jem, więc zdecydowałam się na skorzystanie z cateringu dietetycznego. Koleżanka poleciła mi sprawdzony catering dietetyczny i kilometry same zaczęły spadać. Polecam mają pyszne i różnorodne posiłki w dobrej cenie, łatwiej będzie ci zrzucić zbędne kilogramy, gdy ktoś ugotuje i dostarczy Ci odpowiednio zbilansowane posiłki. Powodzenia w walce o lepszy wygląd!
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2020, 15:36 wysłana przez zibi »

Offline meehow
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 1 Maja 2020, 01:27 »
Ja polecam aplikacje . Fajne plany do biegania, zaczynasz od wolnego chodu a po kilku tygodniach biegasz po pół godziny bez przerwy :-)
« Ostatnia zmiana: 3 Maja 2020, 18:16 wysłana przez zibi »

Offline nika602
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Kwietnia 2022, 10:10 »
Hej,
jak obliczacie swoją aktywność fizyczną którą potrzeba do obliczenia swojego zapotrzebowania kalorycznego?
Czy robicie to jakoś bardzo szczegółowo czy na oko?

Offline norbud
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Maja 2023, 16:27 »
zawsze miałam wrażenie że po ciąży to prosta sprawa bo biega się za dzieckiem, nie ma się czasu na nic od a do Z i sama waga leci tym bardziej jak się karmi... gorzej jak ta nadwaga jest przed ciążą i trzeba sobie jakoś z nią radzić... to jest dopiero solidne wyzwanie

« Ostatnia zmiana: 5 Czerwca 2023, 14:22 wysłana przez zibi »

Offline aga.anna.kownacka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 5 Listopada 2023, 18:48 »
Z mojego doświadczenia to najefektywniej zarówno ćwiczyć jak i być na diecie. Do mierzenia aktywności fizycznej używam zegarka sportowego, ale można też przyjąć 3-4 treningi typu HIIT do 30 min i też będzie ok. Jeśli chodzi o dietę to to było dla mnie trudniejsze. Poszłam na pierwszą, darmową konsultację do Projekt Zdrowie u nas w mieście. Nie nastawiałam się na niesamowite efekty, ale ta wizyta tak przebiegła, że poszłam też na kolejne. Oczywiście- dietę można ułożyć sobie też samemu na podstawie obliczenia swojego dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Uważam jednak, że z dietetykiem jest o tyle prościej, że odchodzi nam spora ilość pracy.