Autor Wątek: Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne - Hala Łuczniczka Bydgoszcz 15.11.2015  (Przeczytany 3069 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
  • data ślubu: 26.09.2015
Początek będzie dość ponury bo i tamta niedziela również taka była ;)

Ale kto był tego dnia w Łuczniczce na pewno nie żałował i wiedzę, w tematyce ślubnej, zaktualizował  ;)

Za nami już XI Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne, tak więc, miło by było wymienić się spostrzeżeniami, uwagami i wszelkimi wrażeniami z tego dnia :)
Czy jest ktoś chętny żeby zacząć? :)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Odp: Kujawsko-Pomorskie Targi Ślubne - Hala Łuczniczka Bydgoszcz 15.11.2015
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2015, 14:48 »
Właśnie. Ktoś był? łapka w górę.

Offline martucha1989
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.06.2017
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopada 2015, 23:33 »
Byłam na tych targach. Było bardzo sympatycznie. Można było się dowiedzieć mnóstwo rzeczy na temat organizacji wesela od wyboru sal, fotografów( zresztą których chyba było najwięcej) , po kolekcje sukienek - garniturów, wystrój, florystykę, dekoracje światłami, fotobudki itp. Super, że takie targi są organizowane! Dostałam mnóstwo ulotek i na spokojnie analizowałam to wszystko w domu bo na jeden raz to za wiele informacji.

Offline marmarika
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Listopada 2015, 09:21 »
fajnie że ten wątek został odświeżony .Muszę przyznać , że było sporo ciekawych wystawców o których tu  nie słychać   osobiście zaciekawiły nas alejki ślubne   La Vinci , dekoracje plus  teraz przed nami  podejmowanie decyzji  i już  będziemy mieć wszystko  opanowane.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopada 2015, 14:30 »
Tak sobie teraz myślę...te targi były takie no niemałe, zorganizowane w jednej z większych przestrzeni zamkniętych w centrum miasta...ale jakby się tak dobrze zastanowił...to przecież tam była tylko namiastka firm działających tylko, albo przede wszystkim, w branży ślubnej, w naszym regionie. Ciekawe jakby tak zrobił takie targi np w Myślęcinku, w tym nowym centrum wystawienniczym, czy byłoby zainteresowanie adekwatnie do większej powierzchni wystawowej :) I do tego duży teren zewnętrzny na jakieś dodatkowe atrakcje...no dobra rozmarzyłem się ;)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline jula2212
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Listopada 2015, 08:53 »
Nodi nie wiem czy byłby sens organizowania tergów w Myślęcinku przede wszystkim musiało by się wystawić o wiele więcej wystawców aby zapełnić halę, poza tym miejsce nie każdemu chce się drałować aż do myslęcinka.
A hala łuczniczka to prawie centrum dojazd , dojście nie stanowi już takiego problemu, także wg mnie tj dobre rozwiązanie...

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Listopada 2015, 10:38 »
Na pewno lokalizacja już nie jest tak atrakcyjna, ale jeśli np na targi wod-kan MZK potrafiło uruchomić specjalną linię, to może i na takie targi ślubne też by uruchomili :) Tyle, że nie wiem jak wygląda kwestia finansowa, czy organizator coś dokłada do tego biznesu ;) A nawet gdyby już tego autobusu nie było, no to skoro przyszłe pary młode potrafią jeździć za suknią czy innymi gadżetami ślubnymi poza obręb swojego miasta, no to już myślę, że i do tego Myślęcinka by się poświęcili, jeśli komuś by zależało ;)
A co do ilości wystawców, to tam jest tak, że przestrzeń wystawiennicza jest podzielona na hale i można sobie dobierać tą przestrzeń adekwatnie do potrzeb :) Oczywiście nie mam wiedzy czy zainteresowanie byłoby jeszcze większe ze strony przyszłych wystawców, ale pogdybać zawsze można ;)
Ale czyżby tak mało forumowiczów / forumowiczek było na targach, że nie chce dzielić się wrażeniami... ???

Offline olunia196
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Listopada 2015, 20:20 »
Ja byłam na targach, wrażenia jak najbardziej pozytywne, stoisk od wyboru do koloru! Jak dla mnie aż za dużo, nie wiedzialam gdzie patrzec, chodzilam jak w amoku ;) Dobrze, że mój narzeczony obrał jakąs strategie obejścia tego wszystkiego... Najwiecej było stoisk z fotografią i wideofilmowaniem, co teoretycznie dla nas było fajne, bo własnie tego teraz poszukujemy a w sumie nie możemy sie zdecydować. Jednak muszę przyznać, że tyle tego się nasłuchałam, tyle naoglądałam, tyle ulotek nazbierałam, że po wyjsciu nic nie pamietałam, wszystko mi się zlało w jedną całość i w sumie jest jeszcze gorzej niz przed targami, bo mamy wiecej ofert i wiekszy dylemat i wieksze rozterki co wybrac, tym bardziej że za dużo opinii w internecie nie można znalezc... Także nadal się zastanawiamy i szukamy dobrego fotografa i kamerzysty w stosunkowo dobrej cenie ( a raczej nie mozemy sie zdecydowac spośród kilkudziecieciu ofert ;)  Było też wiele godnych uwagi stoisk jubilerskich , a firmy dekoratorskie extra się zaprezentowały. Ogólnie wrażenia z targów bardzo pozytywne :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Listopada 2015, 20:40 »
Zapraszamy do lektury, krótkiej relacji ze zdjęciami :)

XI Targi Ślubne Bydgoszcz 2015 - Łuczniczka

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Listopada 2015, 23:55 »
Osobiście byliśmy bardzo zadowoleni z oferty obrączek.Znaleźliśmy takie,które nas zachwyciły,pozbieraliśmy rabaty. Wiele spraw mamy już załatwionych i szliśmy na targi w konkretnym celu. Patrząc z tej perspektywy , było warto.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Listopada 2015, 00:00 »
Szliście po obrączki? Czy coś jeszcze?

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Listopada 2015, 01:24 »
Strój dla Pana Młodego. Tak powęszyć w temacie.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Listopada 2015, 09:17 »
Strój dla Pana Młodego. Tak powęszyć w temacie.
I jak Pan młody?  Coś już mu wpadło w oko? ;-)
Ale fajnie ze wyrażenia pozytywne z tego wydarzenia,  tylko się cieszyć :-D

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Listopada 2015, 14:58 »
Pan Młody w temacie własnego ubioru jest bardzo zdecydowany. Wiedział czego szuka i teraz wiemy gdzie się udać. Bo okazuje się,że np. w PAWO o ile sie nie mylę, smokingów nie ma. A tego szukamy.

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Listopada 2015, 15:43 »
Były to pierwsze takie targi na których bylam (chodzi o branze) Wystawcow bylo sporo, ja najbardziej zadowolona jestem z garniturów, bardzo podobało mi sie stoisko i obsługa wlasnie PAWO i to bedzie pierwsze miejsce gdzie sie udam po garnitur z narzeczonym. W zorganizowanym konkursie wygrałam talon o wartości 20zl do bardotki :)
Niestety zawiodły mnie stoiska z sukniami slubnymi (jedyne stoisko ktore w jakis sposob spełniło moje oczekiwania - byl to salon z Gdanska albo Gdyni i nie chodzi tu o suknie które były wystawione) Bardzo podobały mi sie alejki ślubne no ale ja juz mam to załatwione :)

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Listopada 2015, 16:33 »
To muszę się pochwalić, że owocem ostatnich targów są zamówione dzisiaj obrączki. Chciałam jeszcze poczekać na to spokojnie do przyszłego roku, ale z racji rabatów ograniczonych czasowo trzeba było się spieszyć. To była miłość od pierwszego wejrzenia. Teraz czekamy. Pod tym względem było warto, bo na pewno bym nie zajrzała do tego jubilera, gdyby nie targi.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Listopada 2015, 23:07 »
A czego Wam brakowało na tej imprezie? Brakowało czegoś?

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Listopada 2015, 22:25 »
No póki co widać, że dziewczynom brakowało profesjonalnej i sympatycznej obsługi na jednym ze stoisk wiodących bydgoskich cukierników, ale tutaj nie chcą o tym porozmawiać, wolą swój damski bydgoski kącik ;)

Tak sobie myślę czego tam mogło brakować...wiem...brakowało takiego sympatycznego gościa zwanego konferansjerem, z bezprzewodowym mikrofonem o dużym zasięgu, który oprócz prowadzenia konkursów na scenie głównej poruszałby się pomiędzy stoiskami i nawiązywał ciekawe dyskusje z odwiedzającymi oraz wystawcami...czyli nadał by trochę kształtu i charakteru temu wydarzeniu, a już na pewno by je ożywił :)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Listopada 2015, 08:23 »
No tak Sowa się nie popisała...  Pani mogłaby być bardziej otwarta, uśmiechnięta, pomocna. Miałam wrażenie że jest tam za karę, rozumiem że mogło ją coś zdenerwować ale to były targi i powinna przyciągać ludzi swoją osobą a nie szyldem "SOWA" i  słodkościami które były na stołach...

Offline La Vinci

• nowicjusz
  • *
Witam Wszystkich Forumowiczów,

zrodził się pomysł na kolejne Targi Ślubne, które mogłyby odbyć się na początku marca tego roku,
czyli za zaledwie miesiąc.
Jak sądzicie drogie Pary Młode czy jest jeszcze potrzeba organizacji kolejnych Targów Ślubnych?
Czy te Tagi które odbyły się w listopadzie w zupełności wyczerpały wszelkie zapytania dotyczące branży ślubnej.
Dziękuję za wszystkie konstruktywne odpowiedzi.

Pozdrawiam
Anna Kołaczek
La Vinci

Offline Zuchelek

• bywalec
  • data ślubu: 2.06.2018
  • Ślub w: Bydgoszcz
Ja chętnie pójdę na targi. Do tej pory nie byłam na żadnych, bo dopiero od niedawna myślimy o ślubie :) więc jestem jak najbardziej na tak :)

Offline martunia220

• bywalec
Osoby które biorą ślub w tym roku (w pierwszej połowie ) raczej mało z targów skorzystają ale dla późniejszych panien młodych dlaczego nie :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
Z tego co widziałam na facebooku te targi odbędą się 6 marca, myślę że dla par które biorą ślub w maju i później będzie to fajne rozwiązanie, jest wiele rzeczy które załatwia się w ostatnich dwóch -trzech miesiącach przed ślubem np garnitur, obrączki, tort. Ja sie chętnie wybiorę.