Autor Wątek: Czy kombajn kosmetyczny to dobry prezent na ślub przyjaciólki?  (Przeczytany 2478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Basa52
  • nowicjusz
  • *
Moja przyjaciółka prowadzi gabinet kosmetyczny.  Często do niej wpadam na plotki i oczywiście zabiegi upiększające.  W związku z jej ślubem w październiku pomyślałam że może zamiast zwykłego prezentu kupię jej specjalistyczny kombajn kosmetyczny.  Myślę że byłaby mega zaskoczona a o to chodzi :) Są tu kosmetyczki? Co myślicie o takim pomyśle?

Offline Kornelka23
  • nowicjusz
  • *
Odp: Czy kombajn kosmetyczny to dobry prezent na ślub przyjaciólki?
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Kwietnia 2015, 17:29 »
Nooo to musi być jakaś bardzo dobra przyjaciółka że chce kupić tak solidny prezent.  No chyba że składacie się w kilka dziewczyn bo takie profesjonalne urządzenia to tanie nie są powiedziałbym nawet że są hmm bardzo drogie :D. . .  a do tego trzeba wiedzieć co kupować żeby wtopy nie zaliczyć. . .  Taki prezent w każdym razie to będzie hit hehe

Offline MollyH
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Kwietnia 2015, 17:56 »
Ooo faktycznie to są drogie urządzenia, patrzyłam przed chwilą na w necie.  Ale fajny pomysł - kurczę to może być hit tylko jak taki kombajn kosmetyczny zapakować na prezent he he? Ale pomysł fajny nie ma co:))))

Offline Basa52
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Kwietnia 2015, 19:56 »
Właśnie jeszcze mamy problem z dogadaniem się, bo rzeczywiście chciałyśmy w cztery złożyć się.  Więc jeszcze nie wszystko jest przesądzone, na razie porównujemy ceny i urządzenia.  Mam nadzieję, że wkrótce znajdziemy coś odpowiedniego.  A co do przyjaciółki to jest nie tylko dobra, ale i najlepsza :).  Drugiej takiej ze świecą szukać.

Offline Kornelka23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Kwietnia 2015, 10:31 »
No i to jest własnie to :D chodził mi po głowie ten temat :D bo to w sumie jak kupowanie znajomemy samochodu na prezent slubny, zresztą zobaczcie same kombajn kosmetyczny - ale na bank interes jej ruszy z tym jak nic :D tylko inwestycja w szkolenia pewnie bedzie potrzebna ale to juz chyba pikuś

Offline IreneA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Kwietnia 2015, 15:53 »
Kurczę, świetny pomysł i baaardzo dobre koleżanki:-) Zawsze wszystko, co w nazwie ma słowo "kosmetyczne" oraz "zabieg" jest prawdziwa radością dla prawdziwej kobietki, więc z pewnością się ucieszy, a na pewno będzie w wielkim szoku. . .  Ja bym była i cieszyłabym się jak świruska:-) Super pomysł!

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Kwietnia 2015, 21:06 »

co w takim razie dacie młodemu? prezent na ślub tylko dla kobiety ? ??? Trochę to dziwne ;) ślub to uroczystość PARY MŁODEJ anie PANI młodej i uważam że powinien być prezent albo dla pary albo dla niego i niej jak np. ręczniki (jak to niektórzy kupują...) kupują dla Pana młodego i Pani młodej, nie dla samej młodej
« Ostatnia zmiana: 1 Czerwca 2015, 14:51 wysłana przez Maja »
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline Kamonilla
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.02.2020
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Czerwca 2015, 14:46 »
Moim zdaniem kombajn kosmetyczny może być dobrym pomysłem, ale wiadomo, że to głównie kobieta będzie miała z niego pożytek.  Warto zastanowić się, co inni planują dać i jeśli pan młody ma jakąś grupę swoich kumpli, to można by im zasugerować, żeby złożyli się na większy prezent, ale dedykowany przede wszystkim jemu.  Nie czułby się wówczas poszkodowany.  :) My z dziewczynami kupowałyśmy takie urządzenie swojej przyjaciółce na 30 urodziny.  Faktycznie jest to spory wydatek, ale było nas dużo i jakoś udało się uzbierać pieniądze.  Oczywiście nie miałyśmy bladego pojęcia, jaki wybrać, ale w PCZK świetnie nam doradzili, więc w razie wątpliwości to zdecydowanie polecam tę hurtownie.  Poza tym mają w miarę niskie ceny, ale nie sprzedają chińszczyzny. 

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #8 dnia: 1 Czerwca 2015, 14:55 »
Moim zdaniem nienajlepszy pomysł.
Koleżanka ma gabinet i to ona wie, jaki sprzęt jest jej potrzebny. Zakup kombajnu to spory wydatek, a prezent może okazać się nietrafiony.
Poza tym gadżet do gabinetu może być dobrym prezentem z okazji urodzin, imienin itd. a ślub to święto obojga ludzi i prezenty kupuje się dla obojga  ;)

Offline darling
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.08.2014
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Czerwca 2015, 15:04 »
wow, świetny pomysł:)

Offline malaala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2014
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Czerwca 2015, 12:00 »
moim zdaniem bardzo fajny pomysł.  Moja siostra kupiła sobie taki kombajn i jest bardzo zadowolona.  Fakt co do Pana młodego, koniecznie dla niego tez trzeba coś kupić, bo trochę głupio może to wyjść