Autor Wątek: dwa przyjecia weselne - Wasze opinie rady? pomóżcie :)  (Przeczytany 1516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alex93
  • nowicjusz
  • *
Witajcie!
Powoli zabieram sie za planowanie z lubym ślubu.
I mamy problem, który musimy rozwiązać :)
mojej BLISKIEJ rodziny jest około 60 osób, lubego około 20,25.  Są też bliscy znajomi, tacy na prawdę.
I problem :) Młodzi ludzie z nas, nie chcemy kredytu, chcemy sie skupić na przyszłości. 

Moja mama wpadła na pewien pomysł, osobiście się ku niemu skłaniam (mój luby również)- jenak proszę Was o opinie.

Chcielibyśmy zorganizować ślub kościelny i dwa osobne "przyjęcia".  Bardziej elegancji dłuższy obiad dla rodziny tej najbliższej dla nas (około 30 osób ze świadkami) jakoś do 22,23- z DJ i niewielkim miejscem do tańczenia jakby ktoś miał ochotę, a potem - tydzień później - mniej formalną imprezę dla znajomych, z mniejszym menu, taką od około godziny 20.
Czytałam już na różnych forach takie pytania, jednak wiele osób spotkało się z jawną (nawet wulgarną ::)) krytyką, nie chcę więc pytać w takiej atmosferze.

Byliście? Robiliście tak? Co polecacie? Czy w ogóle poleciacie?

Z góry dziękuje :)

Offline alex93
  • nowicjusz
  • *
Odp: dwa przyjecia weselne - Wasze opinie rady? pomóżcie :)
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Grudnia 2014, 12:20 »
oj nie wiem czy nie dałam źle wątku, czy nie powinien być w oszczędzaniu.  jak coś proszę adminów o przeniesienie i wielka sorka :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Grudnia 2014, 12:32 »
Wg mnie całkiem niezły pomysł. Jak już to pewnie zrobisz do północy, bo tak zwykle robią restauracje, na zasadzie: do północy lub do rana ;) i wydaje mi się, że to całkiem na miejscu. Znajomych nawet bym chyba wolała w domu przyjąć, jakiś catering zamówić- mniej formalnie, ale w lepszej atmosferze i swobodnie pogadac można, ale jak sie uprzecie na restaurację- też fajnie ;) tylko koszt większy mimo wszystko.

Offline alex93
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Grudnia 2014, 12:38 »
Hej! dzięki za odpowiedz :)
Czy większy to różnie bywa :) bo patrze sobie na ceny, orientacyjnie oczywiście, to tak źle nie wychodzi.  Bo mimo wszystko dla znajomych wychodzi dużo taniej kwestia jedzenia, kwestia "przystrojenia", ciast niewiele ale je weźmie na siebie babcia i jedna i druga :) podobnie z wędlinami na szwedzki stół (dziadek).  Więc mam troche na czym przyoszczędzić :) A jeśli chodzi o obiad weselny dla rodzinki, to widzę całkiem fajne obiady do 100zł, alkohol sami sobie- więc nie jest to 170-200 zł.
Chętnie bym zrobiła w domu, ale właśnie nie będę miała prawdopodobnie jeszcze warunków, jeśli skończymy dom to tak, ale wątpie, zeby wszystko było ok do daty :)

Offline alex93
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Grudnia 2014, 12:41 »
a byłam na takim obiedzie-kolacji raz już, i mieli wynajętą górę restauracji do 22 bodajże :) od 16

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #5 dnia: 8 Grudnia 2014, 12:46 »
Ja miałam od 17- z Kościoła jechaliśmy do północy-1:00, bez dj'a, muzyka z kompa, bo mi;e fajny sprzęt, a ludzie z parkietu nie schodzili ;)

Offline alex93
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 8 Grudnia 2014, 12:49 »
no fajna sprawa, my możliwe, ze będziemy mieć znajomego dj po prostu :) (jak się tu edytuje posta)?

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Grudnia 2014, 10:04 »
Myślę, że jeśli znajomi nie bedą mieli nic przeciwko to czemu nie. Na nieformalnej imprezie wszyscy bedziecie mogli czuć się swobodnie i już bez dużego stresu weselnego. ;)
Poszukuj. . .