Ja do L'ora jestem już uprzedzona...ale nie chodzi tu o farbowanie włosów...Bynajmniej....o coś ważniejszego...
Tak znajomi zachwalali ten zakład, że mama poszła się tam obciąć no i jej się spodobało...i babeczka sympatyczna...
Więc umówiła się na
5 sierpnia na zrobienie koczka tudzież innego fajnego upięcia włosów
na godzinę 12....
Bo właśnie wtedy jej córka (czyli ja...) wychodziła za mąż...
Mama wpada cała w skowronkach (przecież taki ważny dziś dzień) 10 minut przed czasem i mówi, że jest umówiona na koczka...a pani...

taaaakie gały!!!!
Mówi, że i owszem, ale ta pani co upina włosy jest na urlopie a innne, które są dziś w pracy tego nie robią....
Wyobraźcie sobie minę mojej mamy...i łzy...jak grochy...
Mówi do tej dziewczyny, że przecież podawała nr tel. (właśnie gdyby się coś takiego zdarzyło!!!)- dlaczego jej nie uprzedzono!!!!!!
I gdzie ona w sobotę o 12 znajdzie fryzjera, skoro zakłady najczęściej są czynne albo do 13 albo do 14...
Dziewczyna zrobiła tylko głupią minę
Mama objechała pobliskie zakłady fryzjerskie- i choć niektóre były czynne do 13 to o 12.30 żywego ducha nie było a drzwi zamknięte na trzy spusty
Za to jak jakiś był otwarty to mówili, że już jej nie przyjmą bo do 14 mają robotę..
W końcu jakaś babeczka nad nią się zlitowała....i moja mama miała po prostu ładnie wymodelowane włocy...to wszystko..
Nie powiem, że się napłakała.....
Jak przyjechałam ja od fryzjera- i to zobaczyłam.....Mówię jej, że przecież w hipermarketach są do późna czynne zakłądy fryzjerskie-a ona na to, że w tych nerwach nie pomyslała...no i wcale się nie dziwię.....
A że była prawie 15 to już czasu nie było na zmianę fryzury...
Bądź co bądź....
Do L'ora jestem uprzedzona....A jesli chodzi o farbowanie włosków to ja polecam :
-
studio Artis przy Turzynie (robiłam tam pasemka przez 2 lata- no, ale teraz zminiłam po prostu kolor i nie jestem blondynką..

:D:D)
-
Afrodytę(nieduży zakład fryzjerski) przy ul. Dubois i koniecznie panią Ewę....super babeczka i zna się na rzeczy...koleżanki chodzą i są zadowolone...a cenowo...na długie włosy 120 , na krótsze 890...więc chyba normalnie