Autor Wątek: "Co za jaja!" M&J biorą ślub!  (Przeczytany 22011 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.04.2016
"Co za jaja!" M&J biorą ślub!
« dnia: 20 Października 2014, 18:46 »
Witajcie!

Długo się zastanawiałam, ale i ja postanowiłam dołączyć do grona odliczających  :)

Co prawda jeszcze dużo czasu do naszego ślubu (kalkulator pokazuje 551 dni), ale z racji tego, że głównie siedzę sama w domku (narzeczony ma niewdzięczne godziny pracy... do tego pracuje w innym mieście), a forum jest bardzo ciekawe, zdecydowałam się na opisywanie swoich (naszych) poczynań.

Kupa czasu przed nami, ale kilka wyborów mamy już za sobą ;)

Sala: Park Hotel Tryszczyn
DJ: Wojtek Kasprowicz
Fotograf: Daniel Rutkowski
Kościół: Św. Trójcy

Przygotowania zaczęliśmy dość szybko, z dwóch powodów:

- moi rodzice i brat mieszkają za granicą, a co za tym idzie mama rzadko bywa w kraju, a chciałabym się z nią dzielić wszystkim! (Przyjeżdża jutro! na kilka dni... mam w planie zabrać ją na salę i może uda nam się zajrzeć do jakiegoś salonu ślubnego żeby popatrzeć na te wszystkie cuda z innej perspektywy niż monitor komputera).

- chciałabym w 2015r zmienić pracę i jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to będę wyłączona ze wszystkiego na dobre pół roku

Mam nadzieję, że i do mnie ktoś dołączy :) Poczyta, podpowie i przetrzyma ze mną te 551 dni  ;)

Offline klimmarta
  • bywalec
  • data ślubu: 05.06.2015
Odp: "Co za jaja!" M&J biorą ślub!
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Października 2014, 19:05 »
Dołączam :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Października 2014, 19:19 »
Jeśli można. ..to i ja bym dołączyła.

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Października 2014, 19:29 »
mamy podobne terminy i ten sam kościół więc jak mogalbym nie dołączyć

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Października 2014, 19:47 »
Super! Miło Was widzieć!  :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Października 2014, 20:18 »
Ja też chętnie dołączę :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Października 2014, 09:11 »
Ja tez chętnie dołączę  :)

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Października 2014, 18:53 »
witajcie!

Od wtorku mam w domu mamę!  :) Niestety już we wtorek rano wyjeżdża, więc nie możemy załatwić tak wiele spraw, jak byśmy chciały...

Z dobrych informacji:

- mamy salę! - umowa podpisana, zaliczka wpłacona, mama zadowolona (sala i menadżerka bardzo jej się spodobały)
- odwiedziłyśmy na szybko cztery salony sukien ślubnych.
Jeden z nich będzie miał w lutym jedną z sukienek, której zdjęcie miałam na telefonie określonej jako "ta jedyna"  :)

Dziś odwiedziłyśmy salon Angela i Romantica (o której słyszę same negatywne opinie). Nic w oko mi nie wpadło, Panie tam pracujące nawet się nami nie zainteresowały, w sumie nie wiem czy odpowiedziały "dzień dobry" trochę niefajnie...

Z przykrych informacji:

- rodzinka nie przyjedzie na święta  :(  wszelkie poszukiwania muszę odłożyć na początek przyszłego roku... Chociaż prawdę mówiąc, chyba wolałabym je odłożyć nawet na lato, byle nie być w te święta sama...

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Października 2014, 19:10 »
Jaka sala?
trochę przykro z rodzinka...
a panie w salonie- skandal.

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Października 2014, 19:29 »
doksik86, zostaliśmy przy Park Hotelu w Tryszczynie.

Postawą Pań byłam rozczarowana, tym bardziej, że w środę zostałyśmy miło przyjęte pomimo późnej pory. Pani pokazała Nam katalog i zaprosiła na przymiarki kiedy tylko nowe sukienki do niej dotrą.

No a święta... Jakiś czas temu myślałam sobie, że trudno...  przeżyje, a teraz jakoś ciężko mi z tą myślą... Bardzo rzadko się widujemy, a to jednak takie wyjątkowe święta...

Zostanie mi wcinanie sałatki w towarzystwie Kevina...  :'(

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Października 2014, 20:33 »
woow już szukasz sukni? Do ślubu jeszcze ponad półtora roku, ja zaczne rozglądac się za suknia jakies 10 miesiecy wczesniej czyli od czerwca, choć i tak na dzien dzisiejszy jestem najbliższa szyciu sukni (jeśli do końca sierpnia nic nie znajdę - taki przynajmniej mam plan)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Października 2014, 20:33 »
Zawsze możesz wpaść do nas, dom otwarty szczególnie w święta :-)
Ja wprowadzam tradycję,  że wigilia u nas dla rodziców i rodzeństwa i kto tam jeszcze chce...juz drugi rok mi się to udaje...odpukać ;-)

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Października 2014, 20:52 »
sofijka, wiem że jeszcze kupa czasu, ale chciałam, żeby mama mi towarzyszyła w wizytach w salonach. Do ślubu może się okazać, że będę miała jeszcze tylko cztery takie okazje... W internecie przejrzałam już miliardy sukni, wątpię że gust tak bardzo mi się zmieni. Swoje typy posiadam, mam tylko nadzieję, że dobrze będę w nich wyglądać  ;) Ciągle zbieram się też do powrotu do ćwiczeń z Ewką, ale jakoś nie mogę się zmotywować... W tej kwestii leń ze mnie i maruda :P

Za zaproszenie na święta serdecznie dziękuję! Gdzie karp tam i ja!  ;D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Października 2014, 19:38 »
Majj ja tez sobie upatrzyłam suknie a potem zupełnie inną kupiłam:P i to sama... mama chyba jeszcze mi tego nie wybaczyła  ;)

takze jak sie spotyka gust z widokiem w lustrze to sie mozna nieźle zdziwić  :P

U nas w wigilie sie spotykamy wszyscy (jakies 25 osob) u babci, ja tego strasznie nie lubie, namawiam M. na wyjazd na swieta gdzies  :)

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Października 2014, 16:30 »
No właśnie też się obawiam tego, że zaklepię sobie sukienkę, która teraz mi się podoba, a za rok jak już ją będę miała odebrać to znajdę coś innego. Jak dotąd w salonach nic mi się nie spodobało... Mam swoje typy na telefonie i z nimi wszędzie chodzę  ;)

Muszę wybrać się kiedyś na ul. Świętojańską, może tam coś wpadnie mi w oko.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Października 2014, 17:13 »
Można ?:) ja zdecydowanie nie polecam salonu romantica.  Kupiłam u nich suknie jakoś 1, 5 roku przed ślubem ale na miesiąc przed podczas przymiarki nikt mnie tak nie obraził jak właścicielka tegoż przybytku.

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Października 2014, 17:34 »
Same negatywne opinie słyszę na temat tego salonu.

Bardzo podobała mi się sukienka, którą można było u nich kupić. Jakiś czas temu widziałam ją nawet na wystawie z metką -30%. Dobrze, że już się z niej wyleczyłam, bo nie zniosłabym chamskich i opryskliwych bab w trakcie przymiarki  :-\

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Października 2014, 19:55 »
Ja tez sie spotkałam z chamska obsługą w romantice jak pomagałam szukać sukni siostrze wiec nic przychylnego napisać nie mogę  ;) potem jak szukałam swojej sukni to juz tam nie wchodziłam nawet

Zasada jest prosta - jak juz znajdziesz "tą jedyną" - nic wiecej juz nie oglądaj, nie patrz na wystawy i nie przeglądaj stron z sukniami w magazynach slubnych  :P
Ja kupiłam kiecke za 4 tys, piszczałam jak głupia ze szczescia jak juz przyszła do domu, a potem mi sie inna spodobała i sie zastanawiałam co zrobić z tym fantem  :P :P
na szczescie mój ówczesny narzeczony a obecny mąz potrafił mnie ustwić do pionu  ;)

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 1 Listopada 2014, 13:27 »
Mam dwa typy. Oba z salonu Mori Lee.  Jedna z sukienek będzie luty/marzec na miejscu więc pobiegnę przymierzyć  :) Jeżeli chodzi o drugą to Pani powiedziała, że oni jej w salonie nie będą mieli... Nie wiem czy ze względu na cenę czy dlaczego...
Prawdę mówiąc patrząc na zdjęcia bardziej podoba mi się ta, której u nas nie będzie  :-\  No ale zobaczymy w nowym roku, jak zacznę przymiarki  :)

Offline Kiniutek
  • forumowicz
« Odpowiedź #19 dnia: 3 Listopada 2014, 10:53 »
Mogę i ja dołączyć?

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
« Odpowiedź #20 dnia: 4 Listopada 2014, 16:18 »
To i ja dolacze  :)

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 6 Listopada 2014, 02:12 »
kuzynka mojego narzeczonego oraz narzeczona - tzn teraz już żona mojego kuzyna kupowały w romantice suknie, jedna panie chwaliła ale na właścicielke czy kierowniczke narzekala a druga nic o obłudze nie mówiła, ale obie miały piekne suknie z wyprzedazy jedna saint patrick przeceniona z 3500zł na 1600zł a druga nie wiem ile pierwotnie ale na wyprzedaży 1400zł ale bez welonu i wiekszych poprawek (pasowała) z też takiej duże i dość drogiej firmy jakoś chyba provais czy coś, jesli chce się dobrej jakości, ładną kiece to mysle ze na wyprzedazy mozna tam fajne upolowac no obsluga to swoja droga powinna byc mila ale wolalabym sliczna i dobra jakosciowa suknie i niemila pania niz przesympatyczna pania i tandetna suknie

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Listopada 2014, 09:05 »
Moja kiecka  pierwotnie kosztowała około 5 tys a kupiłam u nich za 1.900. Ale moje nerwy i płacz nie były warte tej sukni . Nikomu nie polecę tego salonu .

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 8 Listopada 2014, 13:20 »
Mi zależało na sukience Pronovias model Leante. Napisałam maila z zapytaniem o dostępność sukienki do salonu Romantica i do salonów w Poznaniu i Gdańsku. Tylko Panie z bydgoskiego salonu nie odpisały.

Sofijka, nie chodzi o to, żeby kupować byle jaką suknie, ale wolałabym przejechać się do innego miasta niż użerać z jakimiś kretynkami...
Nie ma sensu wylewać łez, tym bardziej że nerwów przed ślubem i tak jest pewnie co nie miara.

Znalazłam już inną sukienkę. Ale jeżeli znów mi się odwidzi i będę chciała coś z Pronovias to w Romantice na pewno mnie nie zobaczą.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 8 Listopada 2014, 13:21 »
Fakt, ja też kiedyś do nich pisałam o suknie Sincerity i do innych miast i tylko Bydgoszcz pozostała bez echa.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Listopada 2014, 09:39 »
Napisałam maila z zapytaniem o dostępność sukienki do salonu Romantica i do salonów w Poznaniu i Gdańsku. Tylko Panie z bydgoskiego salonu nie odpisały.

czemu mnie to nie dziwi  ;D ;D
same sobie robią czarny pr  :P

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Listopada 2014, 17:28 »
ja szukanie sukni mam jeszcze przed sobą i nie miałam styczności z tymi paniami, ale skoro tak piszecie to rzeczywiście chyba lepiej darować sobie. Swoją drogą jak tam dalej będą robic to niedługo splajtują bo coraz częściej panny młode szukają opinii wśród koleżanek lub na forach, poza tym nawet jak ktoś zajrzy tam i zostanie tak potraktowany to chyba szybko się wycofa.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Listopada 2014, 18:08 »
wiecie... ja kupowałam suknie z wyprzedaży i panie powiedziały że do przymiarki miesiąc przed nic  z nią nie będą robić, a jak przyszłam okazało sie że kiecka nadal nie pasuje, bo jak miałaby? skoro nie schudłam i nie przytyłam , a ona nie pasowała podczas zakupu. wiecie co usłyszałam od pani kierownik? że najlepiej to mam już nic nie jeść do ślubu- wielki śmiech.

ryczałam caly dzień. dopiero potem porównałam wymiary i nic nie przytyłam.  mąż jak sie dowiedział to na następną przymiarkę pojechał ze mną. w dodatku to już był odbiór i nie chciała bym ją mierzyła, żeby nie pobrudzić . nie doczekanie jej. skoro płacę nie małe pieniądze za poprawki to chce to przymierzyć.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Listopada 2014, 00:04 »
dopisuje sie do listy obserwujacych :P

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Stycznia 2015, 15:49 »
Jak tam przygotowania? Zrobiłaś jakieś dalsze kroki?