Ja również polecam kościół św. Trójcy. Jest to moja obecna parafia (przedtem przez 17 lat należałam do Bazyliki i uważam, że tam nie ma w ogóle klimatu) proboszcz jest niesamowitym człowiekiem, to jest jedyny ksiądz do którego lubię chodzić do spowiedzi i nie prawi niepotrzebnych morałów a raczej doradza (mimo, że w kółko mam te same grzechy...

) wiem od znajomych, że nie robi problemu obojętnie z czym byście nie pszyszli, czy macie już wcześniej cywilny np 2 lata wcześniej, czy macie już dzieci, czy nie macie kasy (od siostry mojej koleżanki nie wziął ani grosza bo byla w ciąży a byli bardzo ubodzy).
Sam kościół jest prześliczny, polecam wybrać się na mszę np. o 15 a latem o 18 i zobaczyć jak przepięknie wpadają promienie słońca przez okna umieszczone na samej górze nawy głównej, po prostu cudnie to wygląda. Ogólnie kościół wewnątrz jest prześliczny - zwłaszcza jak się podniesie głowę. Wiem też, że pani która na co dzień stroi kościół ładnie stroi na śluby na małe pieniądze. Aha i organy... podobne jedne z nejlepiej brzmiących czy coś takiego - polecam organiste jakoś bardziej mi się podoba jak śpiewa niz pani organistka ale można się wybrac na msze i samemu ocenić