Witam

Chciałabym się podzielić spostrzeżeniami dotyczącymi wyboru fotografa (okolice Bydgoszczy). Biorę ślub w tym roku 31 maja, uroczystość planujemy w sumie już od ok dwóch lat. Długo przeglądałam podobne wątki, oglądałam portfolia fotografów itd. Nie byłam jednak zdecydowana, nic do mnie nie przemawiało. . , ale do czasu. W sierpniu zeszłego roku moja najbliższa kuzynka miała ślub, wybór padł na jej fotografa

Dlaczego? Profesjonalne zachowanie podczas całej uroczystości, miłe nastawienie do wszystkich gości, a przede wszystkim zdjęcia! MEGA! Nie widziałam jeszcze tak wspaniałych i pomysłowych ujęć. . . Basia (wspomniana kuzynka) miała sesję plenerową w Łebie, na wydmach, później plaża, odważyli się wejść do wody. Zdjęcia fantastyczne! Materiał otrzymali po ok. 3 tygodniach, z uwagi na szczyt sezonu i wszystkie soboty zajęte. Po tym jak zobaczyłam fotoksiążkę i zdjęcia na płytach, umówiłam się na spotkanie w celu podpisania umowy. . Za całą usługę przygotowania- wesele do 1:00 (ponad 1500 zdjęć - jak wspomniał Pan Kamil wszystkie poddane korekcie), 200 zdjęć obrobionych i 3 fotoksiążki 30x30- dla nas i dla rodziców płacimy 1900 zł! Ten sam pakiet z 1 fotoksiążką był za 1700 zł, Stwierdziliśmy więc że warto dołożyć te 200 zł, bo nawet gdybyśmy sami chcieli zrobić pamiątkę dla rodziców, więcej niż 100 zł wydalibyśmy za pusty album. W cenie mamy też sesję plenerową, całego osobnego dnia bez żadnych ograniczeń czasowych, w dowolnym miejscu w kraju! Możemy jechać nawet w góry bez żadnych dopłat, wystarczy że zapewnimy transport. . I chyba pojedziemy, od nastolatki marzy mi się plener nad Morskim Okiem

Jeszcze jedna rzecz sprawiła, że wybór padł na tą firmę. Basia była na plenerze w Łebie 2 razy. Pierwszego razu kiedy zajechali do Łeby, zaczęło padać. . Czekali ponad 2 godziny ale nie przestało. Byli załamani, bo fryzura, makijaż, 3- godzinna podróż w jedną stronę, zależało im na tym plenerze. Na szczęście fotograf zaproponował że może jechać z nimi jeszcze raz, bez żadnych dopłat! I pojechali

Kamerzysta też obiecał że pojedzie raz jeszcze ale na końcu się wykręcił i nie pojechał. Wydaje mi się że takie sytuacje z życia wzięte pozwalają podjąć najsłuszniejszą decyzję i dobry wybór. Wiem że w firmie pracuje 2 fotografów i obsługują w sezonie ponad 40 ślubów. O czymś to świadczy! Firma jest z Koronowa, ale na spotkania jeżdżą do Bydg. Nie będę podawała nazwy, być później osądzaną o reklamowanie. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to chętnie przekażę namiary. Aaa dodam jeszcze że w cenie będziemy mieli na sali rozłożone studio i wykonywane zdj grupowe z gośćmi, Basia też miała, są świetnej jakości. Mają różne gadżety peułki, okulary kapelusze, tablicę gdzie można napisac życzenia dla młodych. Fajna sprawa. W tym roku jedna fotografka na Targach Ślubnych chciała za taką przyjemność 600 zł. Przy wyborze fotografa, brałam tez pod uwagę sprzęt, tzn było to kryterium mojego narzeczonego. No i tu też byliśmy miło zaskoczeni bo 2 aparaty na których pracują są warte ponad 30 tys zł. Jak twierdzi mój narzeczony są najlepsze na rynku. W czerwcu będę mogła napisać jeszcze coś więcej o wspomnianym fotografie, jak otrzymamy zdjęcia i będziemy po plenerze. . . póki co przypomniało mi się jeszcze że fotograf podczas pleneru używa jakiejś dużej lampy, a nie tylko blendy jak większość fotografów. Mówił nam że do tej lampy ma różne końcówki, jak to określił używane przez gwiazdy Hollywood

W każdym razie tłumaczył że musi być 2 fotografów podczas pleneru żeby odpowiednio doświetlić zdjęcia, no i dźwigać ten sprzęt i że ta lampa umożliwia wydobycie pięknego słońca na zdj przy jednoczesnym zachowaniu jasnych postaci. Mam nadzieję że moja opinia komuś się przyda, pamiętajcie że Ślub bierze się raz w życiu. Warto zadbać o dobrą pamiątkę na lata. Zdecydowałam się napisać, bo wiem sama jak długo się zastanawiałam. . . Jeśli ktoś chciałby namiary, podam przez maila. aniolek19880514@tlen.pl