Autor Wątek: Tanie Ladne i Ekspresowe obrączki Szczecin i Okolice  (Przeczytany 47785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline broda_bwa

• nowicjusz
  • *
Tanie Ladne i Ekspresowe obrączki Szczecin i Okolice
« dnia: 5 Października 2006, 12:25 »
Witam, odrazu przepraszam za twoprzenie nowego tematu, ale sprawa pilna bardzo, poniewaz wesele za miesiac.
Wciaz nie mamy oraczek, interesuja nas z białym słotem, ale takie tradycyjne polokrągłe, moze ktos moze polecic jakiegos złotnika w Szczecinie, ktory jest godny zaufania, i zajmuje sie tego typu wyrobami.
Prosze o pilna pomoc. Wrazie czego broodaabwa@wp.pl

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Października 2006, 00:22 »
Mąło czasu wam zostało  :roll:
Pochodz sobie nawet po Galaxy gdzie masz paru złotników a napewno cos znajdziecie .
Jak chcesz iwecej sie dowiedziec to poszukaj po forum.
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline zanetaadam
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Października 2006, 12:28 »
Cytat: "ela"
Pochodz sobie nawet po Galaxy gdzie masz paru złotników a napewno cos znajdziecie .

Sorki Ela, ale Galaxy jest nieprzyzwoicie drogie (około 120 zł/ gram) i do tego terminy podają takie, jakby złotnicy byli na księżycu.

Szczerze polecam złotnika, który ma swoja pracownię na os. Słonecznym, w Heliosie  który wykonał dla nas obrączki z żółtego złota, z brylantowymi oczkami i grawerem wewnątrz obrączek. Za całość skasował 850 zł (85zł/gram zlota +2,5 zł/ każdalitera graweru + 60 zł/ za każde oczko brylantowe ale bez certyfikatu, bo tego rodzaju oczka maja status piasku diamentowego). Zajęło mu to 2 tygodnie od momentu zlożenia zamówienia.

Pozdrawiam

Offline broda_bwa

• nowicjusz
  • *
Juz zamowione
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Października 2006, 09:49 »
Dokładnie!!! :!:  Galaxy, to kosmos cenowy  :) . Obrączki już zamowiliśmy u złotnika, mieszczacego sie na ulicy Krzywoustego, niedalego Heliosa, w tych malutkich pawilonikach. Obrączki będą 6 mm, z żółtego i białego złota próba 585, czyli 14kt. Oferta cenowa najkorzystniejsza, jaka znalezlismy na rynku. Koszt obrączek wyniesie 900 zł w tym grawer gratis, i wieczysta gwarancja, a w niej powiekszenie lub zmniejszenie obraczek. Maja tam mnóstwo zamówień, a czas realizacji zamowienia to ok 3 tygodni.   :idea: Dowiedzielismy sie rowniez, ze w obrączkach dwukolorowych, trzeba zwrócic uwage, czy pasek, z białego lub żółtego złota nie jest nalany na obrączke, ponoć wtedy zniknie on z naszej obrączki, która ma nam służyc na całe zycie. Przejscie z białego na zółte złoto, powinno być widoczne równiez wewnatrz obraczki.
POZDRAWIAM

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Października 2006, 21:01 »
Cytat: "broda_bwa"
Galaxy, to kosmos cenowy

Ano, sami się o tym przekonaliśmy... My braliśmy obrączki na Krzywoustego, idąc od Turzynu w połowie drogi do tej wypożyczalni dvd... nie pamiętam jej nazwy... za swoje obrączki (model z Łazura) zapłaciliśmy 750 zł... :) To o jakieś 100% taniej niż w "normalnych" salonach....

Offline krystianbuli
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2007, 09:17 »
A nikt nie zastanawiał się dlaczego te obrączki są takie tanie? Ja mam bardzo złe doświadczenie z tym jubilerem z budy na Krzywoustego. To jest naprawde podejrzane jeśli ktoś oferuje złoto po takiej cenie. Przestrzegam wszystkich przed robieniem zakupów w tym slkepie. Obrączki są na cełe życie i nie warto na nich oszczędzać

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Stycznia 2007, 09:55 »
my kupilismy swoje z białego złota w aparcie za 600cos złotych ( za 2).. więc jednak galaxy to nie kosmos cemnowy..

chybaże  kto wydumał sobie połaczenia, kamienie itp..  :drapanie:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline kasiaszczecin
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Stycznia 2007, 09:01 »
Ja też mam złe doświadczenia z Jubilerem z Krzywoustego. Mam nadzieje że nikogo nie zwiedzie tak jak mnie. Obiecał mi obrączki na 14 listopada bo 18 miałam wesele. Całe szczęście że mieli podobny wzór w Galaxy bo myslałam że go zabije jak mnie zwodził z terminem. Obrączki odebrałam 21 i teraz mam dwa komplety. Tego Jubilera polecam dla tych którzy inwestują w złoto albo gubią obrączki-z nim będą mieli dwa komplety.!!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2007, 10:08 »
a który to dokładnie.. jest kilka punktów przy  krzywoustego..  :drapanie:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline magda-79
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Stycznia 2007, 15:50 »
to chyba chodzi o tego z budy na placu kościuszki. też miałam z nim problem jeśli chodzi o termin, koleżanka miała ślub 23.09 obraączki miały być18.09 no i oczywiscie nie byo ich, przywiózł im dopiero 22.09 bo oni nie ze szczecina. i tak dobrze że zdążył. ale nerwów i stresu było pełno.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Stycznia 2007, 03:09 »
No właśnie, bo też się nad Nimi zastanawiałam.... :drapanie:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Stycznia 2007, 12:53 »
Witam

Kasiaszczecin być może terminowość usługi nie jest zaletą tego pana na Krzywoustego, ale troszkę pretensji możesz też mieć do siebie, bo nie zamawia się obrączek 3 tygodnie przed ślubem, zawsze może się okazać że rozmiar trzeba będzie zmienić itp (ja robię 5 miesięcy przed ślubem i w 3 tygodnie mają być gotowe) Co do tego Złotnika obok Heliosa 2 na oś. Słonecznym to tam właśnie złożyłem zamówienie, Niestety w ostatnich tygodniach ceny złota poszły strasznie w górę, ale okazało się że mam swoje rodowe złoto (wielka obrączka i gigantyczny pierścień na pół palca) łącznie ponad 14g złota próby 585, Pan złotnik z oś Słonecznego zrobi nam gładkie zaokrąglone szerokość 6mm (rozmiary 10 i 24) za 150zł para! do tego grawer 2zł od literki, wyszło chyba 56zł (28 liter) ale powiedział że za 200zł wszystko będzie zrobione, w ten sposób będę miał obrączki jak za darmo.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Lutego 2007, 16:13 »
a poza Szczecinem, moze lepsze ceny by były, sprawdzal ktoś?

Offline mizia
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2007
Odp: Tanie Ladne i Ekspresowe obrączki Szczecin i Okolice
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Czerwca 2007, 23:28 »
ja również poszukuję sprawdzonego i godnego zaufania złotnika.
jeśli ktoś może taikiego polecić to b. proszę o kontakt

Offline agnieszka_f
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2007
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Lipca 2007, 21:39 »
Cytat: magda-79 link=topic=4675. msg194968#msg194968 date=1168959006
to chyba chodzi o tego z budy na placu kościuszki.  też miałam z nim problem jeśli chodzi o termin, koleżanka miała ślub 23. 09 obraączki miały być18. 09 no i oczywiscie nie byo ich, przywiózł im dopiero 22. 09 bo oni nie ze szczecina.  i tak dobrze że zdążył.  ale nerwów i stresu było pełno.

Czy to nie jest przypadkiem Pan Waldek. . . ??? 600 wzorów obrączek i zegarki. . . ??? Dziś zamówiliśmy u niego piękne obrączki; termin ślubu mamy na 25 sierpnia, obrączki mają być gotowe na 16-ego. . .  Ale teraz to mnie nastraszyłyście, czy w ogóle będę je miała?!?!?! Dalismy zaliczkę 500 zł, a to dla nas niemało. . .

Offline _maaja
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11,08,2007
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Lipca 2007, 21:27 »
ja też miałam zamawiane u tego pana obrączki już są odebrane i my jesteśmy bardzo zadowoleni wszystko było ok

Offline agnieszka_f
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2007
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Lipca 2007, 22:14 »
No to juz mi troszke lepiej. . .   :D A wplacaliscie calosc od razu czy zaliczke ??? Pozdraiwam!!!

Offline _maaja
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11,08,2007
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Lipca 2007, 09:20 »
my też wpłacaliśmy zaliczkę 500zł

Offline Zuzia_123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Lutego 2008, 11:27 »
My tak jak Moongirl chcemy zamówic u tego pana na Krzywoustego swoje obrączki to jest Pracownia Złotnicza Marek Nawrocki, ma fajne wzory, krótki czas realizacji i dobre ceny.  Za obraczki wzór taki jak w Aparcie zapłacimy koło 1000zł :D.  W Aparcie jedna tyle kosztuje :o.  Także na pewno sięopłaca.  Wysłała nas do Niego nasza koleżanka, która też u Niego zamawiała i jest bardzo zadowolona.  Pozdrawiam

Offline cocoa

• Na jednej z dzikich plaż.....
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2008
Odp: Juz zamowione
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Lutego 2008, 14:35 »
Dokładnie!!! :!:  Galaxy, to kosmos cenowy  :) . Obrączki już zamowiliśmy u złotnika, mieszczacego sie na ulicy Krzywoustego, niedalego Heliosa, w tych malutkich pawilonikach. Obrączki będą 6 mm, z żółtego i białego złota próba 585, czyli 14kt. Oferta cenowa najkorzystniejsza, jaka znalezlismy na rynku. Koszt obrączek wyniesie 900 zł w tym grawer gratis, i wieczysta gwarancja, a w niej powiekszenie lub zmniejszenie obraczek. Maja tam mnóstwo zamówień, a czas realizacji zamowienia to ok 3 tygodni.   :idea: Dowiedzielismy sie rowniez, ze w obrączkach dwukolorowych, trzeba zwrócic uwage, czy pasek, z białego lub żółtego złota nie jest nalany na obrączke, ponoć wtedy zniknie on z naszej obrączki, która ma nam służyc na całe zycie. Przejscie z białego na zółte złoto, powinno być widoczne równiez wewnatrz obraczki.
POZDRAWIAM

:)) chwilowo mieszkam w wawie ale ślub bierzemy w zachodniopomorskim i wybrałam się do szczecina do galaxy po obrączki i byłam w szoku jak tanio :)))) znałam ceny z wawy i szczęśliwa wybrałam takie za ok.1300zł za 2 sztuki. a tu sie okazuje, że jeszcze taniej można, no nie!!!  :D ale co jest dziwne pani powiedziała, że nie wiadomo ile wyniesie całkowity koszt bo to zależy od bla bla bla.... tak namieszała, że już sama nie wiem od czego to zależy :)
Cocoa

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #20 dnia: 2 Kwietnia 2008, 16:11 »
MY też mamy problemy z obrączkami. . . ale dlatego że MY to zbyt wymagający jesteśmy i za dużo wymyślamy. . . (moje zdanie).  Babcia mojego Grzecha chce nam podarować obrączki i w dodatku możemy sobie wybrać czy wąskie czy szerokie. . . takie w klasycznym kształcie i z żółtego złota.  Ale MY oczywiście nieeeeeeeee! Bo wolimy z Białego złota, i w ogóle jakiś jakieś nie tuzinkowe, jedyne w swoim rodzaju, bardziej matowe niż błyszczące i więcej można by wymieniać. . .  Poszukujemy w Szczecinie bądź okolicach takiego złotnika, który by nam zrobił obrączki według naszego projektu.  Jeśli ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. . . bylibyśmy bardzo wdzięczni ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #21 dnia: 7 Kwietnia 2008, 12:15 »
Hej Agatha, podesłałam Ci na priv namiary na złotnika u którego sama zamówiłam swoje, według mojego projektu/wzoru.

Skupił na poczet obrączek także nasze stare złoto po dziadkach i ono będzie umieszczone w naszych nowych ;)

Już niedługo powinniśmy odbierać swoje, chyba nawet jutro ???

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #22 dnia: 7 Kwietnia 2008, 17:24 »
Serdeczne dzięki, Adiana!
Na pewno odwiedzimy tego jubilera! Jak juz bedziesz mieć swoje obrączki. . . , to może sie pochwalisz ::) ??? [byłoby great] Ja jak będę mieć to się też pochwalę
Pozdrawiam

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 7 Kwietnia 2008, 17:43 »
Oczywiście, niech no ja je tylko odbiorę ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Kwietnia 2008, 22:12 »
Odebrane:

Lekka wada, nie zauważona przy sztucznym świetle - do poprawki jutro oddam i chyba poproszę o połysk białego złota - tak

jak chciałam na początku, ale stwierdził, że tak ładniej i zrobił mat.

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Kwietnia 2008, 23:00 »
Masywne takie...jak już sie takimi zaobrączkujecie to raczej już nie da rady od obrączkować :P
Połyskujące będą pewnie lepiej wyglądać, ale wiesz będzie na nich z czasem widać ryski z powodu ścierania... na matowych podobno nie jest to takie widoczne. Ja jednak też wybiorę połyskujące ;D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Kwietnia 2008, 23:03 »
Masywne tylko na zdjęciu. Słyszałam, że szybciej widać ślady czasu na matach - szybko się ściera ???

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Kwietnia 2008, 23:30 »
No popatrz tylko...pewnie wszystkie sie ścierają, jedni tak bredzą inni w druga stronę...ja wolę błyszczące ;) Te Twoje (Wasze) - git  :brawo_2:
Ale bardzo dobra rekomendacja "tego" złotnika dla mnie, w ogóle mój Grzech zapowiedział mi dziś że on jutro chce pojechać do tego pana i porozmawiać z nim(pokazać nasz projekt i wstępnie wycenić). Myślałam że znam dość dobrze mojego Grzesia, ale dziś tak mnie zaskoczył okrutnie(ale pozytywnie)..., bo on bardzo niechętnie cokolwiek załatwia i zawsze ma na wszystko mnóstwo czasu, a tu taki pośpiech...nie spodziewałam się!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Stycznia 2010, 16:44 »
Witam i wznawiam temat. Dziś odebraliśmy nasze cudne obrączki z pracowni złotniczej pana M. Nawrockiego (wcześniej też go ktoś już polecał), jesteśmy bardzo zadowoleni. Czas realizacji nie jest bardzo długi, ceny przystępne, można kupić gotowy wyrób lub przynieść własne złoto. Polecam ze względu na jakość wyrobu jak i obsługi :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Stycznia 2010, 00:48 »
stokrota86 a gdzie ten Pan ma swoja pracownie? bardzo prosze o namiary na priv - dzieki!