Autor Wątek: Hotel Dobosz w Policach  (Przeczytany 56807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
Hotel Dobosz w Policach
« dnia: 29 Września 2006, 22:30 »
Witajcie Drogie Forumki
Czy któraś z Was miała może wesele w hotelu Dobosz w Policach, albo była tam gościem.
Bardzo proszę o opinie, czy dobre jedzonko i czy nie było żadnych numerów.
A jeśli byłyście, to w której sali, bo wiem, że są tam cztery różnej wielkości :roll:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Września 2006, 22:41 »
ojej.. klusiu..

ja nie pomoge..

ale podpytam się szwagierki.. mieszka w policach.. moze coś słyszała..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Kllusia

• entuzjasta
Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Września 2006, 22:45 »
Będę zobowiązana - mamy co prawda podpisaną tam umowę, ale ja niczym niewierny Tomasz  :mrgreen:
Odbyliśmy tam już cytery wizyty - za każdym razem było mile, człowiek od wesel uroczy i elastyczny, a sale piękne. ale nie ma to jak opinie bywalców

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Października 2006, 12:05 »
Kllusia ja nie byłam w Doboszu na weselu, ale byłam dwa razy -raz  na Forum Smorządowym, a drugi raz na obchodach XV Lecia Samorządów -  było na prawdę super - bankiet był wieczorem - jedzonko było wysmienite, pieczeń płonąca wjechała na salę o 22, a północy tort, orkiestra grała do rana naprawdę super, pokoje czyściutkie i ładne, a rano pyszne śniadanko. Baaardzo mi się tam podobało - kolezanka była tam też na balu sylwestrowym i również była zachwycona.

Offline Kllusia

• entuzjasta
Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Października 2006, 14:18 »
Anielko, dzięki - Twe słowa niczym balsam na mą duszę :mrgreen:
A w której sali się bawiliście? Czy w tej największej - bordowo-różowej? Bo ja mam właśnie tę zarezerwowaną :)
I szyneczka płonąca też będzie, a jakże  :mrgreen:
Ponoć świetnie to wygląda - na sali gasną światła i kucharz wprowadza trupa świnki w ogniu. a gościom trzeba zakŁadać śliniaczki, tak im z dziubków ścieka  :shock:  :wink:
Ps
Oglądałam relację z Twojego ślubu - Anielka jak aniołeczek, a mężuś ho, ho, tylko pozazdrościć
100 lat Młodej Parze

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Października 2006, 08:11 »
Kllusia u na tym forum samorządowym i na bali było tyle osób, że niemożliwe byłoby pomieszczenie ich w jednej sali - dlatego mieliśmy jedzonko na tej dużej sali, a tańce na tej mniejszej, gdzie jest barek. A ta płonąca pieczeń jest naprawdę rewelacyjna i robi ogromne wrażenie.

Cytat: "Kllusia"
Oglądałam relację z Twojego ślubu - Anielka jak aniołeczek, a mężuś ho, ho, tylko pozazdrościć
100 lat Młodej Parze

:oops:  :wink:  :D hihih dziękuję, dziękuję i cieszę się, że fotki Ci się podobały :wink:  :D

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Października 2006, 13:15 »
Witaj  ja Bylam na weselu w Hotelu Dobosz. hotel jest bardzo ladny wystroj jest naprwde zrobiony w pieknym stylu i z klasa. Jedzenie tez jest bardzo dobre> Jednak my mielismy przygody z wedlinami cesc okazala sie nie swierza ale po zworceniu uwagi kelnerom szybko i dyskretnie to zaltawili.

Offline Kllusia

• entuzjasta
Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Października 2006, 15:44 »
Dotiy, witam Cie cieplutko - dzięki za podpowiedż. Ja nie mam w menu wędlin - same pieczone mięsa.

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
  • To było piękne wesele...
  • data ślubu: 2 czerwca 2007 HOTEL DOBOSZ
Odp: Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Czerwca 2007, 12:59 »
WITAM, WSZYSTKICH, DZIś TJ.  2 CZERWCA, łśUB, W POLICACH. . . .  IMPREZA U DOBOSZ. . . .  SALA NA PIęTRZE. . WNęTRZE ROBI WRAżENIE. . .  ZOBACZYMY JAK WYJDZIE ORGANIZACJA, ALE POWIEM TYLKO żE SALE MAJą ELEGANCKIE. . .  RESZTA W WLNYM CZASIE PO SLUBIE. . . HEHEHE ;)

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #9 dnia: 2 Czerwca 2007, 23:21 »
adlerek z niecierpliwoscia czekam na relacje....oby wszystko Wam sie udalo:)

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Czerwca 2007, 11:01 »
Witajcie kochani, pytanie o hotel DOBOSZ, my z moją małżonką mieliśmy tam weselisko 2 czerwca br.  a przygrywał dj ZIBI, moi kochani, takiego wesele jeszcze nie widziałem.  Było świetnie, rewelacyjnie super, bosko, goście z zachwytu aż przystawali. . . po kolei. . . Sama organizacja:
Tu na wstępie serdeczne podziękowania dla Pani Justyny Dobosz i Pana Daniela Figiel za świetnie zorganizowanie tego jedynego dnia w życiu, które na zawsze pozostaje w pamięci. . . . SERDECZNIE DZIĘKUJEMY
IDŹMY DALEJ:
Oczywiście, jest cała masa spraw, które nas trapiła, co i jak, kiedy. . . Ale profesjonalnie zajęli się nami ww. , i dopasowali nasze uwagi, prośby do całości. . . . Naście razy biegaliśmy zmieniając menu( i tu uwaga do was kochani, wiem łatwo mi mówić, ale jeżeli to możliwe nie mąćcie zbytnio z tym, bo sami się zakręcicie, my chyba od 3 m-cy zmienialiśmy to na to i na to, oczywiście ukłony w stronę Pani Justyny i Pana Daniele z anielskim spokojem nas przyjmowali, pokazywali, tłumaczyli, . . .  ach, gdyby nie oni. . . .
Dalej, jak wam zaproponują wiejski stół, to zaręczam, że to super sprawa, zarówno jako wystrój, jak i wspaniałe wyroby, takich kiełbas, wędlin itp.  to dawno nie miałem w ustach, nas goście zajadali się, to było coś pysznego, a ogórki małosolne, grzybki, świetne, zrobiły furorę!!! P-O-L-E-C-A-M
Ach, ach , ach. . .
Ok, sala. . . są 4 sale, my wzięliśmy salę na piętrze, tzw.  salę konferencyjną, I BYŁO TO ŚWIETNE POSUNIĘCIE. . . OPOWIEM DLACZEGO
dlaczego, a dlatego, że było to fajne urozmaicenie imprezy, sala na piętrze, schodki, a że są ładne to elegancko to wyglądało. . .
Sama sala, piękna, elegancka i z klasą!!! Naprawdę Hotel ma Piękne sale, podjechać możecie i zerknijcie, bo warto, albo nawet zajrzyjcie na ich stronkę internetową. . .
Przejście do tej sali odbyło się przez dużą salę na parterze, gdzie żeby goście byli zorientowani, drogę ku "przystankowi końcowemu" zaznaczyliśmy balonami z helem, świetny efekt, co 1,5 m . . . pięknie to wyglądało. . . Przezroczysty duży  balon a w środku mniejszy ecri, na tasiemce przymocowany do malutkiego balonika z wodą, nie przesuwały się same, i łatwo je było ustawić. . . polecam, robi wrażenie na gościach i samo w sobie super wygląda, jako dekoracja!!!
. . . ale co ja mam jeszcze pisać. . . tyle tego, aha. . .

Każda sala  ma klimę, wentylację, zimą ogrzewanie, więc tu jest ok.  Tylko świadek musi pilnować żeby klima chodziła, bo czasem się wyłączy. . .  ale to w niczym nie przeszkadza. . . albo  dać znać kelnerowi i zaraz jest ok.
o Wystroju nie będę pisał gdyż trudno to ująć słowami, postaram się dodać zdjęcia. . .  sala piękna, elegancka. . .  goście, i naturalnie i my byliśmy i jesteśmy zachwyceni. . . 
Dodatkowo salę przyozdobił florecista, ale to już nasz wymysł, tak chcieliśmy, HOTEL nie miał nic, przeciwko, ale to ustalamy na wstępie. . .
Florecista, kwiaciarnia RAJ - ma talent, wspaniale dobrał kwiaty do sali. . . też na zdjęciach. . .

Dodatkowo, chcieliśmy przystrojenie balonami, nie było problemu, HOTEL dał wolna rękę, a wystrój sali balonami to było coś, piękne serce z małych baloników, nad parkietem owalna girlanda , a w środku dwa UWAGA wybuchające duże balony z . . . świetny efekt , dwa balony po 1 m średnicy a w środku każdego z nich małe baloniki i konfetti, . . .  Dlaczego tak, otóż plan był taki, podziękowania dla rodziców wymyśliliśmy następująco:
piękne akrylowe trofea, z wygrawerowanymi sercami, i napis: Za zajęcie I miejsca w mistrzostwach Świata za wychowanie Córki( ten akryl wręczyłem ja mąż rodzicom moje małżonki, ona zaś z podobnym tekstem tyle, że za wychowanie Syna, wręczyła moim rodzicom. . . i do tego kwiaty. . . Tu ogromne ukłony w stronę ZIBIEGO, świetnie to zaaranżował. . . niczym spiker, fanfary, szanowni państwo itp.  mamy zaszczyt ogłosić itp.  rodziców ZATKAŁO  to mało powiedziane. . !!! Co dalej, otóż data 2 czerwca nie była przypadkowa, 3 czerwca 75 lat obchodził urodziny dziadek mojej małżonki, to wiedzieliśmy odkąd tylko planowaliśmy ślub. . . i uznaliśmy, że to będzie miły prezent dla niego, nasze wesele i On, . . .
Również dostał akrylową statuetkę, z życzeniami stu lat. . . i teraz wracam do pękających balonów, Zibi, tak to świetnie poustawiał, że rodziców ustawiliśmy pod jednymi balonami,  drugich pod drugimi a dziadunia pomiędzy, my zaraz między nimi, i wtedy Zibi w odpowiednim momencie dał znać świadkowi, aby "podpalił lont” i balony zrobiły małe bum, a z nich wyleciały i baloniki konfetti. . . piękne zakończenie całej ceremonii. . . i oczywiście łzy, goście po prostu oniemieli. . . .  rodzice do dziś jak o tym mówią to maj łzy w oczach. . . zresztą my też. . .

Dalej, hm, a jeszcze kilka słów o jedzeniu, itp.
Otóż, alkohol pół HOTEL pół my, ale to kwestia omówienia tego indywidualnie. . .
Picie, było w litrowych butelkach, coca-cola, fanta, spirte, na sali stałą lodówka, zaraz za wiejskim stołem, wszystko było na miejscu, albo kelnerzy albo świadek, albo ojcowie, brali wódkę,zimniutką i stawiali na stół. . . uważam, że bomba, cały czas mieliśmy to pod kontrolą.  Ale napoje tak jak wszystko musicie sami powiedzieć, czego chcecie, czy tak czy siak, Hotel ma koncepcje, ale wszystko, zaznaczam wszystko mówcie, . . . są bardzo ugodowi, czekają tylko na propozycje, ale oczywiście sami mają masę i własnych, kwestia wyboru. .
A dodatkowo na stołach porozstawiane były dzbanki z sokami. . . a naszym stołem, nami opiekował się jeden kelner, dbał abyśmy zjedli coś ciepłego, dolewał wina( bo piliśmy winko). . A odnośnie wina, polecam, nasi gości byli zachwyceni, była wódka i wino dla Pań, . . . białe półsłodkie, na butelkach były kokardki, pięknie to wyglądało. . . a naklejki na wódkę kupcie w Apollo, koło dworca głównego, ja myślałem ze kupię taniej na necie, i co się okazało, znalazłem takie jak chcieliśmy, kupiłem, dostałem i co. . . na odwrocie producent APOLLO, szczecin. . . no mój reakcja była . . . .  ;D
TAKŻE, PAMIĘTAJCIE APOLLO, SZCZECIN KOŁO DWROCA GŁÓWNEGO TAM MAJĄ WSZYSTKO, I CENY Są OK. .
dalej, na stołach były winietki, polecam, fajny efekt, i nie ma zastanawiania się gdzie, kto ma usiąść, to bardzo ważne, na winietkach było nasze zdjęcie zrobione w  SEPHI na złoto, imię i nazwisko Gościa, i pod zdjęciem data ślubu i nasze inicjały. . . polecam, gościom strasznie się to podobało, wszyscy pobrali je na pamiątkę. . .  jak coś to dam namiary na firmę z Wrocławia, . . .  :)
No, wracając do obsługi, kelnerzy wspaniale się spisywali,jedzenie. . . POPROSTU PYCHA, STOŁY SYTO ZASTAWIONE, elegancko przybrane. . . Wszystko do omówienia z Panią Justyną i z Panem Danielem. . .  I jeszcze jeno , nie domawiajcie jedzenia, nie myślcie ż jak wam zaproponują menu to jak zobaczycie że na 50 osób są trzy rodzaje mięsa i każdego po 20 szt. , razem 60 na 50 gości, to i tak to zostanie!!!!!!! My prosiliśmy żeby zwiększyć, bo to, bo jak zabraknie. . . W życiu nie da rady tego wszystkiego przerobić. . . gwarantuję. . . i  CAŁY CZAS DAJCIE WIARĘ TEMU, CO MÓWIĄ PANI JUSTYNA Z PANEM DANIELEM. . . . PORCJI STRASZNIE DUŻO ZOSTAŁO. . . MIMO, Iż NAM SIE WYDAWAŁO że BRAKNIE, A GUZIK, JESZCZE TYDZIEŃ PO WESELU MIELISMY  JEDZENIE Z WESELA, ŁADNIE NAM POPAKOWALI NA WŁASNE ŻYCZENIE, ALE TO UZGODNIJCIE WCZEŚNIEJ. . . .
. . . CZYLI TAK,

SALA- WSPANIAŁA
ORGANIZACJA- WSPANIAŁA
HOTEL - WSPANIAŁA
OBSŁUGA I JEDZENIE- WYŚMIENITA

POKOJE HOTELOWE- SUPEROWSKIE- A są bardzo fajne i warto namówić gości żeby zostali na noc, rano poprawiny albo obiad, nikomu nie będzie się chciał lecieć z końca miasta . . . uzgodnijcie z gośćmi wcześniej, kto zostaje, ile i to też wcześniej dajcie znać HOTELOWI.  Dlaczego im szybciej tym lepiej, a to dlatego moi drodzy, że Hotel jest tak uprzejmy i wyrozumiały, że zamawiając noclegi dla gości, ustalacie ile, jaki pokoje, i starają się aby były one wszystkie w miarę możliwości koło siebie. . . . to ważne, i dwa jak robicie to zbyt późno, to doba kochani kończy się o 12,a więc jeżeli to uzgodnicie to dobę hotelową przeciągną wam bez dodatkowych opłat o 6 godzin. . . . może nawet więcej, ale o tym rozmawiajcie wcześniej. . !!!Bo wesel może tam być 4 jednocześnie, . . . . i  co. . . wszyscy chcą mieć pokoje, nie. . . ale się rozpisałem. . :P

WSZYSTKO WYPADŁO SUPEROWKO, IDEALNIE, JESCZE RAZ PANI JUSTYNO, PANIE DANIELU, GRATULUJĘ I DZIĘKUJĘ ZA ORGANIZACJĘ, I GENERALNIE ZA WSZYYYYYYYYYSTKO . . . . 

A WAM KOCHANI, POLECAM ZORGANIZOWANIE WESELA W HOTELU DOBOSZ W POLICACH, Są TO PROFESJONALIŚCI. . .

A TAK NAM ARGINESIE, MY POPRAWIN NIE ROBILIŚMY, TYLKO OBIAD. . . Był PYSZNY, ALE TAK NA MARGINESIE SALA NA POPRAWINY MOŻE KOSZTOWAĆ WAS EXTRA, USTALCIE TO NA WSTĘPIE!!! WSZYSTKO USTALAJCIE WCZEśNIEJ, A ZAPEWNIAM WAS żE HOTEL DOBOSZ, sprosta waszym oczekiwaniom w 100 %. . . 

a i TORT, tu tez do wyboru, albo sami albo hotel.  my mieliśmy własnego torta, tyramisu(chyba tak się to pisz), był boski, na okrągłej paterze , zrobionej z lustra, tort kształt sześciokąta, płaski, z żywymi różami. . . piękny, dam zdjęcia i namiary na cukiernie. . . bajer, nie został ani kawałek. . . !!!!A tor robił chłopak mojej siostry, spisał się na medal. . !!!!! i wierzcie mi zrobi to dla każdego, ma talent!!! jak coś to piszcie, . . .  zawsze do pomocy. . .
jeszcze raz jak nie macie wybranej sali na wesele, polecam HOTEL DOBOSZ, a wodzirej i granie tylko  DJ.  ZIBI. . . !!!!

NASI GOŚCIE CAłY CZAS NAM PISZĄ, DZWONIĄ I PLOTKUJA, żE BYLI NA WIELU WESELACH, ALE TO ZORGANIZOWANE BYłO SUPER, MUZYKA I BALETY DO BIAŁEGO RANA, PRZY ZIBIM NIE DA RADY Się NUDZIC, TO POPROSTU TRZEBA PRZEŻYĆ. . . .
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2007, 15:53 wysłana przez Sylvi »

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Czerwca 2007, 12:33 »
Huuuuuuuuuuuuuuuuuura!!!!!!!!!!!!!!!
Doczekalam sie wiadomosci od adlerka i to jakiej wiadomosci.Wielkie wielkie dzieki za tak wyczerpujacy opis.Wszystkie rady sobie zapisalam i zapewnie bede sie ich trzymala.Ciesze sie ze wszystko poszlo po waszej mysli.Teraz tylko czekam na zdjecia i juz bede cala szczesliwa.Moje wesele jest dopiero za rok ale warto wiedziec wczesniej czego sie spodziewac.Mam pytanie co do tych balonow strzelajacych.Sami je instalowaliscie czy dostarczono wam je juz nadmuchane(czyli gotowe do zawieszenia)?Tez sie nad nimi zastanawiam....jeszcze raz gratuluje i bardzo,bardzo dziekuje za relacje.

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Czerwca 2007, 13:35 »
Witam, tak istotnie wszystko się nam udało. . . polecam wam ten Hotel ze spokojnym sumieniem, co do balonów, nie to robili na miejscu, koszt 2 balonów to 140 zł, nie wolno zamieszczac www na forum REGULAMIN, są świetni, jeden helowy balon to około 3 zł, . . . co do zdjęć jeszcze nie mam, mam same amatorskie robione przez przyjaciół, niestetyy jakość kiepska, ale to na maila, napisz to wyślę to co mam. . . .  adlerek@o2. pl
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwca 2007, 15:27 wysłana przez monia »

Offline Kllusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Czerwca 2007, 13:40 »
Gratuluję udanej imprezy i wszystkiego dobrego w nowym, małżeńskim stanie
Moze założysz swoja relację ze ślubu w "Relacjach" i tam powklejasz foty?
I ja też poproszę fotki na maila, szczególnie zależy mi na choć jednej z dekoracją stołów
k_llusia@poczta.interia.pl

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Czerwca 2007, 15:12 »
ZDJęCIA POSZłY. . . NARASKI. . .

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Czerwca 2007, 15:34 »
adlerek moj adres to bagunia@wp.pl
Czekam na zdjecia,zwlaszcza z przystrojenia sali i stolow- tak jak Kllusia  :)

Offline OwieczkaB
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Czerwca 2007, 16:51 »
mam pytanie!
Ile taka przyjemność kosztuje od osoby, bo na stronie www.  DOBOSZA nie ma żadnego przykładowego cennika.  Pozdrawiam

Offline Kllusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Czerwca 2007, 17:49 »
Adlerek do mnie nie doszły  :sad:
OwieczkaB - w tym roku najtańszy pakiet chyba ok. 140 złotych. Ja miałam umowe podpisaną w zeszłym i ustalone od razu menu, co dało mi gwarancje niezmienności ceny: moje menu to 155 zł od osoby.

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Czerwca 2007, 15:39 »
hejka, a tak istotnie zdjęcia nie doszły, błędny adres. . . .  podajcie raz jeszcze, napiszcie do mnie to postaram się odesłac. . .  a co do za osobę, hm, tanio nie było, u nas z obiadem na drugi dzień, a menu na weselu mieliśmy bardzo urozmaicone, i wiejski stól, szaszłyki, pasztety, masa, masa jedzonka, pyssznego jedzonka, z noclegiem na 16 osób, i obiadem na 25 osób, wyszło razem jakieś 190 zł na osobę, mieliśmy 40 gości plus my i Zibi i kamercia. . .  uważam że cena warta tego co mieliśmy, są tańsze, zgadzam się ale, na stołówce. . . . w szczecinie, to dochodzi autobus za jakieś 1000 zł, problem z noclegami itp. . . . no reszta , tj.  tort, kwiaty, balony to już nasza dodatkowa karma. . .  no nic, przyjeności kosztują. . . alkohol 25 butelek dał hotel reszta winko białe( świetne WINKO, W MAKRO KUPICIE W ROGU PO LEWEJ NA ALKOHOLACH. . . SłODKIE PYSZNE, GOśCIE POODRYWALI ETYKIETY żEBY WIEDZIEC CO I JAK. . . WINKO AUSLASSE) i wódeczka leżała w naszej gestii, polecam zawisze czarnego, gościom wchodziła lekko. . . hehehehe. . .  co do innych sal w policach, to np.  w next week lecimy na ślub do koleżanki mojej Małżonki, która ma imprezę w Mirage w policach, i ma sale do 2 w nocy za 160 zł za osobę, więc nie uważam że to było drogo. . . a po 2 musi płacić, porażka, i ślub jest o 14, ja chyba padnę do 12 nie pociągnie, w tej sukni. . . upał będzie to po zawodach. . . . kochani, piszcie, dacie radę, trzymam teraz za was kciuki, a raczej My trzymamy. . . :) ale jak to moja małżonka ujeła, zaoszczędziś 20-30 zł na osobie a będziecie się wnerwiać że to albo tamto nie wyszło, albo brakuje, a to jest najgorsze, prawda. . . a z Panią Justyną zawsze możecie sie potargowac. . . :)Coż, całe szczęscie że Zibi ma cennik dla polaków, pozrawiamy raz jeszcze najlepszego dj-a, Zibi, dzięki za wspaniałą imprezę!!! Dużo nam pomógł, nie tylko graniem, wspaniałym poprowadzeniem imprezy, służył radą, załapał sie nawet do odbioru kilku drobiazgów po drodze, bo nam zabrakło rąk i czasu. . . Złoty człowiek, NARASKI DZIOBASKI

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Czerwca 2007, 13:33 »
Wielkie dzieki za wszelkie informacje.
Czekam na wiecej fotek....te ktore zamiesciles nie sa takie zle ;)
 podaje jeszcze raz adres bagunia@wp.pl

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Czerwca 2007, 15:29 »
20.05 buyła komunia chrześnicy mojego męża.. obiad po komunii odbył się własnioe w doboszu..

opinia biesiadników - bardzo dobra.. mozna polecić  :)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ninal
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Lipca 2007, 13:17 »
Witajcie!
Jeśli szukacie sali na wyprawienie przyjęcia weselego to polecam serdeczie HOTEL DOBOSZ! Jeśli macie już zaplanowane wesele w Doboszu i zastanawiacie się jak to będzie, to nie martwcie się . . .  dobrze wybraliście! Moje wesele było 7.  lipca 2007 na 97 osób, więc na dużej sali.  Jesteśmy (wraz z mężem, rodzicami i gośćmi weselnymi) bardzo zadowoleni i nie mamy żadych uwag.  Było tak jak sobie zaplanowaliśmy i wymarzyliśmy.  Czytając i słysząc niektóre opinie o organizacji wesela w Doboszu, np.  że goście byli głodni, że porcje były za małe, byliśmy u naszego organizatora p.  Daniela Figla jeszcze kilka razy i drążyliśmy mu dziurę w brzuchu pytaniami i obawami, czy wystarczy nam jedzenia itp.  On zapewniał, że tak.  I okazało się, że jedzenia zostało nam jeszcze na poprawiny, a po poprawinach zabraliśmy jeszcze kilka reklamówek z jedzeniem do domu!!! Więc jeśli ktoś się nie najadł u Dobosza to znaczy, że zamówił biedne menu, bo nawet jeśli mamy na weselu jakiegoś łasucha, to nie jest możliwe, żeby (za normalną cenę) się nie najadł, wierzcie mi.  Jeśli organizujecie wesele, to nie oszczędzajcie! Lepiej jest przycisnąć lekko pasa przez cały rok i odłożyć trochę kasy, aby później czuć się pewnie przy wydawaniu jej na Wasze wesele.  
Muszę także podkreślić, że my także nie mieliśmy w menu niewiadomo jakich rarytasów.  Braliśmy to, co zwykle je się na weselach, bez dodatków typu "wiejski stół", choć podobno jest rewelacyjny.  Dodając go do naszego menu, przesadzilibyśmy po prostu.  
Jeśli chodzi o obsługę to też była bardzo dobra.  Mieliśmy ok.  6 kelnerów i kelnerek, którzy się o nas i o naszych gości troszczyli, a przy okazji byli mili i pomocni.  
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania, to piszcie do mnie na maila (ninal@op. pl).  Jak zajrzę na pocztę i znajdę chwilkę to chętnie odpiszę.  Najważniejsze jest, żebyście dobrze o wszystko wypytywali organizatorów, a jeśli coś Wam się nie będzie podobało to też od razu mówcie i dawajcie swoje propozycje.  Pamiętajcie, że ludzie którzy przy tym pracują są po to aby Wam pomóc.  W końcu pracują na swoją opinię.  My jesteśmy prawie trzy tygodnie po ślubie i bardzo miło wspominamy weselisko w hotelu Dobosz, a przy okazji bardzo dziękujemy panu Danielowi Figlowi za świetną organizację naszego wesela, doradztwo i cierpliwość na nasze telefony:) Podrawiamy!!! N&J

Offline karo
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Lipca 2007, 19:13 »
Witajcie kochani!

Ja miałam 21. 07. 07 wesele w Doboszu - było naprawdę super, wszystko tak jak sobie wymarzyliśmy.
Karola

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Lipca 2007, 15:11 »
Buzka mi sie usmiecha i serce raduje jak czytam takie pozytywne opinie na temat Dobosza.Juz calkiem przestalam sie martwic o moje przeszloroczne wesele.Dziekuje wszystkim za opinie i relacje z wesel w Doboszu:)

Jesli macie jakies dobre rady to piszcie.

Offline Magda_lenka

• forumowicz
  • data ślubu: 6.10.2007
« Odpowiedź #24 dnia: 7 Września 2007, 10:00 »
witam...
nie moge do końca ocenic Dobosza... moge napisać jedynie tyle, żeby uważac na menadzera...
umawia się po kilka razy na jedno spotkanie, a i tak zapomina... kilka razy jechalismy tam niepotrzebnie... mielismy miec wesele w czerwcu przyszłego roku, ale po kilku takich numerach, zrezygnowalismyz tej sali... tak samo jak moja kolezanka z pracy, tyle ze ona straciła zaliczkę. Miała dosc tego, ze miesiąc przed ślubem nie miała nic podogadywane z nimi, pan menadzer zapominał do nich zadzwonic. na dodatek zapomnial zarezerwowac im miejsca hotelowe i okazalo sie, ze zarezerwowali wszystkie miejsca komus innemu.
jesli uda juz Wam się dogadac z menadzerem, to na pewno bedzie dobrze , bo sale naprawdę robią wrażenie!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #25 dnia: 7 Września 2007, 10:23 »
Postaram się wypowiedzieć w tym wątku za dwa tygodnie bo 22 września idę na wesele więc będę miała jasny obraz sytuacji ;)

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #26 dnia: 7 Września 2007, 12:00 »
Cóż mogę powiedzieć: miejsce na wesele bardzo sympatyczne, cztery wesela można organizować jednocześnie a co najważniejsze w tym wszystkim , nikt sobie wzajemnie nie przeszkadza (to duży plus!) , goście z różnych imprez spotykają sie jedynie w holu lub na zewnątrz budynku kiedy idą "na fajeczkę" lub przewietrzyć się.
Pomieszczenia klimatyzowane (nieraz aż za mocno :) :), sale czyste świeżutkie, obsługa miła i dobrze zorganizowana, jedzenie smaczne i świeże - jak dla mnie bomba!!! Lokal wart jest polecenia zdecydowanie!!!

Nie wiem jak wygląda sprawa ustaleń przed imprezami , swoją opinię wyraziłem jako uczestnik zabawy

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Września 2007, 22:45 »
poweim tak, jeżeli od samego początku nie jesteście przekonani co chcecie mieć, bądź często będziecie wprowadzali coś nowego , to po pewnym czasie   ciężko sie połapac w zmianach ...
jestem pewnien, e sytuacje, o których pisaliście że niby Pan Daniel czegoś nie dopilnowł, wynikło z braku zdecydowania bądź z ciągłego wprowadzania zmian, często na telefon, ...ja się troszkę przed naszym weselem nabiegałem, i powiem wam że profesjonalnie nas ugościli, itp.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Września 2007, 08:36 »
Jestem po weselu w Doboszu i muszę przyznac, że jestem pod wrażeniem - bardzo dobra organizacja, obsługa na prawdę na wysokim poziom, wszystko sprawnie i szybko podane - jedzenie smaczne i na prawdę sporo, duży wybór więc nawet najbardziej wybredny znajdzie coś dla siebie; faktycznie mżna tam zorganizować kilka imprez bezkolizyjnie...aaa i pokoje też są na plus. Z mojej strony - wyrazy uznania :taktak:

Offline Kamonka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2008
« Odpowiedź #29 dnia: 2 Października 2007, 15:35 »
mamy zarezerwowana sale w doboszu na nasz slub, slyszalam takze ze dysponuja wlasna orkiestre, czy ktos korzystal ??