Autor Wątek: Muzyka z komputera  (Przeczytany 2396 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anik

• użytkownik
  • **
Muzyka z komputera
« dnia: 29 Września 2006, 22:16 »
Nie chcemy zespolu, bo nie mamy na to kasy. Moj brat ma na kompie chyba wszystkie mozliwe piosenki, chcemy wziac komp na sale, glosniki i puszczac muze z kompa. Wezniemy tez jednego z kumpli do obslugi - myslicie ze to dobry pomysl, przejdzie, czy raczej moze cos nie wypalic? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Mial ktos takie wesele?  :koncert:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Września 2006, 22:28 »
Czy napewno jestescie pewni , że dacie rade nad tym zapanować ?
Jedynym rozwiązaniem  , jeżeli zostaniecie przy kompie to jest ułożenie planu działania !
Jak wiesz taka piosenka zazwyczaj trwa ok 3-4 minut , jezeli chcecie miec muzykę na całą noc to wychodzi sporo pioseneczek.
Musi byc dobre nagłośnienie .
Jezeli wszytsko wczesniej dobbrze zaplanujecie i ułożycie liste piosenek na noc to napenwno bedzie ok.Coś takiego jak byśie mieli dj-a :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline anik

• użytkownik
  • **
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Września 2006, 22:35 »
ela, lista piosenek bedzie na 100%. Brat z kumplami czesto organizuja imprezy dla znajomych i puszczaja muze z kompa, wiec nie powinno byc problemu. Zawsze tez moja odpowiedni sprzet. Poza tym nie robimy imprezki calonocnej - mam nadzieje, ze przed polnoca sie skonczy (slub mamy o 14).
Pozdrowka!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Września 2006, 22:39 »
Cytat: "anik"
Brat z kumplami czesto organizuja imprezy dla znajomych

Tak więc znają sie na rzeczy :D
W takim razie musi wypalic ten pomysł ,a  i w kieszeni tysiączek zaoszczędzony będzie :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline anik

• użytkownik
  • **
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Września 2006, 22:42 »
ela, w atkim razie dziekuje za pocieszenie i dodanie odwagi   :uscisk:   Wkrotce przystepuje do tworzenia listy piosenek. Buziaki!!

Offline anik

• użytkownik
  • **
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Września 2006, 23:01 »
martini, toz moj brat to sam wodzirej - dusza towarzystwa, zawsze rozkreca imprezy, wiec moze bedzie dobrze? Niestety, nie mamy kasy na wodzireja cy orkiestre, chyba bedziemy zmuszeni zaryzykowac... :/

Offline groszek
  • maniak
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Października 2006, 11:36 »
Takie przyjęcia się odbywają i jeśli dobrze dobierze się repertuar, to czemu nie? :) Życzę powodzenia!

Acha i lepiej, aby osoba odpowiedzialna za muzyke była tylko do tej jednej rzeczy przeznaczona. Tzn. żeby to nie był gość!

Offline anik

• użytkownik
  • **
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Października 2006, 13:32 »
martini,  piosenki beda roznorakie - dla mlodych i starych, wiem, ze towarzystwo lubi sie bawic, wiec raczej nie powinni siedziec z tylkami przyrosnietymi do krzesel. Dokladnie o takich blokach muzycznych myslalam :)

groszek, osoba sterujaca muza bedzie kumpel mojego brata (a moze dwoch?), nie gosc, wiec chyba OK. Brat w razie czego bedzie dogladal...  Jednakw  wodzireja pobawi sie sam, bo to mu bardzo dobrze wychodzi :) A w ogole, to dawaj kochana zdjecia z podrozy, bo w blogu puuusto ;) Uwielbiam Cie czytac, az milo. Uczysz w szkole?

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Października 2006, 11:50 »
Jezeli wszytsko wczesniej dobbrze zaplanujecie i ułożycie liste piosenek na noc to napenwno bedzie ok.Coś takiego jak byśie mieli dj-a

problem jaki może się pojawić to nieprzewidywalność zachowań gości, dlatego bloki muzyczne "gotowce" się nie sprawdzają, najczęściej trzeba reagować na zachowanie sali natychmiast, zwolnić , przyspieszyć, czy zmienić totalnie klimat,
gdyby dawało się zaprogramować playlisty i przeiwdzieć jak zareagują ludzie dj'e byliby bezrobotni...
ja bym proponował żeby Twój brat i jego kumle raczej przygotowali po prostu utwory do wykorzystania i nie łączyli ich w bloki, "w praniu" wyjdzie co się sprawdzi...
trzymam kciuki...

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #9 dnia: 2 Października 2006, 12:20 »
Cytat: "zibi"
problem jaki może się pojawić to nieprzewidywalność zachowań gości, dlatego bloki muzyczne "gotowce" się nie sprawdzają, najczęściej trzeba reagować na zachowanie sali natychmiast, zwolnić , przyspieszyć, czy zmienić totalnie klimat,
gdyby dawało się zaprogramować playlisty i przeiwdzieć jak zareagują ludzie dj'e byliby bezrobotni...

No właśnie trzeba mieć nadzieję że osoba obsługująca ma wiedzę jak to zrobić , bo to że muza jest w kompie to dopiero połowa sukcesu :D  trzeba jeszcze wiedzieć co z nią zrobić i w którym momencie- taką wiedzę nabywa się przez lata praktyki na imprezach

Widziałem już DJ który kilka ładnych lat grał na weselach i dancingach a imprezę dla dzieci (bal szóstoklasisty) położył na obie łopatki :(

nieraz lepiej trochę pieniążków zainwestować i mieć spokojne nerwy - życzę udanej i szampańskiej zabawy aczkolwiek zdecydowanie odradzam tworzenie playlisty z muzyką

pozdrowionka :D

Offline Bourbon

• nowicjusz
  • *
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Października 2006, 15:11 »
Pozostaje jeszcze sprawa nagłośnienia i ew. usterek sprzętu dobrze było by mieć jakąś alternatywę. Jeśli sala nie za duża to amatorski wzmacniacz i głośniki dadzą radę ale jeśli trzeba będzie nagłośnić większą salę może być problem...

Poza tym pewnie przydał by się jakiś mikrofon i może oświetlenie...

Pozdrawiam
Bourbon

Offline anik

• użytkownik
  • **
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Października 2006, 18:05 »
Bourbon, dokladnie wszystko co wymieniles bedzie. Chlopaki maja caly sprzet, a sala nie jest zbyt duza.  Widze, ze jestes ze Slaska. Organizujesz muze na weselach? :?:

Offline anik

• użytkownik
  • **
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Października 2006, 18:06 »
zibi, MISIEK, dziekuje za dobre rady. pozdrawiam Was serdecznie :)

Offline Bourbon

• nowicjusz
  • *
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Października 2006, 06:26 »
Cytat: "anik"
Bourbon, dokladnie wszystko co wymieniles bedzie. Widze, ze jestes ze Slaska. Organizujesz muze na weselach? :?:

Niestety nie :-)

Offline anik

• użytkownik
  • **
Muzyka z komputera
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Października 2006, 07:38 »
A szkoda :(