Autor Wątek: Przedłużanie rzęs  (Przeczytany 16822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maggie55
  • nowicjusz
  • *
Przedłużanie rzęs
« dnia: 16 Grudnia 2012, 14:32 »
Dziewczyny, moje rzęsy są z natury cienkie i dość krótkie.  Ślub za ponad pół roku a ja się zastanawiam nad tym czy zrobić sobie zabieg przedłużania w salonie, czy wypróbować jakąs naturalną kurację, np.  olejek rycynowy czy jakieś specjalne odżywki.  Nie chce doklejać sztucznych kępek, bo zależy mi na tym, żeby nie bawić się w to kilka razy - w dniu ślubu, na poprawinach, przed sesjami zdjęciowymi, poza tym obawiam sie ze doklejane powypadają.  Co mi radzicie? Boje się że takie przedłużane w salonie będą wyglądać nienaturalnie. . . a z kolei odżywka nie wydłuży ich wyraźnie.  Eh sama nie wiem co zrobić. . .

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
Odp: Przedłużanie rzęs
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Grudnia 2012, 09:30 »
czesc ,nie wiem skad jestes, ale jesli ze Szczecina,to zrob sobie rzesy doczepiane metoda 1:1 np. w Beauty Center na Kopernika 2,gora 3 dni przed slubem. idealnie 3maja sie 2 tyg.bedziesz zadowolona. tylko musisz zastrzec kosmetyczce,ze chcesz najkrotsze, to wtedy wyglada to bardzo naturalnie,niektore laski robia sobie na zyczenia tak dlugie rzesy dlugosci kolei Transsyberyskiej,ze wygladaja jak sztuczne lalki plastikowe.wyglada to okropnie wulgarnie i nienaturalnie, do tego od razu widac,ze sa to szcztuczne rzesy.latwo to zauwazyc,gdyz wystaja im je one az za brwi:)hehe,wygladaja jak karykatura.

Offline olgapasiek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.06.2014r.
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Grudnia 2013, 12:19 »
Propuję Ci iść do salonu, a potem ewentualnie samej popróbować.
A może ktoś ze znajomych potrafi?
W koncu tyle jest filmów w sieci.
Zabiegi depilacji w Krakowie

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Grudnia 2013, 12:38 »
Przy cienkich rzęsach lepiej zainwestować w naturalne z norek - są lżejsze i nieco cieńsze od syntetycznych. Ni eobciążaja naturalnych.
Robię od jakiegoś czasu rzęsy metoda 1:1 ale od początku prosiłam o efekt naturalny, nie przedłużanie, tylko efekt przypominający dobrze wytuszownae rzęsy.
Moje doczepiane są dość krótkie 6-7mm i są nieco krótsze od moich naturalnych które mam jasne, a końce to już w ogóle niewidoczne.
Miałam 10-11mm ale były za długie.
One się z czasem wywijają i ciężko je uczesać.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Grudnia 2013, 13:27 »
Maju gdzie robisz?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Grudnia 2013, 13:27 »
W Tesco

Offline nowakmagdalena
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Lutego 2014, 18:46 »
Zgadzam się z Mają! Te z norek są świetne <3

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Grudnia 2014, 08:08 »
Ja kiedys przedłuzylam ale ja lubie jak rzesy sa mega grube i już ich nie wytuszuje porzadnie wiec wole kupib porzadnu tusz  i efeklt jest o niebo lepszy niz efekt doczepianych rzes
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpnia 2015, 09:52 wysłana przez Maja »
carpe diem

Offline malaala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2014
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Czerwca 2015, 13:09 »
jeśli skorzystasz z dobrego salonu to nic o czym mówisz się nie wydarzy.  Wyszkolona kosmetyczka potrafi dobrać długość rzęs do typu urody i tego jakie rzęsy masz teraz. 
Przy pójściem pierwszy raz na przedłużanie tez miałam takie obawy, jednak kiedy zobaczyła efekt, byłam zachwycona. 

Zawsze jeśli Ci się nie spodoba można je odkleić, bez szczególnego uszczerbku dla tych które obecnie masz. 

Offline ArturGolny
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.11.2018
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Stycznia 2016, 09:37 »
Żona jak i ja uważamy, że sztuczne rzęsy to zasłanianie naturalnego kobiecego piękna. Jesteśmy przeciwni temu.
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2016, 09:42 wysłana przez Maja »

Offline MartaAdi

• forumowicz
  • data ślubu: 23.09.2016
  • Ślub w: Sianożęty
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Stycznia 2016, 20:35 »
A co myślicie o przedłużeniu rzęs na wesele? Nie robiłam tego wcześniej i nie wiem, czy wiąże się to z jakimś dyskomfortem?  ??? A może lepiej nie ryzykować i zastosować te takie przyklejane jednorazowo przy makijażu u kosmetyczki? Nie wiem co lepsze ...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Stycznia 2016, 21:39 »
Jak rzęsy są dobrze zrobione u kogoś kto to faktycznie potrafi to efekt jest piorunujący i nie ma żadnego dyskomfortu. Żadne przyklejane nie dorównują 1:1 :)

Offline MartaAdi

• forumowicz
  • data ślubu: 23.09.2016
  • Ślub w: Sianożęty
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Stycznia 2016, 21:44 »
Ale mi w sumie chodzi o efekt tylko na ten jeden czy dwa dni, nie zależy mi na długotrwałym efekcie ;) a przedłużania 1:1 trochę się boję, po obejrzeniu kilku źle wykonanych prac pseudo-kosmetyczek :-\

Offline alicja90
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 4 Marca 2016, 21:20 »
Ja mam doczepiane rzęsy metodą 1:1 i wyglądają naturalnie. Oczywiście, trzeba pamiętać o długości, żeby nie przesadzić,a na początek mogą być ''11'' albo ''12''. No i trzeba wybrać dobry salon kosmetyczny.

Offline dorotk
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.07.2018
« Odpowiedź #14 dnia: 5 Marca 2016, 14:56 »
Też planuję tylko trzeba piniążka odłożyć :P

Offline olka34
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Kwietnia 2016, 14:44 »
Ja mam przedłużane rzęsy metodą 1:1 i jestem bardzo zadowolona. Zgadzam się z @alicja90 nie wolno przesadzać z długością... Ja osobiście mam 13.

Offline stokrotka300
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Kwietnia 2016, 14:22 »
Ja również noszę przedłużki wykonane metodą 1:1, tylko te w wariancie z norek. W końcu nie muszę tuszować rzęs, a efekt jest na prawdę spektakularny. Korzystam z usług salonu Bishojo na warszawskim Mokotowie  bo mają przystępne ceny. Mogę polecić.
« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2016, 21:24 wysłana przez zibi »

Offline niebieskooka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Kwietnia 2016, 13:28 »
Ja przedłużam rzęsy już od ponad roku. Rzęsy wyglądają naturalnie jak nie przesadzi się z grubością i długością. Na poczatek proponowałabym metodą 1:1 i 11 albo 12.

Offline Salamandra
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.03.2015
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Maja 2016, 14:50 »
Przedłużam rzęsy u kosmetyczki 1:1 - efekt jest naturalny ale bardzo fajny, nie muszę ich malować i zaoszczędzam dużo czasu każdego ranka ;) Więc polecam!

Offline kaśka12
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Czerwca 2016, 15:18 »
Ja ostatnio zdecydowałam się na 2:1 i jestem zadowolona. Przez długi czas przedłużałam metodą 1;1, ale chciałam spróbować czegoś innego i nie żałuję ;)

Offline Pina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.08.2018
  • Ślub w: Szczyrk
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Czerwca 2016, 13:17 »
Pytanie teraz z serii "obawy" jesli juz zdecyduje sie na przedluzanie rzes czy jesli jakakolwiek mozliwosc zeby np. wielkim upale i tancach one odpadly? Tego sie najbardziej boje !

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Czerwca 2016, 17:04 »
Nie. W ogóle nie ma czegoś takiego, że tańczysz a tu rzęsy odpadają  8) Wypadną za to jeśli dostanie się do nich krem np na wakacjach krem do opalania. Zaczną wypadać.

Offline Megumi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 4 Lipca 2016, 14:41 »
Nie pokusiłabym się o zakładanie sztucznych rzęs. A co potem z tymi prawdziwymi? Wypadają?

Offline Janka79
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 9 Listopada 2017, 20:15 »
Przedłużanie rzęs jest fajne, jak się ma osobę doświadczoną do tego typu rzeczy. W Częstochowie w mojej okolicy chwalą sobie np. usługi u Kosmetyczki z pasją. Widziałam ostatnio metodę 3D piękne. Jedna rzęsa naturalna a do niej 3 rzęsy do czepione. Moim zdaniem sprawdzają się rewelacyjnie, bo są i tak lekkie. Jak by któraś z was była z tych okolic to kontakt do niej REGULAMIN, NIE WKLEJAMY NR TEL.
« Ostatnia zmiana: 10 Listopada 2017, 13:37 wysłana przez ~Ania~ »

Offline irmina006

• nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Listopada 2017, 12:43 »
Ja zdecydowałam się na lifting rzęs Natural Lashes. Jestem bardzo zadowolona, rzęsy wyglądają świetnie. Są podkręcone oraz pogrubione.
kafelek. wordpress. com

Offline masquerade90
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Listopada 2017, 12:52 »
Ja zrobiłabym mimo wszystko 1:1 - na pewno nie powypadają, ale tak samo jak z makijażem - warto zrobić na próbę z 2-3 miesiące przed ślubem i po 1 przetestować w tym temacie kosmetyczkę, a po drugie sprawdzić, jak będziesz się czuła.

Offline monia22nor
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2018
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Stycznia 2018, 18:13 »
Najrozsądniej jest zastosować odżywkę do rzęs, ale co najmniej dwa miesiące przed ślubem, jak chcesz mieć dobry efekt, LINK USUNIETY (mam nadzieje że moderacja nie usunie, chce tylko pomóc). Im wcześniej zastosujesz to będziesz mieć efekty.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2018, 18:48 wysłana przez ~Ania~ »

Offline matja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.05.2020
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #27 dnia: 6 Lutego 2019, 15:30 »
Nie jestem zwolenniczką przedłużania rzęs, bo za pierwszym razem wyglądałam co najmniej dziwnie ;)

Offline didiana636
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 6 Marca 2019, 20:03 »
Warto spróbować samemu robić rzęsy, kupuje je w M.K. Cosmetics Szczecin, albo zajrzeć na ich stronę internetową. pochodzę ze Szczecina więc warto się wybrać do tej hurtownii, odżywka do rzęs też sporo daje!

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #29 dnia: 7 Marca 2019, 12:56 »
Co warto wiedzieć o przedłużaniu rzęs znajdziecie w ostatnim odcinku Wedding Academy TV