Autor Wątek: Prezentacja w PowerPoincie!!!!!  (Przeczytany 22851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Prezentacja w PowerPoincie!!!!!
« dnia: 10 Sierpnia 2006, 09:59 »
Witajcie dziewczynki i chlopaki, mam pomysl na Nasze wesele ale chcialabym prosic o pomoc w jego realizacji. Chce na naszym Weselu wyswietlic prezentacje zrobiona w PowerPoincie i musze w niej cos umiescic...chcialabym zeby bylo to cos z jajem...ale nie wiem czy lepiej zebybylo to tylko o nas czy moze rowniez o gosciach weselnych...moze jakies anegdotki...ale czy sie nie obraza...moze ktoras z was juz robila takie cos...prosze o sugestie, buziaczki  :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:38 »
Hej - byłam na takim weselu gdzie była prezentacja i słyszłam równiez o kilku takich - podbno świetna zabawa. Na ty na którym byłam osobiście prezentacja dotyczyla nie tylko "młodych", ale równiez ich przyjaciól - tych którzy wytrwali przy nich do tego dnia :) Było smiechu co nie miara:)
Świetny pomysł - do dzieła:)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Sierpnia 2006, 14:29 »
ja nie słyszałam o czyms takim i nigdy nie widziałam więc ciezko wogóle mi dojść jakby miało to wyglądac i o co generalnie chodzi  :|
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Sierpnia 2006, 19:48 »
Witaj!
U nas na ślubie była właśnie taka prezentacja z PowerPointa - taki a'la mały filmik, zrobiliśmy to w ramach podziękowania dla rodziców ponieważ chcieliśmy im zrobić niezapomnianą niespodziankę i wymyślić coś oryginalniejszego od samych kwiatków. Z relacji poślubnych oraz reakcji rodziców i gości wiem, że zrobiło to furorę i wszystkim się podobało. Namęczyliśmy się troszkę ale warto było  :mrgreen:
Ułożyliśmy prezentację ze zdjęć - naszych, rodziców, rodzinkowych - na ładnym tle i z ciekawym, wzruszającym, a czasem zabawnym komentarzem (aby nie było zbyt łzawo, dlatego co jakiś czas element zabawny dla rozluźnienia atmosfery), chodziło mniej więcej o to, że rozpoczęło się od tekstu: "ten Pan i ta Pani - i tu zdjęcia rodziców moich i potem na drgim slajdzie męża- się w sobie zakochali  :serce: " potem zdjęcia z ich wspólnych wyjazdów, wypraw, ślub, zdjęcia nas z rodzicami zaraz po urodzeniu, potem jak dorastamy, komunia, absolutorium itp. itd aż do naszego wspólnego zdjęcia obydwu rodzinek w wielkim serduszku - że teraz jesteśmy już jedną wielką rodziną oraz tekst z podziękowaniami. Pomiędzy te zdjęcia włożyliśmy także nasze z rodzicami chrzestnymi, rodzeństwem, moze być z przyjaciółmi, jakie chcecie i jakie są dla was ważne, oraz wpadliśmy na pomysł poszukania podobieństw między naszymi rodzinkami, że np. "nasze mamusie lubią kwiatki - i tu fotki mojej mamy i teściowej w kwiatkach" albo "ulubione zajęcie tatusiów - i znaleźliśmy fotki tatusiów jak strzelają z pistoletów" -> śmiechu było co niemiara  :lol:
Wszystko zależy od waszej inwencji i wyobraźni  :wink:

Troszkę się naszukaliśmy tych zdjęć ale to była okazja do wspominek i odwiedzenia rodzinki w poszukiwaniach fajnych fotek, potem powiedzieliśmy orkiestrze o naszym pomyśle i poprosiliśmy żeby przez te kilka-kilkanaście minut grali jakiś romantyczny melodyjny utworek bez słów (Pan grał na saksofonie śliczny kawałek - wyszło rewelacyjnie) a ja w tym czasie czytałam przez mikrofon komentarze do zdjęć, żeby nie było problemów z odzczytywaniem, wiadomo okulary, światło -troszkę mi się głos trzęsł ale to tez miało napewno swój urok. W każdym razie rodzice byli zachwyceni i chyba dumni z nas  :oops:

Polecam takie rozwiązanie jak najbardziej tylko pamiętajcie o:

- ekran lub pusta jasna ściana do wyświetlania
- komputer i rzutnik (mozna wypożyc na jeden dzień z firm komp.)
- przedłużacze ;p
- krzesełka dla rodziców

My to wszytsko przywieźliśmy do hotelu dzień wcześniej i schowaliśmy w kantorku, który użyczyła Pani kierownik. Nie robili żadnych problemów a pomysł tez im się bardzo podobał - pozdrawiam  :lol:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Sierpnia 2006, 08:03 »
Tajusia wielkie dzieki za podpowiedzi...powoli zaczynam wymyslac scenariusz bo jak sie spodziewalam ( a ty to potwierdzilas bedzie z tym masa roboty). Mam nadzieje ze wszystko sie uda i bedzie to niezapomniana pamiatka dla wszystkich naszych przyjaciol i rodziny ktorzy beda z nami cieszyli sie ta chwila. Pozdrawiam i caluski  :D :*

Offline Alvesta

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Sierpnia 2006, 14:56 »
Rany, Tajusia, wzruszyłam się samym czytaniem.. na żywo popłakałabym się jak bóbr  :)  popieram pomysł  :mrgreen:

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Sierpnia 2006, 10:04 »
Cytat: "martini"
bedziemy miec prawdopodobnie Sunrise, Sunset

to dobrze że przewriecie w pewnym momencie bo pioseneczka naprawde potrafi wzruszyć.
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Sierpnia 2006, 08:12 »
Juz pisze maly "scenariusz" do Naszego dziela i zbieram zdjecia rodzinki...mam nadzieje ze wszystko sie uda. Jezeli macie jeszcze jakies pomysly plizzz piszcie....co wy na to aby kazdemu z gosci podarowac na koniec taka plyte z cala prezentacja?? Czy to dobry pomysl?? :D

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Sierpnia 2006, 15:02 »
Cytat: "anusiaaa"
co wy na to aby kazdemu z gosci podarowac na koniec taka plyte z cala prezentacja?? Czy to dobry pomysl??

to wszystko zalezy co w waszej prezentacji bedzie - jesli tylko wasze rodzinne zdjęcia to sadzę że wszystkim nie trzeba dawac takiej płytki 9co najwyżej tylko najblizszym), znajomym moze wogóle sie nie przydac.ale to tylko moje skromne zdanie
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
Odp: Prezentacja w PowerPoincie!!!!!
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Kwietnia 2009, 10:15 »
I jak powoli przymierzam się do stworzenia prezentacji dla rodziców dlatego byłabym wdzięczna za inspiracje i może jakieś podpowiedzi :) W jakim programie najlepiej stworzyć takie dzieło-ja znam w sumie tylko PowerPointa, ale tych programów jest mnóstwo-może macie jakieś doświadczenia z którymś z nich i mogłybyście go polecić?  :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Kwietnia 2009, 20:51 »
Ja stworzyłam piękną, 5 minutową prezentację z muzyką w programie Windows Movie Maker - mam go orginalnie na lapku, nie musiałam nic instalować. Program jest banalnie prosty więc polecam!

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Czerwca 2009, 17:34 »
Ja również przymierzam się do takowej prezentacji; w hotelu, w którym organizuję nasze wesele, jest rzutnik - myślałam, żeby zrobić to w ramach podziękowań dla Rodziców. Nawet nie pomyślałam o tym, żeby dorzucić do tego naszych przyjaciół - super pomysł. Jeśli chodzi o "podkład muzyczny", myślałam o jakiejś ładnej muzyce Kennego G.
Będę wdzięczna za dodatkowe podpowiedzi i nowe pomysły.
Buźki!!!

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Czerwca 2009, 12:10 »
frezyjka ja widzialam na youtube kilka takich prezentacji, glownie poswiecone byly rodzicom. Youtube to swietne zrodlo inspiracji :)