Autor Wątek: Prezent na rocznicę ślubu  (Przeczytany 12653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • data ślubu: 12
Prezent na rocznicę ślubu
« dnia: 8 Czerwca 2012, 15:55 »
  Macie jakieś pomysły na prezent na rocznicę ślubu.
Zostaliśmy zaproszeni  do kuzyna.Impreza odbędzie się na sali .
 Zupełnie  nie mam pomysłu  co można podarować "młodym"

Jakieś propozycje ??

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Prezent na rocznicę ślubu
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Czerwca 2012, 17:11 »
Która to rocznica? Ja bym dała prezent nawiązujący do rocznicy właśnie - pierwsza papierowa więc może zdjęcie "Młodych" ale w forie np. puzzli, druga bawełniana np. ręczniki z amonogramami itd.

Offline imaginacja2
  • uzależniony
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Czerwca 2012, 17:14 »
17  własnie i nie okrągła  zostało mi 2 tygodnie i nic mi do głowy nie przychodzi.
 Myslałam o ręcznikach własnie  nawet w koszu ułożonych  tylko czy pasuje ???

Offline celinka30
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Lipca 2012, 14:55 »
Według mnie dobrym pomysłem na tego typu uroczystości jest coś do domu np jakiś artykuł agd, może być zestaw filiżanek czy taki zestaw sztućców jak choćby ten.  Bo wiadomo na 1 wesele to daje się pieniądze ale na rocznice zaślubin to raczej jakiś prezent trzeba dać.   ;)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Lipca 2012, 15:49 »
To i jak dołączam do pytania, tyle że to nasza rocznica (piąta) z odnowieniem przyrzeczeń i nie wiem co dla Małża kupić, czy może lepiej jakiś wspólny prezent. Jedyne co mi przychodzi do głowy to karnet dla dwojga do SPA. :hmmm:
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline imaginacja2
  • uzależniony
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Lipca 2012, 18:36 »
  A ja  zakupiłam na ten prezent pościel  jedwabną haftowaną ;) wsadziłam to pudełko w duży kosz  do tego  ubrałam winko i wódeczkę  w podwiązkę i muchę , dołożyłam słodyczy  , dwa białe gołębie  i coś co zrobiło największą furorę i sprawiło radość  ..........mianowicie  zdjęcie ślubne   formatu A5 młodych przerobione  na  bardzo stare   wsadzone w  ramkę :))))  Ucieszyło bardzo bo po tylu latach młodzi jednak się zmienili ;)  Kupa śmiechu była .
I w sumie dobrze bo było coś z "jajem " i coś co się przyda . Nie powiem  prościej , by mi było  wsadzić 200 czy 300 zł w kopertę  ale to już nie było by to.  Sama też wolę prezent  niż pieniądze .

Maju  przejrzałam  te rocznice i nie znalazłam ani tu ani w necie  nazwy 17   ale dziękuję za pomysł :)

A dla dwojga  wyjazd  do spa czy gdzieś na weekend  jest super sprawą .

Gagatka z odnowieniem przyżczeń spotkałam się raz  na złote gody .......podziwiam :D

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Lipca 2012, 21:43 »
Fajnie wymyśliłaś ten prezent :ok: Rozmawiając przed naszym ślubem z Kumpelką, która pytała czy chcemy prezent, czy kaskę (nie pisaliśmy tego, że wolimy kaskę na zaproszeniach, bo wydaje mi się to niezbyt taktowne) doszłyśmy wspólnie do wniosku, że jednak patrząc na prezent (trafiony w gust oczywiście ;) Młodzi pomyślą czasem o darczyńcy, a kasa wiadomo, nawet się człowiek nie obejrzy, a już jej nie ma.

A dla dwojga  wyjazd  do spa czy gdzieś na weekend  jest super sprawą .
Mam nadzieję, że Małżowi też się spodoba. Teraz jeszcze muszę wymyślić coś na Jego urodziny tydzień wcześniej. :mdleje:

Gagatka z odnowieniem przyżczeń spotkałam się raz  na złote gody .......podziwiam :D
Hehe nie ma co podziwiać - czasem trzeba sobie uświadomić co jest tak naprawdę ważne w ferworze codziennej walki ;) A wyszło to zaraz po naszym weselu jak stwierdziłam, że możemy taką imprezę robić w każdą rocznicę.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline markettta
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Kwietnia 2013, 08:00 »
Co kupujecie mężowi na rocznicę ślubu? Przede mną pierwsza wspólna rocznica i nie mam zbytnio zielonego pojęcia co kupić mu. . . .  Help :)

Offline wiwiannka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.03.2014
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Kwietnia 2013, 15:33 »
Cytat: markettta link=topic=40067. msg1882965#msg1882965 date=1366092026
Co kupujecie mężowi na rocznicę ślubu? Przede mną pierwsza wspólna rocznica i nie mam zbytnio zielonego pojęcia co kupić mu.  .  .  .   Help :)

Portfel - to sprawdzony i praktyczny prezent :-) Zawsze się sprawdza, poszukaj w internecie jakiegoś skórzanego modelu :)

Offline markettta
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Kwietnia 2013, 17:25 »
hmm może ten hxxp: www. mojekrawaty. pl/galanteria-skorzana-portfel-pierre-cardin-ciemny-braz-507-325-o_l_118_1572. html ?? w góle się kurcze nie znam, modne są brązowe czy czarne portfele skórzane??

Offline wiwiannka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.03.2014
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Kwietnia 2013, 17:40 »
brązowe! czarne są dosyć poważne i  mało oryginalne, moda na czarny skórzany portfel na szczęście już powoli nie dominuje :)

Offline SlubNaCyprze_net
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Kwietnia 2013, 11:21 »
Co kupujecie mężowi na rocznicę ślubu? Przede mną pierwsza wspólna rocznica i nie mam zbytnio zielonego pojęcia co kupić mu. . . .  Help :)

A może kup coś sobie? Ładna bielizna ucieszy każde męskie oko. Miły wieczór... Zrobi dużo lepsze wrażenie, niż portfel :))
Może wspólny wyjazd? To w końcu Wasza rocznica, warto kupić coś, co pozwoli Wam spędzić razem czas.

Offline wisienka2000
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Marca 2015, 15:10 »
Świetny prezent na wesele/rocznicę to złota różą złocona 24-karatowym złotem:) Oryginalnie  i z klasą.  Na allegro są różne wielkości.  Ja byłam zachwycona! :)

Offline brzózka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.05.2015
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Września 2015, 15:27 »
my kupiliśmy mojej siostrze stylowy album na zdjęcia z artbooki. jak na to, że album był ręcznie robiony, to cena naprawdę była w porządku!

Offline Alissssss
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.04.2016
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Września 2015, 00:01 »
A może jakiś portret?

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Września 2015, 16:26 »
Albo puzzle ze zdjęcia ślubnego ;)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Września 2015, 14:13 »
Może też być zdjęcie ślubne, w formie portretu, sporo firm już to oferuje.
I bardzo to ładnie wygląda

Offline Kurtiak i Ley
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Sierpnia 2016, 15:31 »
Dobrym pomysłem żeby uczcić tak wyjątkową okazję, jak rocznica ślubu jest podarowanie książki. Ale książki niebanalnej i oryginalnej – wydanej artystycznie. Może to być książka z ulubionymi przepisami kulinarnymi, pierwsza powieść czytana wspólnie lub inna pozycja o szczególnym znaczeniu dla jubilatów. Wydanie artystyczne książki charakteryzuje się elegancją i niepowtarzalnością. Są to ręcznie tworzone oprawy ze skóry, ręcznie czerpany lub artystyczny papier użyty jako karty książki, szlachetne kamienie czy srebro i złoto jako przepiękna dekoracja.                     

Wszystko komponowane tak, by sprawić jak największą radość obdarowywanym.                               
To prezent, który na długo zapada w pamięć.

Offline NaSl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2016
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Stycznia 2017, 14:10 »
Moim zdaniem fajnym pomysłem na prezent z okazji rocznicy ślubu będzie wspólny wyjazd, np: na weekend w romantyczne i ustronne miejsce, gdzie będziecie mogli być tylko we dwoje :) Co o tym sądzisz? Bez względu na porę roku można wybrać coś naprawdę fajnego i wykazać się kreatywnością.

Offline Ela78
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.04,2009
  • Ślub w: Nowa Wies Wielka
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Marca 2017, 15:15 »
Ja też zastanawiałam się co kupić rodzicom na prezent . Rocznica ślubu to wyjątkowa okazja. Dlatego zastanawiałam się by mamie kupić piękną biżuterie przeglądałam różne sklepy internetowe aż dopiero znalazłam śliczne błyskotki u polskiego producenta beller . Zdecydowanie kupię jej kolczyki a wiem że będzie zadowolona bo uwielbia biżuterię złotą :) Będzie to prezent wyjątkowy. A dla taty też na pewno coś znajdę :)
« Ostatnia zmiana: 21 Marca 2017, 17:11 wysłana przez zibi »

Offline NaSl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2016
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Marca 2017, 11:20 »
Biżuteria dla mamy jako prezent z okazji rocznicy ślubu będzie w porządku, ale co z tatą, on się już nie liczy ? :) Mimo wszystko uważam, że lepsza opcją będzie wspólny wyjazd dla obojga rodziców, ciekawych miejsc naprawdę nie brakuje :)

Offline sasanqa321
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.06.2017
  • Ślub w: Zabrze
« Odpowiedź #21 dnia: 7 Kwietnia 2017, 10:30 »
Coś na lata, eleganckiego, niebanalnego i coś praktycznego zarazem :) Może taka
cukierniczka np? Prawdziwe cudo, ostatnio wypatrzyąłm dla bratowej.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2017, 16:56 wysłana przez zibi »

Offline kmorawka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.01.2010
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Kwietnia 2017, 16:15 »
Zależy ile chcesz wydać, ale wydaje mi sie, ze na rocznice bardziej liczy sie gest. Jakies fajne akcesoria do salonu albo kuchni beda ok

Offline radzikowski
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Maja 2017, 10:05 »
Oczywiście wiele zależy od Twojej kreatywności oraz samego budżetu jaki posiadasz na ten cel, ale generalnie warto zrobić ukochanej osobie niespodziankę z okazji rocznicy ślubu, może wspólny wyjazd tylko we dwoje na romantyczny weekend?

Offline Falka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Czerwca 2017, 11:00 »
Wyjazd na rocznicę to super pomysł. Wiem z własnego doświadczenia, bo razem z rodzeństwem kupiliśmy rodzicom na 30 rocznicę ślubu właśnie taką wycieczkę. Mama była zachwycona, ai tata nie narzekał :) mogli odpocząc,zrelaksować się i pochodzic po okolicy, mama wrócilła z tego wyjazdu cała rozpromieniona, wyglądała na kilka lat młodszą ;p a jakby kogoś interesowaly konkrety- to był to hotel klimek, w Muszynie, ze SPA i jakimiś innymi bajerami (tacie panie nawet wyregulowały brwi ;))

Offline Domi1988
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Czerwca 2017, 09:50 »
hej,
Zgadzam się ja kupiłam bony wakacyjne niech młodzi sami zdecydują czego chcą i kiedy mają czas pojechać bo z wycieczką można nie trafić w gusta.