Autor Wątek: Wieczór Panieński - wszystko co wiecie na ten temat  (Przeczytany 2421 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline delma

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 6 lipiec 2013
Wieczór Panieński - wszystko co wiecie na ten temat
« dnia: 20 Kwietnia 2012, 19:21 »
Dziewczyny:) Do mojego ślubu jeszcze sporo czasu,bo ponad rok ale pytam juz z ciekawości poniewazn nigdy nie bylam na wieczorze panienskim i nie mam pojęcia nic o jego organizacji.  U mnie będzie max 8 dziewczyn więc  nieduzo.  I powiedzcie mi:
- kto organizuje wieczór? Panna mloda czy swiadkowa?
- kto płaci za wieczor? Byłam przekonana,ze panna mloda ale czytałam,ze wszystkie dziewczyny się składają
- i kogo zaprosic na taki wieczór? Wszystkie młode dziewczyny z mojej strony i ze strony narzeczonego? :D

Offline paulina.f
  • nowicjusz
  • *
Odp: Wieczór Panieński - wszystko co wiecie na ten temat
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Kwietnia 2012, 12:08 »
Wieczór panieński organizuje świadkowa i najlepiej, żeby zajęła się każdym elementem tego wieczoru - zaproszeniami, rezerwacją lokalu oraz atrakcjami.
Świadkowa może zapytać Pannę Młodą kogo chciałaby zaprosić oraz jak wyobraża sobie sam wieczór panieński.  Zazwyczaj jest to spotkanie w domu, następnie wyjście do lokalu ale równie dobrze może być to wspólna wizyta w spa albo szalona wycieczka.  Wiadomo, że ograniczeniem jest zazwyczaj budżet - świadkowa powinna ustalić składkę dostosowaną do wszystkich uczestników (Panna Młoda się nie składa :-).
Jeżeli chodzi o to, kogo zaprosić - tutaj nie ma konkretnych wskazań.  Na początku spotkania Panna Młoda może kolejno przedstawić i krótko opisać każdą z uczestniczek, co ułatwi późniejszą integrację grona.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Wieczór Panieński - wszystko co wiecie na ten temat
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Kwietnia 2012, 12:17 »
Zapraszam TUTAJ