Autor Wątek: Rozmiar pierścionka zaręczynowego  (Przeczytany 44324 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chriso
  • nowicjusz
  • *
Rozmiar pierścionka zaręczynowego
« dnia: 31 Lipca 2006, 19:06 »
Witam!!!
Mozecie mi podsunac pomysly skad wziac rozmiar palca tak zeby pasowal pierścionek zaręczynowy?
Bo chyba nie bede "perfidnie" pytal sie mojej ukochanej jaki ma rozmiar palca   :D
--== Chriso ==--

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipca 2006, 19:34 »
hmm nie wiem..
ja kupowałam pierścionek z chłopakiem (już mężem)  :wink: przynajmniej nie było problemu z rozmiarem  :D

jeśli nosi biżuterię i ma pierscionki, która zakłada na serdeczny palec, to podwędz i zmierzą Ci w sklepie.. a jak nie mozesz podwędzic, to jakis odcisk zrob czy coś..  :P

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Lipca 2006, 20:06 »
Mój Luby zabrał mi jeden z moich pierścionków ze szkatułki, kiedy mnie nie było w pokoju. Akurat wybrał dużo za duży, ale raczej kobiety mają pierścionki w odpowiednich rozmiarach :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Lipca 2006, 21:57 »
zrób jak dziewczyny radzą.precież my ci nie pomożemy.Trochę inicjatywy...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Chriso
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Lipca 2006, 22:05 »
a czy na tym forum sa tylko same kobiety?
--== Chriso ==--

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Lipca 2006, 22:46 »
nie...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Sierpnia 2006, 14:16 »
Cytat: "Chriso"
a czy na tym forum sa tylko same kobiety?

:?:  :?:  :?:
oczywiście że nie wystarczy trochę sie rozejrzeć
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Sierpnia 2006, 15:31 »
My poszlismy razem kiedys do jubilera tak sie porzglądac i przymieryzlismy obrączki zbey ocneic jka pasuja...  :wink: w ten sposób wybadaliśmy nasze rozmiary :)

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Sierpnia 2006, 12:41 »
mój luby również podwedził mi pierścionek żeby sprawdzic rozmiar i nie wiem jakim cudem kupił i tak o 2 romiary za duży tak że zaraz po zareczynach lądował u jubilera na zmniejszaniu :D
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Sierpnia 2006, 12:59 »
Cytat: "kami"
kupił i tak o 2 romiary za duży

Mój był za duży o 6 rozmiarów ;) Ale i tak uważam, że tak powinno być, pierścionek powinien być niespodzianką. Wspólne wybieranie pierścionka zabija cały romantyzm! Byłoby mi przykro, gdym sama musiała go sobie wybrać.

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: 3 Sierpnia 2006, 14:24 »
azzurra, niezależnie jaki i jaki rozmiar byle była to niespodzianka, w koncu faceci w wybor pierscionka wkladaja całe swoje wysiłki - jest to dla nich naprawde duze wyzwanie i trzeba sie cieszyc z tego co sie ma. ja swojego nie zamieniłabym na zaden inny

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 3 Sierpnia 2006, 14:27 »
A czy ja sie skarżyłam?  :shock:

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #12 dnia: 3 Sierpnia 2006, 15:09 »
ABSOLUTNIE NIE
chciałam tylko potwierdzic Twoje słowa
ale gapa ze mnie  :glupek:   i zamiast Cie zacytować użyłam twojego nicka
przepraszam jeśli Cie tym uraziłam  :blagam:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 3 Sierpnia 2006, 15:12 »
Spoko, nie uraziłąś mnie, tylko zaskoczyłaś ;)

Offline Aldoneczek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 4 Sierpnia 2006, 23:24 »
Moj luby od zawsze wiedzial jaki nosze rozmiar bo mu wczesniej delikatnie napomykalam, ze generalnie nosze 10-11  :mrgreen:  

I tak musielismy czekac na zmniejszenie mojego  pierscionka tak do 11-12 (zeby nie byl zbyt ciasny)

Offline Madziulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Września 2006, 11:38 »
U nas bylo tak ze kiedys nosilam pierscionek numer 15...
No i poszlismy z moim chlopakiem teraz juz narzeczonym do jubilera bo chcial sprawdzic jakie pierscionki mi sie podobaja  :mrgreen:
Jak przymierzylam okazalo sie ze mam rozmiar 11!!!
I stad wiedzial rozmiar mojego palca, natomiast pierscionek kupowal i wybieral juz sam w inny dzien :mrgreen:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Września 2006, 11:40 »
Ja wybrałam sobie 11 do zmiaesznie na 10 ale teraz czuje --po tygodniu ze jest lużny.

Offline atka83

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 1 Października 2006, 21:58 »
Mój rozmiar pierścionka zaręczynowego to 11.Mój narzeczony poprostu zmierzył swój mały palec  :lol: I trafił w 10  :mrgreen:

Offline Karmen

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Stycznia 2007, 10:30 »
moje kochanie przed samymi zaręczynami mierzył moje pierścionki które nosze nacodzień... no ale jak się okazalo pierścionek zaręczynowy był o 2 rozmiary za duży :D no i obecnie jest w pomniejszeniu :) Jak tylko go dostane spowrotem to wysle fotke :)
(ahhh ci mężczyźni)  :skacza:
Poznanie Ciebie otworzyło najpiękniejszy rozdział mojego życia :*

Offline Magdalena Rafał
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Stycznia 2007, 11:01 »
Cytat: "atka83"
Mój rozmiar pierścionka zaręczynowego to 11.Mój narzeczony poprostu zmierzył swój mały palec  :lol: I trafił w 10  :mrgreen:

Mój zastosowała tą samą metode :) Ja mam 14 .

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Stycznia 2007, 23:16 »
mój też był za duży, mimo że myślałam, że noszę 13, to musiałam zmniejszyć o 2 numery

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Stycznia 2007, 17:12 »
Mój Tomek też mierzył moje ... ale kupił za mały ... przynajmniej o numer. Nie powiększaliśmy go, tylko pani w sklepie była na tyle miła, że wymieniła na większy rozmiar. Niby palców nie mam grubych ... ale pierścionek mam 15. Mogłaby być 14, byłby na styk ... ale często mi palce puchną i wtedy mógłby być problem ;-)

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:26 »
Hmmm mnie się wydaje że dobrym sposobem było by np kupno jakiegoś ładnego srebrnego pierścionka na Walentynki możesz iść i wybrać taki  pierścionek z dziewczyną a zarazem wybadać jej rozmiar i upodobania co do pierścionka.

My rozmawialiśmy wcześniej jaki ma być mój wymarzony pierścionek- w miarę płaski by nie haczył oczkiem oraz oczko ma być niebieskie lub różowe-taki bzik jakiś:) I dostałam to co chciałam zdjątko w pierścionkach:)

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
Odp: Rozmiar pierścionka zaręczynowego
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Września 2007, 08:09 »
Mój narzeczony też wpadł na pomysł żeby zabrać mi pierścionek i według niego kupić zaręczynowy. W zasadzie nie musial zabierać bo zostawiłam go kiedyś u niego i zapomniałam na pewien czas a potem zastanawiałam sie gdzie go posiałam :D
Tylko był jeden mały problem  ;) pierścionek ten nosiłam na środkowym palcu a mój wspanałomyślny wtedy jeszcze chłopak nie pomyślał źe palec środkowy jest większy od serdecznego  ;D i pierścionek kupił troche za duży. Ale przezornie dowiedział sie że pierścionek sie da zmniejszyć o 2 rozmiary bez nacinania i o tyle go właśnie postanowiliśmy zmniejszyć. W przyszłym tygodniu powinniśmy go odebrać i będe sie mogła Wam pochwalić  :)

Offline agu_cha
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #24 dnia: 5 Lutego 2009, 08:56 »
My razem wybraliśmy się do jubilera żeby dowiedzieć się rozmiaru mojego paluszka, ponieważ nie nosze pierścionków...błędem było, że mierzyłam jedynie te grubsze...inaczej jest z wąskimi...no i po zaręczynach mój kochany pierścionek trafił do poprawki.

JoanMo
  • Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 6 Kwietnia 2009, 15:31 »
No to mój Luby chyba wykazał się największą inwencją bo któregoś dnia przyniósł do mnie. . .  elektroniczną suwmiarkę!  ::) Jak mnie nie było w pokoju to wyjmował po kolei wszystkie pierścionki ze szkatułki, mierzył i wyliczył średnią.  Chciał ten fakt przede mną ukryć, ale niestety suwmiarka wypadła mu z kieszeni.  I tu znów wykazał się niesamowitą pomysłowością, bowiem wcisnął mi kit, że ma to ze sobą, żeby zmierzyć zamek w drzwiach u kolegi, bo ten zgubił klucz i żeby dorobić nowy, musi mieć jakiś tam rozmiar czegoś tam :] Łyknęłam jak młoda :]

A miesiąc później kompletnie zaskoczona, popłakana jak głupia i uhahana mierzyłam małę, złote cudeńko, które okazało się idealne! Nie ma to jak facet z umysłem ścisłym i talentem do kombinowania ;)

Offline Romah
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Października 2009, 11:26 »
Witam

prosty i sprawdzony sposób:
hej tu imie dziewczyny do mojej pracy przychodzi taki rusek ze złotem, ma tanio kupiłbym Ci coś sprawdzmy Twój rozmiar.

Plus:

działa sprawdzone

minus: jak się oświadczałem myślała że to pierścionek od ruska i że sobie jaja robię (wcześniej mówiłem jej jak ja to nie wyobrażam sobie ślubu, że nie chcę się żenić) na szczęście pomógł paragon i certyfikat :)

Offline Emiliana
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Października 2009, 12:54 »
Hehe, no u mnie mogłoby to nie zadziałać ;)
Po 1. nie uwierzyłabym, że w pracy mojego narzeczonego chodzi rusek ze złotem
Po 2. powiedziałabym, że nie chcę żadnych pierścionków, bo mam, a jeśli już, to wolę srebrny niż złoty (nie noszę żółtego złota) i że może sama bym sobie wybrała, jaki mi się podoba.

U nas było mniej typowo, bo już wcześniej dostawałam pierścionki od chłopaka - na urodziny albo imieniny. Zawsze były kupowane na oko, bo sam je wybierał, ale jakoś mniej więcej trafiał w odpowiedni rozmiar. I jak przyszło do pierścionka zaręczynowego, którego ani trochę się nie spodziewałam, to po prostu sprawdził rozmiar tego, o którym mówiłam, że jest najlepiej dopasowany. Co prawda dzięki temu mój pierścionek wchodzi na środkowy, a nie na serdeczny palec, ale to nawet lepiej :)
No i przy okazji tych wcześniejszych pierścionków przyszły narzeczony mógł dowiedzieć się kilku preferencji, np. że wolę białe złoto niż żółte. I idealnie trafił w mój gusttym zaręczynowym  :)
Za to do dziś nie mam pojęcia, jaki mam rozmiar pierścionka :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Października 2009, 13:20 »
Ponieważ myśleliśmy o zaręczynach od dawna byliśmy w paru sklapach jubilerskich i poprostu się rozglądaliśmy, zmierzyłam pare pierścionków żeby było wiadomo jaki mam rozmiar  :D A jak przyszlo co do czego to ukochany sam kupił pierścionek i nie było problemu z rozmiarem :D Ja noszę 10, ale zaręzynowy mam 11 bo wolę jak jest troche luźniejszy, a nie taki na styk  ;)

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
  • Ach, co to był za ślub... :P
  • data ślubu: 05. 06. 2010
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Grudnia 2009, 19:24 »
Mój M też tak niby od niechcenia bawił się moim pierścionkiem, który kiedyś razem kupiliśmy. 
Wygląda on troszkę jak obrączka i nosiłam go właśnie na serdecznym palcu.
Zakładał go na swoje paluszki, a raczej tylko na mały i wiedział jak mierzyć rozmiar u jubilera.

Dopiero 2 tygodnie po oświadczynach skojarzyłam jak to ostatnio często oglądał mój pierścionek :)