Autor Wątek: moje odliczanko czyli do ślubu zostały 3 tygodnie i 6 dni  (Przeczytany 9095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.08.2006
Witajcie,

długo się zastanawiałam czy dołączyć do tej wspaniałej e-społeczności, ponieważ od dłuższego czasu tylko czytam i czytam (jak to mówi mój narzeczony "znowu e-wesele?"), ale jestem całkowitym nowicjuszem, jeśli chodzi o branie czynnego udziału w forum.
Mam nadzieję, że w razie czego mogę liczyć na Waszą pomoc.
Narazie nic nie piszę więcej, bo nie wiem czy ten post przejdzie.

Buziaki
 :serce:
Anusia Karbusia :>

zapraszam do mojej relacji ze ślubu 26 sierpnia 2006 :)
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=111590#111590

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
moje odliczanko czyli do ślubu zostały 3 tygodnie i 6 dni
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Lipca 2006, 17:48 »
Przeszedł i już masz jedną czytelniczkę  :mrgreen:  :mrgreen: Witaj w seteczkach!! Uważaj...to forum wciąga!! To jest moje pierwsze forum na jakim zabrałam kiedykolwiek głos...i jestem absolutnie od niego uzależniona :)

Napisz coś więcej o Waszych przygotwaniach!! Ślubujecie dzień po nas- pewnie macie już większość za sobą? Ja teraz głowie się nad scenariuszem naszego filmu weselnego...chciałabym mieć nad nim kontrolę :) POzdrawiam cieplutko!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Lipca 2006, 17:50 »
a_karbo,
super..skoro czytasz....to zapraszamy do pisania...że też tak długo wytrzymałaś w milczeniu!!!!
Opisz wszystko co już masz...a czego jescze nie...
i FOTYYYYY bo my tu ja sepy na fotyyyyy.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
hmmm... od czego by tu zacząć...
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Lipca 2006, 18:05 »
ano może od tego, żem już wciągnięta jak nie wiem (nawet w pracy jak mam chwilke to łaże i szperam - taki ze mnie szperacz) :D
jeśli chodzi o przygotowania to faktycznie dużo już za nami... hmm właściwie to za mną, bo mój Darek to raczej zapracowany człowiek, którego ulubioną ostatnio kwestią jest "kochanie tak świetnie Ci idzie, że nie mam serca Ci przeszkadzać..."

na początek parę słów o nas (za chwilę o przygotowaniach)
jesteśmy razem już prawie 4 latka (znamy się sporo dłużej) - poznaliśmy się w pracy, ponieważ podczas studiów pracowaliśmy razem z Pizzy Hut na Placu Grunwaldzkim we Wrocławiu, gdzie oboje mieszkamy do dnia dzisiejszego (tylko, że dziś już razem  :jupi: )
jakoś wtedy jak pamiętam nie przychodziło mi nawet na myśl bycie z Darkiem (co on miał obmyślane w 100%  :lol: ) i dlatego wstyd przyznać, ale dostał kosza... 9 razy (tak tak liczyliśmy :oops: )
jak po 9 razie sie poddał, to wtedy ja się nim zainteresowałam (wszakże kobieta zmienną jest czyż nie?)
od tej pory jesteśmy razem i chociaż oboje mamy burzliwe charaktery jak we włoskiej rodzinie to świata za sobą nie widzimy  :P
ślub 26 sierpnia zbiega się z moimi urodzinami (ale czy mój szanowny przyszły mąż jest prezentem okaże się po latach hehe), a zaraz potem 28 sierpnia mamy rocznicę 4 lat

p.s. jak się wkleja fotki??  :shock:

:id_juz:

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Lipca 2006, 23:16 »
odeszłam od komputera i mnie wsiorbało - tak to jest w domku, jak trzeba dużo rzeczy zrobić :wink:

więc jeśli chodzi o moje przygotowania do ślubu:
 :arrow: termin ślubu już dawno zaklepany, chórzystka (młoda dziewczyna o wdzięcznym głosie) będzie nam śpiewala Ave Maria, gdy tato będzie mnie prowadził do ołtarza, przy którym Darek będzie już na mnie czekał
po wyjściu z kościoła jest plan, że goście będą nas sypali płatkami róży nie ryżu, monet pewnei nie da się uniknąć  :)
Darek nic nie wie o tym jak będę wyglądała, wiec nie będzie mnie widział od piątku wieczorem, zobaczy mnie w całej okazałości mam nadzieję dopiero w sobotę  :lol:
 :arrow: suknia ślubna została wypożyczona z jednego z salonów na Sokolniczej we Wrocławiu (nie mam zdjęcia mojej sukni, ale mam bardzo do niej podobne - niestety nie wiem jeszcze jak wkleić fotkę...); ma ona kolor bardzo jasnego ecru i jest w całości tj. bez oddzielnego gorsetu; drapowana na lewą stronę w talii w kształcie litery A; welon mam w takim samym kolorze co sukienka oczywiście, trójwarstwowy, aż za ... no ten kręgosłup  :wink:
 :arrow: fryzjerki już szykują się na moje przyjście; jedna mi co prawda wyjechała na urlop i okazało się, że nie wróci na mój ślub i to mnie załamało troszke, ale już się uporałam i plan jest taki, że 9.08 idę na ceramidy odżywcze i saunę na włosy, 16.08 mam próbną fryzurkę u Pani która rano w dniu ślubu będzie mnie czesała (żadnych wymysłów mam długie naturalnie się kręcone włosy, więc tylko ładnie je pokręcimy - mam już nawet pewną wizję, podobają mi się takie loki jak miała na początku teledysku "Un break my heart" Toni Braxton - bo taka najbardziej się podobam Darkowi :serce: ), potem 17.08 farbowanie na czekoladowy brąz z miodowymi refleksami
kosmetyczka załatwiona - bedzie mnie malować w dzien ślubu ale jadę ją nawiedzić w ten weekend
 :arrow: dodatki już wszystkie mam zakupione - buty śliczne mówię Wam z malutkimi koralikami w kolorze ecru, w takim samym kolorze bielizna
 :arrow: biżuterię dostałam od rodziców - łańcuszek i bronsoleta są z mieniącego się zawijającego srebra, kolczyki również srebrne zakupione na allegro; obrączki mam śliczne, robione na zamówienie wg. modelu z Aparta - obie są z białego złota, moja z brylancikami a Darka cała prosta ze szlaczkiem idącym dookoła, c u d n e mówię Wam
 :arrow: garnitur Pana Młodego także w całości skompletowany - w kolorze grafitowo-czarnym, koszula wraz z musznikiem koloru ecru, buty czarne; mój Dareczek jest dosyć wysokim mężczyzną (ponad 180 cm) i dodatkowo szerokim w klacie (biega na siłownie 8) ), więc możecie wierzyć lub nie bez fotki, ale wygląda boooooooskoooo fiu fiu
 :arrow: bukiet ślubny jest już blisko określony, ale ostatecznej wersji nie posiadam jeszcze, może po zbliżającym się weekendzie będę wiedziała więcej - narazie wiadomo tylko, że będzie miał kształt kulki może z czymś zwisającym subtelnie, w kolorze biało-ecru ze sporą ilością zieleni takiej soczystej, butelkowej  :roll: coś w tym stylu w każdym razie
bukiecik dla świadkowej będzie mniejszym odbiciem mojego bukietu, w parafii mojego narzeczonego jest zwyczaj dawania bukieciku na ołtarzu Matki Boskiej czuwającej nad zakochanymi małżonkami
bukiet bede zamawiała 2 tyg przed ślubem, ale jadę nawiedzić Panią Bukietową już w ten weekend
 :arrow: kamerzyste i fotografa mamy 2 w 1; Pan Kamerniczo-Fotograf zajmie się wszystkim, ale jeszcze jesteśmy przed ostatecznym spotkaniem uzgadniającym ostatnie kwestie dnia ślubu, ponieważ wyjechał teraz na jakieś szkolenia do Anglii (mam nadzieję, że wróci hehe); właśnie dziś dzwoniła jego żona, że w niedługim czasie Pan Kamerniczy się ze mną skontaktuje... czekam więc  :roll:
 :arrow: jeśli chodzi o zespół to gra nam przjaciel mojego taty, który już rok temu odwoływał dla nas na 26 sierpnia koncert w POznaniu - słyszałam ich nie raz i nie raz się przy ich muzycie bawiłam (muszę jeszcze z nimi dograć szczegóły np pierwszego tańca, bo tańczymy z walca z płyty i nie wiem czy oni mają takie możliwośi techniczne, bo DJ'ami nie są hehe - nasza muzyka to temat z filmu "Polskie drogi", zakochałam się w nim w pierwszej edycji "Tańca z gwiazdami" gdzie wytańczyli go Kamila Kajak i Oliver Janiak)
 :arrow: sale mamy wynajętą na terenie PZL Hydral, w sali Produs; udało nam się wynająć ją bardzo tanio, ale to dlatego, że zrobiliśmy to około póltora roku temu - stawkę więc też mamy z tamtego czasu, bo taka jest na umowie wstępnej
trzeba jeszcze popracować nad dekoracją, bo u mnie w sali organizatorzy sami ją robią, ale jeszcze chciałabym wtrącić swoje 3 grosze, wiadomo jak każda z nas muszę ściśle kontrolować sytuację
oczepin jako takich nie będzie bo nie chcemy - będzie za to rzucanie welonem i musznikiem - zresztą pogadamy jeszcze z orkiestrą naszą kochaną i zoabaczymy ich propozycje...
chleb weselny trzeba zamówić, ale tym zajmie się teściowa
menu mojego wesela jest ustalone i naprawdę jak na taką niską stawkę czyli 85zł za osobę bardzo zróżnicowane i ... bogate; tradycyjnie kupujemy alkohol (moi rodzice), napoje (moi rodzice) i ciasta (teściowa), ale reszta zapewniona łącznie z owocami - pozytywny szok
szok tym bardziej, że jedzienie wyśmienite, bo znajomi byli tam na kilku już weselach - jedzenie jest gotowane na miejscu a nie rozmrażane i wwożone na stół
 :arrow: tort weselny jest już zamówiony, będzie się składał z 4 pięter i będzie dopasowany do koloru mojej sukni czyli ecru z czerwonymi różyczkami i zielonymi listeczkami (tak wielki tort uzasadnia liczba gości ok. 100 osób)
 :arrow: zamówienia na wesele i ślub zamawiałam przez internet, sama zaprojektowałam jego wnętrze, następnie wydruk na wybranych zaproszeniach w kolorze białym z tłoczoną różą
 :arrow: jeśli chodzi o formalności urzędowe, to wyjątkowo panie z USC były miłe, bo z nami nawet żartowały sobie i żadnej traumy nie odczuwam po tym spotkaniu  :o
 :arrow: formalności w kościele trwają - zapowiedzi właśnie się kończą, nauki odbyliśmy jeszcze w zimie, podpisaliśmy wstępnie protokół przedślubny, ale jeszcze trzeba go dokończyć jak zbierzemy zapowiedzi
właśnie na dniach wybieramy się do 1 spowiedzi przedślubnej
w tym miejscu pojawia się pierwsza kwestia nie załatwiona, która spędza mi sen z powiek... próbujemy się aktualnie dogadać z parami, które jeszcze tego samego dnia biorą ślub - my mamy na 16, ale oprócz nas są jeszcze 4 pary... z 2 mamy już kontakt i wstępne ustalenia ale pozostałe 2 jak kamień w wodę (może te pary tutaj zaglądają?) wszystko to razem z historiami jakie słyszałam o strojeniu sal sprawia, że ciągle o tym myślę... niech to się już rozwiąże i niech brakujące pary się w końcu odezwą
 :arrow: planujemy udać sie na kurs walca (dopiero!) i mam nadzieję, ze nam się to uda, bo pani instruktorka powiedziała, ze na indywidualne lekcje wystarczą nam 3-4 lekcje - troszke sie przeraziłam jak przeczytałam, ze niektóre z Was ćwiczą układy od pół roku...  :cry: teraz to sie zaczelam bać
 :arrow: rodzicom bardzo chcieliśmy dać coś co zachowa sie dłuzej niż kwiaty i będzie miało wymiar osobisty, więc Pan Jan wykonał nam księgi pamiątkowe z podziękowaniami www .....Or oczywiście przerobione troszkę bo inny tekst no i oczywiście nasze zdjęcie :serce: ) a do nich otrzymaliśmy tablice rejestracyjne na samochów gratis  :lol:
 :arrow: samochód stroi moja kuzynka Iza, która bardzo chciała się tym zająć
 :arrow: trzeba zorganizować wieczór panieński... No wiecie jak jest kawalerski może się nie odbyć, nie będę płakała  :twisted: ale panieński... czekam jak świadkowa wróci z urlopu z tym tygodniu...

chyba się w końcu wygadałam  :luzak:
powiem szczerze, że ten rekonesans samej mi dobrze zrobił, bo uświadomiłam sobie ile już za mną i co jeszcze przede mną  :P
tak jak pisałam wcześniej, jak tylko dostanę wskazówki jak wklejać fotki to szybciutko je wszystkie wkleję

kto wytrzymał do końca relacji i nie usnął otrzymuje uśmiech prezesa hehe odciśnięty w betonie  :i_love_you:

p.s. wybaczcie ile nabazgroliłam, ale za późno załozylam seteczke i teraz musiałam nadrobić zaległości   :mrgreen:
czy to nie jakiś rekord dziewczyny??  :twisted:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Lipca 2006, 08:34 »
witaj a_karbo
masz juz prawie wszystko załatwione super
aha i masz nową czytelniczkę  :mrgreen:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Lipca 2006, 10:30 »
Witaj a_karbo! Witam kolejną wrocławiankę! :mrgreen:  

Dużo już macie załatwione :) W którym kościele bierzecie ślub?

A tutaj masz instrukcją wklejania zdjęć, nie jest to trudne
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=2381 :) Powodzenia!

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Lipca 2006, 13:05 »
Witaj a_karbo.Gratuluję ci seteczki(teraz to już nie seteczka,bo już malutko czasu zostało do twojego najpiękniejszego dnia :wink: ).Sporo już załatwione,tort zapowiada się smakowicie.A te twoje włosy będą troche spięte czy całkowicie rozpuszczone?Wklejaj jak najszybciej fotki bo zpowiada się ciekawie :P

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Lipca 2006, 13:25 »
witaj w setkach :) a gdzie foty ????
zajrzyj tu jet instrukcja wklejania zdjęć
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=2381&start=0
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Lipca 2006, 13:42 »
Witaj w odliczanku :) Twój dzien zbliza sie nieubłaganie :)  Czas leci jak szalony :) Ale na pewno bedzie pieknie :)

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Lipca 2006, 13:49 »
Witaj a_karbo w odliczanku do wielkiego dnia :D Miło, że zdecydowałaœ się na odliczanie w naszym gronie :D

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Lipca 2006, 19:24 »
a oto próba wklejenia zdjęcia jednego z bukietów, które mi się podobają :)

jejku działa :))))))))

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Lipca 2006, 19:26 »
Cytat: "Ecia"
W którym kościele bierzecie ślub?

ślub bierzemy na Zgoszelisku, we Wrocławiu w kościele Świętego Kazimierza Królewicza :)

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Lipca 2006, 19:30 »
tam wyżej miało być oczywiście na Zgorzelisku sierotka jestem, ale wybaczcie, bo dopiero przed chwilką z pracy wróciłam...

Cytat: "anetka161"
A te twoje włosy będą troche spięte czy całkowicie rozpuszczone?

włoski będę miała troszkę podpięte, czyli ujęte z boków, tak aby nie spadały mi na buzie, a z tyłu będę mieć podpięty welon (właśnie z Winampa leci moje śłube "Ave Maria", roztkliwiam się przy tych boskich dźwiękach :)

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Lipca 2006, 19:35 »

ten bukiecik też jest śliczny, zachwyca mnie swoją świeżością, ale do koloru ecru chyba bardziej pasuje kolor kawy z mlekiem nie sądzicie? :roll:

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Lipca 2006, 19:48 »
a oto bukiety jeszcze inne które są rozważane przy ostatecznym wyborze:

mam problem co?? muszę się zdecydować  :idea:  :D

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Lipca 2006, 20:01 »
dobra teraz czas na sukienki - jak już pisałam nie mam identycznego zdjęcia swojej sukienki, ale te modele są bardzo podobne :) tylko czasami kolor inny bo ecru

1

2
ta sukienka uwidacznia drapowanie w talii jak na moim fasonie

3

4

5

6
to sukienka, w której zakochałam się jako pierwszej i to od pierwszego wejrzenia... jednak tradycja mnie złamała
cóż teraz pozostała tylko w sferze marzeń

7
a ta jest tak świeża, że mnie zachwyciła równie mocno

8
boska :!:

9 :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:
a ta praktycznie gdyby nie kolor to taka jest jak moja (ciągle oglądam to zdjęcie  :P )

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Lipca 2006, 20:07 »
teraz czas na przybliżony garnitur Dareczka  :serce:

(proszę nie patrzcie na ten dziwny wyraz twarzy tego modela - mój Daro jest przystojniejszy wszakże)

ten garnitur nie wygląda tak samo jak jest zapięty, no i kamizelka Darka jest w kolorze garnituru

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Lipca 2006, 20:11 »
oto przyozdobienie naszego samochodu

tylko u nas bez balonów z tyłu autka  :luzak:

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Lipca 2006, 20:36 »
No no no.Jestem zachwycona i podziwiam :P .Myślę,że ten pierwszy bukiet z twojego drugiego postu pasowałby najbardziej do twojej sukni(ale to tylko moje zdanie) :P

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Lipca 2006, 20:46 »
teraz pomysły na paznokcie ślubne - mam na tyle ładne własne pazurki, że nie chcę ich męczyć tipsami ani żelami - jak się pazury zrobi to póki co wyglądają ładnie, ale strach pomyśleć co się zobaczy jak trzeba będzie je ściągnąć... (mam uraz do słabych paznokci bo nerwus jestem i do końca podstawówki swoje żarłam jak najęta :oops: )

a oto paznokcie identyczne jak moje tj. identyczny kształt i nawet taką długość utrzymuję (dopóki nie otwieram szuflady i boleśnie mi się paluszki nie ześlizgną :evil: ) - zaznaczam, że moje są własne czyli naturalne, a nie sztuczne jak na fotce, jestem z nich dumna jak nie wiem co  :lol:

dlatego właśnie sama wybiorę wzór (może macie ciekawsze jakieś jeszcze) i sama pomaluję (mam już w tym niemałą wprawę i maaaaaaaasę lakierów, odżywek, materiałów do dekoracji, pilniczków oraz naklejek)
nie wiem gdzie to zmieszcze, ale zamówiłam kolejne ozdóbki  :oops: (Darek się znowu złapie za głowę...)
wspominałam, że jestem amatorką w tej dziedzinie :?:  :?:  :?:

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 31 Lipca 2006, 21:08 »
moje drogie a tutaj można posłuchać sobie mojej piosenki do pierwszego tańca - walca angielskiego
(dół strony, pozycja druga)

http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/420897;jsessionid=2C3578E25A262783F1B1AB0901BC5C2F

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Lipca 2006, 21:46 »
a_karbo rzeczywiscie macie duuuużo pozałatwiane :):)

I jak tam/???? Na kurs juz chodzicie???
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Lipca 2006, 22:05 »
Cytat: "Lea"
I jak tam/???? Na kurs juz chodzicie???

właśnie właśnie miałam się Wam kochane pochwalić... w środę idziemy na 20 na pierwszą godzinę tańca - kurczak, ale nie mam sukienki ani butów... mam chyba 10 par butów na lato, ale żadne nie pasują do tańca, mam też całą szafe i 2 komody ubrań i żadnej sukienki długiej odpowiedniej do tanca...

:?

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Lipca 2006, 22:08 »

oto fotka moich ślicznych kolczyków - zdjecie nie oddaje ich rzeczywistej piękności jak błyszczą się szaleńczo przy uchu
nie są w tym błyszczeniu nachalne, ale przy uszach widać jakby gwiazdki spadły z nieba (no mam nadzieję, ze zobaczycie to na naszych ślubnych fotkach)

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Lipca 2006, 22:11 »
UWAGA uwaga teraz czas na obrączki:

moja jest ta dolna i jest identycznaaaaaa jak ta na zdjęciu   :skacza:  

a ta pierwsza od góry jest mojego Darka, tylko cała błyszcząca jak moja wyżej bez żadnego matowienia

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Lipca 2006, 22:22 »
nie wiem czy tu tak można, ale to moja bielizna  :wink:  :wink:  :wink:

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 31 Lipca 2006, 22:51 »
na koniec dzisiejszego dnia pokaże jak wyglądamy    :cancan:  

to Darek... :serce:

w moich jeszcze rudych włosach - widać jak to zostało zrobione...

a to ja (nie lubię się na zdjęciach... :oops: )

na koniec my :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:

dobranocka wszystkim
  :pijaki:

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Lipca 2006, 23:23 »
Śliczna z was para.

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #29 dnia: 1 Sierpnia 2006, 09:49 »
Zdjecia jakby za duze, bo nic nie widze :|
Ładna sukienka :) Najbardziej podoba mi sie bukit nr 1 z drugiego posta :) Te różyczki są przecudne. Sama cos takiego bym chciała ;)

Zapraszam do mojego odliczanka :)