Autor Wątek: Normalnie szok!Nie polecam!  (Przeczytany 18969 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gitta
  • nowicjusz
  • *
Normalnie szok!Nie polecam!
« dnia: 6 Lipca 2006, 15:27 »
Tydzien temu moja kolezanka u baby z solonu VIP miala miec zrobione paznokcie tipsy.I dzien przed slubem kiedy miala isc na ich wykonanie baba sie zmyla!!!!A dzisiaj znowu ta sama baba okazala sie ze wystawila inna dziewczyne w ten sam sposob.
Co za nieodpowiedzialnosc!!!!!!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Lipca 2006, 22:22 »
a imię panny???
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Lipca 2006, 22:27 »
po co Ci imię?
O nazwisko lepiej zapytaj :P
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Lipca 2006, 07:35 »
Ale podłość  :twisted: Gitta podaj lepiej imie i nazwisko
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Gitta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Lipca 2006, 08:35 »
No własnie juz mężatka wyjechała w podróż poślubna i wróci za jakieś dwa miesiące i nie mam jak sie zapytac teraz jej jak tamta baba bo inaczej jej nazwac nie moge sie nazywa.Tylko podala mi salon.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Lipca 2006, 09:02 »
Trzeba ostrzegać przed takimi draństwami!

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Lipca 2006, 09:10 »
niestety trafiają sie takie niepoważne osoby.. ja dokąłdnie to samo miałam z właścicielką juliana.. odwoływałam pacjentów, bo byliśmy z nią umówieni.. i nie było jej.. taka sytuacja mieła miejsce 2x :roll:

Offline AniaX
  • forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Lipca 2006, 18:56 »
Faktycznie świństwo!!!! Nie rozumię takich ludzi. Nieprofesjonalizm i zero ludzkich odruchów!!! Czy ta kobieta nie potrafi się wczuć w rolę panny młodej, która ma dość na głowie na kilka dni przed ślubem???
Buziaczki  :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Lipca 2006, 20:17 »
To moze ja cos opowiem .
Tydzien temu w środę miałam zapisaną klientke na oczyszczanie , która w sobote szła na ślub . Nie wiem czy do siebie czy do kogos .
Rano przed praca poszłam na kontrole do lekarza i sie okazało , ze mam odrazu isc na dłuższy pobyt do szpitala bo robi mi sie rozwarcie .
Na szczescie miałam zapisany numer do tej kobiety i zadzwoniłam aby odwołać wizyte ...w ostatecznosci odłożyła słuchawke z wielkim fochem .
Napewno to teraz ja w jej oczach a takze w oczach wielu kolezanek jestem tą nieodpowiedzialna , wredna baba która robi ludzi w balona ...i to przed ślubem .
Oczywiscie namawiała mnie abym poszła później do szpitala itd bo ona musi i koniec .
To co ona bedzie opowiadac innym na mój temat napewno w 50 % bedzie zmyślone .
Tak wiec same sobie wyciagnijcie wnioski z mojej opowiesci .
Wiem z doświadczenia , ze połowa opowiesci o osobach które świadczą usługi jest albo zmyślona albo w duzej częsci dopowiedziana lub powiedziana po złości .
Większosci osób nie obchodzi ze ide do szpitala , ze mam złamaną noge że mam jakis wazny powód...poprostu jestem nieodpowiedzialna i już .
Nie raz przychodziłam do pracy z gorączką , anginą itd ,ale tego to nikt już nie docenia .
Nie rozumiem jak można było mnie namawiac na pózniejsze pójscie do szpitala tylko poto by zadowolić jakąś egoistke ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Lipca 2006, 20:32 »
Cytat: "ela"
Nie raz przychodziłam do pracy z gorączką , anginą itd ,ale tego to nikt już nie docenia .

nie ty jedyna.. każdy kto ma swój biznes dokłądnie tak samo robi...

nie raz i nie 2 byłam w gabinecie w gorączką.. kiedy wreszcie powiedziałam "basta" odezwały się głosy,ze ktoś tam nie może w innym terminie.. nie ważne,ze ja się słaniam, że opuszczając głowę czułam potworny ból zatok.. kazkdy inny wziąłby ZLA i połozył sie w łóżeczku z polopirynką..

Nie rozumiem jak można było mnie namawiac na pózniejsze pójscie do szpitala tylko poto by zadowolić jakąś egoistke ?

już widzę reakcje pcjentó jak odmawiam przyjęcia w 2 pierwszych tygodniach września.. sama ide do szpitala.. napewno się znajdą tacy co nie zrozumieją istoty sprawy...

żeby to był urlop, wypoczynek.. ehhhhhhh.. nie miałąm 2 tyg urlopu od 5 lat  :?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Lipca 2006, 22:11 »
Cytat: "monia"
nie raz i nie 2 byłam w gabinecie w gorączką

Monia nie trzeba mieć swego interesu, żeby łazić chora do pracy.
W sezonie grypowym przyjmowałam na dyzurku od 30 do 40 pacjentów- połowa zdrowsza niż ja...i jeszcze krzyczeli zwolnienia...
A jakie było zdziwko jak se w trakcie wizyty rozpousciłam dwie Aspirynki Bayera...ale miałam juz 39C i myślałm, że za chwile zejdę.

już widzę reakcje pcjentó jak odmawiam przyjęcia w 2 pierwszych tygodniach września.. sama ide do szpitala.. napewno się znajdą tacy co nie zrozumieją istoty sprawy...

kartkę sobie napisz na drzwiach - hospitalizacja
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Lipca 2006, 10:41 »
Wiecie co...wydaje mi się, że to wszystko zależy od sytuacji i od tego jak usługodawca załatwi taką pilną sprawę. Nie chciałabym, aby przed samym ślubem chora pani np. kosmetyczka robiła mi zabiegi bo to mogłoby się skończyć zarażeniem dlatego w życiu bym się nie obraziła gdyby zadzwoniła do mnie i przeprosiła ze z powodu choroby, pójścia do szpitala itd nie może dokonać zabiegu. Życzyłabym zdrówka i tyle! (Elu 3maj się dzielnie!) Jeśli dodatkowo zaproponowałaby zastępstwo to już w ogóle byłabym cała happy :D Nienawidze tylko czegoś takiego- umawiam się, wierze, ze wszystko jest ok...przychodzę a jej nie ma!! Tego nie wybaczam  :twisted: Po to podaje telefon przy każdym zapisywaniu się gdziekolwiek (nawet jak nie proszą...sama wciskam :P ) abym nie musiała marnować czasu na ewentualne dojazdy itd. Niestety dwukrotnie zawiodłam się na fryzjerkach- raz przed studniówką, gdzie przyszłam na kilka godzin przed imprezką do salonu na koka,a fryzjerka wyszła wcześniej do domu :twisted: ...nie załatwiła żadnego zastępstwa i zostałam na lodzie, a drugi raz jak byłam umówiona na zwykła wizytę... po prostu w ogóle nie przyszła. Wieczorem zadzwoniła z zapytaniem czy chce się umoówić na inny termin  :twisted:  :twisted: To jest nieodpowiedzialność i nieprofesjonalizm!! Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji przed ślubem... w takich przypadkach fryzjerzy powinni bezwzględnie załatwić zastepstwo...

PS> Monia pamiętasz ile trudnu Cię kosztowało znalezienie kontaktu ze mną jak musiałaś odwolać wizytę?? Hihi takie coś lubie- nie wystawiłaś mnie do wiatru :D

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Lipca 2006, 10:45 »
Cytat: "dziubasek"
PS> Monia pamiętasz ile trudnu Cię kosztowało znalezienie kontaktu ze mną jak musiałaś odwolać wizytę?? Hihi takie coś lubie- nie wystawiłaś mnie do wiatru

a to, kochanie, było coś z serii sytuacji podbramkowych... wtedy ruszam niebo i ziemię żeby dokopać się do kontaktu..  potem .. po nitce do kłebka  :wink:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Lipca 2006, 11:05 »
wtedy ruszam niebo i ziemię żeby dokopać się do kontaktu.. potem .. po nitce do kłebka

Monia podejrzewam, że jesteś jedną z nielicznych osób które by zadały sobie tyle trudu, aby się ze mną skontaktować w celu odwolania wizyty... z resztą gdybyś tego nie zrobiła, a potem dowiedziałabym się co się stało nie byłabym zła bo to rzeczywiście była absolutnie nieprzewidziana sytuacja podbramkowa.
Dla niewtajemniczonych- Monia najpierw zostawiła mi wiadomość..chyba na gg poczym wiedząć, ze jej nie odebrałam wyszukała telefon chyba w książdce telefonicznej do moich rodziców (na szczęście dużo ludzi z moim nazwiskiem w Szczecinei nie ma), skontaktowała się z moim tatą...a on ze mną :D To się nazwya profesjonalizm :ok:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Lipca 2006, 09:30 »
Ja też raz miałam taką sytuację z moja manicurzystką ale to nie jej błąd - zapisywałam się telefonicznie i ktoś mnie wpisał w inny zeszyt (Pan masażysta :roll: ) przyszłam a tu P.Kasia :shock: sprawdziła co i jak, umówiła mnie - czyt.wcisnęła- na dzień następny i zrobiła usługę gratis...do tej pory mnie przeprasza nie wiem za co-przeciez to nie jej wina była :|
u fryzjera tez raz komuś miejsca ustąpiłam tzn.oddałam swoją godzinę bo tej osobie bardzo zależało-mam nadzieję, że kiedyś też ktoś mi ustąpi :wink: (do mojego fryzjera muszę się miesąc wcześniej zapisywać)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Lipca 2006, 08:11 »
Coś musi być z tymi manikiurzystkami, bo moja tez mnie wystawiła. Ona nie ma zakładu, tylko tak "po domach" robi, ale ładnie jej wychodzi i ma całą walizę sprzętu. Umawiałam się z nią wstępnie jeszcze w kwietniu. Potem zadzwoniłam na początku lipca, żeby potwierdzić. Miałysmy się spotkać w ubiegły weekend i wybrać jakiś wzorek na paznokcie, zrobić usuwanie skórek, żeby juz przed samym slubem było mniej roboty.
Dzonię w sobotę, a tu jakiś zaspany głos w słuchawce mówi, że bardzo przeprasza, ale ona właśnie od dwóch tygodni ma pracę w hipermarkecie i pracuje po 12 godzin. Pędzelka nie jest w stanie utrzymać...
Ok, mówię... mam cały tydzień, znajdę kogos innego.
Znalazłam, ale niesmak pozostał, bo powinna była do mnie zadzwonić i sama odwołać, skoro nie może wywiązac się z umowy.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 6 Września 2006, 21:10 »
Boję się, że mnie pogonią stąd za to co napiszę, bo nie dotyczy maniciure, a tańca. Jednak któraś z Was napisała, że opinia klienta zależy od tego, jak sprawę załatwi profesjonalista. Otóż my przed ślubem tańczyliśmy.... tzn. uczyliśmy się tańczyć u pani Kasi. Na 3 tyg przed naszym terminem pani Kasia wylądowała w szpitalu z powodu kręgosłupa. Była operowana. Zaraz na drugi dzień po jej operacji dostałam telefon z tą informacją od jej przyjaciólki. Sama pani Kasia nie mogła zadzwonić. Telefon traktował o tym, jak się sprawy teraz będą miały. Byłam przerażona z początkiem rozmowy, ale niepotrzebie. Ponieważ pani Kasia mimo nagłej dla siebie sytuacji potrafiła sobie wyobrazić, jak wiele dla nas znaczyły te lekcje i, że 3 tygodnie to za mało, aby znaleźć nowego nauczyciela. Załatwiłą więc sprawę bardzo elegancko i sprawnie. Otóż znalazła dla nas zastępstwo! Z tego co wiem nie tylko dla nas. Podczas jej rekonwalestencji prowadził nas jej kolega po fachu. Pani Kasia bardzo dbała o to czy jest tak jak być powinno, chociaż telefonicznie, a potem już z kanapy :) (bo nie mogła chodzić) Ha! Mimo nagłej sytuacji nie zostawiła nas i miała plan rezerwowy na taką ewentualność. To się nazywa profesjonalizm! Dodam tylko, że taniec wyszedł cudownie :D

Offline Gitta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 7 Września 2006, 10:31 »
Cytat: "Ninka"
Boję się, że mnie pogonią stąd za to co napiszę, bo nie dotyczy maniciure, a tańca.

Wiesz nie rozumiem dlaczego w takim temacie napisałas.Temat jest raczej negatywny a ty o tej najsympatyczniejszej pani Kasi napisałaś tutaj.
Spoko jak dla mnie ona była jest i będzie najlepsza. Pełna profesja! Doskonale rozumiem jej ból jaki miała z kręgosłupem,dlatego osoby które cokolwiek by powiedziały na jej temat uważam za egoistów i egocentryków. A wiem że tacy byli którzy tylko o sobie myśleli!!!
Pozdrawiam

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 7 Września 2006, 12:09 »
Gitta, chciałam aby co niektórzy co się w tym wątku wypaowiadają, np. Ela ze strony pierwszej wiedzieli, że na awaryjne sytuacje też jest rada.

Ps. W innych wątkach też pisałam o tej sytuacji i tylko w pozytywach, więc proszę o przyjęcie tego jako rady dla tych o których się piesze "nie polecem"

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Września 2006, 14:23 »

Na szczescie miałam zapisany numer do tej kobiety i zadzwoniłam aby odwołać wizyte ...w ostatecznosci odłożyła słuchawke z wielkim fochem .

i tu jest sedno - jezeli usługodawca zrobi wszystko, żeby chociaż powiadomić klienta o zaistniałej nagłej sytuacji to jest OK. NIe dopuszczalne jest po prostu zniknąc, nie przyjśc itp.
A idealnie kiedy stara się pomóc znaleźć jakś alternatywę,
Do mnie kiedyś zadzwonił pewien prezenter w awaryjnej sytuacji, bo nie chciał zostawić ludzi na lodzie, tak sie złozyło że mogłem mu pomóc - zagrałem za niego,
oczywiście młodzi byli powiadomieni o sytuacji!

Wiadomo, różnie jest - choroby i wypadki nie wybierają terminów.
Ale odpowiedzialność to zupełnie inna sprawa.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 8 Września 2006, 08:58 »
Cytat: "zibi"
Wiadomo, różnie jest - choroby i wypadki nie wybierają terminów.
Ale odpowiedzialność to zupełnie inna sprawa.

Samo sedno uchwyciłeś..
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Października 2006, 14:03 »
Poprosiłam moderatorów o usunięcie powyższego postu, bo Panie z Liściastej zaszantażowały mnie, że pozwą mnie do sądu. Cóż zrobić? Myślałam, że to forum ma być miejscem na nasze opinie....

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Października 2006, 14:52 »
Ps. Panie te zażądały sprostowania sytuacji. Niestety ja znam tylko powyższą wersję, a jeśli wg nich było inaczej, to czemu same się nie obronią na forum- OFICJALNIE!!! Przecież już przez szantaż wiemy, że tutaj zaglądają. Pozatym bardzo proszę, by przestały wydzwaniać do mojej koleżanki!!!

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Października 2006, 15:01 »
Ps. Panie te zażądały sprostowania sytuacji. Niestety ja znam tylko powyższą wersję, a jeśli wg nich było inaczej, to czemu same się nie obronią na forum- OFICJALNIE!!! Przecież już przez szantaż wiemy, że tutaj zaglądają. Pozatym bardzo proszę, by przestały wydzwaniać do mojej koleżanki!!!

dokładnie!!1 jak zadają sprostowania to niech napiszą jak naprawde było, skoro uważaszaja, że Ty zmyślasz !!

Drogie Panie wydzwanianie do ludzi  (zwłaszcza gdy sobie nie życzą) możena uznać za nekanie  :!:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Października 2006, 15:09 »
Nie chcę powielać raz napisanego postu, ale mam podobne zdanie - skoro Panie już zauważyły krytykę i nie zgadzają się z opinią niezadowolonej klientki, to zamiast wydzwaniać i się odgrażać, mogłyby najzwyczajniej w świecie wypowiedzieć się na forum. Dałoby nam to znacznie lepszy obraz tej sytuacji. Nie byłoby wątpliwości, a tak zaczynam wątpić nie tylko w ich profesjonalizm. :|

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Października 2006, 15:09 »
Już sama nie raz słyszałam, ze na Liściastej jest sobotnia wylengarnia panien młodych... a ta sytuacja to tylko potwierdza. Nie chciałabym być któraś tam z koleji, patrzeć na zegarek jak bezsensownie mijają moinuty a ja siedze i czekam na swoją kolej brrr...  A co do fryzur tam wykonywanych- generalnie mi się podobają, ale fakt faktem dziewczyny są robione według szablonu- wszystkie prawie takie same ;) No i skandale jest jak fryzjerka nie bierze pod uwage sugestii swoich klientów!! Tak być nie powinno....

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Października 2006, 15:40 »
Cytat: "dziubasek"
Już sama nie raz słyszałam, ze na Liściastej jest sobotnia wylengarnia panien młodych... a ta sytuacja to tylko potwierdza. Nie chciałabym być któraś tam z koleji, patrzeć na zegarek jak bezsensownie mijają moinuty a ja siedze i czekam na swoją kolej

Ja dokładnie tak samo. Wolałam czesać się w małym i z wyglądu niepozornym zakładzie fryzjerskim na gumieńcach, gdzie pani uczesała mnie tak jak JA tego chciałam. Malowano mnie natomiast w Kołbaskowie, gdzie wizażystka jest rewelacyjna. Niczego bym w tej materii nie zmieniła.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Października 2006, 15:41 »
to czemu same się nie obronią na forum- OFICJALNIE!!!

Dokładnie....ale tym działaniem juz zepsuły sobie opinie...chcą brnąc dalej prosze bardzo...
— Richard M. Devos

Offline Barti
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Października 2006, 15:48 »
Witam!!!

Kazdy ma prawo wyrazac swoja opinie - zarowno pozytywna jak i negatywna. Straszenie sadem jest tu chyba bezpodstawne. Proponuje firmom zaczac sądzic wszystkich tych, ktorzy wyrazaja niezadowolenie spowodowane uzyciem zachwalanego proszku do prania lub pasta do wybielania zebow! lol2 Wlasciciele salonu przy ulicy lisciastej powinni raczej postarac sie o inteligentne sprostowanie wypowiedzi nie tylko Niny ale rowniez innych forumianek. A na przyszlosc zadbac aby kazda klientka traktowana byla indywidualnie, sluchac ich potrzeb a Panie beda wychodzily z salonu zadowolone. Na marginesie napastowanie telefonami osobicie uwazam za zenujace i pokazuje ono poziom kultury a wlasciwie jej brak ze strony napastujacego! Jezeli dobrze sie orientuje to forum to ma na celu wybranie najlepszych salonow pieknosci, fotografow, operatorow kamer, restauracji itd itd - wobec czego nieuniknionym jest czytanie opini zarowno klientow niezadowolonych jak i zadowolonych, co wiaze sie z poprawa jakosci uslug, dazenie do perfekcji a nie zastraszanie forumowiczow!!! Sugeruje zastanowienie sie nad postepowaniem pracownikow salonu z ulicy lisciastej i wziecie sie do porzadnej pracy a nie bawic sie w zastraszanie ludzi a Nine niech zostawia w spokoju!!!

Pozdrawiam :)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Października 2006, 15:49 »
Babeczki zrobiły jeden podstawowy błąd- nie słuchały tego, co mówiła klientka. Poszły na łatwiznę, po swojemu, a w efekcie miały rozhisteryzowaną pannę młodą. Taka chyba z tego nauka- że jednak należałoby ZWOLNIC tempo, postawić znów na JAKOSC a nie ilość "zrobionych" panien młodych.
Nie każdą da się wcisnąć w ten sam szablon. Panie z liściastej zgubiła żądza pieniądza i rutyniarstwo. Mam nadzieję, że wyciągną stosowne wnioski.
Osobiście nie radziłabym im posuwać się do szantażu, ani nawet pisać na forum, bo forumowiczki i tak je zdjedzą. Były już takie próby "samoobrony" ze strony jakiegoś nieszczęsnego fotografa i poległ w starciu z forumkami.