coraz mniej sensu widzę w tym wątu. szczególnie jak czytam kłutnie. forum jak i gadu-gadu maja ta wadę, że nie słyszymy barwy swojego głosu. czasem w dwóch zdaniach trudno nam wyrazić swoja myśl. datego przepraszam azzure...czasem nie odpowiednio przeczyta się jakiś post i człowiekowi od razu krew się burzy, a tej osobie, która napisała tego posta chodziło o coś innego.
Myślę,że każda z nas ma prawo wyrazić swoją opinię, czy podoba ci się takie imię czy nie. Albo co sądzicie o takim czy innym imieniu. Ale myślę też, że nie powinnyśmy się aż tak bardzo krytykować....bo po co ? jaki jest tego sens. Dla podniesienia adrenaliny ? dla zwiększenia sobie poziomu stresu? Przecierz znamy się głównie przez forum i głównie na forum wymieniamy swoje myśli/uwagi/spostrzeżenia. Czy choćby dlatego nie możemy spokojnie prowadzić rozmowy?
Mnie się też pewne imiona nie podobają. I znam przedziwne imiona, niektóre połączone z nazwiskiem dają wręcz komiczne połączenie. Ale to nie powód by wyzywać rodziców tych osób od kretynów. (kretynizm to choroba prychiczna, czy tak ??). Kto wie co nimi kierowało przy wyborze imienia. Jako przykład podam imię Alfons. W podstawówce miałam nauczyciela muzyki o takim imieniu. I gdy jako małe dzicko powiedziałam swojemu tacie jak nauczyciel ma na imię (jak prawdziwą sensację) to on wytłumaczył mi, że swojego czasu na Śląsku takie imię było bardzo, bardzo popularne. Albo imię Jezus. W czasach gdy żył Jezus to imie było bardzo popularne, miało je co któraś tam osoba; natomiast dziś imię Jezus kojarzy nam się tylko z jednym Jezusem, wręcz mogę napisać, że znamy tylko jednego Jezusa. I czy któraś spotkała się z człowiekiem współczensym o takim imieniu
Moje drogie (bo tu głównie dyskutują i biją się słownie kobitki) bądzmy dla siebie bardziej tolerancyjne, możemy mieć inne zdanie , inne poglady, nie zgadzać się z tym czy też z innym ale nie bijmy się !!! Bo ja (a może nie tylko ja) tracę wiarę w sens tego forum.