Autor Wątek: przedluzanie wlosow  (Przeczytany 54480 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Basia Chylinska
  • nowicjusz
  • *
przedluzanie wlosow
« dnia: 7 Czerwca 2006, 11:45 »
Czesc Dziewczyny

powiedzcie mi czy ktorac z was przedluzala wlosy??? Ja mam slub za 6 mies a poki co mam raczej krotkie wlosy nawet nie do ucha :( mam nadzieje ze do grudnia mi troche podrosna i chce przedluzyc . Macie jakies doswiadczenia z przedluzaniem wlosow??? kiedy jest najlepszy efekt?? itp i na jakich najkrotszych mozna to cudo zrobic??? slyszlam ze jest wiele metod, aktora polecacie???   a i jeszcze cos   Znacie cos na porost wlosow???? co przyspieszy rosniecie wlosow??? moga byc nawet jakies domowe sposoby cokolwiek
pozdrawiam Basia :?:  :?:  :?:
Slub jednak bedzie 28/06/2008 termin nr 4 wrrrrr zagryze ja cos sie tym razem zmieni...

Offline groszek
  • maniak
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Czerwca 2006, 13:32 »
Włosy rosną ok 1cm na miesiąc. Policz, ile będą miały w grudniu. Dziewczyny pisały o odzywce zalecanej ludziom po chemioterapii, matkom, którym wypadają włosy idt... Nazywa się Treatment vax, do nabycia w aptece za ok 20 zł. Po umyciu włosów nalezy nałożyć około łyżke odzywki na włosy, zawinąć folią na 30 min i ogrzewać- gorąca kąpiel, sauna, suszarka, bo ciepło aktywizuje odzywkę. Ponoć są bardzo dobre efekty. A poza tym, z krótkich włosów też można wyczarować wdzięczne fryzurki. Bałabym się, że przedłużanie włosów zniszczy moje naturalne.

Offline Aniutek83
  • maniak
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Czerwca 2006, 14:44 »
No niestety henna WAX to raczej nie powoduje porostu włosów- mam ja i uzywam juz jakies 4 miesiace i ja po prostu podgrzewam ręcznik w mikrofalówce i potem sobie z nim chodze na głowie! Mam przyjaciólka która sobie własnie przedłuża i zageszcza włosy pOWIEM TAK- ona w sumie musi bo na skutek choroby wypadły ijuz tak fajnie nie odrosły i swoich ma b malutko, ale szczerze to byłam z nia pare razy na tym bo niestety trzeba chodzic co 3 miesiace i płacic gruba kase! to przez pierwsze pare dni spac nie moze bo to bardzo ciagnie , fajnie to to wyglada na poczatku i jak ma włosy rozpuszczone , potem kiedy juz sa odrosty to to niestety widac bo te łaczenia nie sa juz przy skórze i przeswituja, tak samo jak z kucykiem kiedy je zwiaze to tez chyba siła rzeczy to widać te złacza ( wystaerczy ze sie przesunie pare twoich kosmyków i to odsłoni) no i jeszcze kiedy zdejmuja jej te włosy to traci bardzo dużo swoich przy tym ja tam uzywam nafty i takich kapsułek radical na ich porost!

Offline Basia Chylinska
  • nowicjusz
  • *
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Czerwca 2006, 17:40 »
kasa nie wazna ja chce przedluzyc!! mialam kiedys wlosy do pasa a teraz mam nawet nie do ucha :cry:  czekam na dalsze wasze przezycia z przedluzania wlosow.  i na porady co do szybszego porostu.  Tez slyszalam o tym Wax cos tam ale glownie to to ze to dobra odzywka i chyba nie pomaga na porost ale moze sie myle :?:
Slub jednak bedzie 28/06/2008 termin nr 4 wrrrrr zagryze ja cos sie tym razem zmieni...

Offline Julia
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Czerwca 2006, 19:36 »
Znalazłam opis jednej z metod przedłużania :

Micro Rings Hair Extensions® to najnowsza metoda przedłużania I zagęszczania włosów prosto z USA. Polega na łączeniu włosów syntetycznych lub naturalnych z włosami Klientki za pomocą mikroskopijnych, metalowych obrączek, na zimno BEZ użycia kleju, temperatury i chemikaliów. Dlatego metoda ta jest całkowicie BEZPIECZNA i może być stosowana do włosów naturalnie cienkich, słabych a nawet zniszczonych.

Podczas noszenia, obrączki oraz miejsce doczepienia włosów jest całkowicie niewidoczne i prawie niewyczuwalne, inaczej niż w przypadku tradycyjnych metod na gorąco, kiedy to powstały w trakcie odczepiania włosów, zgrzew jest wyraźnie widoczny i może uwierać skórę głowy. Włosy wyglądają bardzo naturalnie, są puszyste i błyszczące przez cały czas ich noszenia.

Metoda ta nie uszkadza włosów ani w trakcie zakładania ani noszenia! Podczas zdejmowania pasemek, naturalne włosy nie są uszkodzone ani połamane, gdyż nie została użyta temperatura ani środki chemiczne ( w tym kleje).

OSZCZĘDNOŚĆ przy stosowaniu metody Micro Rings Hair Extensions® polega na tym, że każdą mikroobrączkę można 3 razy otworzyć i pasemko włosów przesunąć bliżej skóry i w ten sposób odświeżyć fryzurę, bez konieczności zakładania nowych włosów!!

Przedłużanie i zagęszczanie włosów metodą Micro Rings Hair Extensions® to zabieg całkowicie bezbolesny i szybki( przedłużenie włosów na całej głowie trwa około 4 godzin).

Cena jest uzależniona od ilości założonych pasemek. Przedłużanie i zagęszczanie włosami syntetycznymi 3.30PLN za pasemko
Przedłużanie i zagęszczanie włosami naturalnymi 8PLN za pasemko.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Czerwca 2006, 20:54 »
chyba tak tanio to nigdzie raczej nie robią :) W Stargardzie 20zł za pasemko tą samą metodą, a za każde podciąganie do góry tych obrączek płacisz połowę ceny założenia (czyli jesli płacisz załóżmy 1500zł za założenie -  to za kilka miesięcy, kiedy trzeba pasemko przesunąć bliżej skóry płacisz 750zł!)

Offline groszek
  • maniak
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Czerwca 2006, 21:03 »
Moim zdaniem gra nie warta świeczki.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Czerwca 2006, 21:28 »
Basia, ja tez bym zrezygnowała z przedłużania - zadbaj o włosy - jakieś maski, odżywki itp - a w listopadzie umów sie do fryzjerki na próbną fryzurkę i ona napewno ci coś doradzi - moja kolezanka miła doczepianego koka - może to jest pomysł dla ciebie?poszukaj takiej fryzjerki, kóra robi koki z doczepionych włosów.
przedłużanie to wydatek na dzień dobry ok. 2000 a potem "podciąganie" też nie mało kosztuje - wszytskto jest dla ludzi zalezy tylko  ile możesz/chcesz wydać

Offline groszek
  • maniak
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #8 dnia: 8 Czerwca 2006, 00:09 »
Basia pisała, że pieniądze nie grają roli. Myślę, że nie tyle chodzi tu o pieniądze, ile o cenę własnych włosów. Nawet jesli to nie będzie zgrzewanie, czy chemia, a np. te metalowe "pierścienie" to przecież i tak nie uniknie się mechanicznego zniszczenia włosów i to u ich nasady! Poza tym... jak takie "grudki" moga byc niemiłe w dotyku...  :?: Jakby ktoś miał strupki przy skórze głowy- tak to sobie wyobrażam.
A dopinany kok, treska, wpinane pasma, nawet naturalnych włosów mogą być świetną alternatywą!

Offline Basia Chylinska
  • nowicjusz
  • *
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Czerwca 2006, 00:49 »
Wiesz ja marze ze znow mam dlugie wlosy ale niestety nie umiem zapuscic :(  a taki sposob moze bedzie dobry na te 3 mies. co do zniszczonych wlosow trudno zetne na zapalke i nie bedzie to pierwsza "zapalka" w moim zyciu a przynajmniej przez 3 mies marzenie sie spelni.  bo ja mam taki slomiany zapal do zapuszczania wlosow. ostatnio tzn 3,5 mies temu mialam do ramion ale cos mnie naszlo i scielam na zero (wtedy jeszcze nie planowalismy slubu) szalona jestem troszke   a wesele mam w paszkowce  polecam i tam wcale nie wychodzi tak drogo jak gdzies na forum czytalam cmok cmok

Offline Aniutek83
  • maniak
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Czerwca 2006, 07:35 »
basia słuchaj skoro marzysz to nie ma co sie zastanawiac idź i przedłużaj , skoro zawsze potem morzesz sie obciąc  zrobisz to przed ślubem i na pewno nie bedziesz miec odrostów a po slubie zawsze możesz odczekac te 3 mies i sciągnąć , powiem Ci ,że tu dziewczyny mówią o jakichs kwotach typu 2 tysiaki. Moja przyjaciółka płaci cos ok 600 złotych , i ma długie włosy Robi to w naprawde renomowanym salonie w centrum Katowic! A troche sobie tych pasemek doczepia troche mnie zaskoczyły te ceny 2 tys! Mnie nie stac na 600 zł co 3 mies! Ale jes.li kogoś stac i jest zdecydowany to czemu nie! Ja swoje włosy będe zapuszczać na razie mam je tak gdzies z 4 cm za szyje, do tych kości  za rok mys le ze mi jeszcze urosna chocia co 4 - 5 mies chodze je obcinac tak o 1 cm!

Offline didi

• entuzjasta
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #11 dnia: 8 Czerwca 2006, 08:25 »
Te 2-3 tys to wcale nie bajer wszystko zalezy od tego jakie włosy stosuje się, cena różna ale i róznica widoczna gołym okiem :roll:  zwłaszcza po paru myciach głowy. Jesli używaja włosów tzw naturalnych (tak naprawde to one nie sa ludzkie tylko jest to włos sztuszny ale posiadający wszystkie właściwości włosa naturalnego i nie do odróżnienia od swoich prawdziwych) wtedy cena wzrasta i to bardzo znacznie, takie włosy nigdy nie sa przyczepiane za pierścienie, tylko mocowane ultradźwiękami, oczywiście są różne metody doczepiana zgrzewanie, pierścienie itp). Inne włosy to tzw sztuczne i to akurat widac na pierwszy rzuut oka sa troche sztywniejsze i pardziej pierzaste po miesiącu użytkowania to albo sie je zdjemuje albo skraca bo na końcach wyglądaja jak połamana słoma :( Takie można zalożyć i za 400-500 zł.
A co do tej metody pierścieniowej to powiem tak kiepski to pomysł zwłaszcza jak się doczepia włosy na całej głowie, moja sąsiadka właśnie ma takie doczepienie i wyglada to fatalnie, po prostu widać te łączenia a o uczesaniu kitki może zapomniec bo wszystkie obrączki na wierzchu no i co najgorsze  czego juz nikt mi nie wmówi niszczą włosy jak cholera :evil:  powyżęj pierścienia włos poszarpany aż strach patrzeć
W szczecinie polecam zakład fryzjerski na Kopernika w pasażu A-Z.
Ja na swój slub miałam doczepiane pasma bo nie chaciałam swoich rudych loków :wink:  modrować ciemno brązowymi szerokimi pasemkami i efekt był cool :mrgreen:
Jestem zdecydowanie za  przedłużaniem włosów  ale porzadnymi materiałami, nie półśrodkami jesli nie ma sie 2 tys to lepiej kupic treskę (przy wiązanych fryzurach efekt ten sam) a koszty 200 zł
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Julia
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #12 dnia: 8 Czerwca 2006, 16:56 »
Cena przedłużania uzależniona też będzie od długości doczepianych pasemek ( średnio od 19-25 zł za pasmo ) i ich ilości. Czas zabiegu zależy od długości, gęstości Twoich własnych włosów i zamierzonego efektu końcowego.Na przykład, pełne przedłużenie włosów może trwać 3-4 godziny.
Popularne metody :
1. monofibre - z pasemek naturalnych włosów robi się krótki, 1,5-centymetrowy warkoczyk, do którego doplata się pasemko z włosów syntetycznych, a następnie zgrzewa z naturalnymi.
 2.
metoda woskowo-keratynowa - pasma dołączanych włosów przyczepia się do prawdziwych za pomocą woskowych obrączek, które zaciska się i roztapia za pomocą specjalnego urządzenia, dzięki temu pasemka zostają przyklejone do naturalnych.
3. przyklejanie pasm - włosy zagęszcza się i przedłuża za pomocą taśmy z doczepionymi kilkunastoma pasemkami włosów. Zazwyczaj wystarcza kilka takich pasków, które przyczepia się do włosów za pomocą wosku. Jest to metoda najprostsza, najszybsza, ale jednocześnie najmniej trwała, ponieważ taśmy zaczynają być widoczne już po około dwóch miesiącach.
Pasemka zakłada się tylko w środkowym pasie włosów, dzięki temu łączenia przykryte przez zewnętrzne warstwy włosów nie są widoczne.

Podczas jednego zabiegu przedłużania wykorzystuje się około 100 pasemek. Mając przedłużone i zagęszczone włosy ze względów estetycznych nie można raczej zmieniać fryzury ani strony przedziałka, ponieważ łączenia włosów mogą zacząć być widoczne.
Doczepiane mogą być zarówno włosy prawdziwe, jak i syntetyczne. Te pierwsze są oczywiście droższe, ale za to wyglądają bardziej naturalnie, choć w większości przypadków z włosami sztucznymi także nie ma problemu, są one bowiem na tyle dobrze wykonane, że nie rzuca się w oczy ich syntetyczność.

Nie każda osoba powinna poddawać się tego typu zabiegom. Odradza się je osobom o słabych, wypadających włosach, ponieważ dodatkowe pasemka obciążają cebulki i mogą prowadzić do znacznego przerzedzenia się fryzury (nie pomoże tu nawet zastosowanie lżejszych, syntetycznych włosów). Ale i kobiety posiadające zdrowe, mocne włosy mogą przez krótki czas odczuwać pewien dyskomfort, skóra głowy musi bowiem przyzwyczaić się do dodatkowego ciężaru.

Offline Senga

• użytkownik
  • **
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #13 dnia: 3 Marca 2007, 13:03 »
ja tez mam cienkie i narazie dosyc krótkie włosy ( rosną mi bardzo wolno i jak dobrze pojdzie to do ślubu będę miała moze do ramienia :()
Moja 'osobista' fryzjerka (czesze mnie od 5 lat, zawsze wie czego chcę  i zawsze wychodze od niej zadowolona), tez polecila mi doczepienie włosów. Stwierdiła, ze zna metodę, która włosów nie zniszczy (nie wiem dokładnie jaka to metoda). Ja raczej zdezyduej sięna kupienie treski, albo pojedyńczych pasm dopinanych na jakies grzebyki. Mysle ze z dobrze wykonanych pasm, tez da sie zrobic niezłą fryzurkę i napewno wyjdzie taniej i bezpieczniej.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #14 dnia: 4 Marca 2007, 17:19 »
Dziewczyny ja mam przedłużone włosy od 4 miesięcy. Zrobiłam to po weselu. Większość obcina, a ja przedłużyłam :) Zawsze marzyłam o długich włosach, ale mam słabe i nigdy nie doczekałabym się pięknych, długich włosów. :)
 Jestem bardzo zadowolona. Są to oczywiście naturalne włosy, kolor idealnie dobrany do moich, a nie jest to latwe, troche mixu z ciemniejszymi - fantastic :) Uważam, ze są warte swojej ceny. Myje j normalnym szamponem, ożywkę uzywam taką samą jak zawsze. Jedynie używam specjalnej szczotki do rozczesywania. Niedługo idę na ściągnięcie i założenie od nowa tych samych włosów. Ta metoda własnie na to pozwala (microringi) Kto nie wie, to nie poznaje, ze to nie moje włosy. :) Robiłam je w Stargardzie u mojej fryzjerki. Koleżanka widząc mnie, od razu pobiegła sobie takie założyć. Włosy moge i prostować i kręcić na wałki. Generalnie nie ma żadnej różnicy.
Na prawdę polecam te metodę!

Offline Senga

• użytkownik
  • **
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #15 dnia: 5 Marca 2007, 10:10 »
a ile kosztowało Cie przedłużenie tą metodą ? i na czym ona polega ?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Marca 2007, 10:12 »
Kurcze tylko, że microringi niszczą włosy aaa i jak ktoś farbuje to też inaczej to wygląda :drapanie:

A jak często trzeba przepinać :?: I oczywiście w jakich granicach cenowych oscyluje ta przyjemność :drapanie:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Marca 2007, 15:04 »
Ja płaciłam 20zł za pasemko, a mam ich 75. Najlepiej przepinać tak po 4 miesiącach, zależy jak szybko rosną włosy.
Z tego co mi wiadomo to własnie metoda micro rings jest metodą całkowicie bezinwazyjną w strukturę włosa ponieważ są one doczeopiane bez użycia kleju, wosku czy na ciepło. Noo zobaczymy po ściągnięciu jak to wygląda. :) ale jestem spokojna, bo koleżanka ściagnęła swoje w piątek, fryzjerka podcięła jej tylko końcówki. Nie zauważyłam żeby miała je zniszczone.

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #18 dnia: 5 Marca 2007, 21:34 »
Gosiaczku a może pochwaliłabyś się swoimi długimi włoskami na forum  :taktak: ?  Jestem ciekawa efektu  :brewki:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #19 dnia: 5 Marca 2007, 22:48 »
O tak !!!!!!!!! Prosimy :D:D:D:D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Senga

• użytkownik
  • **
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #20 dnia: 6 Marca 2007, 11:10 »
no ba !! :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #21 dnia: 6 Marca 2007, 14:10 »
:drapanie: Dziewczyny nie mam na kompie tymczasem żadnych fot, wklejałam cos kiedyś przy tych metamorfozach fryzurowych. :) Ta pierwsza fotka tam to moje doczepiane włosy :) Jak tylko będę cos mieć to Wam wkleję.

Offline _Paula_
  • bywalec
  • data ślubu: 22.09.2007
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Marca 2007, 15:06 »
oooo tak byloby wskazane ujawnienie paru fotek :D ja marze o zageszczaniu wloskow, bo co do dlugosci to nie mam problemow jedna mam bardzo cieniuskie te kłaczki ehhhh moze kiedys spadna ceny takich zabiegow hehe

Gość pozdrawiam gorąco :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #23 dnia: 7 Marca 2007, 09:03 »
gosiaczekk, a farbę można bez problemu nakladać :?:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #24 dnia: 7 Marca 2007, 09:28 »
Mi fryzjerka nakłada tylko na odrost :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #25 dnia: 7 Marca 2007, 09:29 »
Ale Maju nie mów mi że chcesz sobie przedłużyć włoski. Z tego co wiem masz je piekne, gęste i długie :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #26 dnia: 7 Marca 2007, 09:30 »
Rozumiem, bo ja teraz przyciemniam włosy i to jest metoda painting-u więc nakłada się farbe pedzlem (różne odcienie) z pominięciem odrostu własnie a słyszałam, że tych doczepianych wlosków nie farbuje się :drapanie: - Ewelina Ci zakładała :?: Jak tam będe u P.Ani na regulacji to się podpytam jak to wygląda.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #27 dnia: 7 Marca 2007, 09:32 »
Tak Maju, robię u Eweliny. Ona tez ma przedłużone i tak naprawdę to dlatego się zdecydowałam. Swoją drogą robi niezłą reklamę swoimi przedłużonymi włosami. Coraz więcej dziewczyn decyduje się tam przedłużać. :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #28 dnia: 7 Marca 2007, 09:34 »
Tak widziałm u niej, ma bardzo ładnie zrobione - ja tak własciwie mam tylko do niej zaufanie bo ma dziewczyna pojęcie - chociaż chodze do innego fryzjera od kilku już lat to zadażało mi się robic u niej włoski. Ona też czesze dobrze - Twoja slubna to jej dzieło :?:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #29 dnia: 7 Marca 2007, 09:38 »
Ja dokłądnie tak samo - nigdzie indziej do fryca nie odważyłabym sie już pójść. Moja fryzurka ślubna to jej robota :) Ewelina jest bardzo zdolną młodą dziewczyną, a do tego bardzo cierpliwą :)
Na dniach będę szła na podciągnięcie włosów więc postaram się specjalnie dla Was o foty. :)