Autor Wątek: PROSZĘ O RADĘ!!!!  (Przeczytany 3435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniutek83
  • maniak
PROSZĘ O RADĘ!!!!
« dnia: 27 Maja 2006, 14:04 »
Witajcie!'
Proszę Was o radę - podobają nam sie obraczki z apartu z kolekcji nowoczesne ale niestety cena jest jak dla mnie troche wygórowana- bo to ok 1500 zł. Poszłam więc do złotnika i pokaza mi wszystkie katalogi jakie miał( były w tym katalog z moimi wymarzonymi) i powioedział mi,ze jak dam swoje złoto ( a dodam ,że mam dosc  złota w domu na ten cel) to cena tych obraczek za pare wyniesie mnie 400 złotych + grawer gratis! Nie mogę się zdecydowac  czy te obraczki od złotnika wygladają tak samo jak te u jubilera! ?Bo musze przyznac,że cena jest dośc przystępna! Chcielibysmy je zrobić po wakacjach , bo będziwmy miec jeszcze troszke pieniązków i brylanty) które maja yc w mojej) podobno moga zdrozec. Myślę,że sobie mogą lezęć w domu! Wszyscy mi radza jakoś inaczej, ja juz sama nie wiem! :D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Re: PROSZĘ O RADĘ!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Maja 2006, 14:17 »
Cytat: "Aniutek83"

Chcielibysmy je zrobić po wakacjach , bo będziwmy miec jeszcze troszke pieniązków i brylanty) które maja yc w mojej) podobno moga zdrozec. Myślę,że sobie mogą lezęć w domu! Wszyscy mi radza jakoś inaczej, ja juz sama nie wiem! :D

nie rozumiem dlaczego juz chcecie zamawiac obraczki, skoro slub za rok
jesli macie swoje zloto, to placicie tylko za robote
drozeje zloto, jesli kupujecie a nie jesli macie wlasnie, robocizna nie zdrozeje wiecej niz 100 pln w ciagu roku

ja poczekalabym jeszcze jakis czas bo i moze sie gust zmienic i spodobac cos innego

Offline groszek
  • maniak
PROSZĘ O RADĘ!!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Maja 2006, 14:49 »
Właśnie... po co się tak spieszyć?! Ponad rok to baaaardzo dużo czasu. Jeszcze 10 razy zdążą wam się zmienić wymarzone obrączki... nie mówiąc o tym, że to zwyczajnie DZIWNE robić obrączki po to, aby przez ponad rok leżały bezużytecznie w szufladzie. Życie tak się różnie, czasem złośliwie plecie, że wolałabym nie zamawiać obrączek wcześniej niż to konieczne, po to choćby aby nie zapeszać związku!!! Głupio byłoby ze sobą zrywać, kiedy obrączki już gotowe.... (oczywiście to czarny scenariusz).

A co do tego, że dobry złotnik zrobi wam obrączki identyczne, jak z Apartu, nie mam wątpliwości.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
PROSZĘ O RADĘ!!!!
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Maja 2006, 16:11 »
narazie wyluzuj.. paluszki na lato puchną zaś zimą robią sie węższe...

proponuje do tematu wrócic na wiosnę 2007 roku...

modele się zmieniają, wchodzą nowości...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Aniutek83
  • maniak
PROSZĘ O RADĘ!!!!
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Maja 2006, 18:28 »
dziewczyny!
ale ja nie mówie ,ze teraz mamy je robić tylko ,że po wakacjach mielismy pomysleć nad zrobieniem a to myslałam gdzies koło grudnia- stycznia! Ale to tylko dlatego,ze my to zrobimy wtedy kiedy bedziemy miec kase! niestety nie mozemy sobie pozwolic na to kiedy chcemy- mamy cały dom do wykonczenia! ale w grudniu moje kochanie dostanie barbórkę więc po tym czasie pomyślimy! ale to nie jest zaden wymyslny wzór raczej prosty i skromny! chodziło mi tylko o to co wybrać jubilera czy złotnika! ? Bo własnie chyba główna role odgrywa dla mnie cena!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
PROSZĘ O RADĘ!!!!
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Maja 2006, 19:11 »
Cytat: "Aniutek83"
chodziło mi tylko o to co wybrać jubilera czy złotnika

zdecydowanie dobrego jubilera....wystarczy odrobinę poszukać... A złotnik zrobi na pewno taniej jak  salon.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
PROSZĘ O RADĘ!!!!
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Maja 2006, 19:13 »
Cytat: "liliann"
zdecydowanie dobrego jubilera....wystarczy odrobinę poszukać... A złotnik zrobi na pewno taniej jak salon

pewnie!a jak macie sporo waszego złota to tym bardziej.

Offline marbenia
  • bywalec
OBRACZKI OD ZŁOTNIKA
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Maja 2006, 11:53 »
Ja na wszym miejscu zrobiłabym obrączki u złotnika. Skoro mówisz, że bedą one takie jak u jubilera to po co wydawać jeszcze "raz" tyle pieniędzy! Najwazniejsze ze bedą one takie jakie chcielibyscie miec. Pozdrawiam