Autor Wątek: Sylwanika wyrywa kartki z kalendarza...  (Przeczytany 22701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
Sylwanika wyrywa kartki z kalendarza...
« dnia: 19 Maja 2006, 18:38 »
... a zostało mi ich jeszcze do wyrwania 126 bez dnia dzisiejszego :) już sie zaczynam niezdrowo podniecać tym wyjątkowym dniem... ślub jest o godz. 17 w kościele na drugim końcu miasta ponieważ w moim stawiają surowy mur w środku starego kościółka - rozbudowa (akurat mnie to złapało a począwszy od ślubu Dziadków kończąc na bierzmowaniu wszystkie uroczystości odbywały się w nim ale cóż siła wyższa :( ). Natomiast w parafii Sebastiana została tylko godz 16 lub 20 mi odpowiadała 16 ale Teściówce 20 więc finał jest taki że kościół jest daleko ale jest bardzo ładny tzn. jasny i prosty w formie
 http://www.parafiaradogoszcz.lodz.pl/index1.jsp?strona=parafia&idgrupy=16&rodzaj=2&typ=16
dla zainteresowanych link co prawda nie wiem czy tak można ale najwyżej Ktoś madrzejszy zwróci mi uwagę a wtedy od razu się poprawię :D
Decyzję o ślubie podjęliśmy zresztą dopiero w lutym więc to też jest wynik naszej opieszałości w podejmowaniu decyzji ;) ale myślę że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
O ślubie już napisałam teraz reszta spraw załatwionych:
wesele: OSP moim zdaniem sala jest ok i mam nadzieję na "swojskie" wesele bo takie lubię  :koncert:  sala składa się jakby z dwóch części: jedna jest do tańczenia a druga ze stołami wszystko wyremontowane więc nie pachnie komuną i co ważne toalety są jak najbardziej zadbane zresztą kuchnia też. Jest jeszcze możliwa opcja że to ja jest minimalistką i nie mam wielkich wymagań ;)
fotograf: wybraliśmy sesję studyjną u pani ok. 60 nie przerażajcie się jej wiekiem Ona jest bardzo kreatywna i jest profesjonalistka w tym co robi :) początkowo chciałam plener ale czy każdy musi mieć takie zdjęcia?? Ja z chęcią oglądam Wasze fotki z plenerów i to mi wystarcza :P
zespół: "Gracja" wydają się być super poza tym są poleceni więc raczej wpadki tu zadnej nie przewiduję
obrączki: mizerne ale nie ze wzgledu na wygląd tylko rozmiar moja: 10 Seby: 15
łączą w sobie zółte i białe złoto ale sa w miarę tradycyjne bo takie chcieliśmy bez tzw. full opcji...
kamerzysta: jest też polecony więc myślę że będzie "grzeczny i miły"
zaproszenia: są ale nie wiem czy nie zrobić własnoręcznych a o nich jeszcze Wam napiszę jak to z nimi wyszło...
suknia: wybrana ale patrząc na Wasze ecru lub białe zaczynam sie łamać i myśleć czy nie zakupić drugiej a w tej nie iść na poprawiny... buty są ecru (powklejam później fotki
wiecie co na razie nic nie dopisuję bo i tak się rozpisałam nie wiem czy będzie Wam się chciało to wszystko czytać ;) buziaczki i życzę miłego weekendu

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maja 2006, 19:08 »
Sylwaniko ja mam wesele na ogrodach działkowych i był czas gdy sala mi się nie podobała, ale jak tak sobie pomyslałam,że dekorację będę miała taką jaką chcę to już mi się buziunia cieszy  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

A Ty jaka planujesz dekorację? W jakich kolorach?
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2006, 19:09 »
dodaję zdjęcie mojej sukni ślubnej, od razu piszę że będzie idnetyczna te same kolory co na fotce ciekawa jestem jakie będą Wasze opinie bo jest troszkę mniej tradycyjna niż większość :)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Maja 2006, 19:18 »
Czy to jest kolor Cappucino???

Podobno najbardziej modny w tym sezonie :P

Ja jestem tradycjonalistką i mam białą suknię, ale ta ma super gorset. A spódnica jest w literę A -więc wyszczupla i wydłuża. A rękawiczki lub jakąś narzutkę, bolerko będziesz miała??

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maja 2006, 19:23 »
sylwanika, suknia jest rzeczywiście bardzo ładna, ale podobnie jak Lea jestem tradycjonalistką. W końcu tylko raz w życiu można się ubrać w białą kieckę... ale to już oczywiście kwestia wyboru :D Jestem przekonana, że w tej suknie zrobisz furorę :D

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Maja 2006, 19:28 »
Leo :) moja dekoracja będzie w kolorach ecru z bordem tzn. balony będą z jednego koloru matowe a z drugiego metalizowane, serwetki pół na pół kolorystycznie, fizeliny do dekoracji, chcę kupić także takie cienkie kręcone świece bordo i ecru no i będę zmuszona tym samym kupić świeczniki do nich ale myślę że efekt będzie ładny, poza tym chciałabym co pewien czas postawić wazonik z kwaitkami mogą być małe różyczki bo i ecru i bordo są tak do dekoracji żeby wszystko do siebie pasowało... Wkleję Leo zdjęcia mojej sali to zobaczysz jak wygląda myślę że naprawdę nie jest zła
A ja jestem pewna że jak zadziałasz z dekoracją to będzie Twoja działeczkowa sala superaśna :)

Offline monia_piotr
  • bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Maja 2006, 19:36 »
No no suknia śliczna. Ale ja tak jak dziewuszki jestem tradycjonalistką i mam suknię białą. A tak pozatym to w takim kolorze niezbyt ciekawie wygladam :roll:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Maja 2006, 19:47 »
hmm czy to jest cappucino?? Niby tak ale mieni się różem niby fioletem sama nie wiem co to za kolor ;) wiem Dziewczynki że panna młoda to tradycja ale ja jestem chyba już skazana nato że zawsze wyglądam troszkę "inaczej" niż reszta :D a w ogóle wyobraźcie sobie że bardzo z Mamikiem obawiałyśmy się tego co powie o sukni moja babcia a okazało się ze bardzo jej się podobała <ma 79 lat> to mnie najbardziej zaskoczyło ;) a co do tego że macie tradycyjne podejście do sukni ślubnej białej to wiecie ja 2 dni powiedziałam Mamie że może kupię na allegro tradycyjną suknię a w tej pójdę na poprawiny więc tradycja naweet mnie rusza ale myślę że trudno będę inna i pójdę w tej :)

Leo gorset jest superaśny z tyłu ale niestety nie mam fotek, co do fasonu A to wyszczuplać mnie nie musi bo mam rozmiar 34/36 ale za to trafiłas z tym wydłużaniem bo jestem krasnoludkiem mam 158cm :)
rękawiczki będą ecru do łokcia z drapowaniem takie proste a bolerko lub szal to jeszcze kwestia nie ustalona do końca myślę nad tym intensywnie natomiast welon będzie dłuższy niż gorset z lamówką w kolorze spódnicy
Dziubasku na furorę to już nie liczę oby mnie tylko wszelkie starsze Ciocie nie wyklnęły jak mnie zobaczą  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Maja 2006, 19:49 »
Monia mi Panie w salonie powiedziały że idealnie do mnie pasują te kolory była ze mną też Mama i również jej się podobało więc mam nadzieję że mnie nie oszukały ;) a zresztą dodam po ślubie zdjecia to same ocenicie :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Maja 2006, 20:05 »
do sukienki mam buty ecru na obcasie 7,2 cm i mam nadzieję że dam radę przetańczyć całą noc...

wydają się bardzo wygodne są mięciutkie w środku całe ze skóry ale nie wiem czy ja leniuszek chodzący raczej na płaskim obcasie dam radę wytrzymać całą noc w nich ;)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Maja 2006, 20:36 »
Buty jak najbardziej w moim guście

Foremki najbardziej lubią fotki więc jak masz zdjęcia sali to wklejaj!!! :mrgreen:  :mrgreen:

P.S. Mój nick to: LEA :D  :D

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Maja 2006, 20:37 »
Wiesz tak zaraz po wysłaniu tego postu pomyślałam,że pewnie odmieniasz mój nick :D:D

Zacne, zacne... :D:D

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Maja 2006, 21:14 »
Lea poprawię się a faktycznie odmieniałam go ale nie muszę ;) nie ma sprawy już załączam fotki sali tylko są troszkę ciemne bo robione były w sylwestra a tak na marginesie moja Mama i jej Siostra też miały tam wesele tylko że co nie co na szczęście wyremontowali :P

to część jadalna i ja :)

to też część jadalna tylko jakby w drugą stronę i moja Psiapsióła Karola

to kawałek widoku z zewnątrz

to część taneczna tak mniej więcej widok od drzwi wejściowych po skosie widać też częścią jadalną i moje plecki garbate ;)

na tym zdjęciu widać scenę

podobne do poprzedniego ale za tymi ludźmi są drzwi wejściowe na salę

no to pokrótce moja sala gdybym zrobiła zdjęcia w dzień widok byłby z goła inny ale jak oglądaliśmy salę z rodzicami to aparat zostawiłam w domu i niestety fotek nie zrobiłam.. :P

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Maja 2006, 21:34 »
Sylwanika - piękną masz suknię!!!!jak ja swego czasu mierzyłam kiecki, to w bieli wyglądałam najlepiej - ale ta twoja baaaaaardzo mi się podoba, gorset jest boski

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Maja 2006, 21:35 »
Z tego co widzę to sala nie jest zbyt wysoka (ok.3m????)
Ma nadal takie ciemne sciany???

Jesli tak to jak dasz tam sporo bordo- to będzie ciemno i zrobi się ,,piwnica". Jeśli sciany nadal są ciemne-to ja bym tą salę rozjaśniła...hmmmm..

Może kolory ecru, biel i pomarańcz :hmmm:
Albo biel i złoto??
Albo zamiast ecru- to taki bardzo żywy żółty i czerwony lub bordo..ale żółty musiałby być taki słoneczny by to wszystko rozjaśnić

Sylwia-jaki kolor maja ściany???

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Maja 2006, 21:41 »
a tu zdjątka twojego kościoła

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Maja 2006, 21:42 »
a mi sie buciki strasznie podobają:):):):)
sukienka bardzo współczesna,gorset w moim typie podoba mi się

gratuluje seteczki :mrgreen:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Maja 2006, 21:45 »

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Maja 2006, 21:48 »
hmmm miały być większe - chyba musze się jeszcze podszkolić :?  :roll:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Maja 2006, 21:50 »
Dziękuje Aniu i Misiu mi też suknia się podoba tylko czuje taki nacisk tradycji na sobie ;) a buciki tak mi się podobały że kupiłam je jeszcze w lutym czyli wtedy kiedy nie miałam pojęcia jaka będzie moja suknia ale na szczęście będą pasować :P

Lea Kochanie nie denerwuj się tak już Ci wszystko wyjaśniam :) tzn. tak nisko jest tylko w tej sali jadalnej taneczna jest normalna tzn. wyższa, ściany są takie beżowe, ale raczej jasne tylko naprawdę zdjecia były robione ciemną nocą przy lekko ściemnionym świetle.. ale masz troszkę racji ja sama już sie zastanawiam czy to bordo jest na miejscu... zaczynam myśleć też o jakimś różu bo by pasował do mojej sukni.. Poza tym napisałam do naszej Kahy profesjonalistki i czekam na jej opinie na ten temat ale myślę że bedzie podobna do Twojej :D

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Maja 2006, 21:51 »
Anusiu są ok dziękuje bardzo za ich wklejenie :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Maja 2006, 21:57 »
Ołtarz przy którym powiem że "niedopuszczę Go aż do śmierci" ;)

wydaje mi się prosty i skromny jak na kościół :D poza tym chodziłam na pielgrzymki na Jasną Górę więc tym bardziej się cieszę ze mam ślub w kościele Najświętszej Maryi Panny Królowej Polski i opczywiście będę miała ślub z mszą co pewnie niektórych gości wkurzy ale co tam ;)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Maja 2006, 22:07 »
Sylwanika - witaj w seteczkach, ale kalkulacja chyba trochę Ci pomyliła ;) Napisałaś, ze zostało 126 dni, ale z moich wyliczeń wynika, że 106 :) Albo ta 2 Ci nieumślnie wskoczyła albo jakoś nieuważnie policzyłaś :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Maja 2006, 22:12 »
dobra 4 posty pod rząd moje piszę sama do siebie ;)
Chciałam jeszcze wkleić zdjęcia mojego ukochanego Maleństwa Sarusi która bedzie mi niosła poduszeczkę z obrączkami

przy okazji jeszcze moja świadkowa a tak na codzień moja jedyna Siostrzyczka Justyna

i już więcej na dzisiaj Was nie męcze :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Maja 2006, 22:16 »
Beth dzięki za powitanie :)
wiesz z tymi dniami które zostały to możliwe że się pomyliłam bo ja zawsze wszystko źle liczę ;) muszę jeszcze raz policzyć i zmienić :P buźka duża

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Maja 2006, 22:17 »
Sarusia jest fantastyczna! Ładna dziewuszka  :D
A która to Ty a która siostra???  :roll:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Maja 2006, 22:22 »
Sarunia to mój ukochany skarb jest wspaniała pewnie jak wiekszość dzieci dla zakochanych w nich ciociach ;) ja jestem z prawej w czarnej bluzce a obok jest moja 3 lata młodsza Siostrunia ... :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Maja 2006, 22:23 »
mi się podoba kosciół podoba
nie mogłam się powstrzymać przed wklejejniem fotek - bo bardzo mi się to podoba!!szkoda tylko, ze tak nieudolnie ;)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Maja 2006, 22:28 »
Aniu jak nieudolnie skoro wszystko widać i jest ok?? Ja dokleiłam to jedno z ołtarzem tylko dlatego bo ten kościół poświecono 6 lat temu i te ołtarze które powklejałaś były tymczasowe a ten już jest na stałe czyli dokończyli pracę nad nim ;) i bardzo się cieszę że podoba ci się kościół :)

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Maja 2006, 23:10 »
Witaj w seteczkach Sylwaniko!

Suknia jest piękna i kolorek mi się też podobuje barzo...
No i piękna z Ciebie kobietka, myslę że będziesz wyglądać oszałamiajaco.
Pan młody padnie z wrażenia, szczególnie jak mu przysięgniesz, że go nie dopuścisz aż do śmierci... :wink:  :twisted:
czekam na więcej zdjęć i opisów z przygotowań

pozdrowionka

Donia  :D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie