Autor Wątek: When I fall in love, It will be forever. Czyli zostało 5 miesięcy i 13 dni :)  (Przeczytany 3574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ripo

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
Poczytywałam już kilka odliczanek i  w końcu postanowiłam założyć nasze.
Tak jak wpisałam w temacie do naszego ślubu zostało 5 miesięcy i 13 dni. Mam nieodparte wrażenie, że ten czas bardzo szybko zleci.

Rozpoczęłam ten wątek, żeby podzielić się z wami naszą historią , no i oczywiście żeby dzielić się informacjami związanymi z przygotowaniami, otrzymywać od was Forumki cenne wskazówki, porady i opinie.  :)

Offline Pandi
  • maniak
Pierwsza, bede towarzyszyc z wielka przyjemnoscia!  :brewki: :brewki: :brewki:

Offline ripo

• użytkownik
  • **
Najpierw może nas przedstawię. Mam na imię Marta, a mój przyszły małżonek to Piotr.
Obydwoje od urodzenia mieszkamy w Bydgoszczy. Jesteśmy ze sobą od 6 lat, a od niecałych 4 mieszkamy razem.
To jak się poznaliśmy jest dosyć skomplikowane, powiem tylko, że gdyby nie moja koleżanka i jej przesiadywanie na internecie podczas moich domowych porządków pewnie nigdy byśmy się nie poznali ( ale nie będę zanudzać gdyby, któraś z was miała ochotę to kiedyś dokończę tą historię). . .
Co do zaręczyn hmm
Po za faktem, że miały miejsce miej więcej o godz. 24:05 14 lutego to raczej nie należały do romantycznych więc może na tym skończę opowiadanie o nich.

Teraz postaram się dodać nasze zdjęcie

Offline ripo

• użytkownik
  • **
Witam Pandi, tym bardziej, że po przeczytaniu twojego odliczania zdecydowałam się założyć własne ;).

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
 Ja róniez będe podczytywać twój wątek  jeśli moge  i przy okazji  zapraszam na mój :) Napisz nam co macie już załatwione a co jeszcze przed wami :)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
moge i ja? :D

Offline ripo

• użytkownik
  • **
Delaila, niecierpliwa Witam serdecznie.

Offline ripo

• użytkownik
  • **
Zacznę od tego co mamy już załatwione:
-Sala  (Hotel Akor)
-Fotograf, Kamila Mądrzyńska
-Wideofilmowanie, Firma Expert- Krystian Kopczewski
-Kościół p.w. Św. Trójcy w Bydgoszczy
-Obrączki (zakupione już rok temu  ;D)
-Zaproszenia ( zamówione, mają przyjść w ciągu tygodnia)
-Suknia Ślubna (Wygrana aukcja na allegro :jupi:. W piątek wyprawa do Wejherowa na przymiarkę i dopasowanie)
-Welon
-Zakupiona wódka
-Makijaż ( znajoma kosmetyczka )

Jestem też w trakcie przygotowywania zawieszek na alkohol, nr stolików, winietek i obmyślania jak ma wyglądać tablica gości  :drapanie:

Aktualnie najbardziej rozglądamy się za strojem dla PM ( 1 już ma na oku), oraz cukiernią.

Lista tego co zostało to zrobienia jest jeszcze długa, ale o niej napiszę w kolejnym poście.
Dobranoc Wszystkim.

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
to jestes kolejną osóbką bardzo zorganizowaną :) ale ja też uważam,że lepiej mieć wszystko wcześniej niz póżniej latać i szukać  na ostatnią chwile. Miłego dzionka

Offline ripo

• użytkownik
  • **
niecierpliwa Zgadza się obydwoje lubimy mieć wszystko wcześniej zaplanowane, nie wyobrażam sobie szukać sali, fotografa czy kamerzysty na pół roku przed ślubem. Chociaż powiem szczerze, że nasze rodziny łapały się za głowę jak się dowiedziały iż 1,5 roku przed ślubem my już wszystkiego szukamy.
Zapewne mielibyśmy mniejsze możliwości gdybyśmy teraz zaczynali wszystko planować.

Offline ripo

• użytkownik
  • **
Lista rzeczy, która jeszcze przed nami:
-W tym miesiącu mamy mieć spotkanie z Księdzem,
-Wizyta w USC,
-Sukienka na poprawiny
-Bielizna, pończochy,
-Buty dla mnie,
-Buty dla PM,
-Garnitur (upatrzony, ale trzeba się w końcu wybrać i go zakupić),
-Koszule sztuk 2,
-Musznik i kamizelka,
-Wybranie Cukierni ( czyli Tort i ciasta- Może, któraś z was poleci jakąś?),
-Fontanna Czekoladowa,
-Zakup wina, owoców i napoi,
-Podziękowania dla Rodziców,
-Decyzja co do samochodu i jego dekoracji,
-Bukiet i butonierka,
-Co do fryzury chyba po prostu zdecyduję się na Fryzjerkę, do której chodzę od lat,
-Co do Księgi Gości, podoba mi się coś oryginalnego, co znalazłam w internecie (pokażę następnym razem).

To chyba wszystko, więc jeszcze sporo przed nami  :-\

Offline ripo

• użytkownik
  • **
Zapomniałam jeszcze o PIERWSZYM TAŃCU. Sam zamysł i wybór muzyki mniej więcej ustalony.
Trzeba by było tylko zabrać się za naukę  :D

Offline Pandi
  • maniak
Witam Pandi, tym bardziej, że po przeczytaniu twojego odliczania zdecydowałam się założyć własne ;).

Miło to przeczytać .. jestem natchnieniem, hehe .. ja sama tyle razy uczestniczyłam w cudzych odliczaniach, ze w koncu zalozylam swoje i jestem zadowolona, bo widze jak ida postepy, a zawsze bede mogla wrocic do wlasnego watku i powspominac, bo pamiec ulotna. Duzo rzeczy macie juz zorganizowanych . A pierwszy taniec - znam ten bol. Jaka macie piosenke? Nam zalezalo, aby dziewczyny z zespolu zaspiewaly ja na zywo, a nie puscic z plyty i udalo sie - efekt bedzie super ..

Offline ripo

• użytkownik
  • **
Nasz PIERWSZY TANIEC będzie się składał z 2 części.
Pierwsza to będzie walc, prawdopodobnie do muzyki z filmu Anastasia- Once Upon a December,
Druga to coś szybszego. Może jakiś Rock&Roll  ;D

Offline Pandi
  • maniak
Mix.. ciekawa jestem efektu - my nie chcemy sie zameczac skomplikowanymi ukladami .. spokojny rytm i jakis schemat stworzy mila dla oka atrakcje :)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
My jesteśmy dość zwariowani i chcemy, żeby ten dzień jakoś nas też odzwierciedlał.
Postaram się dodać zdjęcia zaproszeń, sukienki i welonu. Co prawda jeszcze żadnej z tych rzeczy nie mamy w domu ale już wszystko zamówione.

Najpierw zaproszenia. Będą takie tylko z fioletową wstążeczką.
za duże zdjęcie!!

A po zapomniałam wspomnieć, że naszym kolorem jest fioletowy. Na początku chciałam czerwony, ale zdecydowałam się na fiolet ze względu na salę.
za duże zdjęcie!!

Z sukienką miałam trochę problemów. Po pierwsze nie chciałam na nią zbyt wiele wydać, dlatego długo szukałam w aukcjach na allegro. Po drugie nigdy jakoś nie podobały mi się Princeski, chciałam raczej dość prosty dół. Dlatego moje możliwości były dość ograniczone, ale udało się.
Jeszcze welon, co prawda nie mam dokładnego zdjęcia, ale będzie wyglądał mniej więcej tak

Offline Pandi
  • maniak
Musisz zmniejszac zdjecia, bo nic nie zobaczymy.. poczyta regulamin sciagnij porbgram do obrobki i zmniejszania rozmiaru fot. Zaloz konto gdzies, gdzie mozesz wrzucac zdjecia i je tu wklejaj .. badz szukaj mniejszych  :)

Offline Delaila

• entuzjasta
Fotki mozna zmniejszyc w paintcie choćby ;)

Offline Pandi
  • maniak
Z obcinaniem jest problem bo zostaja biale plamy  :-\

Offline ripo

• użytkownik
  • **

Offline ripo

• użytkownik
  • **

Offline Delaila

• entuzjasta
Ojejku... jaka Ty jesteś drobniutka dziewczynka :D sliczna sukienka, prosta a zawiera maksimum elegancji ;) Też o takiej myslałam planując slub a wyszlo coś zupełnie innego :D
Podaj mi prosze namiary na zaproszenia, mam już swoje ale kupiłam je po kosztach i okazalo się, że z jakośćią mają problem :-\

Offline Pandi
  • maniak
Ja mam podobne zaproszenia tylko ze inny wzor. Przez internet zamawialam.. chyba firma szczecinskaprobki byly kiepskie ale ogarneli sprawe.. :)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
dołączę i ja ;) tym chętniej, że widzę że całkiem sporo nas łączy :P sala, kolor przewodni i fakt, że z przygotowaniami też ruszaliśmy dobre 1,5 roku wcześniej :D

Offline ripo

• użytkownik
  • **
Delaila cieszę się, że sukienka się podoba. ;) Co do zaproszeń, jak już je otrzymamy i się okaże, że jakoś jest dobra to podam namiary. Kupowaliśmy na allegro najpóźniej na początku przyszłego tygodnia powinny przyjść.

Myszk@ Po pierwsze witaj. Po drugie co do koloru to pewnie i w moim i w Twoim przypadku zadecydowała kolorystyka sali. Po trzecie, chyba mamy podobny gust bo z tego co pamiętam obrączki też mamy bardzo podobne do siebie :D
A o to i nasze obrączki. Były kupione nim znaliśmy datę ślubu, ale mamy w planie do grawerować ją jeszcze.

za duża fotka
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2012, 14:42 wysłana przez Maja »

Offline Delaila

• entuzjasta
obrączki są sliczne i ponadczasowe - mamy niemal identyczne, które są pamiatką po śp. rodzicach mojego PM-a. Oczywiście bez kamyka, 36 lat temu raczej takiej mody nie było :D

Czekam na info w sprawie zaproszeń ;) Swoje też zamawiałam na allegro - sprzedawcy zawiesili konto a teraz otworzyl sobie nowe, w każdym razie nie polecam drukarni Emporio czy jak sie tam teraz nazywa :-\

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
ano tak  :D obrączki też mamy takie same - no z wyjątkiem kamienia bo nasze są 'gołe' :P a co do kolorystyki, to ustaliliśmy wcześniej kolor przewodni i nie powiem-baaardzo nas ucieszyło, że sala do koncepcji będzie pasowała :D

Offline ripo

• użytkownik
  • **
Sukienka już w domku. Pani w salonie w Wejherowie na miejscu mi ją dopasowała  :), więc nie będę musiała drugi raz się tam wybierać. Wczoraj kupiliśmy również garnitur i koszulę dla PM. Aktualnie poszukujemy kamizelki i krawata w fioletowym kolorze, niestety bez powodzenia. Podejrzewam, że pozostanie nam kupienie materiału i uszycie takiego kompletu jak byśmy chcieli. Gdyby ktoś znał  namiary na sklep gdzie są takie kamizelki bylibyśmy wdzięczni. Mojemu PM spodobały się również spinki z fioletem ale na allegro takie można już znaleźć. Postaram znaleźć zdjęcie o jakie mu chodzi i dodać  ;)  

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
hej, przyjmiesz? ;)
jesli chodzi o sukienke bardzo mi sie podoba! mierzylam podobna i mimo ze jestem kobitka XL to na parwde fajnie wyeksponowala mi talie, niestty ta ktora ja mierzylam nie przepuszczala powietrza i byla baaaaardzo ciezka? a jak jest z twoja?
obraczki tezmi sie bardzo podobaja klasyczne niesmiertelne ;] ja mam dylemat ciagle bo wybralismy inne niz mysallam w zasadzi takie ktore mi sie nigdy nie podobaly ;p i marudze Pm-owi ze musimy przemyslec jeszcze itp a on sie wkurza bo mowi ze te wpadly nam w oko i te mamy kupic ;D ale.. aj sie boje bo one sa2 kolorowe i slyszalam wiele neizbyt dobrych opini na temat 2 kolorowych obraczek ;/
wracajac do twoich rzezcy ;p welon nie bardzo mi sie widzi ale chyba dlatego ze ja chce miec taki do polowy pleckow maks ;p
a zaproszenia sa fajne ;]

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
 :hello: Ale już dużo macie załatwione, jestem pod wrażeniem:) suknia bardzo ładna, nie boisz się, że za szybko dopasowana? Teraz nie możesz schudnąć  ;) a wiadomo co stres ślubny robi z człowiekiem ;)
Zazdroszczę, że pm zdecydował się już na ubranie, ja narazie jestem na etapie walki krawat/ mucha... póki co bezskutecznie, a cały strój to chyba kupimy mu dopiero miesiąc wcześniej...zresztą jak znam życie jemu wybór ubrania zajmie 5 min ;)